Wednesday, May 13, 2015

Η διμερής συνεργασία Ελλάδας – ΠΓΔΜ στη συνάντηση Κοτζιά – Πόποσκι (FYROM News)

 Συνάντηση με τον ομόλογό του της πΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια.

Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης για τις οικογένειες των θυμάτων της τελευταίας κρίσης στη γειτονική χώρα, καθώς και την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δηλώνοντας ότι τώρα πρέπει να πρυτανεύσει η αυτοσυγκράτηση, η λογική και ο διάλογος.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Πόποσκι συζήτησαν, στη συνέχεια, για θέματα που αφορούν την διμερή συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό τη διεύθυνση του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για το θέμα του ονόματος και επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις αναφορικά με την ευρωπαϊκή και την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.

Τέλος, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την προοπτική υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από τις δύο πλευρές, εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων.
  [naftemporiki.gr]

13/5/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin