Saturday, June 6, 2015

Οι G7 θα εκφράσουν απλώς την ελπίδα τους για την Ελλάδα (Merkel)

Η Ελλάδα δεν αποτελεί κεντρικό ζήτημα στην επικείμενη Σύνοδο του G7, τόνισε στην Deutsche Welle η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, διευκρινίζοντας ότι οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων βιομηχανικών κρατών που συναντώνται στην Γερμανία απλώς θα εκφράσουν την ελπίδα για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους δανειστές.

«Απλώς θα κάνουμε αναφορά για το πού βρισκόμαστε και θα εκφράσουμε την ελπίδα μας ότι οι συνομιλίες μπορούν να ολοκληρωθούν με επιτυχία», είπε η καγκελάριος της Γερμανίας.
«Καταρχάς είναι πρωτεύον για μένα το γεγονός ότι οι επτά επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων συζητούν για σημαντικά θέματα. Αυτή η ανταλλαγή απόψεων είναι απλά πάρα πολύ σημαντική, ώστε να γνωρίζουμε για το διάστημα όλου του έτους πως σκέπτεται ο καθένας αναφορικά με βασικά ζητήματα, που υπάρχουν διαφορές και που υπάρχουν κοινά σημεία», συμπλήρωσε.

Η ατζενατ της G7
Η Μέρκελ υπογράμμισε την αναγκαιότητα να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις σε ζητήματα αντιμετώπισης επιδημιών και πανδημιών, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ατζέντα του G7 θα παίξουν και ζητήματα οικονομίας, ελεύθερου εμπορίου και ανάπτυξης. Η επιθυμία της καγκελαρίου να κρατήσει το ελληνικό ζήτημα στο περιθώριο της συνόδου δεν εξυπηρετείται από τις τελευταίες εξελίξεις, με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Η καγκελάριος επεσήμανε ότι το ελληνικό ζήτημα δεν θα επισκιάσει το G7, παρότι θα συζητηθεί η κατάσταση της οικονομίας, τόσο παγκοσμίως όσο και εντός Ευρωζώνης.

«Θα μπορέσουμε να παραπέμψουμε στο γεγονός ότι η Ιρλανδία, που επίσης βρισκόταν σε πρόγραμμα, είναι σήμερα η χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και στο ότι αναπτύσσεται η οικονομία στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

Και μετά θα μιλήσουμε και για την Ελλάδα.
«Αλλά, πραγματικά, αυτό δεν αποτελεί κεντρικό θέμα», είπε.

Εκτός και η Ρωσία
Η Άνγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε της απόφασης να μην συμμετάσχει η Ρωσία στη σύνοδο των ισχυρότερων βιομηχανικών κρατών, λέγοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν επέδειξε διάθεση προσέγγισης στις κοινές θέσεις των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν.

«Ωστόσο, η Ρωσία παραμένει σημαντικός εταίρος σε άλλα σχήματα διαβούλευσης. Έχουμε την ομάδα της Νορμανδίας για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, έχουμε τις συνομιλίες της ομάδας των “5+1” σε ό,τι αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και για την επίλυση του συριακού εμφυλίου πολέμου πρόκειται αλλά και πρέπει να συμπεριλάβουμε τη Ρωσία και θα χρειαστούμε τη Ρωσία», είπε.
Πηγή: Deutsche Welle

 [crashonline.gr]
6/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Λύση στο ελληνικό ζήτημα χωρίς να προκληθεί αστάθεια στις αγορές εύχεται ο Ομπάμα...

    Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε σήμερα Κυριακή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν το ελληνικό ζήτημα στη συνάντηση που είχαν στη Γερμανία.

    Οι δύο ηγέτες, όπως μεταδίδει το Reuters, συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη.

    Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

    Μάλιστα ο Ομπάμα φέρεται να ζήτησε από την κ. Μέρκελ ρεαλισμό, καλή πρόθεση και αμοιβαίες υποχωρήσεις.

    Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ δήλωσε, σύμφωνα με ανάρτηση του γερμανικού δικτύου ZDF στο twitter, ότι το ζήτημα με την Ελλάδα δεν έχει ακόμα λυθεί και οι προσπάθειες δεν έχουν φτάσει ακόμα στον επιθυμητό στόχο....huffingtonpost.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin