Thursday, August 20, 2015

Η παρούσα βουλή οφείλει να δώσει λύση, υποστηρίζει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Την άποψη ότι αυτή η Βουλή πρέπει να διερευνήσει την πιθανότητα να εκλέξει κυβέρνηση, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα, και αναρωτήθηκε, «γιατί μας πάει για εκλογές. Θέλει να δραπετεύσει». Ο κ. Μεϊμαράκης, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ασκήσει όλα τα συνταγματικά της καθήκοντα και θα καθυστερήσουμε την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα για να πάει όσο γρήγορα σε εκλογές, εν μέσω τουριστικής περιόδου και τόνισε πως θα πάρει την διερευνητική εντολή και θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων, ακόμη και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «ο πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του. Δεν εξέπληξε κανέναν, μόνο τους υπουργούς του. Δεν μας αιφνιδίασε ο Πρωθυπουργός. Το περιμέναμε. Τα ψηφοδέλτιά μας είναι ήδη έτοιμα. Είμαστε πανέτοιμοι για την εκλογική μάχη. Tις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι που παραδίδουν τελικά την εντολή. Κανείς δεν κατάλαβε τον λόγο για τον οποίο ο κ. Τσίπρας παρέδωσε την εντολή. Μη ηθική και έντιμη η στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στους εταίρους. Είναι λίγο πονηρούλης, ψευτράκος, τακτικιστής, ωστόσο παραμένει συμπαθής. H Νέα Δημοκρατία θα λάβει την εντολή, θα την χρησιμοποιήσει, θα την αξιοποιήσει»

Αμφισβήτησε την άποψη του πρωθυπουργού που διαρρέει για εκλογές ότι θα γίνουν εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, και χαρακτήρισε αλαζονική τηημερομηνία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να δώσει τις εντολές και κατά τη γνώμη μου αυτό θα κάνει. Αν τηρηθεί η διαδικασία, έχουμε μπροστά μας 10 μέρες. Πόθεν προκύπτει το 20 Σεπτέμβρη; Γιατί τόση αλαζονεία; Στην περίπτωση που εμείς είμαστε πρώτοι, ο κ. Τσίπρας θα συμπορευτεί μαζί μας σε ένα minimum πρόγραμμα; O κ. Τσίπρας στην ουσία δραπετεύει, προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματα, το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του. Πιθανόν οι νέες εκλογές μπορεί να μας πάνε και σε νέο μνημόνιο» και αναρωτήθηκε άραγε «ποια συμφέροντα εξυπηρετεί και ποιο τον έβαλαν να τα πει. Έχει χάσει την αριστερή του ταυτότητα και είαι ένας μνημονιακός αρχηγός».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ζήτησε μάλιστα να ανοίξει η Βουλή.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αμέσως μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος στη οδό Λ. Συγγρού.

Νεότερες πληροφορίες, αναφέρουν, ότι η συνέντευξη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, θα δοθεί μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

 [agelioforos.gr]
20/8/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin