Tuesday, July 14, 2015

Η Ελλάδα θα είχε ταπεινωθεί αν την είχαν αφήσει στην τύχη της (François Hollande)

Για την Ελλάδα και τη συμφωνία των Βρυξελλών μίλησε ο Φρανσουά Ολάντ στη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου λόγω της επετείου της 14ης Ιουλίου και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων του TF1 και του France 2.

Τόνισε πως έκανε αυτό που ήταν απαραίτητο ώστε η Ευρώπη να εξέλθει νικήτρια και πως μερίμνησε ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα της Γαλλίας και τα χρήματα των Γάλλων, λέγοντας πως αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ τα μισά από τα χρήματα που δάνεισε η Γαλλία στην Ελλάδα θα χάνονταν.

Εξήγησε πως η Ελλάδα θα ταπεινώνονταν μόνο αν την είχαν αφήσει στην τύχη της, αναγνωρίζοντας πως οι μεταρρυθμίσεις είναι σκληρές γιατί δεν έγιναν στο παρελθόν όταν έπρεπε.

Υποστήριξε πως όταν βλέπει την αποφασιστικότητα των Ελλήνων να μείνουν στο ευρώ δεν καταλαβαίνει όσους στην Γαλλία θέλουν να βγουν από το ευρώ και υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας θαρραλέος πολιτικός.

Ανέφερε πως του είχε πει να μην προχωρήσει στο δημοψήφισμα αλλά παρ” όλα αυτά σεβάστηκε την επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού, στον οποίο επίσης τόνισε πως είχε πει «βοήθησέ με να σε βοηθήσω».

Για την Άγκελα Μέρκελ είπε ότι έπρεπε να έχει σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί της γιατί λειτουργεί με αυτό τον τρόπο ενώ μίλησε για πρωτοβουλία της Γαλλίας ώστε να υπάρξει προσεχώς μια οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης.

Τάχθηκε επίσης υπέρ ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης καθώς και μεγαλύτερης εμπλοκής των κοινοβουλίων ώστε να υπάρξει περισσότερη δημοκρατία και για να προασπίσουν τα δικαιώματα των λαών και όχι για χαλιναγώγησή τους.

Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει ένα κοινοβούλιο της Ευρωζώνης και έκρινε ότι το γαλλογερμανικό δίδυμο δεν αποδυναμώθηκε, λέγοντας ότι υπάρχει ένας σύνδεσμος μεταξύ Μέρκελ και του ίδιου το οποίο εδράζεται στο συμφέρον της Ευρώπης.

 crashonline.gr
14/7/15

1 comment :

  1. Greek Prime Minister Alexis Tsipras vows to implement eurozone deal, but makes clear he does not believe in it....BBC

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin