Thursday, June 25, 2015

Πρώτα oι μεταρρυθμίσεις και μετά η συζήτηση για το χρέος (ΔΝΤ)

 Η Ελλάδα πρώτα θα εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και έπειτα, θα υπάρξει συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις. 

Σύμφωνα με το Reuters, o εκπρόσωπος του Ταμείου, στο περιθώριο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε ότι το ΔΝΤ συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο σε κάθε χώρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα.

«Οι τρεις θεσμοί παρουσιάζουν την ίδια κοινή θέση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

  • Σχετικά με την δόση των 1,53 δισ. ευρώ, η οποία πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Ιουνίου, ο εκπρόσωπος του Ταμείου διαμήνυσε ότι δεν προβλέπεται επιμήκυνση της προθεσμίας καταβολής της δόσης.
  • «Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, τότε θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ» εξήγησε ο κ. Ράις.

Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30ή Ιουνίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  naftemporiki.gr
25/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν κηρύσσει στάση πληρωμών στις 30 Ιουνίου...

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαίωσε πριν από λίγο ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30ή Ιουνίου.

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin