Saturday, September 26, 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΝΔ)

Για «αοριστολογία, γενικολογία και ευχολόγια» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η ΝΔ, σχολιάζοντας «την έκθεση ιδεών που διάβασε» ο κ. Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.

«Τίποτε συγκεκριμένο για το μικρό και μεσαίο επιχειρηματία, τον αγρότη, τον εργαζόμενο, τον άνεργο. Τίποτε ουσιαστικό για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Τίποτε για τα επόμενα βήματα της οικονομίας, τα νέα μέτρα, τους νέους φόρους, τις συντάξεις», ανέφεραν από τη Συγγρού.

Όπως σημείωσαν, «το μόνο σαφές ήταν η έπαρσή του, η καθεστωτική αντίληψη και η προειδοποίησή του πως θα κρίνει τους υπουργούς του σε έξι μήνες».

«Ίδια λόγια, ίδιοι σχεδόν άνθρωποι, ίδια συνθήματα. Μόνο που τώρα τους γνώρισαν όλοι και ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτα καλό και νέο να περιμένουν. Η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει το αποτέλεσμα της πρώτης. Χωρίς όμως τις αυταπάτες των αρχών της χρονιάς. Και με την ελπίδα να αναζητείται», σχολίασε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.

Το Ποτάμι σχολίασε ότι «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και πως«αυτή ήταν η σκέψη όσων είχαν το κουράγιο και τον χρόνο να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Τσίπρα στους υπουργούς του. Υποσχέσεις για αποτελέσματα χωρίς κανένα συγκεκριμένο στόχο και υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις, χωρίς μεταρρυθμίσεις.  Ανέξοδες, δηλαδή, υποσχέσεις μαζί με διαβεβαιώσεις για... αξιοπρέπεια. Καμιά κουβέντα για τους άνεργους, τους νέους που θα φύγουν έξω, τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα πληρώσουν φόρο ακόμη και με μηδενικό εισόδημα, για τους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους λόγω της ευφυούς ιδέας Τσίπρα για capital controls».


«Το πιο αστείο ήταν η προειδοποίησή του προς τους υπουργούς του ότι θα κριθούν εντός εξαμήνου. Μιλάμε για τους ίδιους κατά κανόνα υπουργούς που δεν έκαναν τίποτα για επτά μήνες και ελλείψει άλλων προσώπων ανέλαβαν απλώς να ξαναζεστάνουν τις καρέκλες τους», σημείωσε το κόμμα της αντιπολίτευσης.

«Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Τσίπρας έθεσε ως άμεση προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τη γρήγορη υλοποίηση των μέτρων του τρίτου μνημονίου, που περιλαμβάνει πλήρη σφαγιασμό μισθολογικών, εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, άγρια φορολογία στα λαϊκά νοικοκυριά, ιδιωτικοποιήσεις, ζεστό χρήμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ ανέφερε πως «αυτός ο βαρύτατος λογαριασμός, που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να υπάρξει στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των τραπεζών, αποκαλύπτει το παραμύθι του κ. Τσίπρα περί 'ισοδύναμων' και ενός 'μοντέλου ανάπτυξης', που δήθεν μπορεί να εξασφαλίσει και τα κέρδη των λίγων και τις ανάγκες των πολλών. Αποτελεί δε ωμή κοροϊδία η εξαγγελία για 'προστασία των αδυνάμων', τη στιγμή μάλιστα που πετσοκόβονται ακόμη και τα επιδόματα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπως το ΕΚΑΣ. Στην καλύτερη περίπτωση την ελεημοσύνη στις ομάδες της πιο ακραίας φτώχειας, θα κληθούν να την πληρώσουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που προκλητικά βαφτίζονται «έχοντες». Δηλαδή, ο φτωχός θα πληρώνει για το φτωχότερο».

«Από τη μεριά του λαού δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ανοχή στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και τα ψέματα που τη συνοδεύουν. Χρειάζεται τώρα οργάνωση της πάλης και της αντεπίθεσης, ενάντια στο κεφάλαιο και την ΕΕ, ενάντια την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που προσπαθούν να εμφανίσουν τη λαϊκή ψήφο ως 'εντολή' υλοποίησης των βάρβαρων μέτρων».
  elzoni.gr
26/9/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin