Sunday, July 5, 2015

Ο Αντώνης Σαμαράς παραιτείται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Βα. Μεϊμαράκης ο οποίος θα κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Κάνοντας λόγο για την ανάγκη για «μια νέα αρχή» της παράταξης του, ο τέως πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, την παραίτηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, είχε ζητήσει η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ πήρε τηλέφωνο τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντάς του: «Αντώνη, είναι καλύτερο να παραιτηθείς άμεσα και να διευκολύνεις την κατάσταση. Για να σου αποδείξω μάλιστα ότι δεν έχω καμία φιλόδοξα και δεν θα βγω μπροστά να διεκδικήσω την αρχηγία, ταυτόχρονα μ' εσένα παραιτούμαι κι εγώ».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά: «Αστειεύεσαι βέβαια», ήταν η απάντηση του προέδρου. Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να επανέλθει, ο πρόεδρος της ΝΔ ανταπάντησε εκ νέου: «Θα είσαι τρελή»…

«Την αφήνουμε στην κρίση του λαού», είναι ο επίσημος σχολιασμός κύκλων του κ. Σαμαρά οι οποίοι επιβεβαίωσαν το τηλέφωνο που έγινε μάλιστα το Σάββατο το απόγευμα.

Οι εξελίξεις στη ΝΔ ήταν αναμενόμενες μετά το διαφαινόμενο μεγάλο αποτέλεσμα του «όχι» παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να χρεώσει στην αξιωματική αντιπολίτευση αποκλειστικά την ήττα του «ναι».

Αλλά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ιωαννίδης, σε δηλώσεις του είχε πει ότι πρέπει να αποσυρθεί το παλαιό πολιτικό σύστημα.

  imerisia.gr
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin