Tuesday, August 18, 2015

ΕΚΤ: Μείωση του ELA στα 89,7 δισ. ευρώ (Reuters)

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαμήλωσε σήμερα το ανώτατο όριο για την έκτακτη ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στα 89,7 δισ. ευρώ από 91 δισ. ευρώ, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τραπεζικές πηγές.

"Το ανώτατο όριο του ELA μειώθηκε, με βάση σχετικό αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδας, λόγω βελτίωσης των συνθηκών ρευστότητας", δήλωσε η πηγή στο Reuters, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Από την πλευρά του το Bloomberg αναφέρει ότι η ΕΚΤ μείωσε το ανώτατο επίπεδο της έκτακτης βοήθειας προς τις ελληνικές τράπεζες σε ένα σημάδι ότι οι χρηματοοικονομικές πιέσεις στη χώρα υποχωρούν μετά τη συμφωνία με τους πιστωτές.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το Δ.Σ. της ΕΚΤ αποφάσισε να μειώσει το ανώτατο επίπεδο στον ELA στα 89,7 δισ. ευρώ από 90,4 δισ. ευρώ, αναφέρει στο πρακτορείο πηγή με γνώση της απόφασης. Αυτή είναι η πρώτη μείωση από την ένταξη των τραπεζών στη διευκόλυνση το Φεβρουάριο, αναφέρει το πρακτορείο.

Η Τράπεζα της Ελλάδας ζήτησε από την ΕΚΤ να μειώσει το ανώτατο όριο του ELA, επικαλούμενη τις βελτιωμένες συνθήκες στη ρευστότητα, αναφέρει η πηγή. Αν και σε τεχνικό επίπεδο η Τράπεζα της Ελλάδας παρέχει τη βοήθεια, η ΕΚΤ αξιολογεί την κατάσταση κάθε δύο εβδομάδες.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές της, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να λάβουν έως και 25 δισ. ευρώ σε κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση τους.

  [capital.gr]
18/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin