Saturday, May 9, 2015

Νέα βόμβα Σόιμπλε: Η Ελλάδα κινδυνεύει με ξαφνική χρεοκοπία

Την ίδια στιγμή που γίνονται αγωνιώδης προσπάθειες να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές και να μη βρεθεί η Ελλάδα προ μιας επώδυνης χρεοκοπίας, ο Β. Σόιμπλε, για άλλη μια φορά εμφανίζεται σκληρός. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέτει θέμα... ξαφνικής χρεοκοπίας και βάζει φωτιά στις εν εξελίξεις συζητήσεις.

Συγκεκριμένα, με συνέντευξη που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung τονίζει ότι υπάρχει κίνδυνος για μια «ξαφνική χρεοκοπία» της Ελλάδας.

Αναφέρει ότι η εμπειρία από άλλα μέρη του κόσμου έχει δείξει πως μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά σε πτώχευση, ενώ δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για μια πιθανή ημερομηνία που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ερωτηθείς αν η γερμανική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απέφυγε να απαντήσει και υποστήριξε πως «υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να απαντήσει με τη λογική ένας πολιτικός».

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε η Γερμανία είναι αποφασισμένη να πράξει το παν για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, υπό λογικές όμως προϋποθέσεις. «Αυτό δεν θα προσκρούσει σε εμάς», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το θέμα υπάρχει σύμπνοια με την καγκελάριο Μέρκελ. Επίσης, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για μια πιθανή συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. Δεν αναμένω για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας μια τελική συμφωνία του τύπου μεταρρυθμίσεις για ρευστά

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη του στον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «και οι δυο μας είμαστε υπουργοί οικονομικών , φέρουμε ευθύνες και συνεργαζόμαστε καλά». «Τα μέσα ενημέρωσης, είπε ο κ. Σόιμπλε, έκαναν τον κ. Βαρουφάκη Σούπερ Σταρ και τώρα τον αποδομούν. Και το ένα και το άλλο είναι λάθος».

  [imerisia.gr]
9/5/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin