Monday, July 13, 2015

Δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για τη χρηματοδότηση-γέφυρα (Jeroen Dijsselbloem)

Η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της εν αναμονή ενός τρίτου πακέτου διεθνούς βοήθειας είναι ένα «πολύ περίπλοκο» θέμα και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για αυτό, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το θέμα είναι «πολύ περίπλοκο» και «δεν έχουμε ακόμη βρει το κλειδί» σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ κάνοντας λόγο για οικονομικές, τεχνικές, δημοσιονομικές και πολιτικές δυσκολίες.

Το Eurogroup αποφάσισε πάντως να συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί το ζήτημα και θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της «το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε επίσης ότι τα τεχνικά κλιμάκια εργάστηκαν τη Δευτέρα, θα εργαστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι υφυπουργοί (Οικονομικών) θα εξετάσουν αύριο Τρίτη το θέμα και κατόπιν "θα έχουμε πιθανότατα μια τηλεδιάσκεψη των υπουργών για το συγκεκριμένο ζήτημα".

Όπως είπε επίσης ο κ. Ντάισελμπλουμ, την Τετάρτη το αργότερο θα πρέπει να έχει εγκρίνει το ελληνικό Κοινοβούλιο τη συμφωνία και τέσσερα συγκριμένα νομοθετήματα που εμπεριέχονται σε αυτήν και πως αν οι κινήσεις που συμφωνήθηκαν με την ελληνική κυβέρνηση ολοκληρωθούν επιτυχώς, θα γίνει την Πέμπτη το πρωί μια τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά την οποία θα δοθεί το πράσινο φως στους υπουργούς που χρειάζεται να ζητήσουν με τη σειρά τους την έγκριση των δικών τους Κοινοβουλίων για τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Εξήγησε επίσης, ότι μετά από όλα αυτά, πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup η οποία θα πάρει την τελική απόφαση να δώσει την εντολή στους θεσμούς να ξεκινήσουν τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση για την κατάρτιση του προγράμματος.

  huffingtonpost.gr
13/7/15
--------------------
  •  Το ενδεχόμενο άμεσης εκταμίευσης 10 δις ευρώ σε ξεχωριστό λογαριασμό για την κάλυψη ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών άφησε ανοιχτό ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρένγλινγκ.

Ωστόσο, η εκταμίευση του υπολοίπου ποσού, που προβλέπεται από τη συμφωνία θα ξεκινήσει μόνο όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και υπάρξει τελική κατάληξη ως προς το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin