Tuesday, August 11, 2015

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο

Διαρκείς είναι οι διαβουλεύσεις στην Αθήνα, εντός και εκτός ξενοδοχείων, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να βάζουν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προσπαθεί να αποφύγει η ελληνική κυβέρνηση.


Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας με τις ελληνικές αρχές.

Όπως ανέφερε από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ, οι συνεδριάσεις ήταν συνεχείς κατά το Σαββατοκύριακο και ότι είναι επικεντρωμένες στην κατάρτιση ενός καταλόγου προαπαιτούμενων - σε σχέση με το νέο πρόγραμμα - ενεργειών στις οποίες θα πρέπει να προβεί η ελληνική πλευρά και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι κοινοβουλευτικές αποφάσεις.

Σχετικά με το χρονικό διάστημα στο οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, η Μπράιτχαρτ υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι θεωρεί πραγματοποιήσιμη την περάτωση των διαβουλεύσεων εντός του τρέχοντος μηνός.

Την ίδια ώρα, η γερμανική πλευρά ανέφερε ότι είναι πιο σημαντικό η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της επί τρίτου προγράμματος βοήθειας να είναι «εξαντλητική», παρά να επιτευχθεί γρήγορα.

«Μία γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι ευκταία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριών ετών, ένα πρόγραμμα με έναν σημαντικό κατάλογο μεταρρυθμίσεων και άλλων μέτρων, ένα πρόγραμμα που οφείλει να είναι μια σταθερή και μακροπρόθεσμη βάση για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Κατά συνέπεια, (...) η πληρότητα προηγείται της ταχύτητας» πρόσθεσε.

Και εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε πως «η ποιότητα προηγείται της ταχύτητας».

Ανέφερε ότι «είναι εύλογο να καθορίσουμε το μέγεθος της πρώτης δόσης με βάση την έκταση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων» και πρόσθεσε πως «αυτό σημαίνει ότι η οικονομική βοήθεια θα εξαρτάται από αυστηρές προϋποθέσεις», σημειώνοντας ότι η Γερμανία θέλει μια συμφωνία που να περιλαμβάνει ένα φιλόδοξο δημοσιονομικό σχέδιο, μια αξιόπιστη στρατηγική για ιδιωτικοποιήσεις και βιώσιμη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

  elzoni.gr
11/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

--

 --

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin