Monday, August 24, 2015

Ναυάγησαν οι συνομιλίες Ινδίας- Πακιστάν

Χωρίς καν να αρχίσουν κατέρρευσαν οι προγραμματισμένες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν οι συνομιλίες δεν ήταν δυνατό να εξυπηρετήσουν κανένα σκοπό, κατηγορώντας το Νέο Δελχί ότι έθετε προϋποθέσεις.

Οι συνομιλίες ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στο Νέο Δελχί στις 23-24 Αυγούστου. Για εβδομάδες οι γειτονικές χώρες αντάλλαζαν κατηγορίες ότι έθεταν σε κίνδυνο την πολυαναμενόμενη συνάντηση των συμβούλων εθνικής ασφάλειας (NSA) των δύο χωρών και απέτυχαν να καταλήξουν σε μια κοινή ατζέντα.

Η απόφαση της κυβέρνησης του Πακιστάν ελήφθη μετά τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας Σούσμα Σουαράζ πως οι συνομιλίες δεν θα πραγματοποιηθούν εάν ο σύμβουλος του Πακιστάν Σαρτάζ Αζίζ επέμενε να συναντήσει αυτονομιστές από το Κασμίρ.

"Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως οι προτεινόμενες συνομιλίες σε επίπεδο συμβούλων εθνικής ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών δεν θα εξυπηρετήσουν κανένα σκοπό", ανέφερε αργά χθες το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν.

Η κυβέρνηση της Ινδίας είχε δηλώσει πως ήταν έτοιμη να συζητήσει μόνο θέματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία στις συνομιλίες και τίποτε άλλο.

"Δεν είναι λογικό από τη μεριά της Ινδίας να αξιώνει τώρα το δικαίωμα να αποφασίζει μονομερώς πως από εδώ και πέρα, άλλα θέματα θα συζητηθούν αφού η τρομοκρατία συζητηθεί και εξαλειφθεί", ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν.

   elzoni.gr
24/8/15
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin