Thursday, April 2, 2015

Johannes Hahn: Ελπίδα για την επίτευξη συμφωνίας αλλά και κριτική στην Αθήνα

Την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία προς το συμφέρον των ανθρώπων στην Ελλάδα, εκφράζει ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «kurier», στην οποία ασκεί κριτική στη «χωρίς επαγγελματισμό» στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Χωρίς σχέδιο δεν μπορούν να γίνονται διαπραγματεύσεις, αυτό δεν είναι επαγγελματικό και το επικρίνω», σημειώνει προσθέτοντας, ότι εδώ και μήνες υπάρχει στασιμότητα στο κυβερνητικό έργο στην Ελλάδα και η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια της στασιμότητας και πρέπει να δράσει.

Κατά την άποψή του η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει υπομονή και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και έγκειται τώρα στην ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το οποίο η Ελλάδα δεσμεύτηκε στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Ελπίζω, ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία προς το συμφέρον των ανθρώπων στην Ελλάδα», καταλήγει ο Γιοχάνες Χαν στην τοποθέτησή του για το θέμα της Ελλάδας στη συνέντευξή του στην «Κουρίρ», στην οποία αναφέρεται επίσης στην κατάσταση στα Βαλκάνια, στην Ουκρανία, αλλά και στις συζητήσεις για μεταρρυθμίσεις στην Αυστρία.

  [imerisia.gr]
2/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
  • Johannes Hahn: Griechen agieren "unprofessionell"....

Österreichs EU-Kommissar kritisiert die Regierung in Athen. Die Reformen in der Ukraine lobt er.

KURIER: Herr Kommissar, Sie kennen Griechenland sehr gut. Ihre Prognose im Reformpoker?

Johannes Hahn: Dass die Regierung jetzt inhaltliche Reformen auf den Tisch legt. Ohne Plan kann man nicht verhandeln, das ist unprofessionell. Das kritisiere ich. Seit Monaten ist Stillstand in der Regierungsarbeit. Das Land kann sich den Luxus des Stillstandes nicht erlauben, hier muss gehandelt werden. Die Kommission ist geduldig und tut ihr Bestes. Es liegt nun an der Regierung, einen glaubhaften und umfassenden Reformplan vorzulegen. Dazu hat sich Griechenland in der Eurogruppe am 20. Februar verpflichtet. Die Situation ist ernst. Ich hoffe, dass eine Einigung im Interesse der Menschen in Griechenland erzielt werden kann......................http://kurier.at/politik/eu/johannes-hahn-griechen-agieren-unprofessionell/122.673.502

2/4/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin