Monday, July 6, 2015

«Η εντολή του δημοψηφίσματος δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη». Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

Την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στο μήνυμά του με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επισήμανε ότι θέλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και να ακούσει τις δικές τους προτάσεις.

«Τούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενότητα και ομοψυχία, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

  • Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός άλλαξε το ερώτημα του διαλόγου στην Ευρώπη. Το ερώτημα "μέσα ή έξω από το Ευρώ" πρέπει να φύγει οριστικά. 
 Ο λαός έδωσε απάντηση στο ποια Ευρώπη θέλει και απάντησε ότι θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης». «Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος των μνημονίων και της λιτότητας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στο μήνυμά του ότι «άμεση προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος». Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι «η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως την κατασταση». «Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την διαπραγμάτευση με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη και την μεταφορά των βαρών από τους αδύναμους στους οικονομικά ισχυρούς», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε μάλιστα ότι «αυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το θέμα του χρέους» και τόνισε ότι η έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις ελληνικές θέσεις για την ανάγκη αναδιάταξης του χρέους. ...

tanea.gr
5/7/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin