Monday, May 4, 2015

Ο δρόμος προς την κόλαση δια χειρός «οικονομολόγων του skype»

Η κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από εξοργιστική.

Την ώρα που η χώρα ασφυκτιά και στενάζει, γνωρίζοντας την σοβαρότερη ύφεση της τελευταίας δραματικής πενταετίας, ακούγονται τα πιο απίθανα πράγματα, τα οποία εκστομίζονται εντελώς ανερυθρίαστα.


Κατ’ αρχήν (όπως και στο παρελθόν συνέβαινε με τους κ.κ. Βαρουφάκη και Λαπαβίτσα), έχουμε σχεδόν καθημερινά τους «οικονομολόγους του skype», οι οποίοι, με τον αέρα που τους προσφέρει η ασφάλεια μιας καλής θέσης στο εξωτερικό, προπαγανδίζουν την χρεοκοπία, εξηγούν στον λαό πόσο καλά θα είναι τα πράγματα αν η χώρα βρεθεί εκτός ευρώ και κηρύσσουν μια επανάσταση που, πάντως, πρέπει να διεξαχθεί από άλλους.

Την ίδια ώρα, οι εγχώριοι «σωτήρες» δεν ντρέπονται να διακηρύσσουν ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης (τόσο ικανοί και άξιοι διαπραγματευτές είναι), ότι ήσαν άπειροι (ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος είπε πως από το παρόν υπουργικό συμβούλιο… μόνο ένας είχε εμπειρία), ότι μέχρι να αναλάβουν υπουργοί δεν ήξεραν να φτιάξουν ούτε τη φορολογική τους δήλωση!

Και την ίδια επίσης ώρα, όλοι μαζί, αν και δηλώνουν «άπειροι», μας διαβεβαιώνουν περίπου πως δεν πρόκειται να πάθουμε και τίποτε αν έλθουμε σε ρήξη με τους εταίρους και δανειστές.

Και πως, αν και δήλωναν ότι δεν θέλουν τα «μνημονιακά» 7,2 δις, τώρα τα χρειάζονται επειδή έχουν εξαντληθεί όλα τα εσωτερικά ταμειακά διαθέσιμα – αλλά παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν να εγγυώνται καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις.

Και για ποιον λόγο δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτε σε περίπτωση ρήξης και αδυναμίας να εξυπηρετούμε το χρέος μας, δηλαδή σε περίπτωση στάσης πληρωμών;

Μα επειδή, όπως επαναλαμβάνουν, θα προτάξουν τις ανάγκες του λαού και όχι τις απαιτήσεις των δανειστών και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν μισθούς και συντάξεις.

Υποστηρίζουν δηλαδή οι «οικονομολόγοι του skype» και οι «άπειροι κυβερνώντες» ότι είναι δυνατόν να κάνεις στάση πληρωμών στο εξωτερικό, αλλά εντός συνόρων να συνεχίσεις να ζεις κανονικά.

Παραμυθιάζουν δηλαδή τον λαό ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει τους μισθούς και τις συντάξεις του την ώρα που η χώρα θα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση «αδυναμίας πληρωμών»!

Ουδέν ψευδέστερον!

Αν ήταν έτσι, τότε όλοι θα δανείζονταν δεξιά και αριστερά επί χρόνια, μετά θα βαρούσαν ένα κανόνι και… ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Φυσικά, αυτό απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Πρώτον, διότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ και χρήσης ενός άλλου νομίσματος, αυτό θα υποτιμάτο αμέσως και οι μισθοί και οι συντάξεις θα έχαναν το 60% της αξίας τους.

Δεύτερον, διότι όταν μια χώρα κηρύσσεται σε καθεστώς χρεοκοπίας, αδυνατεί να εξυπηρετήσει ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες της, καθώς σταματούν οι εισαγωγές καυσίμων, φαρμάκων και πρώτων υλών.

Και τρίτον, διότι είναι απολύτως βέβαιο ότι σε περίπτωση στάσης πληρωμών η ΕΚΤ θα σταματούσε να αιμοδοτεί τις τράπεζές μας, οπότε θα εξαφανιζόταν και η τελευταία σταγόνα ρευστότητας, με αποτέλεσμα την γενική κατάρρευση.

Με λίγα λόγια, όλοι αυτοί, «σωτήρες» του εξωτερικού και του εσωτερικού, απλώς δείχνουν τον δρόμο προς την κόλαση, αποφεύγοντας να τον περιγράψουν…

 Σοφία Βούλτεψη
elzoni.gr
4/5/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin