Thursday, July 23, 2015

Ξανά με απώλειες από τον ΣΥΡΙΖΑ, «πέρασε» το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων από τη Βουλή

Με απώλειες για ακόμη μια φορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπερψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων από τη Βουλή.

«Ναι» ψήφισαν 230 βουλευτές, «όχι» 63 βουλευτές -εκ των οποίων οι 31 του ΣΥΡΙΖΑ- ενώ παρόντες δήλωσαν 5 βουλευτές (όλοι του ΣΥΡΙΖΑ). Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές.

Έτσι οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ ανήλθαν στους 36 βουλευτές (τα «όχι» και τα «παρών»), έναντι των 39 της προηγούμενης ψηφορορίας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ «όχι» ψήφισαν οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αγλαΐα Κυρίτση, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Κώστας Ζαχαριάς, Ιωάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχαήλ Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος (παρών στο άρθρο 2) Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κώστας Δελημήτρος, Αθανάσιος Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Ευστάθιος Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλειος Κυριακάκης, Ιωάννης Ζερδελής και Αλεξάνδρα Τσανάκα.

«Παρών» δήλωσαν οι Ηρώ Διώτη, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Τζίκα Κωστοπούλου, Νίνα Κασιμάτη, Βασιλική Λέβα.

  • «Ναι» ψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αν και στην πρώτη ψηφοφορία καταψήφισε. Ναι είπε και ο Μιχελογιαννάκης.
«Ναι» επί της αρχής, παρών στο 1, ναι στο 2 είπε η Καββαδία.

Η Βασιλική Κατριβάνου ψήφισε «ναι» επί της αρχής, στο άρθρο ένα «παρών» και ναι στο 2.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η συγκυβέρνηση μετρά 126 βουλευτές εντός κομματικής γραμμής. Μετά τις απώλειες του πρώτου πακέτου, το στοίχημα της κυβέρνηση ήταν να μην υπάρξουν πρόσθετες απώλειες και σε κάθε περίπτωση να μην πέσει κάτω από τους 120 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψηφοφορία για τα πρώτα μέτρα, την περασμένη Τετάρτη, 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν, 6 δήλωσαν «παρών», ενώ μία βουλευτής ήταν απούσα.

Πολλά θα κριθούν και από τη συνάντηση που θα έχουν στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα της Προέδρου της Βουλής και σε συνέχεια της επιστολής της.

Η διαδικασία άρχισε για μια ακόμη φορά αργότερα από το επιθυμητό. Σύμφωνα με την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων, η διαδικασία άρχισε στις 21.30 (με την συζήτηση επί της διαδικασίας να μετρά πάνω από μια ώρα) με την ονομαστική ψηφοφορία να διεξάγεται μετά τις 3 τα ξημερώματα. ...

  huffingtonpost.gr
23/7/15
--
-

2 comments :

  1. «Το ρήγμα στην Κ.Ο. (του ΣΥΡΙΖΑ) είναι νομίζω σαφές», δήλωσε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα...

    Στο ερώτημα εάν οι δαιφωνούντες θα παραπεμφθούν στα κοινοβουλευτικά όργανα για διαγραφή, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή οι συλλογικές διαδικασίες στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος».

    Ερωτηθείσα εάν απομακρύνθηκε το σενάριο της διάσπασης ή εάν παραμένει υπαρκτό, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «το πολιτικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν και παραμένει το ίδιο από εδώ και πέρα» και πρόσθεσε ότι «θα ακολουθηθούν όλα όσα είναι να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

    Όπως προανήγγειλε η ίδια, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα στραφεί σε νομοθετικές προωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της ανθρωπιστικής κρίσης, για το θέμα της αναθέρμανσης της οικονομίας και ητήματα του πολιτικού συστήματος.
    naftemporiki.gr

    ReplyDelete
  2. Βαρουφάκης: Για αυτό ψήφισα «ναι»...

    Τους λόγους για τους οποίους άλλαξε στάση και υπερψήφισε το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, εξηγεί σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

    Σε άρθρο του, που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα «The Press Project», αμέσως μετά τη δική του ψήφο στη Βουλή, ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι στόχος του είναι η διαφύλαξη της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Σήμερα λοιπόν ψηφίζω ΝΑΙ σε δύο μέτρα τα οποία τα είχα προτείνει ο ίδιος, αν και υπό ριζοσπαστικά διαφορετικές συνθήκες και προϋποθέσεις. Είμαι, δυστυχώς, βέβαιος ότι η ψήφος μου δεν θα βοηθήσει την κυβέρνηση στον κοινό μας σκοπό. Κι αυτό επειδή η Συμφωνία του Euro Summit, στην οποία εντάσσονται τα δύο αποψινά μέτρα, είναι σχεδιασμένη να αποτύχει. Την δίνω όμως στους συντρόφους μου με την ελπίδα να κερδίσουν χρόνο ώστε, όλοι μαζί ενωμένοι, να σχεδιάσουμε την νέα αντίσταση στον αυταρχισμό, στον μισανθρωπισμό, και στην υποκινούμενη επιτάχυνσηκαι εμβάθυνση της κρίσης», ανέφερε ο πρώην υπουργός.
    ethnos.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin