Tuesday, July 7, 2015

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ: Ο Νοβότνι πρότεινε στην ΕΚΤ χρηματοδότηση- γέφυρα μέχρι να κλείσει η συμφωνία

Για μια νέα χρηματοδότηση-γέφυρα προς την Ελλάδα ακόμη και δίχως νέο πρόγραμμα διάσωσης μίλησε ο Εβαλντ Νοβότνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ενδεχομένως να καθίσταται επαρκής για όλη την εβδομάδα. Θα μπορούσε να συζητηθεί μια χρηματοδότηση-γέφυρα δίχως νέο πρόγραμμα διάσωσης. Αν οι τράπεζες πτωχεύσουν, η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να παράσχει περισσότερη ρευστότητα. 


Δεν είναι συμφέρον της Ελλάδας να φύγει από το ευρώ». εκτίμησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
  crashonline.gr
7/7/15
-----------------------

  • Nowotny (EKT): Mια χρηματοδότηση-γέφυρα μπορεί να είναι εφικτή ...

Η χορήγηση χρηματοδότησης-γέφυρας ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας είναι μια πιθανότητα, δήλωσε ο Ewald Nowotny, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Μιλώντας στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση ÖRF, ο Nowotny είπε πως "το εάν αυτό είναι εφικτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί".

Η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση να χορηγήσει άλλη ρευστότητα στην Ελλάδα εάν κηρύξει αθέτηση πληρωμών του κρατικού της χρέους, επισήμανε ακόμη ο επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Αυστρίας.

Το ΔΣ της ΕΚΤ και ο πρόεδρος Μario Draghi αποφάσισαν νωρίτερα να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσό που χορηγείται μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, αφήνοντας λίγα ή καθόλου περιθώρια ελιγμών στην Αθήνα, θυμίζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

  • Σχέδιο για δάνειο - γέφυρα προωθούν οι Σοσιαλιστές

Όπως ανέφερε και νωρίτερα το Capital.gr, σύμφωνα με δημοσίευμα του vima.gr πρωτοβουλίες για άρση του αδιεξόδου στο ελληνικό ζήτημα αναλαμβάνει η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα  για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Με βάση το vima.gr ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, ενημέρωσε την ευρωομάδα για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών στην Αθήνα. Στη συνέχεια ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζάνι Πιτέλα, είχε συνάντηση με τον πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μία ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία του στην Ολομέλεια του Σώματος στο Στρασβούργο.

Ο κ. Πιτέλα φέρεται να εισηγήθηκε στον κ. Γιούνκερ να δοθεί στην Ελλάδα ως επείγουσα παρέμβαση ένα "δάνειο-γέφυρα", που θα δώσει ανάσα μέχρι την τελική προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Ο Κ. Πιτέλα προσήλθε στη συνάντηση με αίτημα τα αιτήματα των Σοσιαλιστών που συνοψίζονται στην έναρξη αμέσως των διαπραγματεύσεων, αναδιάρθρωση του χρέους και δέσμευση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις.

"Δεν ξέρω αν υπάρχει στρατηγική για Grexit, αλλά αν υπάρχει πρέπει να την καταπολεμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας", ήταν η θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, ο οποίος ζήτησε να μην δημιουργηθεί Ευρώπη "δύο ταχυτήτων" και χαρακτήρισε την παρούσα κατάσταση ευκαιρία για νέο ξεκίνημα.

 capital.gr
7/7/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin