Thursday, June 25, 2015

Εχω «καλό προαίσθημα» για αίσιο τέλος στην ελληνική κρίση (Donald Tusk)

Σε αντίθεση με την αυστηρή προειδοποίηση της προηγούμενης εβδομάδας με την οποία προειδοποιούσε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια και να συμβιβαστεί ή να επιλέξει την χρεοκοπία, ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι έχει «καλό προαίσθημα για αίσιο τέλος» στο ελληνικό ζήτημα.

    Παρά τον απαισιόδοξο τόνο στις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προέβλεψε ότι η ελληνική υπόθεση δεν θα καταλήξει σε τραγωδία:

«Γίνεται δουλειά και σίγουρα θα χρειαστεί πολύς χρόνος ακόμη. Οι τελευταίες ώρες ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμες, αλλά έχω ένα καλό προαίσθημα ότι- σε αντίθεση με τις τραγωδίες του Σοφοκλή- αυτή η ελληνική ιστορία θα έχει αίσιο τέλος».

Πρόσθεσε ότι απόψε στην Σύνοδο, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν και το ελληνικό ζήτημα (μαζί με το μεταναστευτικό και τα μεταρρυθμιστικά αιτήματα της Βρετανίας) και ότι ο ίδιος θα επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες.

   [ethnos.gr]
25/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

3 comments :

  1. Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα πολύ χρόνο εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής...

    “Δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία - Υπάρχει διαφωνία στα μέσα και όχι στους στόχους” είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε δε πως το χρέος πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας.

    ReplyDelete
  2. Οι τελευταίες ώρες είναι οι πιο κρίσιμες, οι πιο δύσκολες για έναν συμβιβασμό δήλωσε ο Βέλγος Πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ...

    Ο ίδιος είπε πως θα έχουν ενημέρωση σε λίγη ώρα από τους θεσμούς για το που βρίσκεται η κατάσταση και εξέφρασε την ελπίδα να επιλυθεί το ζήτημα σήμερα. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, είπε, οι διαβουλεύσεις πρέπει να συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Πρέπει να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα και την ευρωζώνη τόνισε, ενώ έκανε συγκεκριμένη αναφορά στη σημασία που έχει για τις χώρες της ευρωζώνης να μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της απέναντί τους. "Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε μια λύση", είπε χαρακτηριστικά.

    ReplyDelete
  3. Σουλτς: «Οι προτάσεις πρέπει να οδηγήσουν σε συμβιβασμούς» ...

    «Πρέπει να σας πω ότι στο σύνολο της πολιτικής μου ζωής πάντα πίστευα πως η λογική θα επικρατήσει. Χωρίς αμφιβολία, οι προτάσεις πρέπει να οδηγήσουν σε συμβιβασμούς» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

    «Θα προτείνουμε κάτι το οποίο θα βοηθήσει πραγματικά τον κόσμο… Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη και θέσεις εργασίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σουλτς, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

    Ο ίδιος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι μέχρι πρότινος δεν υπήρχε θέση διαπραγμάτευσης. «Τώρα, υπάρχει, υπάρχει ένα χαρτί, μια πρόταση των θεσμών και μια πρόταση της ελληνικής πλευράς… Θα δούμε αν μπορούν να συγκεραστούν» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

    «Με τη συμφωνία θα πρέπει να ικανοποιούνται και εκείνοι που έδωσαν τα λεφτά και οι Έλληνες, οι οποίοι πρέπει να αιτιολογήσουν τις προτάσεις τους» κατέληξε ο κ. Σουλτς.
    .zougla.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin