Tuesday, June 9, 2015

Κίνδυνος να χαθούν πόροι ύψους 1 δις ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Αντιμέτωπη με απώλεια πόρων ύψους 1 δις ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης  βρίσκεται η Ελλάδα.
 
 Για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης  ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την παράταση της τελικής προθεσμίας πληρωμών από την Ελλάδα για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, που λήγει στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με σχετική παρέμβαση του ευρωβουλευτή στην Επιτροπή Αγροτικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η παράταση αυτή θα συμβάλλει στη διάσωση πιστώσεων συνολικού ύψους 1 δις Ευρώ, οι οποίες δεν δύνανται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015 και κατά συνέπεια θα πρέπει να επιστραφούν στον προϋπολογισμό της ΕΕ. 


Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η Επιτροπή δεν έχει ικανοποιήσει αντίστοιχο αίτημα που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο, επικαλούμενη κυρίως τη χρονοβόρα διαδικασία τροποποίησης των κανονισμών, την επιβάρυνση του προϋπολογισμού του 2016 από τις μεταφορές των υποχρεώσεων του 2015 καθώς και το προηγούμενο που θα δημιουργηθεί για ανάλογα αιτήματα σχετικά με τα υπόλοιπα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, όπως το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, η κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και άλλες χώρες της Ένωσης λόγω της οικονομικής κρίσης είναι τέτοια που δικαιολογεί την κατ´ εξαίρεση παράταση της τελικής προθεσμίας κατά έξι μήνες. Μάλιστα, η στήριξη του εν λόγω  αιτήματος στο Συμβούλιο αποδεικνύει και την πλήρη κατανόηση του προβλήματος από τα κράτη μέλη της ΕΕ.
EurActiv

 [euractiv.gr]
9/6/15
--
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin