Monday, June 22, 2015

Εκτιμώ πως θα υπάρξει συμφωνία μέσα στη βδομάδα (Jeroen Dijsselbloem)

Την εκτίμησή του πως θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της Ελλάδας μέσα στην εβδομάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενόψει της συνόδου κορυφής των ευρωζώνης (20:00).


Σημείωσε πως αυτό είναι ο δικός του στόχος. «Θα εργαζόμαστε μέrα και νύχτα», συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.

Παραπλήσιο μήνυμα έστειλε νωρίτερα, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο πρόεδρος του σώματος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως οι νέες ελληνικές προτάσεις αποτελούν βάση για διαπραγμάτευση.

Συμπλήρωσε πως η τεχνική επεξεργασία από τους θεσμούς θα αρχίσει αμέσως, με στόχο να συγκληθεί νέο Eurogroup μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη των επικεφαλής των δανειστών για την οριστική προετοιμασία της ατζέντας της συνόδου κορυφής που θα ακολουθήσει, με αντικείμενο την Ελλάδα.

Συμμετέχουν ο κ. Γιούνκερ, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. 

 [kathimerini.com.cy]
22/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin