Thursday, June 25, 2015

Συμφωνία πριν το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα (Merkel)

Την αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία εντός του Σαββατοκύριακου εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ στους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κομμάτων.
«Πρέπει να υπάρξει συμφωνία πριν το άνοιγμα των αγορών την Δευτέρα», είπε η Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται άτομα που συμμετείχαν στις συνομιλίες.

Για το Σάββατο προγραμματίζεται η νέα συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο έληξε στις πεντέμιση το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν, καθώς Αθήνα και θεσμοί επιμένουν στις προτάσεις τους. 


Την πεποίθησή του ότι οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε συμβιβασμό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η συνεδρίαση του Σαββάτου θα γίνει με στόχο συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Το δικό της κείμενο, που ουσιαστικά είναι η πρόταση που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα με μικρές διαφοροποιήσεις, κατέθεσε στο Eurogroup  η Αθήνα. 


Οι θεσμοί, απο την πλευρά τους, θα παρουσιάσουν το δικό τους έγγραφο, το οποίο παρουσιάζουν οι Financial Times, με τα σημεία στα οποία είναι εφικτή η συμφωνία, σύμφωνα με την δική τους εκτίμηση. 

Οπως δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στην "Κ", στο Eurogroup τέθηκαν επί τάπητος οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών. Ο δε κ. Τσίπρας αναμένεται να αντιμετωπίσει αρνητικό κλίμα και ασφυκτικές πιέσης στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε....
  [ kathimerini.com.cy]
25/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Es muss eine Einigung am Wochenende geben – oder es ist aus...

    Die Finanzminister in Brüssel sind erneut gescheitert, eine Lösung im Schuldenstreit mit Griechenland zu erzielen. Den Diplomaten und selbst Jean-Claude Juncker setzen die Verhandlungen allmählich zu.

    Das griechische Schuldendrama droht, bis zur letztmöglichen Sekunde anzudauern. Am Donnerstagnachmittag beendete Euro-Gruppenchef Jeroen Dijsselbloem nach einer dreistündigen Sitzung das mittlerweile dritte außerordentliche Treffen der Euro-Finanzminister dieser Woche in Brüssel. Am Samstagvormittag sollen sie sich die Ressortchefs nun erneut treffen. "Das war es für heute", schrieb der finnische Finanzminister Alexander Stubb im Kurznachrichtendienst Twitter.....welt.de
    25/6/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin