Thursday, May 7, 2015

Αμφισβητεί συμφωνίες για το χρέος η Κωνσταντοπούλου

Εμμέσως, πλην όμως σαφώς, η Πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι αμφισβήτησε όχι μόνο τις κυβερνητικές αποφάσεις-συμφωνίες αναφορικά με το χρέος της χώρας, αλλά και εκείνες που θα συναφθούν στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης.

«Μια διαπραγμάτευση για το χρέος είναι πάντα ανοιχτή, όσο διαρκεί η λογιστική αποτύπωση του χρέους», είπε χαρακτηριστικά ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο θα φανεί χρήσιμο το τελικό πόρισμα της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, καθώς μπορεί να συνταχθεί ίσως και μετά από ένα χρόνο και ενώ στο μεταξύ πιθανότατα θα έχει κλείσει μια συμφωνία με τους εταίρους από τη σημερινή κυβέρνηση. 


Νωρίτερα, με αφορμή άλλη ερώτηση σχετικά με το ποια ισχύ μπορεί να έχουν τα όποια πορίσματα της Επιτροπής έναντι συμφωνιών που έχουν ήδη συναφθεί κατά το παρελθόν, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η συνέχεια του κράτους, δεν είναι συνέχεια στην παρανομία. Δεν μπορεί άνευ συγκεκριμένων προϋποθέσεων οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγοντας να δεσμεύει ένα κράτος και ένα λαό. Υπάρχει σαφές διεθνές νομικό πλαίσιο. Δεν ισχύει αυτό που κάποιοι ισχυρίζονται, ότι δηλαδή δήθεν αφού μπήκαν οι υπογραφές δεν αμφισβητούνται».

Η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι η επόμενη «Ολομέλεια» της Επιτροπής θα γίνει την περίοδο 15-18 Ιουνίου και με το τέλος της θα δημοσιοποιηθούν προκαταρκτικά πορίσματα. Σημείωσε δε πως στην παρούσα φάση αποφασίστηκε να λειτουργήσουν «δύο μηχανισμοί συλλογής στοιχείων», δηλαδή μία ομάδα – επιτροπή ακροάσεων προσώπων «χρήσιμων για την αποκάλυψη στοιχείων», και μία ομάδα που θα απευθύνεται σε διεθνείς Οργανισμούς για τη συλλογή εγγράφων.

 [kathimerini.com.cy]
7/5/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin