Saturday, September 5, 2015

Κύπρος / Περιουσιακό: Στον ιδιοκτήτη ο πρώτος λόγος - απάντηση σε επικρίσεις

Η σταθερή θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς επί του περιουσιακού είναι ότι ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στο θέμα της περιουσίας του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης για δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για το θέμα των εποίκων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι εκείνο που συζητείται είναι ποιοι θα έχουν δικαίωμα απόκτησης της υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα. 


Πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εργάζεται ούτως ώστε να μην υπάρξει αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σύγκριση με την κατάσταση πραγμάτων του 1960.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι τη Δευτέρα θα αρχίσει από τους διαπραγματευτές η συζήτηση για τα κριτήρια του περιουσιακού και μέσα από τη συζήτηση θα καθοριστούν και οι ορισμοί και οι έννοιες για τους χρήστες των περιουσιών. 


Είπε επίσης ότι πέραν των επαφών που θα έχει στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο επίσκεψη και σε χώρα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Ντίνος Φοινικαρίδης
Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

  riknews.com.cy
5/9/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin