Friday, May 1, 2015

Mai2 Ειδήσεις (Μάιος 2015 - Β)

-
Τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε συνθηκολόγηση με τους δανειστές της εκφράζει σε νέο δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται πράγματι σε οριακό σημείο, ενώ μέρα με τη μέρα η διαπραγματευτική ισχύς της Ελλάδας αποδυναμώνεται.

Μέσα σε ένα τέτοιο δυσμενές περιβάλλον, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνθηκολογήσει με τους εταίρους της............Telegraph: Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να συνθηκολογήσει
-
(mai2  elNews)
    ---

75 comments :

  1. ΔΝΤ: Kίνδυνο πτώχευσης τον Ιούνιο φανερώνει έγγραφο του Ταμείου...

    Διαφορές μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρώπης σχετικά με την Ελλάδα φανερώνει εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ – με ημερομηνία 14 Μαΐου – που αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον του βρετανικού Channel 4.

    Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να δεχτεί μια «γρήγορη και βρώμικη» (quick and dirty) συμφωνία που θα περιλαμβάνει την εκταμίευση υπο-δόσεων στήριξης ως αντάλλαγμα για συμφωνίες που δεν καλύπτουν όλο το εύρος της αξιολόγησης. Σημειώνεται πάντως πως ούτε ανάμεσα στους εταίρους φαίνεται να υπάρχει «κοινή θέση» για αυτό το ζήτημα.

    Το μήνυμα Λαγκάρντ μεταφέρθηκε στους Ευρωπαίους από τα διαπραγματευτικά κλιμάκια του Ταμείου, τα οποία εξήγησαν ότι από την πλευρά του ΔΝΤ «δεν θα γίνει καμία εκταμίευση» χρημάτων έως ότου να υπάρξει μια «πλήρης συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων».

    Το έγγραφο καταλήγει αναφέροντας πως η κ. Λαγκάρντ έχει διευκρινίσει ότι το Ταμείο «πρέπει να παίξει με βάση τους κανόνες [του]» και να μην αποκλίνει από την εντολή του.

    Παρά τη σκληρή στάση του Ταμείου πάντως, στο έγγραφο υπάρχει ξεκάθαρη προειδοποίηση πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να εξυπηρετήσει όλες τις υποχρεώσεις της τον Ιούνιο εάν δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία με τους εταίρους-πιστωτές.

    «Δεν θα υπάρχει πιθανότητα για τις ελληνικές Αρχές να αποπληρώσουν το πλήρες ποσό εάν δεν υπάρξει μια συμφωνία», αναφέρεται.

    Οι αξιωματούχοι του Ταμείου αναγνωρίζουν πως έχει υπάρξει «πρόοδος» στα μέτωπα του ΦΠΑ, του φορολογικού μηχανισμού και της πτωχευτικής νομοθεσίας, όμως τονίζουν πως υπάρχει ακόμα απόσταση από μια τελικά συμφωνία, καθότι σε άλλα ζητήματα «δεν υπάρχει πρόοδος».

    Ως σημεία-αγκάθια, το έγγραφο στέκεται το ασφαλιστικό σύστημα, την εργασιακά και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

    Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στο ζήτημα του χρέους, όπου διαφαίνεται ένα ακόμα υποβόσκον χάσμα μεταξύ ΔΝΤ και εταίρων.

    Συγκεκριμένα, οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν πως μολονότι τα κλιμάκια του Ταμείου δεν πιέζουν τους Ευρωπαίους να εξετάσουν το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους, την ίδια στιγμή του έχουν διαμηνύσει πως «οι αριθμοί πρέπει να βγαίνουν».

    Το έγγραφο αναφέρει δε πως υπάρχει μια «αντίστροφη σχέση μεταξύ μεταρρυθμίσεων και βιωσιμότητας του χρέος», που σημαίνει πως το Ταμείο θα βασίσει την αξιολόγησή του για το αν το χρέος είναι βιώσιμο με βάση τη συμφωνία και την εφαρμογή της.
    kathimerini.com.cy
    16/5/15

    ReplyDelete
  2. ΣΧΕΔΙΟ ΒΟΜΒΑ! Έρχεται έκτακτη εισφορά σε χιλιάδες επιχειρήσεις...

    Εισηγήσεις για επιβολή έκτακτης εισφοράς σε χιλιάδες επιχειρήσεις, δέχεται ο πρωθυπουργός. Σε μια χρονική στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών βρίσκονται με συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις, φαίνεται να εξετάζεται ένα σχέδιο για επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων –στα πρότυπα της έκτακτης εισφοράς κοινωνικής ευθύνης που επιβλήθηκε το 2010 από τους Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου- επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει τον «λογαριασμό» των μέτρων που απαιτούνται για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2015.

    To μέτρο έχει ήδη «μετρηθεί» από το οικονομικό επιτελείο και εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει έσοδα ακόμη και άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ καθώς θα αφορά στα κέρδη της προηγούμενης φορολογικής κρίσης.

    Υπάρχουν βεβαίως και αντίθετες εισηγήσεις καθώς το μέτρο εκτιμάται ότι έχει έντονα υφεσιακό χαρακτήρα, μπορεί να γονατίσει τις επιχειρήσεις λόγω έλλειψης ρευστότητας ή ακόμη και να οδηγήσει σε νέο κύκλο απολύσεων.

    Ο προβληματισμός για το περιεχόμενο του πακέτου μέτρων που θα «προχωρήσουν» είναι πολύ μεγάλος στην κυβέρνηση καθώς εκτιμάται ότι οι προτάσεις που έχουν πέσει μέχρι τώρα στο τραπέζι δεν επαρκούν για να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό, το ύψος του οποίου εκτιμάται σε τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

    Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται εδώ και αρκετές ημέρες τον νόμο 3845/2010 που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο συγκεκριμένος νόμος, προέβλεπε φορολόγηση επί των κερδών των επιχειρήσεων. Όχι όμως από το πρώτο ευρώ αλλά και από τα 100.000 ευρώ και πάνω έτσι ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο συγκεκριμένος νόμος, προέβλεπε τέσσερις φορολογικούς συντελεστές:

    · 4% για τα κέρδη έως τις 300.000 ευρώ

    · 6% για τα κέρδη από τις 300.000 έως το ένα εκατομμύριο ευρώ

    · 8% για τα κέρδη από το ένα εκατομμύριο έως τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και

    · 10% για τα κέρδη από πέντε εκατομμύρια ευρώ και πάνω
    crashonline.gr
    16/5/15

    ReplyDelete
  3. Ντομπρόφσκις: Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρξει δόση για την Ελλάδα...

    Η Αθήνα πρέπει να επιταχύνει τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια και να παρουσιάσει μια "πλήρη και αξιόπιστη" λίστα μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντρομπρόφσκις, περιγράφοντας την Ελλάδα ως "μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρωζώνης"......ethnos.gr
    16/5/15

    ReplyDelete
  4. Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι ότι διαπραγματευόταν, μυστικά, την αλλαγή της «συνταγματικής ονομασίας» της χώρας, παρά τα όσα διακήρυττε δημόσια για την υπεράσπισή του και την εικόνα του «θεματοφύλακα» του ονόματος που έντεχνα καλλιέργησε στο εσωτερικό και την οποία, όπως είπε, εκμεταλλεύτηκε, πολιτικά...

    Ο Ζόραν Ζάεβ δημοσιοποίησε σήμερα, μεταξύ άλλων, τηλεφωνική συνομιλία, πριν από μερικά χρόνια, μεταξύ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, του τότε υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Σάσο Μιγιάλκοφ (πρώτος εξάφελφος του Ν. Γκρούεφσκι ο οποίος παραιτήθηκε πριν από μερικές ημέρες), σχετικά με χειρισμούς της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας.

    Στη συνομιλία, ο κ. Γκρούεφσκι φέρεται να ενημερώνει τους συνομιλητές του ότι έχει έρθει στα Σκόπια κάποιος από την Ελλάδα, ο οποίος πρέπει να ετοιμάσει μία συνάντηση μεταξύ του Σάσο Μιγιάλκοφ και ενός «διαμεσολαβητή» από την Ελλάδα το όνομα του οποίου, όπως λέει ο κ. Γκρούεφσκι, ξεκινάει από Α. σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

    Ο κ. Γκρούεφσκι ζητά τη γνώμη τού κ. Μιλόσοσκι για τις θέσεις πρέπει να εκφράσει ο κ. Μιγιάλκοφ και πώς να χειριστεί το θέμα της συνάντησης. Ο κ. Μιλόσοσκι φέρεται να λέει πως ο κ. Μιγιάλκοφ θα μπορούσε να προτείνει μία δαιδαλώδη ονομασία του τύπου «Ανεξάρτητη ή Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας (Άνω ή Βόρεια)», η οποία, όπως λέει, δεν βλάπτει και πολύ τα Σκόπια και ίσως θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς, όπως σημειώνει, πρόκειται για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που εν μέρει μπορεί να τη δικαιολογήσει ο Γ. Παπανδρέου στην κοινή γνώμη της Ελλάδας.

    Ο κ. Μιλόσοσκι λέει ακόμη ότι μία τέτοια ονομασία συμφέρει τα Σκόπια, καθώς η παρένθεση (Άνω ή Βόρεια) θα «ξεχαστεί» απ΄όλους σε μερικά χρόνια και θα μείνει μόνο η ονομασία «Ανεξάρτητη ή Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας».

    Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι επισημαίνει ότι όχι μόνον η ΠΓΔΜ, αλλά και η Ελλάδα, για λόγους που σχετίζονται με την εικόνα της ως χώρα, επιθυμεί να βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημα της ονομασίας..........ΑΠΕ.......huffingtonpost.gr

    ReplyDelete
  5. Οι Ταραχές στην ΠΓΔΜ Συνδέονται με τον Υπό Σχεδιασμό Αγωγό Φυσικού Αερίου, Εκτιμούν Ρώσοι Αναλυτές...

    Oι ταραχές στα Σκόπια μπορεί να συνδέονται με το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish-Greek Stream» εκτιμά ο αναλυτής Μάρκο Γκάσιτς σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο Russia Today.

    To ρωσικό δορυφορικό δίκτυο αναδεικνύει το ενδιαφέρον του νεοδιορισθέντος πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζες Μπέιλι, ο οποίος δήλωσε ότι η κατάσταση στη χώρα προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για την προσήλωση της κυβέρνησης της χώρας στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, αλλά και του κομισάριου της ΕΕ για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση.

    «Μου προκαλεί καχυποψία κάθε φορά, που οι ΗΠΑ επικρίνουν κάποια κυβέρνηση, απαιτώντας να λάβει μέτρα ως προς τα νόμιμα δίκαια του λαού. Αναμφίβολα στην περιοχή ανθεί η διαφθορά και πολλοί είναι δυσαρεστημένοι με αυτό, εδώ δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Το ερώτημα είναι γιατί τώρα. Οι Αλβανοί εξτρεμιστές αποτελούν ήδη από καιρό πρόβλημα για την περιοχή, σκοπεύουν να δημιουργήσουν τη Μεγάλη Αλβανία, η οποία θα συνενώσει τμήματα κυρίαρχων κρατών. Συνήθως οι ΗΠΑ τους υποστηρίζουν και δεν έχουμε εξαίρεση αυτή τη φορά», διαπιστώνει ο Μ.Γκάσιτς, συνδέοντας τις εξελίξεις με την πορεία του υπό σχεδίαση ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου...........http://www.energia.gr/article.asp?art_id=93859
    16/5/15

    ReplyDelete
  6. Βαρουφάκης: Μισθοί και συντάξεις θα πληρώνονται...

    Η μέγιστη «κόκκινη γραμμή» της διαπραγμάτευσης είναι ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρώνονται, υποστήριξε το Σάββατο σε συνέντευξή του στον Σκάι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης......http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=225600

    ReplyDelete
  7. Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε ότι η δόση προς το ΔΝΤ δεν θα πληρωθεί και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου στο τηλέφωνο για να τον ενημερώσει σχετικά...

    Είχε προηγηθεί ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία είχε διαπιστωθεί ότι τα χρήματα που μπορούσαν να συγκεντρωθούν μέσα στον Μάιο δεν επαρκούσαν για όλες τις υποχρεώσεις.

    Στα κεφάλαια αυτά συνυπολογίζονταν και τα περίπου 650 εκατ. ευρώ που βρίσκονταν στον εγγυητικό λογαριασμό που τηρεί κάθε χώρα - μέλος του ΔΝΤ για να πληρώσει το Ταμείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

    Μετά την απόφαση Τσίπρα και την επικοινωνία του με τον Τζακ Λιού, παντού σήμανε συναγερμός, καθώς η χώρα βρισκόταν ένα βήμα πριν από το πιστωτικό γεγονός.

    Σύμφωνα με το Βήμα, η χώρα απέφυγε το ατύχημα στο παρά ένα, όταν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ο Δ.Μάρδας βρήκαν τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Στο μεγαλύτερο μέρος τους, τα χρήματα προέρχονται από την αναβολή πληρωμών του Δημοσίου προς τρίτους μέσα στον Μάιο και κατά ένα μικρό ποσοστό από τα διεθέσιμα Ταμείων και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
    tanea.gr

    ReplyDelete
  8. Άγκυρα: Στηρίζουμε το θετικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ...

    Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε το 2015 να είναι χρονιά λύσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, προσθέτοντας ότι στηρίζουν το θετικό κλίμα που υπάρχει μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

    Σε δήλωσή του ο κ. Καλίν υπενθύμισε ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε δύο συναντήσεις με τον ηγέτη της ε/κ πλευράς για την έναρξη των διαπραγματεύσεων από τις οποίες η μία ήταν επίσημη.
    Η Τουρκία, ανέφερε, ως εγγυήτρια χώρα και ως μια χώρα που έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τα κατεχόμενα είναι κοντά στους Τ/κ. “Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα ώστε το 2015 να είναι χρονιά λύσης. Για μας είναι πολύ σημαντικό το 2015 να είναι χρονιά λύσης, ειρήνης και συμβιβασμού. Επειδή οι συνομιλίες στην Κύπρο δεν μπορούν να συνεχιστούν επ` αόριστον", πρόσθεσε.
    Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας είπε ότι στις διαπραγματεύσεις δεν πρέπει μόνο η τουρκική πλευρά να επιδείξει ειλικρίνεια αλλά και η ε/κ. Ανέφερε ότι υποστηρίζουν το θετικό κλίμα που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν και από δω και πέρα να είναι κοντά στους Τ/κ και να στηρίζουν τη διαδικασία της ειρήνης.
    riknews.com.cy
    18/5/15

    ReplyDelete
  9. Ακαρπη και η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ...

    Χωρίς κανένα αποτέλεσμα έληξε η νέα συνάντηση, που είχαν σήμερα, στα Σκόπια, οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ για την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα, καθώς δεν υπήρξε καμία μετατόπιση στις θέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

    Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση εμμένει στο αίτημά της για παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης που θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες εκλογές.

    Ο κ. Ζάεβ πρόσθεσε ότι οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ θα έχουν νέα συνάντηση, στις 26 Μαΐου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση, ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, DUI Αλί Αχμέτι, πρότεινε ως λύση για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα, έναν ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τη σύσταση ομάδων εργασιών για την εξέταση όλων των ανοιχτών ζητημάτων. Η πρόταση αυτή του DUI απορρίφθηκε από την αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ.

    Ο Νίκολα Γκρούεφσκι δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση και όπως έγινε γνωστό θα εκφράσει τη θέση του στη μεγάλη συγκέντρωση υποστήριξης της κυβέρνησης που διοργανώνει το κόμμα του, απόψε στα Σκόπια.

    Στη συνάντηση, η οποία ήταν συνέχεια αυτής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, μετείχαν οι αρχηγοί του κυβερνώντος VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι, της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) Μέντουχ Θάτσι, ενώ παρόντες ήταν και οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι και 'Αιβο Οράβ αντίστοιχα....με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ....in.gr

    ReplyDelete
  10. Αμεση η αντίδραση της κυβέρνησης για την αναφορά του γγ του ΝΑΤΟ στα Σκόπια ως «Μακεδονία»...

    Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας στην αναφορά του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές θα αποσταλεί επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

    Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συμμετάσχει στην κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των «28», κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν ώστε να αποφευχθεί η βία στην ΠΓΔΜ και να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί στο έπακρο.

    Ωστόσο, έντονο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός πως αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη «Μακεδονία» (σ.σ. όπως την αποκάλεσε στην απάντησή του) καθώς πρόκειται για ένα επίδοξο μέλος του Οργανισμού.

    «Πιστεύω πως οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι κομμάτι της δημοκρατικής κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι να αποφευχθεί κλιμάκωση της κρίσης στη «Μακεδονία». Μάλιστα ο γγ του ΝΑΤΟ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» τέσσερις φορές.
    tanea.gr
    18/5/15

    ReplyDelete
  11. Κομισιόν: Πρόοδος με βήμα σημειωτόν στις διαπραγματεύσεις...

    Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για τη χορήγηση περαιτέρω χρηματοδότησης είναι αργή, δήλωσε η Κομισιόν, διαψεύδοντας την ύπαρξη νέας πρότασης που θα δίνει στην Αθήνα ρευστό με πιο ευνοϊκούς όρους.
    crashonline.gr
    19/5/15

    ReplyDelete
  12. Μετανάστες από τη Βιρμανία και το Μπανγκλαντές επιδόθηκαν σε άγριες μάχες με μαχαίρια, μασέτες και σιδερένιες ράβδους πάνω στο σκάφος τους που πλέει στα ανοικτά της Ινδονησίας και κινδυνεύει να βυθιστεί, έκαναν γνωστό επιζήσαντες, οι οποίοι μιλούν για 100 νεκρούς....

    Μετανάστες από τις δύο πλευρές κάνουν λόγο για τρομερές και αιματηρές σκηνές πάνω στο υπερφορτωμένο πλοίο που εγκαταλείφθηκε την περασμένη εβδομάδα από το πλήρωμά του, με απελπισμένους μετανάστες να "σφάζουν" ο ένας τον άλλο για να βάλουν στο χέρι τα τρόφιμα που μειώνονται συνεχώς.

    Οι μετανάστες αυτοί περιλαμβάνονται στους σχεδόν 3.000 πολίτες του Μπανγκλαντές και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια της Βιρμανίας, οι οποίοι αποβιβάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις ακτές της νοτιοανατολικής Ασίας μετά τη σκληρυνση της πολιτικής της Ταϊλάνδης έναντι των διακινητών ανθρώπων........imerisia.gr

    ReplyDelete
  13. Ρωσία: Ίσως να εξαιρέσει από το εμπάργκο Ελλάδα και Κύπρο...

    Η Ρωσία ενδέχεται να εξαιρέσει περίπου 20 εταιρείες στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο από το εμπάργκο που επιβάλλει στις εισαγωγές τροφίμων από την ΕΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ το οποίο επικαλείται δήλωση ανώτερου αξιωματούχου.

    Η Ρωσία επέβαλε πέρυσι την απαγόρευση στις εισαγωγές τροφίμων από την 28μελή ΕΕ, ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της Μόσχας για το ρόλο της στην κρίση στην Ουκρανία, αρνούμενη σε πολλούς παραγωγούς τροφίμων την πρόσβαση στη μεγάλη ρωσική αγορά.

    Ο Σεργκέι Ντάνκβερτ, επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Ρωσίας, δήλωσε πως η απαγόρευση θα μπορούσε να αρθεί για 15 Ούγγρους και λίγους Έλληνες και Κύπριους παραγωγούς, μετέδωσε το Ιντερφάξ.

    Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ο Ντάνκβερτ δήλωσε πως η υπηρεσία του δεν διεξάγει αυτή τη στιγμή διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την άρση της ευρύτερης απαγόρευσης στις εισαγωγές τροφίμων και πρόσθεσε πως οι Βρυξέλλες οδήγησαν σε ναυάγιο προηγουμενες διμερείς συνομιλίες με την Πολωνία και τη Λιθουανία.

    Η ισχύς της απαγόρευσης, η οποία αφορά εισαγωγές τροφίμων αξίας περίπου 9 δισεκ. δολαρίων από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και μερικές άλλες χώρες, πρόκειται να λήξει στις 7 Αυγούστου, έναν χρόνο αφότου επιβλήθηκε.

    Όμως η ΕΕ έχει δηλώσει πως ενδέχεται να παρατείνει τις κυρώσεις της, λέγοντας πως η Ρωσία δεν κάνει αρκετά για να βοηθήσει στην εφαρμογή της εύθραυστης ειρηνευτικής συμφωνίας για την ανατολική Ουκρανία που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο στο Μινσκ....kathimerini.com.cy
    19/5/15

    ReplyDelete
  14. Ακυρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άστον Κάρτερ...

    Η συνάντηση των δύο υπουργών επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη στο Πεντάγωνο και, ενώ όλα ήταν προγραμματισμένα, οι Αμερικανοί ενημέρωσαν την ελληνική Πρεσβεία ότι ακυρώνεται.
    zougla.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ν.Δ.: Ο Π. Καμμένος αναχώρησε για τις ΗΠΑ χωρίς να έχει σιγουρέψει τη συνάντηση με Κάρτερ...

      Αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, με αφορμή τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για ματαίωση της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ, άφησε με ανακοίνωσή του ο συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.

      Ο κ. Τασούλας καταλόγισε στον κ. Καμμένο ότι αναχώρησε για τις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, χωρίς όμως να έχει σιγουρέψει τη συνάντηση.

      «Πληροφορούμεθα ότι ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ δεν θα ευκαιρήσει να συναντήσει τον κ. Καμμένο , παρά τις... γενναιόδωρες προσφορές του τελευταίου για παραχωρήσεις βάσεων, επισκευές αεροσκαφών ύψους 500 εκατ. δολαρίων και εκμετάλλευσης του 30% των μελλοντικών κοιτασμάτων πετρελαίου», τόνισε ο κ. Τασούλας.

      «Λυπούμαστε πραγματικά για αυτή την εξέλιξη, που δείχνει πως τόσο σύντομα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σπατάλησε τόσο κεφάλαιο αξιοπιστίας της χώρας μας», κατέληξε.
      naftemporiki.gr
      20/5/15

      Delete
  15. Στον απόηχο του εγγράφου της Κομισιόν -η ύπαρξη του οποίου τίθεται υπό αμφισβήτηση από διάφορες πλευρές- η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ έχει σημειώσει «κάποια πρόοδο» στις συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας, ωστόσο το Ταμείο πρέπει να λάβει επίσης υπόψη του τις απόψεις της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας...

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο του 32ου Ετήσιου Συνεδρίου της Επιτροπής του Μπρέντον Γουντς στην Παγκόσμια Τράπεζα, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε διαρκείς συζητήσεις και έχουμε καταγράψει κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αυτές με τις ελληνικές αρχές».

    Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε, πάντως, ότι το ΔΝΤ θα λάβει υπόψη του τις απόψεις της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας.
    in.gr

    ReplyDelete
  16. Επιτάχυνση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών ζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά την συνάντηση που είχαν νωρίτερα στο Βερολίνο, με αφορμή τον "Διάλογο για το Κλίμα"...

    Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στην συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τις επόμενες ημέρες στην Ρίγα, ενώ επισήμαναν ότι "ο χρόνος τρέχει". "Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά με μια μακροπρόθεσμη λύση", τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

    «Θα συναντήσουμε τον Πρωθυπουργό Τσίπρα στην Ρίγα (στην Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ) και θα δούμε τότε αν θα δοθεί η δυνατότητα για συνομιλίες. Οι συνομιλίες πρέπει βεβαίθως να επιταχυνθούν. Επιθυμούμε να γίνει ουσιαστική πρόοδος στο πλαίσιο στο οποίο λαμβάνονται αποφάσεις, όπως στο Brussels Group, διότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου προβλέπει να υπάρχει πρόγραμμα ως το τέλος Μαϊου και αυτό ειναι απαραίτητο, καθώς η παράταση τελειώνει στο τέλος Ιουνίου. Όλοι ενδιαφερόμαστε να ολοκληρώσουμε ως το τέλος Μαϊου. Όταν θα του μιλήσουμε, σίγουρα θα το θέσουμε», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση......http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=225797

    ReplyDelete
  17. Η χώρα είναι πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ...

    Πάνω από 3 δισεκατομμύρια έχει στοιχίσει στην αγορά η καθυστέρηση της κυβέρνησης να συμφωνήσει με τους δανειστές απελευθερώνοντας την ροή χρηματοδότησης προς τη χώρα.

    Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της Συνομοσπονδίας Εμπορίου κάθε μέρα που η συμφωνία δεν κλείνει πενήντα εννέα επιχειρήσεις βάζουν "λουκέτο" και 613 θέσεις εργασίας χάνονται : με την καθημερινή απώλεια για το ΑΕΠ της χώρας να φτάνει τα 22,3 εκατομμύρια ευρώ !

    Αλλά και οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας ζητούν από την κυβέρνηση να καταλήξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε συμφωνία με τους δανειστές για να μπει τέλος στην αβεβαιότητα και να πάρει πάνω της ανάπτυξη. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας σημείωσε μάλιστα ότι "δεκάδες ώριμα επενδυτικά σχέδια από Έλληνες και ξένους ,ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ , περιμένουν ένα σταθερό πολιτικό και πολιτικό περιβάλλον εντός της Ευρωζώνης για να υλοποιηθούν".....http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=705695
    20/5/15

    ReplyDelete
  18. Η βελτίωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στο στόχαστρο της Κομισιόν...

    Το σχέδιο της για τη βελτίωση και τη μεγαλύτερη διαφάνεια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας παρουσίασε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ολοκληρωμένη αυτή δέσμη μεταρρυθμίσεων επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει τον ανοικτό χαρακτήρα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ, προωθώντας τη διαβούλευση με τους πολίτες και λαμβάνοντας υπόψη τις επισημάνσεις τους.........http://www.euractiv.gr/thesmika-themata/veltiosi-tis-evropaikis-nomothesias-sto-stochastro-tis-komision/
    20/5/15

    ReplyDelete
  19. Πρωτοβουλία για άρση του εμπάργκο που έχουν εφαρμόσει οι Ηνωμένες Πολιτείες στην πώληση όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, ανέλαβε το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο. Αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου, που επισκέπτεται την Κύπρο, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου...

    Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Λαρυγγάκης δήλωσε ότι έθεσε το θέμα στον πρόεδρο της αμερικανικής Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής, ο οποίος δήλωσε ότι δεν το γνώριζε και ότι υποσχέθηκε να το εξετάσει. Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα, μέσω ενός ευρύτερου νομοσχέδιου, τέθηκε το ερώτημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών κατά πόσο η Κύπρος έχει την ικανότητα να αμυνθεί από μόνη της σε μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της. "Προφανώς", είπε ο κ. Λαρυγγάκης, "η απάντηση θα είναι αρνητική και στην απάντηση αυτή θα βασιστούν τα επόμενα βήματα του Ινστιτούτου για επίτευξη του στόχου της άρσης του εμπάργκο".

    Ο πρόεδρος της Βουλής εξήρε την πολύτιμη συνδρομή και συνεισφορά του Ινστιτούτου στην προώθηση των συμφερόντων Κύπρου και Ελλάδας, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς -όπως είπε- η ορθή στάση της Ουάσιγκτον έναντι των αμφισβητήσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου εξυπηρετούν και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
    riknews.com.cy

    ReplyDelete
  20. Τι συμβαίνει με την Αλβανία και την ΑΟΖ...

    Ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την στιγμή που μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται οι καταθέσεις προσφορών, η Αλβανία με μία ρηματική διακοίνωση πριν λίγες μέρες προς το Υπουργείο Εξωτερικών αμφισβητεί την οριοθέτηση της ΑΟΖ στα θαλάσσια σύνορά μας. Η Αλβανία ζητά να μην επιτραπεί η έρευνα στο οικόπεδο 1 που θεωρεί ότι καταλαμβάνει μέρος της Αλβανικής υφαλοκρηπίδας. Η κίνηση αυτή της Αλβανίας έρχεται σε συνέχεια μίας παλιότερης ιστορίας τότε που η Ελλάδα έφτασε τόσο κοντά στο να οριοθετήσει για πρώτη φορά ΑΟΖ με μια γειτονική χώρα αλλά κάτι συνέβη την τελευταία στιγμή.

    Θα περίμενε κανείς τα πράγματα στο Ιόνιο Πέλαγος να είναι πιο εύκολα. Το Ιόνιο δεν συνορεύει με την Τουρκία, δεν υπάρχει το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και στα ήρεμα νερά του δεν έχει κάνει βόλτες Τουρκικό σεισμικό σκάφος.

    Τον Απρίλιο του 2009 ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής και η τότε Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μεταβαίνουν στην Αλβανία. Μετά από 2,5 χρόνια κοπιαστικών διαπραγματεύσεων Ελλάδα και Αλβανία είναι έτοιμες να υπογράψουν την συμφωνία για την ΑΟΖ στην θαλάσσια περιοχή που τις ενώνει. Οι Υπουργοί των Εξωτερικών βάζουν τις υπογραφές και σε μία πανηγυρική εκδήλωση Έλληνας Πρωθυπουργός εκφωνεί για πρώτη φορά λόγο στο Αλβανικό Κοινοβούλιο.



    Δύο όμως μήνες μετά τον Ιούνιο του 2009 και ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών έχει παραλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιούνται εκλογές στην Αλβανία. Το κόμμα του Σαλί Μπερίσα κερδίζει πάλι όμως το σοσιαλιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης στέλνει την απόφαση για την ΑΟΖ στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα τα πήρε όλα με αυτή την συμφωνία. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας την ακυρώνει.

    Υπάρχουν τότε σοβαρές ανησυχίες ότι οι Τούρκοι παρενέβησαν στην απόφαση δωροδοκώντας και δικαστές. Η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει ότι η συμφωνία είχε ενοχλήσει την Τουρκία επειδή θα δημιουργούσε προηγούμενο που κάποια στιγμή θα πρέπει να ακολουθηθεί και στην οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο με την Τουρκία.

    Παρά την ακύρωση όμως από το Δικαστήριο η συμφωνία τυπικά ισχύει. Όταν πριν έναν χρόνο τον Ιούνιο του 2014 ο τότε Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης είχε παρουσιάσει τον χάρτη των παραχωρήσεων στο Ιόνιο η Αλβανία δεν είχε κάνει καμία δήλωση. Όταν μάλιστα το πλοίο της νορβηγικής εταιρείας PGS είχε πραγματοποιήσει για λογαριασμό της Ελλάδας σεισμικά στην περιοχή των θαλασσίων συνόρων, ο άνθρωπος που παρακολουθούσε από το κατάστρωμα του πλοίου την πορεία κοντά στα σύνορα δεν είχε δει σε μία μεγάλη ακτίνα κανένα Αλβανικό λιμενικό ή άλλο πλοίο.....huffingtonpost.gr
    20/5/15

    ReplyDelete
  21. Την έντονη αντίδραση και της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. « Το μόνο που της ευχόμαστε είναι και 'εις ανώτερα...» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...

    »» Οι αντιδράσεις από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

    Αναλυτικά, ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε λόγο για «παρεμβάσεις της κ. Κωνσταντοπούλου στο έργο της Αστυνομίας» και συνεχίζει:

    «Αφού 'τακτοποίησε' τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου, επιτρέποντας διά της ανοχής της την εισβολή και παρουσία εντός αυτού σε κάθε αναρχοαυτόνομο και αντιεξουσιαστή, σήμερα επεκτείνει την καθ' ύλην αρμοδιότητά της και στους έξωθεν της Βουλής χώρους, αναλαμβάνοντας πλέον και αστυνομικά καθήκοντα.»

    Η ΝΔ, κάνει λόγο για «πρωτοφανή δημόσια λεκτική επίθεση» στον επικεφαλής των μέτρων τάξης της ΕΛ.ΑΣ. που «δεν συνάδει ούτε με το θεσμικό ρόλο της προέδρου της Βουλής, ούτε με τη διάκριση των εξουσιών, την οποία η ίδια, ως νομικός, άριστα γνωρίζει.»......http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231409389

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ποτάμι: «Σε λίγο και στην... αγροφυλακή» η Ζωή Κωνσταντοπούλου...

      Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολιάζει «Το Ποτάμι»,σε ανακοίνωσή του, το σημερινό επεισόδιο με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από τη Βουλή, όπου, αφού της εύχεται «σε λίγο και στην … αγροφυλακή», τονίζει ότι πως ήταν επιπόλαια η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να την προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής.....ethnos.gr

      Delete
  22. Μόλις 200 εκατ. ευρώ η αύξηση της έκτακτης ρευστότητας στις τράπεζες...

    Kατά 200 εκατ. ευρώ αποφάσισε να αυξήσει το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότηας (ELA) το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Έτσι το ανώτατο όριο δανεισμού φθάνει στα 80,2 δισ. ευρώ αφήνοντας και πάλι ένα περιθώριο ρευστότητας της τάξεως των 3 δισ. ευρώ για τις τράπεζες.....ethnos.gr

    ReplyDelete
  23. Πτήση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από την Κίναρο...

    Ζευγάρι τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από την Κίναρο (μικρό νησί ανατολικά της Αμοργού), από ύψος 24.000 ποδιών στις 11:41 π.μ., ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

    Το ζευγάρι διασπάσθηκε από το σχηματισμό 4 τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθε στις 11:23 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Χίου και Σάμου χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 12:24, νοτίως της Χίου.

    Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Απριλίου ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών είχε πετάξει πάνω από την Κίναρο στα 26.000 πόδια και πάνω από τη Λεβίθα (νησί ανατολικά της Αμοργού) στα 23.000 πόδια.
    imerisia.gr

    ReplyDelete
  24. ΠΑΣΟΚ: Επιπόλαιος, ανεύθυνος, αναξιόπιστος ο Γ. Βαρουφάκης...

    Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, για την αναφορά του στους New York Times ότι έχει ηχογραφήσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα.

    «Ο κ. Βαρουφάκης έχει υπερβεί προ πολλού τα όρια της πολιτικής αναξιοπιστίας, επιπολαιότητας και ανευθυνότητας, τώρα πλέον λέει πράγματα που υπονομεύουν φανερά τη θέση της χώρας» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

    «Μετά τη όπερα μούφα με τον ΦΠΑ, αποκαλύπτει σήμερα ότι κατέγραψε (με κάμερα ή μαγνητόφωνο;) τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα. Προετοιμάζει ωραία τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί του άρεσε η ιδέα των καλωδιωμένων καταδοτών. Είμαστε και εμείς - όπως ο κ. Βαρουφάκης - τρομοκρατημένοι και εμβρόντητοι. Με την κυβέρνηση».
    naftemporiki.gr

    ReplyDelete
  25. Ιούνιο η ψηφοφορία της έκθεσης προόδου της Τουρκίας ...

    Αναβλήθηκε για την Ολομέλεια του Ιουνίου η ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της έκθεσης προόδου της Τουρκίας για το 2014, μετά από σχετική πρόταση της εισηγήτριας της έκθεσης Κάτι Πίρι, η οποία και υπερψηφίστηκε.

    Η κυρία Πίρι, παίρνοντας τον λόγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, στην Ολομέλεια, ζήτησε να μετατεθεί η ψηφοφορία, καθώς όπως είπε, κατατέθηκαν πολλές νέες τροπολογίες ενώ υπήρξε πολύ λίγος χρόνος.

    Γελοία χαρακτήρισε την δικαιολογία της αναβολής η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα".
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/16704-ioynio-i-psifoforia-tis-ekthesis-proodou-tis-tourkias
    21/5/15

    ReplyDelete
  26. Θετική Αξιολόγηση της Κύπρου από την Τρόικα...

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες η αξιολόγηση της Κύπρου εκ μέρους των διεθνών δανειστών της, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

    Σε κοινή ανακοίνωσή τους επισήμαναν πως έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων, εφόσον η νομοθεσία για την εκποίηση ακινήτων έχει ψηφιστεί και έχει τεθεί σε ισχύ. Ωστόσο, όπως συμπληρώνουν, χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για διευκόλυνση της διαδικασίας πώλησης τραπεζικών δανείων.

    Επιπροσθέτως, ζητούν από τις αρχές να διατηρήσουν τον ρυθμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προσθέτοντας πως κομβικό συστατικό τους είναι η μεταρρύθμιση ειδικά του δημοσίου τομέα...........http://www.energia.gr/article.asp?art_id=94049

    ReplyDelete
  27. Σε παραβάσεις του FIR προχώρησαν για άλλη μία φορά τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο...

    Συγκεκριμένα, συνολικά πέντε τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε έξι παραβάσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

    Όλα αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
    naftemporiki.gr

    ReplyDelete
  28. Την έντονη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε -χθες από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου- ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων τάξης και ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλών με σημερινή ανακοίνωσή της...

    «Η Πρόεδρος της Βουλής όφειλε, ως εκ της θέσεώς της, να διαφυλάξει τόσο τον πολιτειακό θεσμό που υπηρετεί, όσο και τον θεσμό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς πρώτιστο μέλημα κάθε δημοκρατικής Πολιτείας είναι η προαγωγή των σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών μέσω των οποίων εδραιώνεται η κοινωνική αποδοχή της Αστυνομίας» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Π.Ο.ΑΣ.Υ και τονίζει:«Ο Έλληνας αστυνομικός οφείλει να έχει μια ξεκάθαρη εντολή και μια σταθερή πολιτική κατεύθυνση, όχι μόνο από την φυσική και πολιτική ηγεσία, αλλά και από το σύνολο της Eλληνικής Πολιτείας, των πολιτικών κομμάτων πρωτίστως, προκειμένου να δύναται να δράσει στο πλαίσιο των νόμων με σιγουριά και ασφάλεια».

    Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. αναφέρει ακόμη:«Ως υπεύθυνος συνδικαλιστικός φορέας, που εκπροσωπεί 40.000 αστυνομικούς υπαλλήλους, οφείλουμε να επαναφέρουμε και να τονίσουμε τις πάγιες θέσεις μας για τη διακριτότητα του ρόλου ενός εκάστου. Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει πράξη την εξαγγελία της για έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο για την λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και δη στο πλαίσιο λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων, με τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί πρόσφατα κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός»......imerisia.gr
    21/5/15

    ReplyDelete
  29. Για φιλικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην "επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος", έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Ρίγα...

    Ο κ. Ζάιμπερτ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, επισήμανε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, καθώς και να παραμείνουν σε στενή συνεργασία.

    ReplyDelete
  30. «Σε εποικοδομητικό κλίμα» η συνάντηση του Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ...

    Σε εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στη Ρίγα. Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες.

    «Σημαντική πρόοδος»

    Σύμφωνα με το Μαξίμου, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος. Εστίασαν τη συζήτηση στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

    Η κ. Μέρκελ και ο κ. Ολάντ, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, κατανόησαν την ανάγκη μιας συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνδράμουν και προσωπικά, αν χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Ζάιμπερτ: Στο επίκεντρο η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος

    Για φιλικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην «επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος», έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά το τέλος της συνάντησης.

    Ο κ. Ζάιμπερτ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, επεσήμανε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, καθώς και να παραμείνουν σε στενή συνεργασία.

    Όπως ανέφεραν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές, στην τριμερή συνάντηση η κυβέρνηση δεν περίμενε να υπάρξει είτε να επικυρωθεί μια συμφωνία, καθώς επρόκειτο για μια άτυπη συνάντηση που δεν υποκαθιστά ούτε τη Σύνοδο ούτε το Eurogroup.............http://www.naftemporiki.gr/story/955549/sunantisi-tsipra-me-merkel-kai-olant
    22/5/15

    ReplyDelete
  31. Βενιζέλος: Άλλα 2 χρόνια μνημόνιο για την Ελλάδα λόγω αυτών των 4 μηνών...

    «Ήδη δυστυχώς η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει, τουλάχιστον, αλλά δύο χρόνια σε μνημόνιο λόγω των σφαλμάτων που έγιναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες» , δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, στα γραφεία του ΕΚ στην Αθήνα.

    Με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ την Πέμπτη, ο κ. Βενιζέλος εκτόξευσε δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, επαναλαμβάνοντας ότι «το επείγον ζήτημα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να κάνει επιτέλους την επιλογή, τη δύσκολη επιλογή που απαιτείται.Πρέπει ο κ. Τσίπρας να παραδεχτεί - και αυτό θα γίνει εκ των πραγμάτων- ότι ειπώθηκαν πολλά ωμά ψέμματα τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως προεκλογικά. Ότι παραπλανήθηκε ο ελληνικός λαός. Ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τη μόνη εθνική στρατηγική αυτή που υπηρετήσαμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο κόστος. Κυρίως όμως την υπηρέτησε ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του που πρέπει να σεβαστούμε».

    Δεν γίνεται συνεχώς να «ανακυκλώνουμε την ίδια αβεβαιότητα και κάθε βδομάδα να λέμε τις ίδιες γενικολογίες, οι οποίες μετά διαψεύδονται. Πρέπει να προχωρήσουμε στον μόνο δρόμο που υπάρχει και ήδη δυστυχώς έχουμε χάσει πολύ χρόνο» πρόσθεσε.
    huffingtonpost.gr

    ReplyDelete
  32. Ντράγκι: Η νομισματική πολιτική δεν προσαρμόζεται σε συγκεκριμένες χώρες...

    Έμμεσο μήνυμα με αποδέκτη την Ελλάδα ότι σε μια νομισματική ένωση η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα τις εξελίξεις σε συγκεκριμένες χώρες απηύθυνε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας σε φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

    Ο Μάριο Ντράγκι στην ομιλία του προειδοποίησε για την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, ξεκαθαρίζοντας πως είναι εξίσου σημαντικές με τις νομισματικές αποφάσεις για την ανάπτυξη στην περιοχή.....http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231409795

    ReplyDelete
  33. Πάντοαν: Grexit θα είχε επιπτώσεις στην Ιταλία και την Ευρωζώνη...

    Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερκάρλο Πάντοαν αναφέρει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε αποτέλεσμα ενίσχυση της πίεσης στα ιταλικά ομόλογα και θα καθιστούσε εν γένει πιο εύθραυστο το σύστημα.

    «Αν γινόταν κάτι τέτοιο, η Ευρωζώνη θα άλλαζε, θα γινόταν ένα σύνολο που δεν θα ήταν πια μη αναστρέψιμο» τόνισε ο ιταλός υπουργός.

    Σε συνέντευξή του στην ιταλική Repubblica, ο Πάντοαν ερωτάται εάν πραγματικά δεν φοβάται κίνδυνο «διάχυσης» στην Ιταλία σε περίπτωση ελληνκής εξόδου από το κοινό νόμισμα.

    «Το πραγματικό πρόβλημα είναι μεσοπρόθεσμα» απαντά ο ιταλός υπουργός. «Εάν η Αθήνα εγκατέλειπε το ευρώ, η νομισματική ένωση θα γινόταν κάτι διαφορετικό, ένα σύνολο από το οποίο θα μπορεί κανείς να βγει, δεν θα είναι πια μη αναστρέψιμη» τόνισε, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα προσέθετε μεσοπρόθεσμα ένα επιπλέον ενδεχόμενο στα ήδη υφιστάμενα.

    Όσον αφορά τα ίδια τα ιταλικά ομόλογα, ο Πάντοαν εκτίμησε ότι σε ενδεχόμενο Grexit «θα άλλαζαν οι τιμές τους, θα υπήρχαν πιέσεις».

    Η αβεβαιότητα, ανέφερε, «θα έκανε το σύστημα εν γένει πιο εύθραυστο και λιγότερο ικανό να αντέξει σοκ».
    tovima.gr

    ReplyDelete
  34. Για αδιέξοδο στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, το βράδυ της Πέμπτης στη Ρίγα, κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος, τη στιγμή πάντως που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως στόχος της Αθήνας είναι να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ...

    «Δύο ώρες συνομιλιών και μετά ‘καληνύχτα’», είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι η κ. Μέρκελ απλώς καληνύχτισε τους δημοσιογράφους που την περίμεναν μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

    «Καμία πρόοδος στη Ρίγα», είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, που προσθέτει ότι εξακολούθησαν να υπάρχουν οι ίδιες διαφωνίες.
    skai.gr

    ReplyDelete
  35. Τη στενή διμερή συνεργασία που απολαμβάνουν οι ΗΠΑ και η Ελλάδα επιβεβαίωσαν σε συνάντηση που είχαν χθες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και η υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτώριας Νούλαντ, ανέφερε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ...

    «Συζήτησαν ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της προσπάθειές μας ως μέλη του συνασπισμού εναντίον του ISIL και την ανάγκη να διατηρηθεί η δυτική αλληλεγγύη προς υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε.

    Συζήτησαν επίσης τη σημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο «καλωσορίζοντας την έναρξη των υπό τη διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών προσπαθειών, για την επανένωση της νήσου ως μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».
    riknews.com.cy
    23/5/15

    ReplyDelete
  36. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Αμερικανός υπουργός Τζακ Λιου μίλησε νωρίτερα σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα»...

    Σύμφωνα με αυτή, στην επικοινωνία τους ο κ. Λιου σημείωσε ότι το αμερικανικό υπουργείο συνεχίζει να παρακαλουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και παραμένει σε επαφή με όλα τα μέρη των διαπραγματεύσεων. Ιδιαίτερα χαιρέτισε δε τη δέσμευση του Ελληνα πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι «ενδεχόμενη αποτυχία να βρεθεί σύντομα συμφωνία θα προκαλέσει άμεσα δυσχέρεια στην Ελλάδα και αβεβαιότητα για την Ευρώπη και ευρύτερα την παγκόσμια οικονομία».

    Ελληνικές πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον κ. Λιου προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συζητήσεις που είχε στη Ρίγα με τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, καθώς οι Αμερικανοί παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει εγκαίρως μία συμφωνία.
    kathimerini.com.cy
    22/5/15

    ReplyDelete
  37. Μυνήματα στο εσωτερικό και εξωτερικό απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ...

    Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας, φωτογράφισε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε λέγοντας:

    «Δεν είναι δυνατόν και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στους κόλπους της Ευρώπης να εξακολουθούν να υπάρχουν και να ασκούν επιρροή πρόσωπα που υπονομεύουν έμπρακτα και με σχέδιο το κοινό Ευρωπαϊκό οικοδόμημα… Δεν πρόκειται λοιπόν να ανεχτούμε και να αφήσουμε στο απυρόβλητο όσους κάθε φορά που γίνονται βήματα διακινούν σενάρια εξόδου ταπείνωσης της Ελλάδας και κρίσης. Τα διακινούν κατ ίδιαν, δήθεν εμπιστευτικά, και αμέσως μετά δημοσίως. Θέλω να στείλω ένα καθαρό μήνυμα. Αυτές τις τελευταίες μέρες πριν την συμφωνία, όσοι μπορούν να συμβάλλουν ας το κάνουν.Όσοι δεν το επιθυμούν ας σιωπήσουν”...
    crashonline.gr
    23/5/15

    ReplyDelete
  38. Δεκάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι με θερμά χειροκροτήματα και λουλούδια συνόδευσαν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου στην περιδιάβαση τους σε δρόμους της διχοτομημένης Λευκωσίας...

    Στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, απ' όπου πέρασε ο κ. Αναστασιάδης για το κατεχόμενο τμήμα της κυπριακής πρωτεύουσας, ένας Τουρκοκύπριος έπαιζε ούτι και τραγουδούσε στα τουρκικά και ελληνικά.

    Αναστασιάδης και Ακιντζί περπάτησαν πρώτα σε δρομάκια στο κατεχόμενο τμήμα της, εντός των ενετικών τειχών, Λευκωσίας. Συνομίλησαν με καταστηματάρχες, πολίτες και τουρίστες. Η περιδιάβαση κατέληξε στο Buyuk Han, το Μεγάλο Χάνι, όπου ήπιαν καφέ και λεμονάδα.

    Όταν πέρασαν στο τμήμα της Λευκωσίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Αναστασιάδης προσέφερε συμβολικά στον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ένα κλαδί ελιάς, που ήταν και το έμβλημα της προεκλογικής του εκστρατείας. Περπάτησαν σε τμήμα της οδού Λήδρας και σε δρομάκια γύρω από την πλατεία της εκκλησίας της Φανερωμένης.

    Σ' ένα καφενεδάκι τσίμπησαν κυπριακούς μεζέδες και ήπιαν ζιβανία, το παραδοσιακό κυπριακό ποτό που είναι παρόμοιο με το ούζο. Όταν τσούγκρισαν τα ποτήρια τους, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ασπάστηκαν τους δύο ηγέτες και τους προέτρεψαν να λύσουν το Κυπριακό μακριά από ξένες παρεμβάσεις.

    Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε «στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Θέλω να στείλω το ισχυρότερο μήνυμα ότι θα εργαστούμε άοκνα για να βρούμε μια ειρηνική λύση το συντομότερο δυνατόν. Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα που θέλω να διαβιβάσω και στις δύο κοινότητες, ότι είμαστε καταδικασμένοι από την Ιστορία (να το πράξουμε) και αυτό είναι το καθήκον μας. Ειρήνη για όλους στο νησί»...........http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=226038

    ReplyDelete
  39. Ενδιαφέροντα στοιχεία που αποτυπώνουν την τάση της κοινής γνώμης στις ελεύθερες περιοχές για τα δεδομένα που έχει επιφέρει η εκλογή Μουσταφά Ακκιντζί στην ηγεσία της Τ/κ κοινότητας αλλά και την διαχείριση του Κυπριακού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της «Κ» που παρουσιάσθηκε χθες Κυριακή...

    Με βάση το ευρήματα της έρευνας της Symmetron Market Research. Προκύπτει ότι η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί ανέτρεψε τα δεδομένα στο Κυπριακό, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των Ελληνοκυπρίων για ενδεχόμενη επίτευξη λύσης τους επόμενους δώδεκα μήνες.

    Οι Κύπριοι πολίτες και ειδικότερα οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αντιμετωπίζουν με θετική προδιάθεση την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί και αναμένουν ότι θα λειτουργήσει αποδοτικά στις προσπάθειες επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος.

    Οι περισσότεροι πολίτες παραμένουν απαισιόδοξοι, όμως ο δείκτης αισιοδοξίας αυξήθηκε αισθητά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας νέα δυναμική στην αποδοχή της λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Μέσα από το νέο περιβάλλον, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βγαίνει κερδισμένος, με τον βαθμό ικανοποίησης από τη διαχείριση του Κυπριακού να αυξάνεται δραστικά..............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=207793

    ReplyDelete
  40. Χρεοκόπησε το Δημόσιο - Τα «φέσια» αυξάνονται δραματικά...

    Σε εσωτερική στάση πληρωμών έχει οδηγηθεί εδώ και πολύ καιρό το ελληνικό δημόσιο το οποίο δεν πληρώνει κανέναν με αποτέλεσμα τα «φέσια» να αυξάνονται» ταχύτατα. Οι επιστροφές φόρων φτάνουν τα 4 χρόνια, οι προμηθευτές περιμένουν πληρωμές πάνω από 4,4 δισ. ευρώ ενώ κοντά στα 5 δισ. είναι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς νοσοκομεία και επιχειρήσεις από το χώρο της υγείας.

    Βεβαίως, τα Ταμεία οφείλουν πάνω από 1,1 δισ. ευρώ στον Οργανισμό με αποτέλεσμα να μεγαλώνει αυτός ο φαύλος κύκλος χρεών.

    Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι παραπάνω εξελίξεις οδηγούν σε απόγνωση την αγορά, καθώς δημιουργούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις, μεταξύ και των ιδιωτικών επιχειρήσεων, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές........imerisia.gr

    ReplyDelete
  41. Με υποχωρήσεις Ε/Κ θέλει να λύσει το κυπριακό ...

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση του Κυπριακού, που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

    Σε συνέντευξη του, στην τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημειώνει ότι η Τουρκία είναι περισσότερο αποφασισμένη παρά ποτέ για λύση του Κυπριακού. Υπάρχει, προσθέτει, θετική προσέγγιση στην Κύπρο, που πρέπει να αξιοποιηθεί, ειδικά από τους Έλληνες. Αν, αναφέρει, διατηρηθεί η αποφασιστικότητα των Ελληνοκυπρίων και η θετική τους στάση, τότε θα υπάρξει λύση.

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι, κατά την άποψη του, η λύση του Κυπριακού είναι πολύ πιο σημαντική, για την Τουρκία, από το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν και τα δύο θέματα, όπως σημειώνει, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως "ανταγωνιστικά", η Τουρκία ενδιαφέρεται περισσότερο για τη σταθερότητα στην περιοχή και το Κυπριακό πρόβλημα, που διαρκεί για πενήντα χρόνια.

    Αναφερόμενος στην αναβολή της έκθεσης προόδου για την Τουρκία, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει μια τάση εχθρότητας προς την Τουρκία, που γίνεται προσπάθεια να αντικατοπτριστεί και μέσα από την έκθεση. Ελπίζω, δηλώνει, αυτή, να είναι, τελικά, ισορροπημένη.
    riknews.com.cy

    ReplyDelete
  42. Μπακογιάννη: Αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή θα έχουμε σενάριο τύπου Κύπρου...

    «Αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο “capital control”, όπως συνέβη και στην Κύπρο» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.


    Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πρόσθεσεπως «θα πηγαίνουμε στα ΑΤΜ των τραπεζών και δεν θα μπορούμε να κάνουμε ανάληψη παρά μέχρι ένα όριο. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακολουθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή».

    Παράλληλα, η πρώην υπουργός κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή «να την ψηφίσουμε όλοι οι άλλοι» και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με υπηρεσιακή Κυβέρνηση. «Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας» υποστήριξε και επεσήμανε ότι «αυτή η Βουλή έχει την ευρωπαϊκή πλειοψηφία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Ο λαϊκισμός του πολιτικού συστήματος μας έφερε εδώ».
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113533580
    25/5/15

    ReplyDelete
  43. «Ο Χρόνος Μετρά Αντίστροφα» Προειδοποιούν Γερμανία και ΔΝΤ...

    «Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδος δεν μπορούν απλά να δώσουν στη χώρα περισσότερο χρόνο για να ηρεμήσουν τις χρηματοοικονομικές αγορές». Η συγκεκριμένη δήλωση που έκανε την περασμένη Παρασκευή ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Γερμανίας κ. Γένς Βαίντμαν στο Reuters σε συνδυασμό με την διαρροή που απεδόθη στον Γερμανικό υπουργό Οικονομικών κ. Βολφγκανγκ Σόιμπλε (που επισήμως διαψεύστηκε ) ότι η Ελλάς ενδέχεται να χρειασθεί παράλληλα νόμισμα, καταδεικνύουν σε πόσο κρίσιμη καμπή έχει εισέλθει η ελληνική υπόθεση...........http://www.energia.gr/article.asp?art_id=94139

    ReplyDelete
  44. Για τον κίνδυνο νέου εκτροχιασμού του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, λόγω τροποποιήσεων στο νόμο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, προειδοποίησαν τη Δευτέρα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου μιλώντας στην συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής...

    Όπως τονίστηκε, όλες οι τροποποιήσεις που έγιναν στο νόμο για τις εκποιήσεις έγιναν αποδεκτές από την τρόικα και η όποια τροποποίηση νόμου θα διακινδύνευε το πρόγραμμα.

    Σημειώνεται πως το Euro Working Group θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας για να ενημερωθεί για την πρόοδο του κυπριακού προγράμματος.

    Στις 16 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για έγκριση της έκθεσης και εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς τη Λευκωσία.
    in.gr

    ReplyDelete
  45. Η Ελλάδα θα μπορούσε να πληρώσει τις τέσσερις δόσεις, συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβάλει από τις 5-19 Ιουνίου, σε μια, κάτι που επιτρέπεται από το Ταμείο....

    Αν και όπως λέει, η ηγεσία της Ελλάδας και οι βασικοί διαπραγματευτές της κυβέρνησης δεν έχουν εκφράσει μια τέτοια άποψη ούτε έχουν κάνει αίτημα για κάτι τέτοιο στο Ταμείο, μια τέτοια κίνηση θα επέτρεπε στην Ελλάδα να λάβει μια περίοδο χάριτος, 30 ημερών, για να προχωρήσει στην πληρωμή. Κάτι τέτοιο θα κέρδιζε χρόνο στην Ελλάδα και θα απομάκρυνε βραχυπρόθεσμα την πίεση ρευστότητας, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης προς την Ευρώπη, τονίζει ο Jacob Kirkegaard, ερευνητής του Peterson Institute for International Economics.

    Μάλιστα, όπως τονίζει, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει ένα μεγάλο μέρος των δόσεών της προς το ΔΝΤ, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει για μια ακόμη φορά τα αποθεματικά της...........protothema.gr

    ReplyDelete
  46. Στα κατεχόμενα μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου...

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα υποδεχθεί στις 14.15 τον κ. Τσαβούσογλου, με τον οποίον θα έχει διευρυμένες συνομιλίες.Στις 4 το απόγευμα θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
    riknews.com.cy
    26/5/15

    ReplyDelete
  47. Την ανάγκη να υπάρξη άμεσα συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στη γερμανική εφημερίδα Bild, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα...

    «Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος και γι' αυτό εργαζόμαστε μέρα-νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούρια δάνεια. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα», αναφέρει ο κ. Ρέγκλινγκ.

    Επισημαίνει ακόμη πως ακόμα και το να χάσει η χώρα μια δόση αποπληρωμής στο ΔΝΤ θα ήταν επικίνδυνο. «Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειοδότες όπως εμάς. Από την άλλη πλευρά, το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τωρινή περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να μπορέσει να αποκαταστήσει την δημοσιονομική της ευρωστία», ξεκαθαρίζει.

    Προσθέτει τέλος ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει άμεσα περίπου 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της μόλις έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κράτη της Ε.Ε..
    Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
    naftemporiki.gr

    ReplyDelete
  48. Την Τρίτη στο Brussels Group το συμβιβαστικό σχέδιο της Κομισιόν...

    Καθοριστική η στάση του ΔΝΤ που ίσως υπογράψει την αποτίμηση χωρίς να συμφωνεί στην εκταμίευση πριν από τον Σεπτέμβριο.

    Στο Brussels Group θα τεθεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες το σχέδιο αποτροπής ενός πιστωτικού γεγονότος τον Ιούνιο, το οποίο συντάσσεται από την Κομισιόν και προβλέπει ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε δύο φάσεις, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο. Οπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, καθοριστική θα είναι η στάση που θα τηρήσουν, πρώτον, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο ζητεί πλήρη αξιολόγηση και όχι μια «γρήγορη και βρώμικη λύση» και, δεύτερον, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εν όψει και της Συνόδου των G7 στη Γερμανία όπου θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα.

    Αν «περάσει» από ΔΝΤ και Σόιμπλε η πρωτοβουλία της Κομισιόν θα πρόκειται για ένα κείμενο αποτίμησης των εξελίξεων το οποίο θα προσφέρει τις εξής δυνατότητες. Πρώτον, θα αποτελέσει τη βάση για να εγκριθεί από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια τον Ιούνιο μια τεχνική παράταση του προγράμματος (πιθανόν ως το τέλος Οκτωβρίου) και, δεύτερον, την εκταμίευση ενός ποσού 4-5 δισ. ευρώ από την ευρωπαϊκή πλευρά με πρώτα τα 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ομολόγων (SMPs). Αυτό το ποσό θα μπορούσε να εκταμιευθεί αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις δόσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ που λήγουν από τις 5 ως τις 16 Ιουνίου.................http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=707347

    ReplyDelete
  49. Αμερικανός Πρέσβης: Δεν θεωρώ το κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής ...

    Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι προσωπικά δεν θεωρεί πως το Κυπριακό είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

    Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία των 40.000 Τούρκων στρατιωτών και των δεκάδων χιλιάδων εποίκων στο νησί, ο κύριος Κόνινγκ ανέφερε ότι δεν θεωρεί πως αυτή είναι η ουσία του κυπριακού. Αν δεν σας αρέσει, είπε, δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς.
    Πρόσθεσε ωστόσο ότι αποτελεί τεράστιο πρόβλημα και ότι ο μηχανισμός που υπάρχει για διευθέτηση των θεμάτων είναι οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο Τζων Κόνιγκ, μίλησε επίσης για εκπληκτική περίοδο, που βιώνει το νησί, αφού όπως είπε, πριν από έντεκα ημέρες ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακκιντζί, ξανάρχισαν συνομιλίες μέσα στο πιο ελπιδοφόρο κλίμα που θα μπορούσαν να έχουν.

    Η καλή θέληση, τόνισε, και η ξεκάθαρη αποφασιστικότητα με την οποία οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, προσεγγίζουν τις συνομιλίες, προκαλούν την κινητοποίηση των πολιτών και την προσοχή αυτών που λαμβάνουν τις αποφάσεις, τόσο στην Ουάσινγκτον όσο και άλλες πρωτεύουσες.

    Ο Αμερικανός Πρεσβευτής, η τριετής θητεία του οποίου ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, μιλούσε σε ανοικτή συζήτηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναπτύσσοντας το θέμα "Η Κύπρος σε σταυροδρόμι-Ένας διπλωμάτης και τρεις δεκαετίες εμπειριών στην Ανατολική Μεσόγειο".
    riknews.com.cy
    27/5/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αντιδράσεις κομμάτων για δηλώσεις Κόνιγκ...

      ΑΚΕΛ
      Ιδιαίτερα προκλητική και εντελώς απαράδεκτη χαρακτήρισε το ΑΚΕΛ, τη δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη, ότι το Κυπριακό δεν είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα εισβολής και κατοχής και σε όποιους αρέσει. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, επισήμανε ότι για μιά ακόμα φορά ο κύριος Κόνιγκ, αντί να προσπαθεί να διευκολύνει τη νέα προσπάθεια, αναίτια και αχρείαστα τη δυσκολεύει με τις άστοχες τοποθετήσεις του. Αν το Κυπριακό δεν είναι θέμα εισβολής και κατοχής, τότε τί γυρεύουν τα τουρκικά στρατεύματα στο νησί για περισσότερα από σαράντα χρόνια, και γιατί τα ίδια τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών απαιτούν αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, διερωτήθηκε ο κύριος Λουκαϊδης.


      ΔΗΚΟ
      Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε προβληματισμό για το κλίμα που διαμορφώνεται λίγες ώρες πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την ουσιαστική συζήτηση για το Κυπριακό.
      Ανέφερε ακόμα ότι ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών ισχυρίζεται ότι το κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, επειδή δεν το θεωρεί η τουρκική πλευρά ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

      ΕΔΕΚ
      Η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει αμέσως την ανάκληση του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Κόνινγκ, τον οποίο χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο πρόσωπο. Η δήλωση του, αναφέρει, ότι το κυπριακό δεν είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι δηλώσεις Κόνιγκ, οι αναφορές Ερντογάν για συνομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού από δύο συνιστώσες πολιτείες και η εμμονή στα επεμβατικα δικαιωματα της Τουρκίας, τονίζει η ΕΔΕΚ, διαλύουν όλες τις αυταπάτες που σκοπίμως καλλιεργούνται εντός και εκτός Κύπρου......http://www.riknews.com.cy/index.php/component/k2/item/17006-antidraseis-kommaton-gia-diloseis-konigk
      27/5/15

      Delete
  50. Μόνο οι νέοι πρόσφυγες θα κατανέμονται στα κράτη-μέλη της ΕΕ...

    Μόνο οι νέοι πρόσφυγες που φθάνουν στην Ιταλία και στην Ελλάδα θα υπολογίζονται στις ποσοστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποχρεωτική κατανομή τους στα κράτη μέλη και όχι όσοι βρίσκονται ήδη σήμερα σε καταυλισμούς υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με μια πρόταση που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και πρόκειται να παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη....ethnos.gr

    ReplyDelete
  51. Βατικανό: Δεν κρύβουμε ότι ανησυχούμε για την Ελλάδα ...

    «Ανησυχούμε για την Ελλάδα και ελπίζουμε να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση με την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός και επικεφαλής της διπλωματίας του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν.

    Ο Παρολίν παραβρέθηκε στην απονομή του διεθνούς βραβείου «Οικονομία και Κοινωνία» και συνομίλησε με ιταλούς και ξένους δημοσιογράφους.

    «Θεωρούμε ότι αν δεν βρεθεί λύση θα μπορέσουν να υπάρξουν, σαφώς, αρνητικές συνέπειες και για τον λόγο αυτόν ευχόμαστε να έχουμε αίσιο τέλος. Δεν κρύβουμε ότι ανησυχούμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Βατικανού.
    tanea.gr
    27/5/15

    ReplyDelete
  52. Σε προσπάθεια των δανειστών να επιβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα στη χώρα, αποδίδει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, την αναφορά του προέδρου της Κομισιόν για απόκλιση ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στον ΦΠΑ μεταξύ των θέσεων Ελλάδας και εταίρων...

    Προσερχόμενος στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, ο κύριος Βαρουφάκης δήλωσε: «Αυτά τα περί 1,8 δισ. δημοσιονομικού κενού, είναι μέρος της προσπάθειας της τρόικας, για να επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα. Εμείς τα αμφισβητούμε. Εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο δημοσιονομικό κενό».

    «Ο μόνος λόγος, για τον οποίο δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, είναι η πολύ ισχυρή αντίθεσή μας και προσωπική μου αντίθεση», συμπλήρωσε.
    huffingtonpost.gr

    ReplyDelete
  53. «Η ΕΚΤ δεν αύξησε τον ELA γιατί η ΤτΕ δεν ζήτησε αύξηση»...

    «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αύξησε τον ELA, γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ζήτησε αύξηση, καθώς το πλαφόν των 80,2 δισ. θεωρείται επαρκές μετά τη σταθεροποίηση της εκροής καταθέσεων», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές........ethnos.gr

    ReplyDelete
  54. O υπουργός Οικονομικών του Καναδά Τζο Όλιβερ δήλωσε σήμερα ότι δεν θεωρεί ότι θα μπορούσε να συμβεί «ο,τιδήποτε αθέλητο» που θα έχει ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό της προόδου που έχει επιτευχθεί στις προσπάθειες με στόχο την επίλυση του ελληνικού ζητήματος...

    «Οι άνθρωποι το εξετάζουν με πολύ μεγάλη προσοχή... αποφάσεις πρέπει να ληφθούν αλλά θα ληφθούν, νομίζω, με επίγνωση των συνεπειών» επισήμανε σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των 7 ισχυρότερων κρατών του κόσμου (G7).
    imerisia.gr

    ReplyDelete
  55. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεγαλύτερες προσπάθειες αν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, εκτιμά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ...

    Μιλώντας την Τετάρτη στο Reuters, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των επτά ισχυρότερων κρατών του κόσμου (G7), ο κ. Ντεϊσελμπλούμ επεσήμανε ότι πρέπει να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια στο τελευταίο κομμάτι της διαπραγμάτευσης.
    «Ήταν ανέκαθεν περισσότερο αισιόδοξοι», πρόσθεσε ο κ. Ντεϊσελμπλούμ, αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση.
    tanea.gr

    ReplyDelete
  56. ΕΚΤ: Θα άρει τους περιορισμούς αν διαφανεί πιθανότητα συμφωνίας...

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς για το ύψος του ποσού των εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου το οποίο μπορούν να διακρατούν οι ελληνικές τράπεζες εάν καταστεί σαφές ότι η ευρωζώνη συμφωνεί να εκταμιεύσει την επί μακρόν αναμενόμενη δόση του δανείου της Ελλάδας, δήλωσε τραπεζική πηγή.....ethnos.gr

    ReplyDelete
  57. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί χαρακτήρισε καλή την ατμόσφαιρα και θετικό το μομέντουμ μετά τη δεύτερη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο πλαίσιο του νέου γύρου των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού...

    Σε δήλωση κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι αν και υπήρξε πρόοδος, υπάρχει ακόμη “μακρύς δρόμος να διανύσουμε”.

    Επεσήμανε ότι οι δύο ηγέτες έκαναν μια καλή αρχή και μια καλή συνέχεια στη δεύτερη συνάντηση και υπάρχει μια διαδικασία που συνεχίζεται. « Μεγάλη μας ελπίδα είναι να συνεχίσουμε έτσι και η πιο μεγάλη μας επιθυμία είναι να πετύχουμε καλό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.
    Πηγή: ΚΥΠΕ
    riknews.com.cy
    28/5/15

    ReplyDelete
  58. Τηλεδιάσκεψη η οποία άρχισε στις πέντε και μισή το απόγευμα της Πέμπτης και διήρκησε μία ώρα πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ...

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης.
    huffingtonpost.gr

    ReplyDelete
  59. Τσακαλώτος στην Guardian: Παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο για να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία...

    Η Ελλάδα χρειάζεται μια παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη για να αποσοβήσει μια χρεοκοπία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, αφού αναγνώρισε ότι η εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες δεν θα φθάσουν σε τελική συμφωνία.....ethnos.gr
    28/5/15

    ReplyDelete
  60. Κορκίδης: Ο Τόμσεν μας είπε «Βαλκάνια είστε, 300 ευρώ μισθός καλά είναι»...

    Με την κατάθεση του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, ξεκίνησαν οι εργασίες της Εξεταστικής για τα μνημόνια. Περιγραφικός ήταν ο κ. Κορκίδης ως προς τις συνέπειες που είχαν στην αγορά οι επισκέψεις των μελών της τρόικας, αλλά και η συμπεριφορά τους έναντι όσων συναντούσαν. Μετέφερε μάλιστα έναν διάλογο που είχε με τον Τόμσεν.

    Ο κ. Κορκίδης μίλησε για τραγικά λάθη που έγιναν, αλλά και για κάποιους που βιάστηκαν να βάλουν τη χώρα στα μνημόνια και για άλλους που βιάστηκαν να την βγάλουν.

    «Τρομοκρατούσαν την αγορά οι επισκέψεις της τρόικας μας ανά δίμηνο, τρίμηνο. Είχαν επιπτώσεις αυτές οι επισκέψεις. Φτάσαμε να έχουμε 77 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ενώ 82 δισ. ευρώ έφθασαν τα κόκκινα δάνεια» ανέφερε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε:

    «Μια φορά, το Δεκέμβριο του 2011, μας επισκέφθηκε η τρόικα -ο κ. Μαζούχ, ο κ. Τόμσεν, στα γραφεία μας, χωρίς να συνοδεύεται από ελληνική εκπροσώπηση.

    Όταν αντιδράσαμε στο αίτημά τους για μείωση μισθών και πήγαμε να κάνουμε σύγκριση με αντίστοιχους μισθούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ξέρετε τι μας είπε ο κ. Τόμσεν; Κάνετε μεγάλο λάθος. Δέστε τους μισθούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, γιατί εκεί ανήκετε. Όταν τον ρώτησα, ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο μισθός, μου είπε, 300 ευρώ καλά είναι»...........http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500000960

    ReplyDelete
  61. ΠΑΣΟΚ: Σε απροκάλυπτα ψέμματα βασίζει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση...

    «Πρώτη συμβολική αποκάλυψη των απροκάλυπτων ψεμμάτων στα οποία βασίζει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη δημοσιοποίηση της παράτασης του προγράμματος που που υπέγραψε στις 27 Φερβουαρίου ο Γ. Βαρουφάκης σε εκτέλεση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, «όταν η χώρα πήγαινε να πάρει λεφτά χωρίς μνημόνιο και πήρε μνημόνιο χωρίς λεφτά», όπως αναφέρει.

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την παράταση μέχρι 30.6.2015 (τρίτη τροποποίηση) του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή της «κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης» μεταξύ Ελλάδας και EFSF που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο. Πρόκειται για τη σύμβαση που υπέγραψε στις 27.2.2015 ο κ. Βαρουφάκης σε εκτέλεση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, όταν η χώρα πήγαινε να πάρει λεφτά χωρίς μνημόνιο και πήρε μνημόνιο χωρίς λεφτά!

    Τα σχετικά έγγραφα εμφανίζονται στη Βουλή με καθυστέρηση τριών ολόκληρων μηνών και αφού ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών - παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής - αρνήθηκε προκλητικά να ανταποκριθεί σε σχετικές επίμονες ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ.

    Έστω και με τέτοια καθυστέρηση είναι σημαδιακό το γεγονός ότι το υπογεγραμμένο από τον κ. Βαρουφάκη κείμενο της παράτασης του μνημονίου ήρθε στη Βουλή μέσω της εξεταστικής επιτροπής, η οποία εκ των πραγμάτων ασχολείται και με την παράταση του δεύτερου μνημονίου που υπέγραψε η σημερινή κυβέρνηση χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και ερήμην της Βουλής, αλλά και με το τρίτο μνημόνιο που δυστυχώς είναι πλέον αναγκασμένη να υπογράψει η κυβέρνηση λόγω των τραγικών χειρισμών της των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

    Οι υπουργοί και οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ μπορούν τώρα να δουν πώς έχασε η σημερινή κυβέρνηση μέσα από τα χέρια της τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ, ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα ρευστότητας..........http://www.tanea.gr/news/politics/article/5243736/pasok-se-aprokalypta-psemmata-basizei-thn-propaganda-ths-h-kybernhsh/

    ReplyDelete
  62. Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 03.10 τα ξημερώματα της Παρασκευής στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Κρήτης και της Κάσου...

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 92 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου και 45 ανατολικά του Παλαιόκαστρού.

    Το εστιακό βάθος των δονήσεων υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

    Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στo Ζάκρο: .....http://www.zougla.gr/greece/article/as8enis-sismiki-donisi-42r-stin-kriti

    ReplyDelete
  63. Moody’s: Ενδεχόμενο Grexit θα άλλαζε τη φύση του ευρώ...

    Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα σηματοδοτούσε επιστροφή στην κρίση χρέους του 2012, αλλά θα δημιουργούσε κινδύνους μετάδοσης και θα άλλαζε τη φύση της νομισματικής ένωσης, η οποία είχε την έννοια της μονιμότητας, εκτίμησε την Πέμπτη η αντιπρόεδρος του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s για τον κίνδυνο χωρών, Κάτριν Μιλμπρόνερ.

    «Δεν πιστεύουμε ότι ένα Grexit δεν θα είχε συνέπειες», πρόσθεσε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters, ενώ επεσήμανε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα περιόριζε τις επιπτώσεις μέσα από πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

    «Μία έξοδος της Ελλάδας θα άλλαζε το πρόσωπο και τη φύση της νομισματικής ένωσης, η οποία υποτίθεται ότι είναι μόνιμη και θα προέκυπτε ότι δεν είναι», δήλωσε η Μιλμπρόνερ, προσθέτοντας ότι θα υπήρχε ο κίνδυνος μετάδοσης στην Πορτογαλία σε περίπτωση ενός Grexit.
    agelioforos.gr

    ReplyDelete
  64. Για ολοκληρωμένη συμφωνία που θα εμπεριέχει και τα «αγκάθια» των εργασιακών, του ασφαλιστικού και του χρέους έκανε λόγο μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου ημέρα που λήγει το πρόγραμμα......

    Στην ερώτηση πως θα πληρωθούν οι δόσεις προς το ΔΝΤ απάντησε χαρακτηριστικά «δεν σας έχει εκπλήξει η κυβέρνηση αυτούς τους 4 μήνες;»«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» υποστήριξε και συνέχισε «δεν έχουμε συμφωνήσει αλλά έχει επέλθει μια συμφωνία στο μοντέλο για να μιλάμε για τα ίδια νούμερα. Για παράδειγμα όταν μιλάμε για τους συντελεστές ΦΠΑ πρέπει να μιλάμε για τις ίδιες αποδόσεις. Από χθες μιλάμε για το ίδιο μοντέλο»......crashonline.gr

    ReplyDelete
  65. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας Χαρουκίρο Κουρόντα στη διάρκεια της συνόδου της Ομάδας G7 στη Δρέσδη προειδοποίησε κατά μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη....

    Πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit, «διότι αν για πρώτη φορά μια χώρα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, τότε μετά δεν θα πρόκειται για την ίδια σταθερή ένωση όπως πριν», επεσήμανε ο Κουρόντα σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

    Παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως βραχυπρόθεσμα ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργήσει αναταραχή.

    «Πιστεύω ότι βραχυπρόθεσμα δεν θα υπάρξουν συνέπειες μετάδοσης, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ή ακόμη κι αν αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση», είπε ο Κουρόντα.
    imerisia.gr
    29/5/15

    ReplyDelete
  66. Υποθέσεις-«φωτιά» που μπορούν να φέρουν στα δημόσια ταμεία σημαντικά έσοδα από φοροδιαφυγή και τον αδήλωτο πλούτο έχουν στα χέρια τους το υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ και ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου...

    Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, πρόκειται για στοιχεία από τις καταθέσεις 1.364.069 φορολογουμένων, ανάμεσά τους 54.246 πολίτες που τα χρόνια της κρίσης έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό (ποσά άνω των 100.000 ευρώ) αλλά και 5.157 περιπτώσεις που ελέγχονται.

    Ωστόσο, για να αξιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία ο οικονομικός εισαγγελέας εκπέμπει SOS στην κυβέρνηση και ζητάει μεταξύ άλλων 300 ελεγκτές που θα αφοσιωθούν αποκλειστικά στο δύσκολο αυτό έργο.
    agelioforos.gr

    ReplyDelete
  67. Τουρκικά F-16 και πάλι στο σύμπλεγμα των Φούρνων...

    Για τρίτη φορά φέτος, τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων, πριν αναχαιτιστούν τελικά από ελληνικά μαχητικά.

    Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός από δύο F-16 και τέσσερα F-4 εισήλθε στις 14:32 στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως μεταξύ Λέσβου και Χίου.

    Λίγο πριν από τις τρεις το απόγευμα της Παρασκευής, τα F-4 πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους στα 15.000 πόδια, ενώ τα δύο F-16 πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στο ίδιο ύψος.

    Τα τουρκικά αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 15:12 νότια της. Σάμου.

    Στις 23 Μαρτίου, έξι τουρκικά F-16 είχαν πετάξει πάνω από τους Ανθρωποφάγους. Στις 26 Φεβρουαρίου, τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη είχαν πετάξει πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι σε χαμηλό ύψος.
    tovima.gr

    ReplyDelete
  68. Πιέζει ο χρόνος για εξεύρεση λύσης ...

    Κορυφώνεται η διαπραγμάτευση Ελλάδας-διεθνών δανειστών.

    Στόχος η επίτευξη συμφωνίας που θα δίνει λύση στο πιεστικό πρόβλημα ρευστότητας της χώρας, με ορίζοντα την ερχόμενη Παρασκευή, όταν η Αθήνα θα πρέπει να πληρώσει δόση 300 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Σήμερα συνεχίζονται οι τεχνοκρατικές διαβουλεύσεις των δύο πλευρών, ενώ εντείνονται οι ισχυρές παραινέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες για αποτροπή ευρύτερης κρίσης και ντόμινο επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία.

    Ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει κανονικά τη δόση στις 5 του Ιούνη, τονίζοντας ότι η συμφωνία με τους θεσμούς αποτελεί μονόδρομο.

    Στο μεταξύ, οι καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες έπεσαν στα 133 δισεκατομμύρια ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο για μια και πλέον δεκαετία.
    riknews.com.cy
    30/5/15

    ReplyDelete
  69. Αλβανός ΥΠΕΞ: Ολα ανοιχτά για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών...

    «Ελλάδα και Αλβανία γνωρίζουν ότι μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας» και όχι μέσω της διπλωματίας των διακηρύξεων, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, ενώ επισήμανε πως «έχει μειωθεί η επικοινωνία με την Αθήνα σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση».

    Όσον αφορά το ζήτημα που οξύνει συνεχώς τις σχέσεις Αλβανίας και Ελλάδας, τα θαλάσσια σύνορα, ο Μπουσάτι δήλωσε ότι «είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα».

    «Μια λύση είναι να αρχίσουν διαπραγματεύσεις από την αρχή, λαμβάνοντας υπόψη τις κόκκινες γραμμές που έχει ορίσει το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Είναι επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να βασιστούμε στα μέσα που προσφέρει το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας.

    Ο Μπουσάτι απάντησε και στις επικρίσεις για «ερασιτεχνική διπλωματία» που δέχεται το υπουργείο Εξωτερικών, η οποία επιδεινώνει συνεχώς τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες.

    «Μπορώ να πω ότι η εξωτερική πολιτική της Αλβανίας είναι εποικοδομητική και χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, δυναμισμό και διατήρηση ισορροπιών», δήλωσε ο Ντιτμίρ Μπουσάτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό κανάλι Top Channel, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στα Τίρανα του «Οικονομικού Φόρουμ της Βιέννης».
    ethnos.gr

    ReplyDelete
  70. Λευκός Οίκος: Προς το συμφέρον όλων να βρεθεί λύση για την Ελλάδα...

    «Είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών σε αυτές τις συνομιλίες να επιλύσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε συμφωνία που δεν θα δημιουργήσει αχρείαστη αναταραχή στις χρηματαγορές. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι προς το συμφέρον κανενός» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    Ο Τζος Ερνεστ εξέφρασε την ελπίδα ότι όλες οι πλευρές θα καθίσουν με καλή πίστη και θα καταλήξουν σε συμφωνία που θα ικανοποιεί τις ανησυχίες τους.

    Όταν ρωτήθηκε αν το ΔΝΤ είναι μεταξύ αυτών των πλευρών, ο κ. Ερνεστ απάντησε: «Είναι σαφές ότι το ΔΝΤ είναι μέρος των συνομιλιών και οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν έναν ρόλο να παίξουν. Το ΔΝΤ έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα».

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι με την πρόσφατη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές να εργαστούν από κοινού για μια συμφωνία που δεν θα προκαλέσει αχρείαστη αναταραχή στις χρηματαγορές.
    in.gr
    30/5/15

    ReplyDelete
  71. Μπακογιάννη: Ο Καραμανλής θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην ανασύνθεση της παράταξης...

    «Δεν έχω απολύτως κανένα δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη Realnews, απαντώντας σε αιχμές που άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προς στελέχη, και υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν «τουλάχιστον οξύμωρο» η ΝΔ να «ταυτιστεί με τις φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες θέλουν τη ρήξη και την επιστροφή στη δραχμή».

    «Αλλού πρέπει να αναζητήσει ο κ. Σαμαράς τα αίτια για τα οποία σήμερα η ΝΔ βρίσκεται δημοσκοπικά στο 15%» σημείωσε.

    Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να παίξει ρόλο και στην ανασύνθεση της παράταξης και στην προσπάθεια για ευρύτερες συναινέσεις. Όσον αφορά στο αν φοβάται διαγραφή από τον κ. Σαμαρά, είπε ότι «η θέση της είναι η σύνθεση και η ενότητα, όχι το “διαίρει και βασίλευε”». Σχετικά με το αν μια νέα συμφωνία σηματοδοτούσε πολιτικές εξελίξεις στη ΝΔ και αν υπάρξει κίνημα αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε ότι η ΝΔ πρέπει να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με την κοινωνία, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση των απόψεων. «Χρειάζεται να αναγεννήσουμε την παράταξη και να δημιουργήσουμε μια παράταξη η οποία μπορεί να εμπνεύσει τους Έλληνες».

    Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι είναι ώρα ευθύνης για όλους, και την κεντρική ευθύνη έχει πάρει ο Αλέξης Τσίπρας. «Οφείλει να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή. Αν χαθεί η δεδηλωμένη, οι εκλογές είναι η πιθανότερη λύση». Επίσης, απέρριψε το ενδεχόμενο κοινής εκλογικής καθόδου ενός ευρωπαϊκού μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού, καθώς ο εκλογικός νόμος δεν το επιτρέπει.
    huffingtonpost.gr
    30/5/15

    ReplyDelete
  72. Πολλαπλή απόβαση μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα ξημερώματα...

    Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Λιμενικό, την Ακτοφυλακή και τις Αρχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς σε πολλά νησιά εντοπίστηκαν εκατοντάδες μετανάστες.

    Ειδικότερα στη Μυτιλήνη εντοπίστηκαν στην ξηρά 402 μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν διότι δεν είχαν τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

    Στη Μεγίστη νωρίς το πρωί εντοπίστηκαν κοντά στο στρατόπεδο 6 μετανάστες.

    Στην περιοχή Λαγκαδά της Χίου βρέθηκαν 45 μετανάστες που συνελήφθησαν ενώ στις Οινούσσες εντοπίστηκαν από στρατιωτικό παρατηρητήριο της περιοχής ακόμα 46 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.

    Στην περιοχή Βλαμάρη της Σάμου εντοπίστηκαν σήμερα το μεσημέρι 32 μετανάστες.......ethnos.gr
    30/5/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin