Saturday, July 11, 2015

«Έτοιμη» να μπλοκάρει τη συμφωνία η Φινλανδία

 Έτοιμη να πει «όχι» στο αίτημα της Ελλάδας για τρίτο δάνειο είναι η Φινλανδία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τα ΜΜΕ της χώρας.


Ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ φαίνεται πως εμφανίζεται  αρνητικός στο ενδεχόμενο να δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο δημοσιογράφος του Chanel 4, Πολ Μέισον έκανε λόγο για πρόθεση της Φινλανδίας να καταστρέψει την ελληνική πρόταση.

«Φινλανδική τηλεόραση: Η Φινλανδία είναι προετοιμασμένη να καταστρέψει την αμφίβολη ελληνική συμφωνία ακόμη και μόνη της εάν χρειαστεί. Η Ευρωζώνη διαλύεται σε ηθικό επίπεδο και σωτηρία μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από τη διπλωματική οδό», έγραψε ο Πολ Μέισον.............http://www.naftemporiki.gr/finance/story/977315/etoimi-na-mplokarei-ti-sumfonia-i-finlandia

11/7/15
---------------------
  • Η Φινλανδία είναι η χώρα που τηρεί την πιο σκληρή στάση στο Eurogroup προβάλλοντας έντονες αντιστάσεις στην έγκριση της έναρξης διαπραγματεύσεων για νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Μάλιστα, η κυβέρνηση βρέθηκε στα πρόθυρα κατάρρευσης, μεταδίδει δημοσιογράφος του κρατικού δικτύου YLE.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φινλανδικό Κοινοβούλιο δεν δίνει εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Αλεξάντερ Στουμπ, να συμφωνήσει σε νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στη Φινλανδία, η κυβέρνηση συνασπισμού αποτελείται από το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα των Φινλανδών, που τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης μιας σκληρότερης γραμμής σχετικά με τα προγράμματα στήριξης χωρών της Ευρωζώνης.

Μάλιστα, η Μαρία Στενρόος δημοσιογράφος αρμόδια για ευρωπαϊκά ζητήματα γράφει στο Twitter ότι πηγή της φινλανδικής κυβέρνησης δήλωσε στο Yle ότι η εξουσιοδότηση που έχει λάβει ο Στουμπ από το φινλανδικό Κοινοβούλιο είναι πολύ συγκεκριμένη και στην πραγματικότητα δείχνει σε Grexit.

Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι η φινλανδική κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με ενδεχόμενο κατάρρευσης το πρωί του Σαββάτου, καθώς το Κόμμα των Φινλανδών απείλησε ότι εάν η κυβέρνηση δεν πει «Όχι» σε τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, τότε θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Η Φινλανδία εμφανίζεται αποφασισμένη να εμμείνει στη θέση της ακόμη και αν μείνει μόνη της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των Φινλανδών φαίνεται να επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα το YouGov.

 tanea.gr
11/7/15
------------------
  •  Finnish TV is reporting that the Helsinki government will not support a new Greek aid package...

So, it’s over?

Not necessarily. There’s an emergency procedure which allows financial assistance to be granted from the ESM with just 85% support, in a real emergency:....theguardian.com

---------------

2 comments :

  1. 23:15 Συντάσσεται το κοινό ανακοινωθέν το οποίο, όπως σημειώνει ο Guardian δεν είναι ούτε ναι ούτε όχι. Θα καλεί την Ελλάδα να νομοθετήσει άμεσα ορισμένα μέτρα...

    22:22 Ενδεχομένως να υπάρξει απόψε μια μερική συμφωνία και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και αύριο
    tovima.gr

    ReplyDelete
  2. Finns can't stop #greece bailout, ESM emergency voting procedure allows decisions to pass with 85% majority

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin