Wednesday, June 3, 2015

Πραγματική ευκαρία για λύση στο Κυπριακό «βλέπουν» Σουλτς-Άιντε

Αναζωπυρώνεται η ελπίδα λύσης του Κυπριακού συμφωνούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς  και ο  Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κατά την διάρκεια κοινής συνεντεύξεως Τύπου στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.


«Θα χρησιμοποιήσω μια λέξη: Ελπίδα. Για πρώτη φορά σε μεγάλο χρονικό διάστημα  υπάρχει ελπίδα ότι θα έρθουμε σε μια λύση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σουλτς. 


Αναγνώρισε ότι  ακόμα μένουν πολλά να γίνουν και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προβλήματα, ωστόσο υπάρχει η ευκαιρία για μια πραγματική εποικοδομητική λύση. 

Τόνισε μάλιστα  ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ο Άιντε δήλωσε ότι και αυτός τρέφει την ίδια ελπίδα. Όμως το πιο σημαντικό, όπως επεσήμανε, είναι ότι οι κ.κ Αναστασιάδης και Ακιντζί  εργάζονται σκληρά για να βρεθεί λύση. 


Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, είπε χαρακτηριστικά. 

«Ή θα εκμεταλλευτούμε αυτή την στιγμή σωστά ή θα υπάρξει ξανά μεγάλη απογοήτευση. Είμαι εδώ με το μήνυμα της μεγάλης ευκαιρίας και της μεγάλης ελπίδας», κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται  μόνο για κυπριακό θέμα, αλλά ευρωπαϊκό.
EurActiv

3/6/15
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin