Friday, April 17, 2015

Mai1 Media EL: Τίτλοι - Ειδήσεις - Επιλογές (Μάιος 2015 - Α)

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχέδια εκτάκτου ανάγκης από θεσμούς και χώρες για το ενδεχόμενο Grexit έδωσε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί........«Απαγορεύω στην Κομισιόν να σκέφτεται σχέδιο Β για την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί
--
(mai1  ETHNOS   News)
    ---

97 comments :

  1. Μπουλέντ Αρίντς: Η Άγκυρα θα κάνει ότι μπορεί ...

    Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε ότι αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό και υποστήριξε ότι η Άγκυρα θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει.

    Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του ως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, ο Μπουλέντ Αρίντς είπε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό Έσπεν Μπάρθ Άϊντα θα έχει συναντήσεις στη Λευκωσία στις 4 και 8 Μαϊου και είναι πιθανό στις 11 του μήνα να επισκεφθεί την Τουρκία, εάν, όπως είπε, υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας.

    Αναφερόμενος στις σχέσεις Άγκυρας - ψευδοκράτους, είπε ότι ήταν πάντοτε ξεχωριστές και ότι υπήρχε αλληλοϋποστήριξη.

    Είπε επίσης ότι αρχίζει νέα εποχή για την Κύπρο και πως η Τουρκία θέλει το ψευδοκράτος να σταθεί στα πόδια του.

    Από την πλευρά του ο Μουσταφά Ακιντζί τόνισε ότι οι σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση θα είναι στενές.

    Ανάλαβε καθήκοντα ο Μ. Ακιντζί

    Ο Μουσταφά Ακκιτζί τόνισε ότι βασικός στόχος είναι η εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια εφαρμογής μέτρων, τα οποία να συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.

    Αναφέρθηκε στη σημασία του ανοίγματος νέων οδοφραγμάτων, καθώς και στην απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και στις δύο πλευρές.

    Τα μέτρα αυτά, είπε, συζητήθηκαν και στο παρελθόν με τον Ντερβίς Έρογλου, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατή η υλοποίησή τους...
    riknews.com.cy
    1/5/15

    ReplyDelete
  2. Μητρόπουλος: Δικαστικό μπλόκο σε περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις..

    Δικαστικό μπλόκο σε περαιτέρω μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις βάζει, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)....ethnos.gr

    ReplyDelete
  3. Ο κ. Ακιντζί, επανέλαβε την πρόταση για την επιστροφή της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου στους κατοίκους της, με αντάλλαγμα τη λειτουργία του λιμανιού και του αερολιμένα της Τύμβου...

    Επίσης, είπε ότι ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης προτείνει το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων και την λειτουργία των τουρκοκυπριακών δικτύων κινητής τηλεφωνίας στο νότιο κομμάτι και των ελληνοκυπριακών στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

    Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, η οικονομική κρίση και το φυσικό αέριο διευκολύνουν την λύση του Κυπριακού. Επίσης, δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα είναι έτοιμη να μοιραστεί με την ελληνοκυπριακή το νερό, που θα φτάσει σύντομα στην Κύπρο από την Ανατολία....imerisia.gr

    ReplyDelete
  4. Telegraph: Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να συνθηκολογήσει...

    Τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε συνθηκολόγηση με τους δανειστές της εκφράζει σε νέο δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph.

    Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται πράγματι σε οριακό σημείο, ενώ μέρα με τη μέρα η διαπραγματευτική ισχύς της Ελλάδας αποδυναμώνεται.

    Μέσα σε ένα τέτοιο δυσμενές περιβάλλον, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνθηκολογήσει με τους εταίρους της.

    Το φινάλε για την Ελλάδα δεν αργεί, διαμηνύει η βρετανική εφημερίδα, μετά από τρεις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, απατηλών ελπίδων και διαρκών απειλών για ελληνική χρεοκοπία.

    Από τη στιγμή που εξαντλούνται τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, το σημείο καμπής πλησιάζει, μετά και την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης, μέχρι και την Τετάρτη, να διασφαλίσει την αναγκαία ρευστότητα – πραγματικά την ύστατη στιγμή – για να καταβάλλει συντάξεις.

    «Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να συνθηκολογήσει και να παραδεχθεί, τελικά, την ήττα», καταλήγει η εφημερίδα.
    crashonline.gr
    1/5/15

    ReplyDelete
  5. LA STAMPA: Σχέδιο Β για την Ελλάδα με χρεοκοπία, ανθρωπιστικό πρόγραμμα και αλλαγή κυβέρνησης...

    Σε σχέδιο Β για την Ελλάδα, με «χρεοκοπία και ανθρωπιστικό πρόγραμμα», αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα του Τορίνο «Λα Στάμπα», σε ανταπόκρισή της από το Βερολίνο.

    Η δημοσιογράφος Τόνια Μαστρομπουόνι αναφέρει ότι «μια από τις πιθανότητες τις οποίες εξετάζουν στο Βερολίνο και στην Φρανκφούρτη είναι μια χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ, με την υιοθέτηση ενός είδους μίνι επιταγών εσωτερικής χρήσης, σε συνδυασμό με ένα "ανθρωπιστικό σχέδιο", ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα απέτρεπε μια πιθανή κατάρρευση των τραπεζών και θα προσέφερε εγγύηση παροχής βοηθειών προς τον ελληνικό πληθυσμό».

    Σύμφωνα με την Λα Στάμπα, το ενδεχόμενο αυτό θα προϋπέθετε, όμως, «αλλαγή κυβέρνησης ή ακόμη και κυβέρνηση τεχνοκρατών».

    Η Ιταλίδα δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι η αβεβαιότητα που συνδέεται με τον σχέδιο αυτό είναι τεράστια, πρώτα από όλα πολιτική, «από την στιγμή που δεν μπορεί να αποκλείσει, κανείς, ότι ο Τσίπρας, προκειμένου να μην δεχθεί να τεθεί υπό επιτροπεία, μπορεί να προτιμήσει την επιστροφή στην δραχμή»....huffingtonpost.gr
    1/5/15

    ReplyDelete
  6. Ο Ακιντζί διόρισε τον Ναμί ως νέο διαπραγματευτή ...

    Ο Οζντίλ Ναμί είναι ο νέος διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες που αναμένεται να αρχίσουν εντός Μαϊου.

    Το όνομά του ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ο Μουσταφά Ακκιντζί.

    Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη Αννα Ανδρέου ο κύριος Ακκιτζί δήλωσε ότι υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία, ένα παράθυρο ανοικτό, για επίλυση του Κυπριακού. Είπε επίσης ότι ο Οζντίλ Ναμί έχει όραμα για λύση του προβλήματος, είναι αρκετά έμπειρος και θα συμβάλει στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν.

    Ο Οζντίλ Ναμί αποδέχθηκε την πρόταση και στις επόμενες μέρες θα εγκαταλείψει το λεγόμενο "υπουργείο Εξωτερικών" και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.
    riknews.com.cy
    1/5/15

    ReplyDelete
  7. Διαμορφώνονται πλέον οι προοπτικές για επιτυχή ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος προσαρμογής, τόνισε σήμερα ο υπουργός οικονομικών της Κυπρου, Χάρης Γεωργιάδης...

    Σύμφωνα με το StockWatch μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η Κύπρος μπαίνει στην τελευταία φάση εφαρμογής αυτού του προγράμματος.

    «Εκ των πραγμάτων», είπε, «το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 10 μήνες. Ήδη από τώρα φαίνεται πως διαμορφώνονται οι προοπτικές που θα επιτρέψουν την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και αναφέρουμε συγκεκριμένα στην αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας».

    «Είχαμε», πρόσθεσε, «παραδείγματα χωρών όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία που λειτούργησαν έτσι και πριν καν ολοκληρωθεί το δικό τους πρόγραμμα είχαν ήδη αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις διεθνείς αγορές και κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες τους».

    Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα διανύει το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής καθώς το πρώτο είχε ξεκινήσει το 2010 και δεν είχε αποκατασταθεί με τη λήξη του η αυτόνομη ικανότητα χρηματοδότησης των αναγκών της χώρας από τις αγορές και χρειάστηκε δεύτερο πρόγραμμα το οποίο είναι σε εξέλιξη....capital.gr
    1/5/15

    ReplyDelete
  8. Στην Τουρκία, οι Αρχές συνέλαβαν δύο δικαστές, οι οποίοι πριν από μια βδομάδα είχαν εκδώσει αποφάσεις για αποφυλάκιση αντιπάλων του προέδρου της χώρας Ταγίπ Έρντογαν...

    Η απόφαση αφορούσε τον πρόεδρο του ομίλου μέσων ενημέρωσης "Σαμανίολου" και περίπου 60 αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στα τέλη του περασμένου έτους με την κατηγορία της συνωμοσίας εναντίον του Τούρκου προέδρου.
    Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης αντιτάχθηκε στην απόφαση και προσέφυγε σε εφετείο, το οποίο την ακύρωσε και διέταξε τη σύλληψη των δύο δικαστών.
    Κατηγορούνται ότι έθεσαν προσκόμματα στην εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων και πως είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σχετίζεται με τον αυτοεξόριστο στις Ηνωμένες Πολιτείες κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, πολιτικό αντίπαλο του Ταγίπ Έρντογαν.
    Σύνταξη: Εύα Αργυρού
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    riknews.com.cy
    2/5/15

    ReplyDelete
  9. Ακιντζί:«Οι εγγυήσεις δεν τερματίζονται μονομερώς από την Ελλάδα»...

    Οι εγγυήσεις βασίζονται σε διεθνείς συμφωνίες και δεν μπορούν να τερματιστούν μονομερώς με δήλωση της Ελλάδας, δήλωσε ο νέος Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα "Σταρ", ενώ απέρριψε την αντίληψη που κυριαρχεί, όπως είπε, στην ε/κ πλευρά, σύμφωνα με την οποία "Εγώ είμαι το κυρίαρχο κράτος και εσείς είστε πολίτες μου".

    Υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά συμπεριφέρεται με τσιγκουνιά στο θέμα του διαμοιρασμού της εξουσίας και πρόσθεσε πως αν η ε/κ πλευρά χωνέψει ότι είναι ίση με την τ/κ, τότε θα έχει ξεπεραστεί το πιο σημαντικό εμπόδιο. Έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, λέγοντας ότι δεν έχει κρυφή ατζέντα και πρέπει να γίνεται αντιληπτό αυτό που λέει και όχι κάτι διαφορετικό.

    Για τα ΜΟΕ που εξήγγηλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν ήταν κομψό που ανακοινώθηκαν μέσω του Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν είναι αρκετά, πρέπει να γίνουν περισσότερα, όπως άρση του "εμπάργκο"...
    kathimerini.com.cy
    2/5/15

    ReplyDelete
  10. Κατηγορηματικά αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων ο Νίκος Βούτσης ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο «το οποίο να εμπεριέχει μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, βασικών υποχρεώσεων του κράτους για τα ασφαλιστικά ταμεία και έγκριση άδικων επενδυτικών σχεδίων για ιδιωτικοποιήσεις»...

    Σε συνέντευξή του στη Real News διευκρινίζει πάντως πως «μπορεί να έρθουν μέτρα που θα προκαλέσουν μια σχετική δυσαρέσκεια και που θα αφορούν τη μετάθεση προεκλογικών υποσχέσεων για αργότερα». Ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ ως «μεγάλο αγκάθι» και εκφράζει την γνώμη πως «δεν θα πρέπει να δρομολογηθεί η διατήρησή του σε καμία περίπτωση».

    Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει συμπεριφορές όπως του κ. Ντάισελμπλουμ ως «απολύτως προκλητικές στα όρια της συνείδησης της προσπάθειας για να μην υπάρξει συμφωνία», ενώ εκφράζει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν θα φτάσει στο σημείο να προσφύγει σε δημοψήφισμα.
    (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    huffingtonpost.gr

    ReplyDelete
  11. Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group ...

    Νέα εμπλοκή σημειώθηκε σήμερα, Σάββατο, στο Brussels Group, κατά τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εταίρων και δανειστών μας.

    Όπως μετέδωσε το Mega, η εμπλοκή αφορά στις ομαδικές απολύσεις, ενώ οι δανειστές ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να μη νομοθετήσει για τις συλλογικές συμβάσεις.

    Στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τουλάχιστον 25 άτομα ανταλλάσσει συνεχώς στοιχεία και προτάσεις με τους τεχνοκράτες των θεσμών, προκειμένου να βρεθεί λύση στα περισσότερα ζητήματα «αγκάθια».

    Πληροφορίες ήθελαν την ελληνική πλευρά να ετοιμάζει αίτημα για έκτακτο Eurogroup την Δευτέρα, κάτι που ωστόσο φαίνεται ως ένα απομακρυσμένο ενδεχόμενο, καθώς ο πρόεδρος της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκινά περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με θέμα και την Ελλάδα....imerisia.gr

    ReplyDelete
  12. Δεν αποδόθηκαν ορθά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα Σταρ ξεκαθαρίζει ο Ακιτζί ...

    Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι τοποθετήσεις του για διατήρηση των εγγυήσεων στην Κύπρο δεν αποδόθηκαν σωστά από την Τουρκική εφημερίδα Σταρ στην οποία έδωσε συνέντευξη και επέκρινε τη δημοσιογράφο.

    Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη, ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων διευκρίνισε ότι αυτό που είπε για τις εγγυήσεις είναι πως ενόσω δεν υπάρχει τελικό σχήμα, κατά την έκφραση του, που να αποδέχονται οι πλευρές, θα συνεχίσει το παρόν σύστημα εγγυήσεων. Πρόσθεσε δε ότι σε περίπτωση συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών μπορούν να αποφασίσουν το νέο σχήμα. Ωστόσο, ανέφερε, οι εγγυήσεις δεν είναι από τα κρίσιμα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης αυτή τη στιγμή.

    Ο Μουσταφά Ακιντζί διέψευσε επίσης ότι καταδίκασε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι αυτό που είπε ότι είναι θέλει να ακούσει τον ίδιο επί του θέματος. Πρόσθεσε ότι δεν είναι πολύ κομψό ότι τα μέτρα δεν δόθηκαν και στην τουρκοκυπριακή πλευρά. Είναι όμως, είπε, θετικά τα βήματα που φέρνουν κοντά τις δύο πλευρές.....riknews.com.cy

    ReplyDelete
  13. Handelsblatt: Δεν θα εκταμιευτούν χρήματα στην Ελλάδα πριν από τις 12 Μαΐου..

    Αποκλείει την πιθανότητα να εκταμιευτούν χρήματα πριν από τις 12 Μαΐου στην Ελλάδα η εφημερίδα Handelsblatt.....ethnos.gr

    ReplyDelete
  14. Πενήντα παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χίο από άνδρες του Λιμενικού...

    Τους μετανάστες εντόπισε σκάφος του Λιμενικού την ώρα που αποβιβάζονταν στην περιοχή ΔΕΗ Χίου. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ πρόκειται να υποβληθούν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις από κλιμάκιο του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής.

    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
    naftemporiki.gr
    4/5/15

    ReplyDelete
  15. Πεντάγωνο: Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να παραδίδει βόμβες διασποράς στο Ριάντ...

    Η Ουάσιγκτον υπερασπίστηκε χθες Κυριακή την απόφασή της να προχωρήσει στην παράδοση βομβών διασποράς —οι οποίες είναι δυνητικά θανάσιμες για τους αμάχους— στη διεθνή συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που διεξάγει εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων στην Υεμένη.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παραδίδουν όπλα διασποράς τα οποία τηρούν αυστηρά τον όρο ότι εκρήγνυνται σχεδόν αμέσως», ανέφερε σε μήνυμά του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, διευκρινίζοντας ότι λιγότερο από το 1% των βομβών διασποράς υπάρχει περίπτωση να μην εκραγεί εντελώς.

    Οταν οι βόμβες αυτές δεν εκρήγνυνται, καθώς περιέχουν δεκάδες βομβίδια, μετατρέπονται ντε φάκτο σε νάρκες, που μπορούν να σκοτώσουν ή να ακρωτηριάσουν αμάχους πολύ καιρό μετά τη ρίψη τους, καταγγέλλουν οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) ανέφερε νωρίτερα την Κυριακή ότι η συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία του Ριάντ χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς, που της έχουν προμηθεύσει οι ΗΠΑ, στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι.

    «Οι παραλήπτες των όπλων αυτών οφείλουν εξάλλου να δεσμεύονται ότι (...) τα όπλα διασποράς δεν θα χρησιμοποιηθούν παρά μόνο εναντίον σαφώς προσδιορισμένων στρατιωτικών στόχων και όχι σε περιοχές όπου βρίσκονται άμαχοι ή σε κατοικημένες περιοχές», σημείωσε επιπλέον ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ......tanea.gr
    4/5/15

    ReplyDelete
  16. Για αποσπασματική μεταφορά των δηλώσεών του περί πιστωτικού γεγονότος στη χώρα σε 15 μέρες αν δεν υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega...

    «Είπα ότι αν δεν μας δώσουν αυτοί τα λεφτά που πρέπει να δώσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα από τον Αύγουστο που έχουν σταματήσει να εκταμιεύουν λεφτά που νομότυπα έπρεπε να δίνονται στη χώρα μας και αν αυτοί μας οδηγήσουν σε αυτή την κατάσταση τότε θα προκύψει ας πούμε πιστωτικό γεγονός» δήλωσε.

    Επιπλέον πρόσθεσε: «Διότι η διαδικασία ανεξάρτητα που θα καταλήξει αυτή η συμφωνία, έπρεπε κάποια χρήματα να έχουν δοθεί από τον Αύγουστο. Εάν αυτά δεν δοθούν, είναι κατευθείαν επιλογή τους να μας οδηγήσουν σε πιστωτικό γεγονός».....huffingtonpost.gr
    4/5/15

    ReplyDelete
  17. Το τοπίο πίεσης από το ΔΝΤ για τα εργασιακά περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης επισημαίνοντας ότι το Ταμείο ζητάει να μην αγγίξει η κυβέρνηση ό,τι αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις τα τελευταία χρόνια και τονίζοντας ότι ανοίγει πλέον η ανάγκη για απάντηση στο συνολικό θέμα του χρέους...

    Μιλώντας στο "Mega" τόνισε ότι "δεν υπάρχει λογική να ζητάει να μην αγγίξουμε τι; Ό,τι υπήρξε ως νομοθέτημα το οποίο διέλυσε και αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις να μην το αγγίξετε. Και όχι μόνο αυτό κάντε και άλλα. Δηλαδή ομαδικές απολύσεις, παραπέρα μείωση των συντάξεων, όχι συλλογικές συμβάσεις".

    Και πρόσθεσε την εκτίμηση πως "όταν αρνούμαστε συλλογικές συμβάσεις, αρνούμαστε αυτό που υπήρχε στον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και αποτυπώνει ένα ευρωπαϊκό μεταπολεμικό κράτος το οποίο διαμορφώθηκε μέσα από την πάλη των λαών, η έννοια του ευρωπαϊκού δικαίου είναι το κόσμημα του ευρωπαϊκού πολιτισμού".

    Αναγνώρισε ότι στα εργασιακά θέματα που θέτει το ΔΝΤ και που "ήταν όλα τα πέντε χρόνια στο επίκεντρο των συζητήσεων" συμπεριλαμβάνονται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ο κατώτατος μισθός και η 13η σύνταξη....capital.gr

    ReplyDelete
  18. Aνακοινώνεται επανέναρξη των συνομιλιών μετά το δείπνο ...

    Δεν τίθεται θέμα χρονικού ορίζονται για την τρίτη φάση των συνομιλιών δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

    Ο Εκπρόσωπος ο οποίος μιλούσε στην εκπομπή Από Μέρα σε Μέρα, σχολίαζε την τοποθέτηση του Μουσταφά Ακκιντζί περί ολοκλήρωσης των συνομιλιών και διενέργεια δημοψηφισμάτων ως το τέλος του χρόνου. Ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προετοιμάζεται για τις συνομιλίες με στόχο αυτές να έχουν αποτέλεσμα και εξέφρασε την ευχή ότι και η τουρκοκυπριακή πλευρά επίσης προετοιμάζεται.

    Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι μετά το δείπνο που θα έχουν οι δυο ηγέτες με τον κύριο Αιντα στις έντεκα Μαϊου ο εκπρόσωπος του Γενικού γραμματέα αναμένεται να ανακοινώσει την ημερομηνία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων την οποία ο εκπρόσωπος τοποθέτησε στις 15 Μαϊου.

    Σχολιάζοντας το θέμα της ατζέντας των συνομιλιών και ειδικά το ζήτημα των εγγυήσεων, λόγω και της συνέντευξης του Μουσταφά Ακιντζί στον τουρκικό Τύπο ο εκπρόσωπος είπε ότι θέμα των εγγυήσεων δεν είναι τώρα στην ατζέντα αλλά θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα του. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι συνεντεύξεις δίνονται, δηλώσεις γίονονται, αυτό όμως που έχει όμως είναι τι συζητείται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος θα μεταβεί στη Μόσχα για να παραστεί στις 9 Μαϊου στις εκδηλώσεις για την επέτειο της νίκης στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ενόψει και της αναμενόμενης επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.....riknews.com.cy
    4/5/15

    ReplyDelete
  19. Επέκταση των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς καυσίμων, γενική απογραφή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά και των αποθηκευτικών μέσων που διαθέτουν, προσθήκη ιχνηθέτη στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται ως «πρώτη ύλη» για λαθρεμπόριο, είναι ορισμένα από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, τα οποία θα περιληφθούν στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο.,,

    Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον συντονισμό των κινήσεων για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου καυσίμων έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, έχει καταλήξει στην πρώτη δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστεί άμεσα....elzoni.gr
    4/5/15

    ReplyDelete
  20. Για "κόκκινες γραμμές" τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από την πλευρά των δανειστών, οι οποίες αποτελούν θέμα στρατηγικής στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, έκανε λόγο Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος...

    Παρότι σημείωσε ότι έχουν γίνει βήματα, επισήμανε ότι μένουν ακόμη ανοιχτά θέματα.

    Για παράδειγμα ανέφερε ότι υπάρχει προσέγγιση στο θέμα του ΦΠΑ αλλά δεν υπάρχει πρόοδος στο θέμα του ασφαλιστικού.

    Ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχει φόβος ατυχήματος, κάτι που γνωρίζουν όλοι όσοι συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

    Σε ό,τι αφορά τέλος το θέμα της χρηματοδότησης τόνισε ότι για να λάβει η Ελλάδα χρήματα θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες. Χωρίς την τήρηση των συμφωνιών δεν θα υπάρξει και χρηματοδότηση, υπογράμμισε.

    Νωρίτερα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπός του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, είχε δηλώσει άγνοια για το αν η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται ένα νέο συνολικό πακέτο βοήθειας.
    imerisia.gr

    ReplyDelete
  21. Αναμένονται εξελίξεις στο Κυπριακό...

    Από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένει ενέργειες για το Κυπριακό η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η επίσημη επανέναρξη των συνομιλιών, η οποία ενδεχομένως να ανακοινωθεί αμέσως μετά το δείπνο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ανάμεσα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

    Επίσης, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι ενδεχομένως αυτή τη βδομάδα να υπάρξουν και κάποιες συγκεκριμένες εξελίξεις από αμερικανικής πλευράς, την οποία πληροφορίες φέρουν να διορίζει ειδικό απεσταλμένο για το Κυπριακό.

    Ερωτηθείς να σχολιάσει δηλώσεις του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε σχέση με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ο εκπρόσωπος είπε ότι αυτή τη στιγμή η μόνη πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι η πρόταση του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

    «Εμείς δεν έχουμε την επίσημη ενημέρωση από πλευράς του κ. Aκιντζί για το τι έχει υπόψη του σε σχέση με τα ΜΟΕ, πέραν από κάποιες δηλώσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για σοβαρά θέματα για τα οποία πρέπει να ενημερωθούμε λεπτομερέστατα, για να μπορούμε να τοποθετηθούμε», προσέθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης.
    http://www.elzoni.gr/html/ent/224/ent.54224.asp
    5/5/15

    ReplyDelete
  22. Ελλειμμα 1,5% αντί για πλεόνασμα! - «Πάρτε πολύ σκληρά μέτρα ή κουρέψτε το χρέος»...

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απειλεί να αποσυρθεί από το ελληνικό πρόγραμμα και να “παγώσει” τη δική του συνεισφορά στη δόση των 7,2 δισ. ευρώ (που χρειάζεται απεγνωσμένα η Αθήνα για να αποφύγει την χρεοκοπία), καθως η εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης έχει εκτροχιαστεί πλήρως και το δημοσιονομικό πλεόνασμα που υποτίθεται οτι θα εμφάνιζε η Ελλάδα φέτος έχει μετατραπεί σε έλλειμμα, έως και 1,5% του ΑΕΠ !

    Η προειδοποίηση έρχεται στο φως ενώ έγινε γνωστό ότι ο Αλ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Κρ. Λαγκάρντ όπου συζήτησαν για την ελληνική οικονομία και προφανώς για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για ανατροπές σε ασφαλιστικό, εργασιακά.

    Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των Financial Times που υπογράφει ο Πίτερ Σπίγκελ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη (και πρώην υπεύθυνος για το ελληνικό Μνημόνιο) Πολ Τόμσεν φέρεται να προειδοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στο πλαίσιο του ταραχώδους Eurogroup της Ρίγας ότι η εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών της Αθήνας παραπέμπει σε περαιτέρω διόγκωση του δημόσιου χρέους. Για να καταστεί αυτό βιώσιμο (προϋπόθεση για να συνεχιστεί η εκταμίευση των δόσεων από το Ταμείο) πρέπει είτε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει “δραστικά” μέτρα λιτότητας, είτε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συναινέσουν σε “κούρεμα” του χρέους...imerisia.gr
    5/5/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το «μπαλάκι» στους θεσμούς πέταξε ο Σόιμπλε για το χρέος...

      Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε προειδοποιήσει πρόσφατα ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί, αλλά αρνήθηκε ότι το Ταμείο επιμένει στην περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

      Μιλώντας στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι ο Πολ Τόμσεν είχε πει στο Eurogroup στη Ρίγα ότι η επιστροφή της Ελλάδας σε μια βιώσιμη οδό για το χρέος της, θα απαιτήσει και την ελάφρυνσή του.«Το ΔΝΤ φυσικά και δεν έκανε ένα τέτοιο σχόλιο», τόνισε

      O κ. Σόιμπλε επίσης, δήλωσε: «Είναι φυσιολογικό πριν από καθε συνεδρίαση του Eurogroup να υπάρχουν εικασίες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη με τους τρεις θεσμούς και την Ελλάδα».

      Παρέπεμψε δε στους θεσμούς για την αξιολόγηση της βιωσιμότητάς του και πρόσθεσε ότι ο Πολ Τόμσεν στην Ρίγα, ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών ότι μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα προχωρούσε γρηγορότερα από ό,τι προέβλεπε το πρόγραμμα και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα προβλέπει να πέσει το συνολικό χρέος στο 120% ΑΕΠ το 2022.
      financialbox.gr

      Delete
  23. Σαπέν προς Βαρουφάκη: Μόνη λύση για την Ελλάδα η συμφωνία...

    «Δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή μιας συμφωνίας» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την έκτακτη σημερινή συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Έλληνα ομόλογο του Γιάνη Βαρουφάκη.

    Μετά τη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε «ευχάριστη και χρήσιμη», ο κ. Βαρουφάκης τόνισε:

    «Είναι πολύ σημαντικό, επειδή στο Γιούρογκρουπ είναι δύσκολη η επικοινωνία μεταξύ των υπουργών. Είμαστε και πολλοί και δεν έχουμε και μία ευκαιρία να πληροφορηθεί ο ένας από τον άλλο, παρά μόνο να πληροφορηθούμε όλοι μαζί από τους θεσμούς. Ιδίως σε περιόδους σαν αυτή, που έχει πολύ μεγάλη σημασία η μέγιστη επικοινωνία, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να εκθέσουμε τις θετικές κινήσεις που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση από το Φεβρουάριο μέχρι τώρα, έτσι ώστε να επέλθει συμφωνία και ιδίως η παρουσίαση ενός συνολικού οράματος που έχουμε για το πώς η Ελλάδα θα ξεφύγει από την κρίση, θα ανακάμψει και θα αρχίσει να αναπτύσσεται. Αυτό ήταν το αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, πάντα βέβαια στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρευσης μιας άμεσης λύσης, ώστε να ξεκλειδωθεί και το θέμα της ρευστότητας και να προχωρήσουμε σε ένα νέο συμβόλαιο με την Ευρώπη».

    Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει ελπίδα το Παρίσι να επηρεάσει, παίρνοντας κάποιες πρωτοβουλίες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε θετικά, συμπληρώνοντας ότι «η Γαλλία δε μπορεί να μην παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες σε μια Ευρώπη η οποία ελπίζει να ξεπεράσει την κρίση»....kathimerini.com.cy
    5/5/15

    ReplyDelete
  24. Ο κ. Τσίπρας «ακυρώνει» διαρκώς τον κ. Βαρουφάκη, αλλά φοβάται να τον αντικαταστήσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνάντηση των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι....

    «Ο ακκιζόμενος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης, κ. Βαρουφάκης, δεν μετέχει στην κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, κ. Ντράγκι - αλλού πηγαίνει ο κ. Βαρουφάκης, αλλού οι κ.κ. Δραγασάκης-Τσακαλώτος! Είναι δυνατόν ο υπουργός Οικονομικών να τελεί υπό κηδεμονία; Με ποιο κύρος θα πάει στο κρίσιμο Eurogroup όπου μετέχει ο κ. Ντράγκι; Γιατί φοβάται, αλήθεια, ο κ. Τσίπρας να αντικαταστήσει τον κ. Βαρουφάκη, ενώ τον ακυρώνει διαρκώς;» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
    (Με Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    huffingtonpost.gr

    ReplyDelete
  25. Θετικές εξελίξεις στο Eurogroup της 11ης Μαΐου περιμένει ο Γιάνης Βαρουφάκης...

    Ενώ το Μαξίμου κατηγορεί ΔΝΤ και ΕΕ για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης «βλέπει» πρόοδο που αναμένεται να καταγράψει το Eurogroup της 11ης Μαΐου.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο ίδιος στους εκπροσώπους του τύπου, λίγο μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.

    Σχετικά με τη συνάντηση με το Γάλλο Επίτροπο, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως είχαν «μια μακρά και εποικοδομητική συνομιλία που ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή συνεδρίαση του Eurogrοup της 11ης Μαΐου». Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι σκοπός του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας είναι η καταγραφή του κοινού τόπου που επετεύχθη σε επίπεδο Brussels Group, κατά τις συνομιλίες μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. Όπως επεσήμανε, η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειωθεί πρέπει να σταθεροποιηθεί και να οδηγήσει με γρήγορες και επιτυχείς κινήσεις στην κατεύθυνση της «γεφύρωσης του χάσματος που απομένει».

    Συνεχίζοντας, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εκείνες διευθετήσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, ούτως ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία, να δοθεί νέα ώθηση στις επενδύσεις, να κινηθεί η οικονομία και κυρίως να προωθηθεί το πακέτο οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίο για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη.

    Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο Eurogroup της 11ης Μαΐου θα γίνει «εποικοδομητική συζήτηση» για την Ελλάδα και θα επιβεβαιωθεί η πρόοδος που επιτεύχθηκε. «Αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της συνολικής συμφωνίας», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός.
    huffingtonpost.gr
    5/5/15

    ReplyDelete
  26. Πολίτες μαζεύουν υπογραφές στο Διαδίκτυο για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ...

    Πρωτοβουλία πολιτών στο Διαδίκτυο για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο.

    Το ψήφισμα ανέβηκε στο Διαδίκτυο μέσω της υπηρεσίας Αvaaz και τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ΕΕ και στο ευρώ».

    Στο κείμενό τους αναφέρουν: «Είμαστε μία ομάδα πολιτών που εκπροσωπούμε την 'αποστομωμένη' πλειοψηφία και θέλουμε να αντιδράσουμε στην συνεχή προσπάθεια όσων δηλητηριάζουν τις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους μας.

    »Δεν θέλουμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στον καταιγισμό προπαγάνδας, ψευδολογίας και κατασυκοφάντησης των δεσμών μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    »ΓΙΑΤΙ ΤO ΚΑΝΟΥΜΕ Οι δεσμοί μας με την ΕΕ είναι πρωτίστως πολιτισμικοί. Δεν έχουμε την δύναμη να αντιδράσουμε οργανωμένα καθώς δεν είμαστε πολιτικό κόμμα. Η κίνησή μας είναι αυθόρμητη και ενωθήκαμε προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

    »Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ΕΕ.....in.gr

    ReplyDelete
  27. Βενιζέλος:Η κυβέρνηση υποδύεται ότι διαπραγματεύεται επί 100 ημέρες...

    Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε για άλλη μια φορά κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος για την διαπραγματευτική τακτική που ακολουθεί. Στην πραγματικότητα ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποδύεται πως διαπραγματεύεται επί 100 ημέρες ενώ δεν έχει διεξαχθεί καμία διεθνής διαπραγμάτευση, αλλά μία μικροκομματική, μίζερη εσωκομματική διαπραγμάτευση», όπως είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας μάλιστα ότι μέχρι στιγμής η διαπραγμάτευση μοιάζει με τις «50 αποχρώσεις του γκρι». «Θέλετε να σας θυμίσω πόσες αποχρώσεις του γκρι πέρασε η διαπραγμάτευση; Σχεδόν 50!», είπε χαρακτηριστικά.

    Οι αιχμές του αρχηγού του ΠαΣοΚ δεν περιορίστηκαν εκεί αφού αναφερθείς στο ταξίδι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτου στην Φρανκφούρτη για να συναντήσουν τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, θα γίνει χωρίς την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ι. Βαρουφάκη. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «παράξενη απουσία» και για «παράταιρα και αντιφατικά πράγματα που μειώνουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης». Ενώ διερωτήθηκε σε ποιο πλαίσιο διεξάγεται αυτή η συνάντηση και σε ποια στρατηγική εντάσσεται, σημειώνοντας: «Πάνε να εκβιάσουν και να πιέσουν τον κ. Ντράγκι; να τον απειλήσουν ή να παρακαλέσουν;».....tovima.gr

    ReplyDelete
  28. Wirtschaftsblatt: Ενδεχόμενος συμβιβασμός της Ελλάδας την οδηγεί σε καταστροφή...

    Ενδεχόμενος συμβιβασμός της Ελλάδας με τους πιστωτές της την οδηγεί ακόμη περισσότερο στην καταστροφή, διότι αν περάσουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χαθούν και την επόμενη χρονιά αποθέματα κεφαλαίων της χώρας, προειδοποιεί σε σημερινό άρθρο της η μεγαλύτερη αυστριακή οικονομική εφημερίδα Wirtschaftsblatt.

    Πολλοί «καλοπροαίρετοι» παρατηρητές ανακουφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ακούγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέσυρε τον αμετακίνητο στη στάση του υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη από την απευθείας γραμμή βολής των διαπραγματεύσεων με το Eurogroup και οι ίδιοι βλέπουν την πόρτα για τον ποθούμενο συμβιβασμό να έχει ανοίξει τώρα και πάλι κατά μια σχισμή, γράφει η εφημερίδα.....naftemporiki.gr

    ReplyDelete
  29. Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις της Χεζμπολάχ με το Μέτωπο αλ Νόσρα...

    Μαχητές της Χεζμπολάχ πήραν υπό τον έλεγχό τους το συριακό χωριό Χασινά που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, μετά από σφοδρές μάχες με ισλαμιστές μαχητές, αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός της οργάνωσης.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μανάρ ανέφερε επίσης πως στις μάχες κοντά στα χωριά του Λιβάνου, Μπριτάλ και Τουφέιλ, σκοτώθηκαν 12 αντάρτες και αρκετά οχήματά τους καταστράφηκαν.

    Οι μάχες της Τρίτης σημειώθηκαν μόλις μερικές ώρες αφότου το Μέτωπο αλ-Νόσρα (σ.σ.: συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα) δημοσίευσε βίντεο στο οποίο απεικονίζονται οι 7 από τους 20 κρατούμενους Λιβανέζους στρατιώτες, μπροστά από τη μαύρη σημαία της οργάνωσης. Σε αυτό, οι μαχητές του Μετώπου κατηγορούν τον Λίβανο πως δεν έχει κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των στρατιωτών του.

    Την ίδια ώρα κυκλοφορούν φήμες ότι ο Συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ, ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση διαρκείας κατά του Μετώπου αλ-Νόσρα και του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην περιοχή Καλαμούν.
    zougla.gr
    6/5/15

    ReplyDelete
  30. Μήνυμα Άγκυρας στον Ακιντζί για το Βαρώσι...

    Τιμές αρχηγού κράτους επιφυλάσσει η Τουρκία στον Μουσταφά Ακιντζί καθώς αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πρώτη επίσκεψη του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Άγκυρα.

    Μια σειρά σημαντικών ζητημάτων θα θέσει ενώπιον του κ. Ακιντζί η κυβέρνηση Νταβούτογλου, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητική πηγή στην τουρκική πρωτεύουσα που μίλησε στην «Κ» υπό καθεστώς ανωνυμίας και σημείωσε : «Σε σημαντικές πτυχές του Κυπριακού, η Άγκυρα αναμένει από τον κ. Ακιντζί να κατανοήσει τις ευαισθησίες της τουρκικής πλευράς».....kathimerini.com.cy
    6/5/15

    ReplyDelete
  31. Δημήτρης Μάρδας: «Θα καταβληθεί η δόση προς το ΔΝΤ»...

    Κανονικά θα πληρωθεί σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου, η δόση των 200 εκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

    Η επόμενη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, θα πρέπει να καταβληθεί στις 12 Μαΐου.
    (Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)
    huffingtonpost.gr

    ReplyDelete
  32. Αυγή: Αν δεν πάρουμε λεφτά, δεν πληρώνουμε...

    "Τα ψέματα τέλειωσαν, ο Μάιος προχωράει, η Αθήνα έχει διαμηνύσει και οι δανειστές γνωρίζουν ότι, εάν δεν υπάρξει χρηματοδότηση, δεν θα πληρωθούν οι επόμενες δόσεις -και αυτό είναι πλέον αντικειμενικό και όχι μπλόφα. Το μπαλάκι είναι πλέον σ΄ αυτούς" αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο υπό τον τίτλο: "Η πολυγλωσσία και οι συνιστώσες των δανειστών" η εφημερίδα "Αυγή" .

    Το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά ένα βήμα παραπέρα, από τη χθεσινή ανεπίσημη κυβερνητική ανακοίνωση πως συμφωνία δεν είναι δυνατόν να συναφθεί λόγω των αντιφατικών αιτημάτων των δανειστών, απειλώντας ουσιαστικά με στάση πληρωμών της χώρας προς εταίρους ( με πρώτο σταθμό την 12η Μαίου οπότε και η κυβέρνηση καλείται να καταβάλει την επόμενη δόση του ΔΝΤ).

    Είναι αξιοσημείωτο ότι σε "συνιστώσες δανειστών" είχε αναφερθεί και ο κυβερνητι΄κος εκπροσωπος Γ. Σακελλλαρίδης τη Δευτέρα, κατα τη διαρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, λέγοντας μάλιστα περιπαικτικά: "Συνιστώσες έχουν κι αυτοί, δεν έχουμε μόνον εμείς".....Capital.gr
    6/5/15

    ReplyDelete
  33. Η Ελλάδα κατέβαλε την πληρωμή τόκων προς το ΔΝΤ, ύψους 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters...

    «Έγινε η πληρωμή, τα χρήματα είναι καθ' οδόν» δήλωσε ο αξιωματούχος.

    Σημειώνεται ότι στις 12 Μαϊου πρέπει να καταβληθεί στο ΔΝΤ ποσό ύψους 750 εκατ. ευρώ.
    energia.gr

    ReplyDelete
  34. Αισιοδοξία για θετική κατάληξη με διεθνείς δανειστές...

    Στα κυβερνητικά δώματα επικρατεί αισιοδοξία ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού σε πολιτικό επίπεδο θα αντιμετωπιστούν θετικά κυρίως σε σχέση με κάποιες επιφυλάξεις που εξέφρασαν οι τεχνοκράτες της τρόικας κατά τις προηγούμενες μέρες αλλά και σε σχέση με το νόμο που θα ρυθμίζει την πώληση πακέτων δανείων χωρίς τη συγκατάθεση του δανειολήπτη.

    Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας και Κλάδου Πτωχεύσεων του Υπουργείου Εμπορίου Γιώργο Καροτσάκη, οι τροπολογίες στο πλαίσιο αφερεγγυότητας συζητήθηκαν σε θετικό κλίμα μεταξύ υπουργού και ηγεσίας της τρόικας........kathimerini.com.cy
    6/5/15

    ReplyDelete
  35. ΠΑΣΟΚ: Τι είδους διαπραγμάτευση μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται θεμελιώδη ζητήματα...

    Τι είδους διαπραγμάτευση μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται θεμελιώδη ζητήματα σε σχέση με τη στάση και τις προτεραιότητες αυτών με τους οποίους διαπραγματεύεται αναρωτιέται, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ ως προς την αντιμετώπισης των χωρών- μελων της ευρωζώνης.

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ανακάλυψε επιτέλους τις επί 5 χρόνια απολύτως γνωστές, διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ ως προς την αντιμετώπιση των χωρών - μελών της ευρωζώνης που είναι εντεταγμένες σε προγράμματα αφενός μεν ευρωπαϊκά, αφετέρου δε του ΔΝΤ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

    Το γεγονός, αναφέρει το Κίνημαμα, είναι ότι μετά από τρεις ολόκληρους μήνες επαφών η κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται το προφανές, με έκπληξη και εκνευρισμό!

    «Τι είδους διαπραγμάτευση μπορεί να κάνει όμως μια κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται θεμελιώδη ζητήματα σε σχέση με τη στάση και τις προτεραιότητες αυτών με τους οποίους διαπραγματεύεται;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
    ethnos.gr
    6/5/15

    ReplyDelete
  36. ΥΠΟΙΚ: Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στην Bild για το θέμα του Μάρδα...

    «Η σκευωρία ότι «Αναπληρωτής Υπουργός μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου» έπεσε στο κενό. Το επίμαχο δημοσίευμα της «Θεσσαλονίκης», που φωτογράφιζε (χωρίς να τον κατονομάζει) τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα αναπαρήγαγε σήμερα η γερμανική «Βild», αναφέροντας το όνομά του. Η εφημερίδα αυτή, είναι γνωστή για την εχθρική στάση της απέναντι στην κυβέρνηση και τη χώρα. Ετοιμάζεται αγωγή εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση», τονίζει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση....imerisia.gr
    6/5/15

    ReplyDelete
  37. Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχαν σήμερα τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία, οπως αναφέρεται σε κοινή ανακοινωσή τους, "κατέγραψαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και των εταίρων της πάνω στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση".....agelioforos.gr

    ReplyDelete
  38. Ενδιαφέρον Μπάιντεν για επανέναρξη των συνομιλιών...

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα αργά το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Τζο Μπάιντεν.

    O κ. Μπάιντεν ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο για τις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου με στόχο την επίλυση του Κυπριακού. Επανέλαβε την πολιτική του βούληση, έτσι ώστε μέσα από ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο να δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές για θετική κατάληξη.

    Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στη διαπραγματευτική διαδικασία και στις προσπάθειες για επίτευξη του στόχου της επανένωσης και του τερματισμού του απαράδεκτου στάτους κβο.

    Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε το ενδιαφέρον της Αμερικανικής Κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου προσωπικά, για την επανέναρξη των συνομιλιών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

    Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν συζήτησαν, επίσης, θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.
    kathimerini.com.cy
    6/5/15

    ReplyDelete
  39. Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάχθηκε, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του βελγικού περιοδικού Le Vif/L’Express, ο τέως πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου Λυκ Κοέν, ο οποίος σήμερα είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας...

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Κοέν μιλώντας στα μέλη του περιφερειακού κοινοβουλίου της Βαλωνίας ανέφερε τα εξής:

    «Ειλικρινά, βρίσκω ότι το να αφήναμε την Ελλάδα να φύγει θα ήταν καλό πράγμα, διότι αν προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε, θα υφιστάμεθα συνέχεια πιέσεις από την πλευρά της, που θα θέτουν τα πάντα υπό αμφισβήτηση. Αυτό θα αναπτυχθεί σαν καρκίνος, σε όλες τις άλλες χώρες. Και το ενιαίο νόμισμα θα κινδυνέψει να μη συνέλθει ποτέ».

    Συνεχίζοντας ο τέως Κεντρικός Τραπεζίτης του Βελγίου σημείωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα εξής:

    «Ειλικρινά, εναπόκειται στους Έλληνες να λάβουν την απόφαση.Θα τους έλεγα:Αν θέλετε να παραμείνετε, εντάξει, αλλά τότε πρέπει να ανταποκριθείτε σε όλους τους όρους».

    Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρώζωνη, ο κ. Κοέν εκτίμησε ότι «δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα στο ευρωσύστημα. Αντίθετα θα μπορούσε να έχει θετικές επιπτώσεις, γιατί έτσι οι άλλες χώρες θα πειθαρχούσαν, για να είναι βέβαιες ότι δεν θα επαναλαμβανόταν το σενάριο».
    zougla.gr

    ReplyDelete
  40. Η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ κάνει τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η στάση της από την αρχή της κρίσης...

    Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών βλέπει και ο Σόιμπλε, που σπεύδει να επαναλάβει ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα, αλλά η βοήθεια θα πρέπει να έχει νόημα».

    Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ακόμη ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν αντικαθιστούν τις συνομιλίες της Ελλάδας με τους θεσμούς και επανέλαβε ότι παραμένει σε ισχύ ο «οδικός χάρτης» που αποφασίστηκε κατά το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ αναμένονται οι προτάσεις μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν προκειμένου να αποδεσμευθεί η χρηματοδότηση.

    Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν έκανε λόγο για «εποικοδομητικές» διαπραγματεύσεις.....in.gr

    ReplyDelete
  41. Ερντογάν- Ακιντζί: Χρονιά λύσης το 2015 ...

    Την πεποίθηση ότι το 2015 θα είναι χρονιά λύσης, εξέφρασαν Ταγίπ Ερντογάν και Μουσταφά Ακκιντζί.
    Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αγκυρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ανέφερε ότι, στόχος είναι να υπάρξει λύση στο πλαίσιο της διακήρυξης της 11ης Φεβρουαρίου, που υπέγραψαν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο. Η ελληνοκυπριακή πλευρά, είπε, πρέπει να δείξει ειλικρινή προσπάθεια για τη λύση, για να προσθέσει ότι η Τουρκία θα είναι πάντοτε δίπλα στους Τουρκοκυπρίους.
    Ο Μουσταφά Ακιντζί, είπε ότι θα προσπαθήσει για λύση, αλλά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν είναι μάγος. Ανέφερε ότι χρειάζονται και οι δύο πλευρές για τη λύση και πρόσθεσε πως η μεγαλύτερη ευχή του είναι ο πρόεδρος Αναστασιάδης να μοιραστεί το όραμά του.
    riknews.com.cy

    ReplyDelete
  42. Μιλλιέτ: Πρώτα διαπραγματεύσεις και μετά Βαρώσι ...

    "Πρώτα διαπραγματεύσεις και μετά Βαρώσι" είναι ο τίτλος της Μιλλιέτ η οποία επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στην συνάντηση του Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συμφώνησαν να ξεκινήσουν πρώτα διαπραγματεύσεις με υγιή τρόπο και μετά να γίνουν βήματα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στα οποία να περιλαμβάνεται και το άνοιγμα των Βαρωσίων.

    Ωστόσο αναφέρθηκε ότι τα ΜΟΕ δεν πρέπει να επηρεάσουν τη συνολική λύση.

    Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Άγκυρα βλέπει θετικά το θέμα διορισμού εμπειρογνωμόνων στο Βαρώσι. Επίσης, αναφέρεται, ότι δεν υπήρξε διαφορά απόψεων κατά τις συναντήσεις και συμφωνήθηκε ότι στην Κύπρο άνοιξε ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας.
    riknews.com.cy
    7/5/15

    ReplyDelete
  43. Η χαμένη ευτυχία της Ελλάδας...

    Η κατάρρευση της οικονομίας και των κοινωνικών θεσμών έχουν κάνει την Ελλάδα τη χώρα με τη μεγαλύτερη πτώση των επιπέδων ευτυχίας στα χρόνια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Αυτό υποστηρίζει η φετινή Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας, η οποία συντάχθηκε από οικονόμους, νευροεπιστήμονες και μαθηματικούς του Δικτύου Βιώσιμων Αναπτυξιακών Λύσεων (SDSN) και βασίζεται στην ιδέα ότι «η ευημερία και η ευτυχία είναι κρίσιμοι δείκτες της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των εθνών, και θα πρέπει να αποτελούν βασικούς στόχους των πολιτικών τους».

    Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2012 αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα.

    Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, τα τρία τέταρτα των διαφορών ανάμεσα στις χώρες όσον φορά τα επίπεδα ευτυχίας των πολιτών της εξηγούνται από έξι βασικές παραμέτρους: το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, την κοινωνική στήριξη, την ελευθερία, την απουσία διαφθοράς και τη γενναιοδωρία.

    Η τρίτη έκδοση της έκθεσης από το 2012 ως σήμερα καλύπτει 158 χώρες και βασίστηκε σε δεδομένα της Παγκόσμιας Δημοσκόπησης Gallup για το διάστημα 2012-2014. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τον εαυτό τους σε μια κλίμακα από το 0, που αντιστοιχεί στη χειρότερη δυνατή ζωή, μέχρι το μέγιστο βαθμό του 10, ο οποίος αντιστοιχεί στην καλύτερη δυνατή ζωή.

    Η Ελλάδα έρχεται 102η στη λίστα με βαθμό 4,857 μονάδων, κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 5,1. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα υποχώρησε κατά 0,891 μονάδες μονάδων σε σχέση με το 2010, όταν βρισκόταν στην 70ή θέση με 5,435 μονάδες........http://www.elzoni.gr/html/ent/049/ent.54049.asp
    7/5/15

    ReplyDelete
  44. Τους 131.123 έφταναν μέχρι χθες, οι οφειλέτες που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Συνολικά έχουν εισπραχθεί 96.628.369,88 ευρώ...

    Από το σύνολο των 131.123 αποφάσεων ρύθμισης που εκδόθηκαν, ποσοστό 9,13% (10.697 οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΚΕΑΟ με ποσό οφειλής 435.225.726 ευρώ και 1.280 οφειλέτες του ΟΑΕΕ που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ με ποσό οφειλής 10.880.859,59 ευρώ) αφορά οφειλέτες που απώλεσαν παλαιότερες ρυθμίσεις και εντάχθηκαν στο νέο σχήμα ρύθμισης, ενώ το υπόλοιπο 90,87% αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν παλαιότερες ενεργές ρυθμίσεις.
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ReplyDelete
  45. Με διαδικασία κατεπείγοντος το τζαμί στο Βοτανικό...

    Κατατέθηκε σήμερα η τροπολογία για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», το οποίο εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια προς ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος......http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64183040

    ReplyDelete
  46. Στ. Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι είναι έτοιμο να στηρίξει μια θετική συμφωνία»...

    «Δεν νομίζω ότι μιλάμε για ένα νέο πρόγραμμα, αλλά για μία ενδιάμεση συμφωνία. Η μεγάλη συμφωνία η οποία θα έρθει κάποια στιγμή θα πρέπει να αφορά και τη ρύθμιση του χρέους», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», με αφορμή τη χθεσινή κοινή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

    Παράλληλα επεσήμανε ότι το Ποτάμι είναι έτοιμο να στηρίξει μια θετική συμφωνία ανάλογα με το περιεχόμενό της. «Θα πρέπει να δούμε τι θα μας πουν, αλλά ξεκινάμε με μία θετική διάθεση. Έχουμε σκοπό να ενισχύσουμε την κυβέρνηση και το έχουμε διαμηνύσει στον κ. Τσίπρα πως αν νιώθει μία ανασφάλεια για τις ψήφους των δικών του βουλευτών, να μην νιώθει καμία ανασφάλεια για τις ψήφους των βουλευτών του Ποταμιού. Είναι ευρωπαϊστές και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη», ανέφερε........imerisia.gr
    7/5/15

    ReplyDelete
  47. Ένα exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο, αφού έκλεισαν οι κάλπες (στις 00:00) δείχνει ότι οι Συντηρητικοί οδεύουν στο να κερδίσουν τις περισσότερες έδρες στη Βουλή, απέχουν ωστόσο λίγο από το να καταλάβουν την πλειοψηφία των εδρών (650)...

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση εξόδου, το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον οδεύει στο να καταλάβει 316 έδρες. Οι Εργατικοί οδεύουν να κερδίσουν 239.

    Τρίτο αναμένεται να αναδειχθεί το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα με 58 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να κερδίσουν 10 έδρες, ενώ το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) αναμένεται να καταλάβει 2 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το έξιτ πολ που μετέδωσαν μεγάλα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Το σύνολο των 326 εδρών των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, οι οποίοι κυβερνούν μαζί από το 2010, αφήνει να εννοηθεί ότι ο Κάμερον θα μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία.
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή:www.capital.gr

    ReplyDelete
  48. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τους δανειστές, αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο συνέδριο European Business Summit την Πέμπτη. Μάλιστα, για πρώτη φορά στέλεχος της κυβέρνησης μίλησε για δύο συντελεστές ΦΠΑ επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας...

    Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και σε ενοποιήσεις ταμείων ενώ προανήγγειλε ΦΠΑ με δύο συντελεστές, έναν χαμηλό για τρόφιμα, φάρμακα και βιβλία και ένας πιο υψηλό για όλα τα άλλα.

    Αναφορικά με τον ΦΠΑ ο κ. Βαρουφάκης δεν έδωσε στοιχεία και νούμερα, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πιο πιθανό σενάριο είναι να πάει ο βασικός συντελεστής στο 18%, δηλαδή εκεί που ήταν ως τον Απρίλιο του 2005. Σε αυτή την περίπτωση, θα γίνουν άμεσες μειώσεις τιμών σε ακίνητα, φαρμακευτικά προϊόντα- καλλυντικά, καύσιμα, οινοπνευματώδη, ρούχα- παπούτσια, τηλεφωνία, τσιγάρα- καπνό, αυτοκίνητα- μοτοσικλέτες, ηλεκτρονικά- ηλεκτρικά είδη, υπηρεσίες (κομμωτήρια, γυμναστήρια κ.λ.π.), που σήμερα επιβαρύνονται με 23%.....imerisia.gr

    ReplyDelete
  49. Πού πήγαν 26 δισ. ευρώ που «σήκωσαν» οι Ελληνες...

    Τη φύση των εκροών από την προκήρυξη των τελευταίων εκλογών έως και σήμερα αποκαλύπτει η εξέλιξη της αξίας των χαρτονομισμάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία στην ελληνική οικονομία.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, μέσα σε λίγους μήνες, από τον Νοέμβριο του 2014 έως και το τέλος του εφετινού Μαρτίου, το σχετικό μέγεθος αυξήθηκε κατά 13 δισ. ευρώ περίπου, από τα 30,1 δισ. ευρώ στα 43 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι πολύ κοντά στα μεγέθη που είχαν καταγραφεί κατά την προηγούμενη μεγάλη κρίση ρευστότητας. Στις παραμονές των εκλογών της 17ης Iουνίου του 2012 η αξία των τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία έφτασε στα 47,7 δισ. ευρώ έναντι μόλις 20 δισ. ευρώ στις αρχές εκείνης της χρονιάς.

    Τα στατιστικά δεδομένα για την πορεία του χρήματος σε κυκλοφορία εφέτος, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των τραπεζιτών ότι πάνω από τα μισά χρήματα που έχουν φύγει από τις τράπεζες βρίσκονται εντός Ελλάδος.
    Κι αυτό, διότι οι διαρροές των τελευταίων μηνών είναι αποτέλεσμα κυρίως των αναλήψεων σε φυσική μορφή, οι οποίες υπολογίζονται στο 50% επί της συνολικής μείωσης της καταθετικής βάσης.........http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=701812

    ReplyDelete
  50. Τουρκία: «Το άνοιγμα του Βαρωσιού είναι χρονοβόρα διαδικασία»...

    «Η κυβέρνηση της Τουρκίας επιθυμεί μια γρήγορη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό. Έχει δείξει την βούληση της για την λύση του προβλήματος. Ο ξένος παράγοντας χαιρετίζει αυτή την βούληση. Η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει όλες τις πτυχές του ζητήματος σε μια διαδικασία πάρε-δώσε». Αυτό υπογραμμίζει στην «Κ» καλά πληροφορημένη πηγή από τον κύκλο του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών.

    Η πηγή μας αναφέρεται και στο μέλλον της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου. Μιλώντας στην εφημερίδα μας, υπενθυμίζει ότι από την οπτική γωνία της τουρκικής πλευράς, οι εργασίες για το άνοιγμα της κλειστής πόλης μπορούν να ξεκινήσουν εφόσον η ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη δώσει το πράσινο φως για το απευθείας εμπόριο και την σύνδεση του Αερολιμένα της Τύμβου και του Λιμανιού της Αμμοχώστου με το εξωτερικό.

    Εφόσον μπουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ στην κλειστή πόλη, η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να λάβει υπόψη της μια σημαντική παράμετρο. Αυτό υπογραμμίζει η πηγή μας. Σύμφωνα με την πηγή μας, το άνοιγμα του Βαρωσιού δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ανοικοδόμηση του Βαρωσιού θα συνοδευτεί με τα έργα ανέγερσης στο λιμάνι της Αμμοχώστου. «Τα συγκεκριμένα είναι χρονοβόρα», τονίζει η πηγή μας.....kathimerini.com.cy

    ReplyDelete
  51. Χωρίς συζήτηση για την Ελλάδα το Eurogroup...

    Το Eurogroup είναι πρόθυμο να αναγνωρίσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους-δανειστές της, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξει εκτεταμένη συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα, δηλώνει αξιωματούχος της ευρωζώνης, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις Ντάσελμπλουμ και άλλων υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας δεν θα είναι καθοριστική.

    «Δεν περιμένω εκτεταμένη και έντονη συζήτηση», είπε ο αξιωματούχος, όπως αναφέρει το Reuters, καθώς η τελική συμφωνία δεν είναι ακόμη στον ορίζοντα, συμπληρώνοντας ότι «οι υπουργοί Οικονομικών θα εκτιμήσουν την κατάσταση, βάση των αναφορών των θεσμών»....politisnews.eu
    8/5/15

    ReplyDelete
  52. Alpha Bank: Παγιδευμένη στην αβεβαιότητα η οικονομία...

    Παρά την ευνοϊκή διεθνή οικονομική συγκυρία, που προσδιορίζεται από το σχετικά αδύναμο ευρώ και τις μειωμένες τιμές ενέργειας, η πραγματική οικονομία αδυνατεί να ανακάμψει ουσιωδώς παγιδευμένη στο κλίμα ανασφάλειας, σημειώνει σε ανάλυσή της η Alpha Bank.

    Όπως αναφέρουν στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων οι αναλυτές, της, η διαρκώς παρατεινόμενη αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβερνήσεως με τους θεσμούς, καθώς και η διαφαινόμενη έλλειψη ρευστότητας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, οδήγησε στην επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, όπως αποτυπώνεται στην καθοδική πορεία τόσο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης όσο και του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών.

    Παράλληλα, προσθέτουν πως η αποδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας επιτείνει τη δημοσιονομική αδυναμία της χώρας καθιστώντας ακόμη δυσχερέστερη την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της.

    «Τούτο δύναται να οδηγήσει σε ανάγκη μέτρων, ιδιαίτερα φορολογικών, που θα έχουν περαιτέρω συσταλτικά αποτελέσματα επί της πραγματικής οικονομίας» τονίζουν οι οικονομολόγοι της τράπεζας.
    Όπως επισημαίνουν, οι ανησυχίες αυτές επιβεβαιώνονται από τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναθεωρεί σε μεγάλο βαθμό επί τα χείρω τις χειμερινές προβλέψεις της για τον ρυθμό αναπτύξεως στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει σήμερα ρυθμό αναπτύξεως 0,5% για το 2015 έναντι 2,5% που προέβλεπε τον Ιανουάριο.......in.gr

    ReplyDelete
  53. Τζαμί στη Θεσσαλονίκη θέλει ο Ερντογάν...

    «Η Τουρκία είναι υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει τη λειτουργία τουλάχιστον ενός τζαμιού στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με Τούρκο συγγραφέα ο οποίος μετείχε χτες σε σύσκεψη του Τούρκου Προέδρου με ακαδημαϊκούς, σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων.

    Ο Τούρκος συγγραφέας Μουσταφά Ερντογάν σε χτεσινή του δήλωση την οποία επανέλαβε σήμερα με γραπτή ανακοίνωση, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν δείχνει πρόθυμη στο θέμα της λειτουργίας τζαμιού στη Θεσσαλονίκη.
    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
    zougla.gr
    8/5/15

    ReplyDelete
  54. Αρνητικός είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση στις «κόκκινες» γραμμές που έχει θέσει στη διαπραγμάτευση, αλλά και στη συμφωνία...

    «Δεν συμμεριζόμαστε αυτόκλητες παροχές βοήθειας σε μία κυβέρνηση που μπορεί να μην έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε μιλώντας στη Βουλή, ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να μην μπαίνει σε παιχνίδια εξουσίας» και να μην προχωρά σε «πολιτικούς εκβιασμούς».

    «Ο Αλ. Τσίπρας είναι εν ενεργεία Πρωθυπουργός, δεν είναι κριτής των πάντων. Κριτής των πάντων είναι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο οποίος είναι και Πάπας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «παπικό, καρδιναλιακό ύφος του Πρωθυπουργού».

    Αφορμή για την παρατήρηση είναι οι αναφορές του Πρωθυπουργού στα θέματα ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. «Το να επαναλαμβάνει τα ίδια λόγια τι είναι; Εξαγγελία θεσμικής πολιτικής ή απόπειρα πολιτικού εκβιασμού;», αναρωτήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε δε, «ποιοι είναι αυτοί που περιμένουν να καλύψουν το κενό; Ποιοι είναι αυτοί που ετοιμάζονται; Όλοι παροικούμε την Ιερουσαλήμ και ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα».

    Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ο Ευ. Βενιζέλος απευθύνθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Η ώρα της αλήθειας ήρθε όχι μόνο για τον Τσίπρα και την μικρή ομάδα του Μαξίμου, αλλά για όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κανείς δεν μπορεί να διατηρήσει την πλαστή αντιμνημονιακή παρθενία του».

    Κάλεσε ακόμη τον Αλ. Τσίπρα «να έρθει στη Βουλή με γνήσιους όρους κοινοβουλευτικού διαλόγου και να ενημερώσει και όχι με επικοινωνιακές μεγαλοστομίες που διαρκούν λίγα λεπτά».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι «υπάρχει πανικός εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας» και κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα πως «αποδέχεται και ενθαρρύνει το βασικό επιχείρημα των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις προϋποθέσεις»

    «Είμαστε παρ’ αξίαν στην Ευρώπη; Έρχεται και υπονομεύει την χώρα του και τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της χώρας. Γιατί; Γιατί δεν κάνει διαπραγμάτευση με τους έξω, αλλά στο εσωτερικό. Στη διαπραγμάτευση στο εξωτερικό εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά δυστυχώς δεν ξέρουμε τι γίνεται με την διαπραγμάτευση στο εσωτερικό», ανέφερε.............naftemporiki.gr

    ReplyDelete
  55. Κυβέρνηση: Περιμένουμε θετικό σήμα στο Eurogroup - Ευρωπαίοι: Μας χωρίζει απόσταση για συμφωνία...

    Μια συνολική αποτίμηση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης, των σημείων σύγκλισης των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των θεσμών και κυρίως των σημείων όπου υπάρχουν διαφορές, έγινε κατά την διάρκεια της απογευματινής συνόδου του Euroworking Group. Η Ελλάδα περιμένει ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου από το Eurogroup της Δευτέρας, σημείωναν κυβερνητικές πηγές, μετά την ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου......ethnos.gr

    ReplyDelete
  56. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στη Μόσχα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη καλωσόρισε τη νέα αισιοδοξία για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την επίτευξη συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο...

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση οι δύο άντρες αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για την κλιματική αλλαγή ενόψει της Διάσκεψης για την κλιμαική αλλαγή του ΟΗΕ, που θα γίνει στο Παρίσι το Δεκέμβριο του 2015.
    Πηγή: ΚΥΠΕ
    riknews.com.cy
    9/5/15

    ReplyDelete
  57. ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση δουλεύει τον ελληνικό λαό...

    Την διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης αμφισβητεί το ΠΑΣΟΚ ενώ σε ανακοίνωσή του δηλώνει πως «η κυβέρνηση δουλεύει τον ελληνικό λαό».

    Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφέρεται: «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μιλά με πολλούς εκπροσώπους και σε πολλές γλώσσες, ενώ υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται εντατικά και στοχευμένα υπό μεγάλη πίεση χρόνου. Ποιος δουλεύει ποιον; Ο κ. Βαρουφάκης - που στέλνει το δικό του κείμενο στους ομολόγους του- τον κ. Τσίπρα - που συνομιλεί με τη κα Μέρκελ και εκδίδει κοινές δηλώσεις με τον κ. Γιούγκερ- ή ο κ. Τσίπρας τον κ. Βαρουφάκη που τον αποκλείει από τις κρίσιμες επαφές; Δυστυχώς η απάντηση είναι πως όλοι μαζί, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Βαρουφάκης κοκ, δουλεύουν τον ελληνικό λαό που αγωνιά και θέλει να αρθεί η αβεβαιότητα που υπονομεύει τη χώρα».
    ethnos.gr
    9/5/15

    ReplyDelete
  58. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ διέκοψε την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί στη Ρωσία και επιστρέφει εσπευσμένα στα Σκόπια, όπου θα καλέσει το συμβούλιο ασφαλείας της ΠΓΔΜ, μετά τις ένοπλες συρράξεις που διεξάγονται από το πρωί στην πόλη Κουμάνοβο μεταξύ ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και μεγάλης ομάδας ενόπλων Αλβανών...

    Ο κ.Ιβάνοφ ο οποίος παρέστη το πρωί στη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα για την 70ή επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας, ενημέρωσε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο είχε σύντομη συνάντηση, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΠΓΔΜ.
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή:www.capital.gr
    9/5/15

    ReplyDelete
  59. Αιματηρές συγκρούσεις στην ΠΓΔΜ μεταξύ αστυνομίας και ενόπλων...

    Συνεχίζονται οι ένοπλες συγκρούσεις σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μεταξύ αστυνομικών και ένοπλης ομάδας που εικάζεται ότι αποτελείται από Αλβανούς.

    Στο νοσοκομείο των Σκοπίων έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα πάνω από 20 τραυματίες αστυνομικοί από τις συγκρούσεις στο Κουμάνοβο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και νεκροί.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της ΠΓΔΜ Ίβο Κότεσκι, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ξεκίνησαν στις 05:00 το πρωί μεγάλη επιχείρηση σε συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας», η οποία όπως ανέφερε ο Κότεσκι εισήλθε στην ΠΓΔΜ από «γειτονική χώρα» με σκοπό επιθέσεις σε κρατικούς θεσμούς.

    Κατά την είσοδο των δυνάμεων της αστυνομίας στη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σημείωσε ο Κότεσκι και πρόσθεσε ότι η αστυνομία, την ώρα αυτή, κάνει ελέγχους σε σπίτια της συνοικίας.

    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν διευκρίνισε από ποια «γειτονική χώρα» εισήλθαν στην ΠΓΔΜ οι ένοπλοι, αν και εικάζεται ότι αυτοί είναι Αλβανοί που εισήλθαν από το Κόσοβο.........http://news.in.gr/world/article/?aid=1231406428

    ReplyDelete
  60. Θετικό σήμα για λύση στο πρόβλημα ρευστότητας αναμένει η Αθήνα...

    Θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ρευστότητας, αναμένει, σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα από το Eurogroup της Δευτέρας.

    Νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου , του υπουργού Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.....http://www.naftemporiki.gr/story/950700/thetiko-sima-gia-lusi-sto-problima-reustotitas-anamenei-i-athina
    9/5/15

    ReplyDelete
  61. Τα σενάρια περί δημοψηφίσματος στην Ελλάδα σχολιάζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως «εναπόκειται στην Ελλάδα το εάν θα μείνει μέλος της Ευρωζώνης» και σημειώνοντας ότι είχε συμβουλεύσει τον Γ.Παπανδρέου «υπέρ του δημοψηφίσματος»...

    Ερωτηθείς από την κυριακάτική FAZ για το εάν η Ελλάδα θα είναι το φθινόπωρο μέλος της ευρωζώνης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά πως το «ελπίζει», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «η απόφαση όμως δεν είναι δική μας, αλλά της Ελλάδας».

    Το κλίμα στις διαπραγματεύσεις έχει βελτιωθεί, ανέφερε, και υπογράμμισε ότι ζητούμενο είναι «η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος».Πρόσθεσε δε ότι η Αθήνα μπορεί να αντικαταστήσει μεταρρυθμίσεις με άλλες ισοδύναμες, αλλά θα πρέπει και αν τις εφαρμόσει....NEA.GR

    ReplyDelete
  62. NYT: Εφιαλτικά σενάρια εάν δεν υπάρξει συμφωνία γρήγορα..

    Ένα εφιαλτικό σενάριο για τη χώρα μας, που περιλαμβάνει χρεοκοπία, κατάρρευση των τραπεζών και πιθανή έξοδο από το ευρώ, παρουσιάζουν για την Ελλάδα οι "New York Times" και συγκεκριμένα άρθρο του δημοσιογράφου Ούγκο Ντίξον.

    Στο δημοσίευμα με τίτλο "Ποιες είναι οι επιλογές της Ελλάδας", ο Ντίξον υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα, ενώ -όπως λέει- η αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας στο Eurogroup δεν φαίνεται να οδηγεί σε κάποιο αποτέλεσμα.

    Οπότε, ακόμη κι αν υπάρξει άμεση λύση, που θα έρθει αν ο Αλέξης Τσίπρας περάσει τις κόκκινες γραμμές, και πάλι μία μακροπρόθεσμη συμφωνία εκτιμάται ως παρά πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

    Λαμβανομένης υπ' όψιν της επιδείνωσης της οικονομίας τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον 50 δισ., και οι λύσεις -υποστηρίζει ο Ντίξον- είναι δύο: Χρεοκοπία είτε εντός είτε εκτός του ευρώ.

    Με βάση το σενάριο, η Ελλάδα δεν μπορεί να σώσει τις τράπεζες, οπότε θα επιβληθούν και έλεγχοι κεφαλαίων........ethnos.gr

    ReplyDelete
  63. «Συμφωνία μόνο στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής»...

    Επειτα από 7 ώρες, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ η μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου όπου συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους δανειστές να καταγραφεί μια θετική γνώμη της ευρωομάδας για την πρόοδο της οικονομίας και των συζητήσεων που γίνονται προκειμένου να επέλθει συμφωνία.

    Οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών θα πρέπει να βρίσκεται εντός του πλαισίου που θέτει η λαϊκή εντολή που πήρε η νέα κυβέρνηση, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κυβερνητικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

    Παράλληλα ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει φρέσκια λαϊκή εντολή και μ' αυτή θα προχωρήσει». Πιθανότερο είναι πλέον το σενάριο ενός δημοψηφίσματος σε περίπτωση που υπάρξει πλήρης ρήξη με τους δανειστές..........imerisia.gr

    ReplyDelete
  64. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ,σε διάγγελμα του, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» στο Κουμάνοβο από ένοπλες ομάδες και εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να μην επιτρέψει την ανάφλεξη των εντάσεων...

    Παράλληλα, ο κ. Ιβάνοφ εκτίμησε ότι η στασιμότητα όσον αφορά την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική πορεία της χώρας του προκαλεί «σοβαρή απογοήτευση» στον πληθυσμό και ζήτησε εκ νέου από την Διεθνή Κοινότητα «να άρει τις παρεμποδίσεις» όσον αφορά την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.

    Στη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της ΠΓΔΜ, πέραν του κ.Ιβάνοφ, συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος της Βουλής και οι υπουργοί Εξωτερικών, ΄Αμυνας και Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.Σε αυτήν παρέστη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ, αν και όπως δήλωσε αυτό δεν σημαίνει ότι η αντιπολίτευση αναγνωρίζει τον κ.Ιβάνοφ ως πρόεδρο της χώρας.

    Αντιθέτως, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι,, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος DPA, Μέντουχ Θάτσι, αν και εκλήθησαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της ΠΓΔΜ δεν προσήλθαν, παρά απέστειλαν εκπροσώπους τους.
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή:www.capital.gr

    ReplyDelete
  65. Για πρωτόγονες επικοινωνιακές μεθοδεύσεις και για αβεβαιότητα της ελληνικής οικονομίας κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το Eurogroup της Δευτέρας...

    «Ευχόμαστε και ελπίζουμε στο αυριανό Eurogroup να προκύψει αποτέλεσμα θετικό για την Ελλάδα, ώστε να σταματήσει η ανακύκλωση της αβεβαιότητας που έχει ήδη βλάψει σε βάθος την ελληνική οικονομία και έχει φέρει τη χώρα πολλά βήματα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόταν πριν τις εκλογές» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

    «Δεν αρκεί όμως μια γενικόλογα θετική ή μια απλώς διπλωματική ανακοίνωση του Eurogroup, χρειάζεται ένα σαφές μακροοικονομικό, δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο. Ένας καθαρός και ασφαλής ορίζοντας στις σχέσεις της χώρας μας με την ΕΕ και το ΔΝΤ» προσθέτει.

    Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι: «Δυστυχώς και αυτή την εβδομάδα είχαμε το γνωστό - επαναλαμβανόμενο κάθε εβδομάδα - σκηνικό: κυβερνητικά μηνύματα αισιοδοξίας Δευτέρα και Τρίτη, εμπλοκή με λεβέντικες δηλώσεις σε κλίμα ρήξης Τετάρτη και Πέμπτη, κλίμα αδιεξόδου Παρασκευή και Σάββατο, ώστε να φτάσουμε στην καθιερωμένη κυριακάτικη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που επενδύει τις ελπίδες της στο Eurogroup της Δευτέρας κ.ο.κ.».....zougla.gr

    ReplyDelete
  66. Handelsblatt: «Σενάριο Geuro» με παράλληλο νόμισμα...

    «Σενάριο Geuro», είναι ο βασικός τίτλος στο αυριανό πρωτοσέλιδο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι «εάν η Ελλάδα και οι διασώστες της δεν συμφωνήσουν, η Αθήνα θα χρειαστεί ένα Σχέδιο Β».

    Σε αυτό το σχέδιο θα μπορούσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, να βοηθήσει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ που προτείνει την εισαγωγή ενός παράλληλου, δεύτερου νομίσματος......DW

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εάν αληθεύει το δημοσίευμα της Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, άκουσαν και συζήτησαν την πρόταση του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank, Τόμας Μάιερ, περί παράλληλου νομίσματος, το οποίο χαρακτηρίζεται «Geuro», ρωτά το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ...


      Σημειώνεται ότι η γερμανική εφημερίδα κυκλοφορεί τη Δευτέρα με τίτλο στο πρωτοσέλιδο «σενάριο Geuro», επισημαίνοντας ότι , «εάν η Ελλάδα και οι διασώστες της δεν συμφωνήσουν, η Αθήνα θα χρειαστεί ένα Σχέδιο Β», στο οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ – ο οποίος προτείνει την εισαγωγή ενός παράλληλου, δεύτερου νομίσματος.

      Ο κ. Μάιερ δηλώνει στην «Handelsblatt» ότι σε συνάντησή του με τον τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στις 28 Απριλίου συζητήθηκε «η τρέχουσα κατάσταση στην Ευρωζώνη και επίσης η παλιότερη πρότασή μου για ένα παράλληλο νόμισμα». Ακόμη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν εκεί, προσθέτει και σημειώνει ότι και οι δύο «άκουσαν την πρότασή» του.
      Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τέτοια σενάρια επεξεργάζονται και οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας.
      huffingtonpost.gr

      Delete
  67. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα έχει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς...

    Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί πρώτα το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
    Αύριο, ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο θα συζητήσουν διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.
    Σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι μπορεί κάποιος να μη συμφωνεί ή να είναι κάθετα αντίθετος με πολλές από τις προτάσεις της Τουρκίας, αλλά θα πρέπει και οφείλει να τις συζητεί και να απαντά.
    Επιπλέον, άφησε αιχμές για παλαιότερες πολιτικές ηγεσίες του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κάμνοντας λόγο για πολιτική αδράνειας.
    Στη διάρκεια της παραμονής του στην Τουρκία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη διήμερη Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που είναι προγραμματισμένη για τις 13-14 Μαΐου, στην Αττάλεια.
    riknews.com.cy

    ReplyDelete
  68. Με προσδοκίες και… απειλές για δημοψήφισμα σε περίπτωση που αποτύχει η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, η ελληνική κυβέρνηση πορεύεται προς το σημερινό Eurogroup...

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρεμβείνοντας στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου χθες, εξέφρασε τη θέλησή του για την ύπαρξη σαφούςς καταγραφής της σημαντικής προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα.

    Εν μέσω των αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την μεγάλη καθυστέρηση εκ μέρους της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του σημερινού Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.

    Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει, ανέφερε - σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου - ο πρωθυπουργός.....http://www.elzoni.gr/html/ent/390/ent.54390.asp
    11/5/15

    ReplyDelete
  69. Συναντήσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας για εμπλοκή όλων των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, θα έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης...

    Το πρωί, ο πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κόνινγκ, με τον οποίο συζήτησαν το Κυπριακό, ενόψει και της αποψινής συνάντησης με τον Μουσταφά Ακιντζί, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. Χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρεσβευτή.
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι, αύριο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με τον ύπατο αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου και τον πρεσβευτή της Γερμανίας, ενώ την Πέμπτη, θα συναντηθεί με τον πρεσβευτή της Γαλλίας, την προσεχή Δευτέρα με τους πρέσβεις της Κίνας και της Ρωσίας και εντός της προσεχούς εβδομάδας, με τον πρέσβη της Ισπανίας, η οποία είναι μη μόνιμο μέλος του ΣΑ.
    Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει Συμβούλιο Αρχηγών για μεθαύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, για να ενημερώσει τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
    Πηγή: ΓΤΠ, ΚΥΠΕ
    riknews.com.cy

    ReplyDelete
  70. Σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 25 Μαΐου προσβλέπει η ελληνική πλευρά εάν η σημερινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες είναι επιτυχημένη, σύμφωνα με την Guardian...

    Όπως υποστηρίζει η ανταποκρίτρια της βρετανικής Guardian στην Αθήνα, από την ελληνική κυβέρνηση δηλώνουν ήδη ότι ελπίζουν σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup προς το τέλος Μαΐου. Η 25η Μαΐου προτείνεται ως πιθανή ημερομηνία, εάν η σημερινή συνάντηση είναι επιτυχημένη.

    «Αυτή η συνάντηση πρέπει να είναι ένα τεράστιο βήμα από την Ρίγα», δήλωσε ένας insider, αναφερόμενος στην καταστροφική συνάντηση του Έλληνα υπουργού Γ. Βαρουφάκη με τους ομολόγους του τον προηγούμενο μήνα.
    zougla.gr
    11/5/15

    ReplyDelete
  71. Την εκτίμηση ότι «οι δικές μας κόκκινες γραμμές και οι δικές τους είναι τέτοιες ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προσερχόμενος στο Eurogroup...

    Ακόμη, εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών, ενώ ρωτηθείς τι αναμένει από την ΕΚΤ απάντησε ότι η ΕΚΤ πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

    Εξάλλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφκανγκ Σόιμπλε, περί τις 3.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).
    naftemporiki.gr

    ReplyDelete
  72. Εγκρίθηκε με 45 ψήφους υπέρ, 6 κατά εναντίον και 13 αποχές η έκθεση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου...

    Τροπολογίες που αφορούσαν το απευθείας εμπόριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους Τουρκοκυπρίους και την αναγκαιότητα Τουρκοκυπρίων παρατηρητών στο Ευρωκοινοβούλιο απερρίφθησαν.

    Αντιθέτως, εγκρίθηκαν οι τροπολογίες για την υποχρέωση της Τουρκίας να συμβάλει στις έρευνες για τους αγνοούμενους, για την επανεισδοχή, για την ανάγκη να ανοίξουν κεφάλαια της διαπραγμάτευσης και υπέρ της διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο.

    Η έκθεση, που συντάχθηκε από την κ. Κάτι Πίρι των Σοσιαλδημοκρατών, εκφράζει τη δυσφορία του Ευρωκοινοβουλίου για τη στάση της Τουρκίας στο ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, στις υπερεξουσίες των οργάνων επιβολής του νόμου και στην ελευθερία του Τύπου.

    Αντιθέτως, εκφράζεται ικανοποίηση για τη στάση της Άγκυρας εσχάτως στο Κουρδικό και στην πολιτική ανοικτών συνόρων που ακολουθείται έναντι των Σύρων προσφύγων.
    Πηγή: ΚΥΠΕ
    riknews.com.cy

    ReplyDelete
  73. Από ένα λογαριασμό «ασφαλείας» της Τράπεζας της Ελλάδος, βρέθηκαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ για να αποπληρωθεί η δόση του ΔΝΤ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, με αποτέλεσμα να μην αγγιχτούν τα ταμειακά διαθέσιμα...

    Βάση αυτών των χρημάτων δόθηκε η εντολή από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ για να πάρει τα λεφτά και να πληρωθεί η δόση.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός τήρησε το λόγο του ότι δεν θα δώσει ούτε ευρώ από τα διαθέσιμα των ταμείων για να πληρώσει τις δόσεις και δεν «έφυγε πίσω από την κόκκινη γραμμή».

    «Εχουμε εξασφαλίσει μισθούς και συντάξεις του Μαΐου» υποστηρίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές και υποστηρίζουν: «Εμείς είχαμε πει δεν πληρώνουμε αν δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις». Διευκρίνιζαν δε ότι χρειάστηκε να βάλει το κράτος ακόμη 90 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να συμπληρωθεί το ποσό της δόσης του ΔΝΤ.
    crashonline.gr

    ReplyDelete
  74. Η δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα...

    Την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους θεσμούς χαιρετίζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, που συνεδρίασαν απόψε στις Βρυξέλλες. Στην κοινή τους δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, τονίζουν ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, πριν αποφασίσει το Eurogroup την αποδέσμευση χρηματοδοτικής βοήθειας.

    "Το Eurogroup σήμερα αποτίμησε την κατάσταση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Καλωσορίζουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα".

    "Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών εργασίας κατέστησε δυνατή μια επιτάχυνση και συνέβαλε σε μια πιο ουσιαστική συζήτηση. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα κενά στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα", συνεχίζει η ανακοίνωση.

    "Καλωσορίζουμε επομένως την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τη δουλειά τους με τους θεσμούς, με στόχο την επίτευξη μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εγκαίρως. Το Eurogroup επαναλαμβάνει ότι η δήλωσή του της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις συνομιλίες.

    Μόλις οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης το Eurogroup θα αποφασίσει για την αποδέσμευση των κεφαλαίων που εκκρεμούν βάσει της ισχύουσας διευθέτησης".
    ethnos.gr

    ReplyDelete
  75. Παραίτηση Γκρουέφσκι ζητά η Βουλγαρία...

    Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ εκτίμησε πως οι διαχωρισμοί στο εσωτερικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΓΔΜ αποτελούν τους λόγους για τους οποίους έχασαν τη ζωή τους τα μέλη των αστυνομικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ στις συγκρούσεις το προηγούμενο διήμερο, με ομάδα ένοπλων στο Κουμάνοβο, και απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι να υποβάλει παραίτηση, ώστε να εκτονωθεί η πολιτική αβεβαιότητα και να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη χώρα.

    «Εγώ έχω δώσει παράδειγμα για το τι πρέπει να γίνει, όταν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε μία κυβέρνηση. Μετά, ο λαός μόνος του επανακτά την εμπιστοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Μπορίσοφ.

    Ο κ. Μπορίσοφ είχε παραιτηθεί από πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, τον Φεβρουάριο του 2013, εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων αμφισβήτησής του. Ωστόσο, 18 μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2014, το κόμμα GERB επικράτησε εκ νέου σε πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία και ο ίδιος έγινε και πάλι πρωθυπουργός.

    Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα του και ότι ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση στη χώρα.

    Τις δηλώσεις αυτές του κ. Μπορίσοφ, στη Σόφια, αναμεταδίδει μεγάλο μέρος μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων......politisnews.eu

    ReplyDelete
  76. Οι πρέσβεις των ΗΠΑ, της Ε.Ε, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας στα Σκόπια, διεμήνυσαν σήμερα στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ότι δεν έχει ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για διερεύνηση των καταγγελιών της αντιπολίτευσης, σχετικά με σειρά σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ...

    «Στηρίζουμε τις προσπάθειες της χώρας για ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και ως φίλοι και εταίροι έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας για την πολιτική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας στον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση του δεν έχει σημειώσει πρόοδο σχετικά με τις δημοσιοποιηθείσες καταγγελίες (σ.σ. από τη μεριά της αντιπολίτευσης) περί κατάχρησης εξουσίας», αναφέρεται σε κοινή δήλωση των πρέσβεων, την οποία ανέγνωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέις Μπέιλι, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον κ.Γκρούεφσκι.....capital.gr

    ReplyDelete
  77. Έγινε ξεκάθαρο ότι η διαπραγμάτευση αφορά στην τρέχουσα αξιολόγηση του 2ου προγράμματος και όχι σε μια συμφωνία - γέφυρα, επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, ενώ κάνει λόγο για ψέματα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη μη ύπαρξη αξιολόγησης...

    Ο κ. Καραγκούνης σημειώνει ότι υπάρχει αίσθηση προόδου σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, κάνοντας λόγο για ουσιαστική συζήτηση για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.

    Παράλληλα, χαρακτηρίζει «πυροτεχνήματα προπαγάνδας» την «περήφανη», όπως αναφέρει, διαπραγμάτευση που γινόταν για 100 ημέρες, ενώ εκτιμά ότι το μόνο συγκεκριμένο που έγινε γνωστό σήμερα, ήταν η συμφωνία για αύξηση του ΦΠΑ που προμηνύει φοροεπιδρομή.

    «Έγινε σαφές ότι πρώτα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα - Θεσμούς και ύστερα έγκριση από το Eurogroup και εκταμίευση», συμπληρώνει ο κ. Καραγκούνης....naftemporiki.gr

    ReplyDelete
  78. Εμμένει στα «δύο ιδρυτικά κράτη» στην Κύπρο το τουρκικό ΥΠΕΞ...

    Λύση του Κυπριακού στη βάση της συνεργασίας «δύο ιδρυτικών κρατών» εξακολουθεί να επιδιώκει η Τουρκία, σύμφωνα με δήλωση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Σε δηλώσεις του στην Καθημερινή της Κύπρου, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρεται στην προοπτική «λύσης με δυο κράτη» και παραμένει προσκολλημένος στην ουσία και το πνεύμα του Σχεδίου Ανάν, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διευκρινίζοντας ότι οι «αρχές» του εξακολουθούν να ορίζουν τη βάση των συνομιλιών.

    Η συγκυρία των δηλώσεων του κ. Τσαβούσογλου έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς αυτές έγιναν λίγο πριν αρχίσουν, το βράδυ της Δευτέρας, στη Λευκωσία οι συνομιλίες μεταξύ του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη και του νεοεκλεγέντος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος φαίνεται να προσέρχεται με νέα πνοή στη διαπραγματευική διαδικασία. Έλαβαν επίσης χώρα ένα εικοσιτετράωρο πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
    in.gr

    ReplyDelete
  79. ΠΑΣΟΚ: Από τυπικό έως ανησυχητικό το αποτέλεσμα του Eurogroup...

    Από τυπικό έως ανησυχητικό θεωρεί το ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα του Eurogroup που συνεδρίασε σήμερα στις Βρυξέλλες και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι για μια ακόμα φορά δραματοποίησε τη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Παράλληλα, θέτει και θέμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης, από την κυβέρνηση, για τις εξελίξεις....ethnos.gr

    ReplyDelete
  80. Το θέμα των εγγυήσεων έθεσε στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Έρντογαν, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, σε συνάντηση στην Άγκυρα...

    Ερωτηθείς πώς αντέδρασε ο Τούρκος Πρόεδρος όταν του έθεσε το θέμα, ο Έλληνας Υπουργός, είπε ότι, οι Τούρκοι δεν αντιδρούν όταν τους θέτει το θέμα και ότι το μόνο που λένε είναι ότι έχουν άλλη άποψη...

    Ανέφερε ακόμη ότι με τον Τούρκο Πρόεδρο, συμφώνησαν ότι θέλουν λύση στο Κυπριακό και ότι πρέπει να διασφαλίζονται τα συμφέροντα όλων των κοινοτήτων.
    Η αίσθηση που αποκόμισε από τις συναντήσεις του στην Άγκυρα, ανέφερε, είναι ότι θέλουν να λυθούν τα προβλήματα.
    Ο κύριος Κοτζιάς, τόνισε ότι, κατά τις συναντήσεις του, οι Τούρκοι αξιωματούχοι επανέλαβαν τη θέση ότι υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού και ότι μία τέτοια εξέλιξη θα έχει θετικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.
    riknews.com.cy

    ReplyDelete
  81. Στο Προεδρικό Μέγαρο συνεδριάζει από τις 12:00 το Άτυπο Συμβούλιο Αρχηγών των κομμάτων, στο επίκεντρο του οποίου αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στο κυπριακό, ενόψει της επανέναρξης την Παρασκευή των διαπραγματεύσεων...

    Στη διάρκεια της συνεδρίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προβεί σε λεπτομερή ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών σε ότι έχει να κάνει με την προχθεσινή συνάντηση του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, καθώς και για τις τελευταίες επαφές που είχε κατά τις επισκέψεις του σε Πολωνία και Ρωσία.

    Σύμφωνα και με χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, οι δύο πλευρές αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα στην προώθηση ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως.
    kathimerini.com.cy

    ReplyDelete
  82. Πρώτο ρήγμα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το μουσουλμανικό τεμένος στο Βοτανικό...

    Το πρώτο σοβαρό ρήγμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έφερε η τροπολογία για το Τέμενος στο Βοτανικό. Χθες Ψηφίστηκε τα άρθρα και οι τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πολλά από τα οποία προκάλεσε η Ν.Δ. ονομαστική ψηφοφορία.

    Ειδικότερα ψηφίστηκαν:

    - η τροπολογία για την κατασκευή Ισλαμικού Τεμένους στον Βοτανικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ν.Δ., το Ποτάμι και το ΚΚΕ ενώ κατά ψήφισαν οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α.,...imerisia.gr
    13/5/15

    ReplyDelete
  83. Απαράδεκτη κρίνει την έκθεση για την Τουρκία η Κυπρία ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, εξού και έδωσε αρνητική ψήφο στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής....

    Η κ. Θεοχάρους τονίζει ότι καταψήφισε την έκθεση γιατί:

    -Θέτει στο περιθώριο την Κυπριακή Δημοκρατία και την αφήνει χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

    -Αποσυνδέει το Κυπριακό από την ενταξιακή διαδικασία, προωθεί το άνοιγμα νέων κεφαλαίων και την εμβάθυνση της τελωνειακής ένωσης, και αρνείται να περιλάβει την αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου.

    -Επιτρέπει στην Τουρκία να συμμετέχει στα Συμβούλια Εξωτερικών και Άμυνας και προωθεί το άνοιγμα του κεφαλαίου για την ασφάλεια, ενώ η Κύπρος τελεί υπό κατοχή....philenews.com
    13/5/15

    ReplyDelete
  84. Μαθήματα θάρρους, δυναμισμού και επιμονής για να μείνει στον τόπο της, δίνει μία 62χρονη κτηνοτρόφος. ..

    Η Σοφία Δημητρίου ζει ολομόναχη στο έρημο ακριτικό χωριό Ορεινό Πωγωνίου. Στην οριογραμμή των συνόρων με την Αλβανία, στα 730 μέτρα υψόμετρο, το Ορεινό είναι ένα χωριό «φάντασμα». Αυτή την εικόνα αντικρίζει ο επισκέπτης φτάνοντας στον οικισμό.

    Πέτρινα παλιά σπίτια με κλειστά παράθυρα, χορταριασμένες αυλές και μία νεκρική σιγή που «σπάει» το γάβγισμα των σκυλιών της Σοφίας Δημητρίου η οποία κυκλοφορεί πάντα οπλισμένη με μία καραμπίνα.

    «Δεν ζει χωρίς όπλο μία γυναίκα μόνη στα σύνορα» λέει αυθόρμητα και χαμογελάει.

    Είναι μία γυναίκα από την οποία αντλούν δύναμη και θάρρος οι ηλικιωμένοι των γύρω χωριών, που νιώθουν ανασφάλεια στον τόπο τους.........in.gr

    ReplyDelete
  85. Ιράν: Δεν επιτρέπουμε στη συμμαχία υπό τη Σ. Αραβία να ελέγξει το πλοίο προς την Υεμένη...

    Το Ιράν δεν πρόκειται να επιτρέψει σε ναυτικές δυνάμεις της συμμαχίας εννέα χωρών υπό τη Σαουδική Αραβία να ελέγξουν εμπορικό πλοίο του το οποίο κατευθύνεται προς την Υεμένη, υπό την προστασία πολεμικών σκαφών του ιρανικού ναυτικού.

    Τη δήλωση έκανε η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρζιέχ Αφχάμ, αμφισβητώντας έμπρακτα τον έλεγχο που επιχειρεί να ασκήσει η Σαουδική Αραβία στα χωρικά ύδατα της Υεμένης.

    Η συμμαχία των εννέα αραβικών σουνιτικών μουσουλμανικών χωρών ελέγχει όλα τα πλοία τα οποία εισέρχονται στα χωρικά ύδατα της Υεμένης, σε μια προσπάθεια να ελέγξει φορτία όπλων τα οποία ενδεχομένως να κατευθύνονται προς τους ιρανόφιλους αντάρτες Χούδι, που έχουν καταλάβει την εξουσία στη χώρα.......naftemporiki.gr

    ReplyDelete
  86. Την επανέναρξη των συνομιλιών την προσεχή Παρασκευή, χαιρέτισαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων οι οποίοι ενημερώθηκαν το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη...

    Εκφράστηκαν ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις αναφορικά με τις προθέσεις της τουρκικής πλευράς ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών.

    Ο ΔΗΣΥ βλέπει με ικανοποίηση την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
    Σε γραπτή δήλωση, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρει ότι η ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανοίγουν παράθυρο ελπίδας για σωστό συμβιβασμό στο Κυπριακό.
    Επισημαίνει ότι η εκλογή του Μουσταφά Ακκιντζί δεν σημαίνει από μόνη της λύση του Κυπριακού, δημιουργεί όμως νέα προοπτική.
    "Στο πλαίσιο αυτό", υπογραμμίζει ο κ. Νεοφύτου, "ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την εξαγγελία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας"......http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/16312-symvoylio-politikon-arxigon-video
    13/5/15

    ReplyDelete
  87. «Ταμείο για το μέλλον» αντί αποζημιώσεων προωθεί η Γερμανία για την Ελλάδα...

    Μέσω ενός Ταμείου για το Μέλλον επιθυμεί η γερμανική κυβέρνηση να προωθήσει ένα μεγάλο κοινωνικό έργο στην Ελλάδα ως κίνηση συμφιλίωσης για τις αγριότητες που διέπραξαν οι ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg και η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

    Όμως καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της φαίνεται να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι δεν είναι πιθανό το σχέδιο αυτό να τεθεί σε εφαρμογή προτού υπάρξει συμφωνία.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να δοθούν στην Ελλάδα πολεμικές αποζημιώσεις, όμως υποστηρίζει την ιδέα να προωθηθούν κοινά αναπτυξιακά έργα με γερμανική χρηματοδότηση μέσω «ενός Ταμείου για το Μέλλον», το οποίο θα έχει ετήσιο προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο ευρώ για τα έτη 2014- 2017......imerisia.gr

    ReplyDelete
  88. Κάποιοι έχουν σχέδιο να διαιρέσουν την Ευρώπη, ανέφεραν προ ολίγου κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα...

    Τονίζουν πως «είναι μια στρατηγική απόφαση για την Ευρώπη που δεν έχει να κάνει με την οικονομική βιωσιμότητα των χωρών-μελών, αλλά με το όραμα για το μέλλον της ΕΕ».

    Ευτυχώς στον αντίποδα οι δυνάμεις που αντιστρατεύονται τα σχέδια διάσπασης δεν είναι μειοψηφικές, τονίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή:www.capital.gr

    ReplyDelete
  89. Στέλεχος Αριστερής Πλατφόρμας: Δεν θα έχουμε συμφωνία, θα προχωρήσουμε μόνοι...

    Απαισιοδοξία για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες εβδομάδες εξέφρασε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα. Μιλώντας με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής είπε πως οι δανειστές τραβάνε το σχοινί και εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία μέσα στον Μάιο....ethnos.gr
    13/5/15

    ReplyDelete
  90. Δεν τελειώνει το θρίλερ της διαπραγμάτευσης..

    Συνολική αποτίμηση των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, ενώ κατά την αποψινή πεντάωρη συνεδρίαση, συζητήθηκε διεξοδικά και η περαιτέρω πορεία των συνομιλιών με τους θεσμούς....ethnos.gr
    14/5/15

    ReplyDelete
  91. Όλα στον αέρα παραμένουν όσον αφορά στη συμφωνία που προσπαθεί να κλείσει η κυβέρνηση με τους δανειστές της...

    Άλλωστε, όσα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα του συνεδρίου του Economist είναι χαρακτηριστικά: «Δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε ένα πακέτο που δεν είναι δυναμικά συνεπές… Που δεν βγαίνει» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς από την άλλη μεριά υπάρχουν περιορισμοί… Υπάρχουν αυτά που μπορούν να γίνουν και αυτά που μπορούν να περάσουν από τα κοινοβούλια. Δυστυχώς από την άλλη πλευρά υπάρχει κατανόηση γι” αυτό αλλά υπάρχουν και πολιτικοί περιορισμοί. Όταν σου λένε σε κλειστούς διαδρόμους πως θα το περάσω αυτό στα κοινοβούλιά μου, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα».

    Παράλληλα επεσήμανε ότι αυτό που προέχει δεν είναι η επόμενη δόση εξηγώντας ότι αυτή είναι η απάντηση στο «γιατί δεν καταλήγουμε σε μια συμφωνία για να πάψει η ασφυξία της αγοράς». «Συμφωνούμε στην ανάγκη διοικητικής μεταρρυθμίσης γιατί το κράτος είναι public enemy νο1 για επιχειρηματίες και ότι η αν η Ελλάδα δεν μεταρρυθμιστεί θα βουλιάξει. Αφού συμφωνούμε σε αυτά γιατί δεν καταλήγουμε σε μια συμφωνία για να πάψει η ασφυξία της αγοράς; Η απάντηση είναι ότι μετά από πέντε χρόνια ενός προγράμματος που έχει αποτύχει αυτό που προέχει δεν είναι η επόμενη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης......crashonline.gr

    ReplyDelete
  92. Έκτακτη συνεδρίαση, παρουσία της επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, και του Πολ Τόμσεν, αναμένεται να πραγματοποιήσει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ το βράδυ της Πέμπτης, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως μεταδίδουν τηλεοπτικοί σταθμοί...

    Ο κ. Τόμσεν θα ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες και για τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα.

    Σημειώνεται ότι στην Ουάσινγκτον έχει καταφθάσει και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Αναμένεται να συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ ενώ θα μιλήσει και σε ανοιχτή εκδήλωση του Ταμείου. Δεν είναι γνωστό αν θα συμμετάσχει και στη συνεδρίαση του ΔΣ.

    ReplyDelete
  93. Το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ανακοινώνει ότι σήμερα, 14 Μαΐου 2015, από τις 07:00 – 13:00, πραγματοποιείται προγραμματισμένη άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 1/2015» από τις ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συνεργασίας για κοινές ασκήσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών....

    Η άσκηση διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας, στην ευρύτερη περιοχή Πάφου – Τροόδους, και σε αυτή συμμετέχει προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.
    Πηγή: ΚΥΠΕ
    zougla.gr

    ReplyDelete
  94. Καταργούνται από τα μεσάνυκτα οι διατυπώσεις για διέλευση ΕΚ στα κατεχόμενα από τα οδογράγματα σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΡΙΚ...

    Όπως μεταδίδεται από το αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Μουσταφά Ακιντζί φαίνεται να ανακοίνωσε στην πρώτη του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι από τα μεσάνυκτα καταργούνται οι διατυπώσεις που υπήρχαν στην μετάβαση προς τα κατεχόμενα.

    Η μετάβαση από τα οδοφράγματα θα γίνεται μόνο με την απλή επίδειξη ταξιδιωτικών εγγράφων (ταυτότητα ή διαβατήριο) χωρίς αυτά να σφραγίζονται ή να εκδίδεται άδεια εισόδου όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
    riknews.com.cy

    ReplyDelete
  95. Εξηγήσεις για την μη πληρωμή δημοσίων υπαλλήλων από το ΥΠΟΙΚ..

    Με παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διευθετήθηκε το πρόβλημα που προέκυψε στην καταβολή του 15θήμερου της μισθοδοσίας για τους υπαλλήλους του Ελληνικού Οργανισμού Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων.

    Οπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή, «οι πληρωμές μισθών και συντάξεων του 15πενθημέρου, έγιναν κανονικά στους προβλεπόμενους χρόνους σε όλους τους φορείς του Δημοσίου».

    Η περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί «μοναδική εξαίρεση καθυστέρησης» η οποία σημειώθηκε «λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών»....ethnos.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin