Thursday, May 14, 2015

Άκαρπη η πρώτη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών (FYROM News)

Χωρίς απτά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ για την πολιτική κρίση στη χώρα. Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συνομιλίες την προσεχή Δευτέρα.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ δήλωσε ότι στη συνάντηση της Δευτέρας θα καθοριστεί το πλαίσιο της συνολικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των αρχηγών των μεγαλύτερων κομμάτων, το οποίο δεν κατέστη δυνατόν να καθοριστεί στις συνομιλίες της Πέμπτης.

Ο Ζάεβ επανέλαβε το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι και το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, που θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες εκλογές.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι αρχηγοί του VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση/SDSM) Ζόραν Ζάεβ, του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι και του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) Μέντουχ Θάτσι.

Παρόντες και οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Σκόπια, Τζέιμς Μπέιλι και Άιβο Οράβ αντίστοιχα.....tovima.gr

14/5/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin