Friday, July 31, 2015

Αυστηρούς όρους θέτει το ΔΝΤ για νέο πακέτο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορεί να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους και των κακών επιδόσεων της χώρας στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των FainancialTimes, που επικαλούνται εσωτερικό έγγραφο του Ταμείου, το διαπραγματευτικό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συμμετέχει στις συζητήσεις καθορισμού πολιτικής στην Αθήνα, ώστε να διασφαλίσει πως το νέο πακέτο διάσωσης θα συνάδει με τους όρους που έχουν τεθεί.


Ωστόσο, προστίθεται, η τελική απόφαση θα ληφθεί σε δεύτερο στάδιο, αφού η Ελλάδα θα έχει συμφωνήσει σε πακέτο μεταρρυθμίσεων και αφού οι δανειστές θα έχουν συμφωνήσει στην ελάφρυνση του χρέους.


Όπως επισημαίνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα, οι όροι αυτοί μπορεί να αποδειχθούν σημαντικό εμπόδιο, καθώς το Βερολίνο και άλλες κυβερνήσεις διαφωνούν με κούρεμα του ελληνικού χρέους.

   riknews.com.cy
   31/7/15

-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin