Saturday, April 25, 2015

Reuters: Πλήρως απομονωμένος ο Γιάνης Βαρουφάκης - Ούτε στο δείπνο των υπουργών Οικονομικών δεν πήγε

Νέα επίθεση σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη, εξαπολύουν τα διεθνής μέσα ενημέρωσης με το πρακτορείο Reuters να δίνει το κλίμα από τη σύνοδο στη Ρίγα περιγράφοντας ορισμένες λεπτομέρειες.

Το πρακτορείο χαρακτηρίζει τον κ. Βαρουφάκη ως τον «Ελληνα επαναστάτη υπουργό Οικονομικών», και τονίζει πως «ο Βαρουφάκης ήταν πιο απομονωμένος από ποτέ», ενώ επισημαίνει ότι αυτό που εισέπραξε και μετά τη συνεδρίαση ήταν «η πλήρης και παγερή αδιαφορία» των ομολόγων του.

Γλαφυρή και διόλου κολακευτική είναι η περιγραφή για το βράδυ της Παρασκευής, μετά το Eurogroup, όπου το πρακτορείο μεταδίδει ότι «ενώ τα λεωφορεία μετέφεραν τους εναπομείναντες στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σε ένα δείπνο, ένας από αυτούς έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και μετά περιπλανήθηκε μόνος στο σκοτάδι».

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, για τον οποίο σχολιάζουν οι ανταποκριτές του πρακτορείου στη Ρίγα, Robin Emmott και Ingrid Melander: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως είχε άλλα σχέδια, έπειτα από μια μέρα ανελέητου σφυροκοπήματος και επαφών στη Ρίγα, κάτι που υπογράμμισε την απομόνωσή του καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία. Την ώρα που στους άλλους υπουργούς οι συνοδείες τους τούς έφερναν φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης ήταν σχεδόν πάντα μόνος, απέχοντας από τη οποιαδήποτε βοήθεια ή κάλυψη από security».

«Είναι εντελώς απομονωμένος» αναφέρει στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος όμως δεν κατονομάζεται και προσθέτει για το δείπνο όπου οι υπουργοί απόλαυσαν τοπικά θαλασινά εδέσματα με σολομό και λαβράκι υπό τους ήχους χορωδίας: «Δεν ήρθε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του».

Οσο για το πρωί πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταδίδει ότι την ώρα που όλοι τους ήταν στο μπουφέ για να πάρουν πρωινό, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι «απέφυγαν να ανταλλάξουν ακόμα και βλέμμα».

Οι δημοσιογράφοι του Reuters επισημαίνουν ότι αυτή «η σκλήρυνση της διάθεσης προς τον Βαρουφάκη θέτει σε κίνδυνο να εμβαθύνει το χάσμα που πρέπει να γεφυρώσει η Ελλάδα με τους πιστωτές της, αν η Αθήνα θέλει να αποφύγει τη χρεοκοπία. Επειτα από τρεις μήνες μακρών και καρποφόρων διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί της Ευρωζώνης τον προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι η ελληνική ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα πάρει καμία βοήθεια μέχρι να συμφωνήσει σε ένα πλήρες οικονομικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, πριν από το τέλος Ιουνίου».

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι Robin Emmott και Ingrid Melander αναφέρουν ότι κάποιες από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης «είναι τόσο απογοητευμένες από αυτό που βλέπουν με την Ελλάδα να αποτυγχάνει να συμβιβαστεί, που ένας από τους υπουργούς είπε ότι ίσως τώρα έχει φτάσει η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ελληνική χρεοκοπία».

    [imerisia.gr]
25/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin