Wednesday, July 29, 2015

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής - Σε καλό κλίμα οι διαπραγματεύσεις

Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ήταν το βασικό θέμα που απασχόλησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που συνεδρίασε το απόγευμα, υπό τον Γιάννη Δραγασάκη. Συζητήθηκαν επίσης τα ενεργειακά, το θέμα των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων, τα φορολογικά, αλλά και τα δημοσιονομικά, όπου διαπιστώθηκε ότι η εκτέλεση του Προϋπολογισμού βαίνει καλύτερα από ποτέ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος - ο οποίος και συμμετείχε στη συνεδρίαση - είχε νωρίτερα κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων καθώς και για τα θέματα τα οποία παραμένουν ανοιχτά.

Επί τάπητος φορολογικά, ενεργειακά και δημοσιονομικά στα τεχνικά κλιμάκια

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Οικονομικών συνεχίστηκαν και σήμερα, χωρίς προβλήματα, οι συζητήσεις στα τεχνικά κλιμάκια. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ενεργειακά, το πλαίσιο αδειοδοτήσεων, τα δημοσιονομικά και τα φορολογικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλες οι συζητήσεις έγιναν σε πάρα πολύ καλό κλίμα και εντός του χρονοδιαγράμματος.

Οι θεσμοί -που ήδη βρίσκονται στην Αθήνα- επισκέφθηκαν εκ νέου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Απουσία βέβαια της εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία δεν βρίσκεται ακόμη στην Αθήνα. Η άφιξή της αναμένεται αύριο, Πέμπτη -εκτός απροόπτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, υπουργός που συμμετέχει στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς σημείωσε ότι «η διαπραγμάτευση κυλάει ήρεμα» αναφέροντας δε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι τα εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ και το πως θα εξελιχθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αύριο, Πέμπτη.

  [huffingtonpost.gr]
29/7/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin