Friday, April 10, 2015

Αποκλείει το ενδεχόμενο Grexit η Κομισιόν. («Μυστικά σχέδια της Ε.Ε. για έξοδο Ελλάδας από το ευρώ»)

Κατηγορηματικά αρνητική ήταν η απάντηση εκπροσώπου της Κομισιόν για την ύπαρξη σχεδίων περί Grexit σε ερώτηση του ρώσικου πρακτορείου Tass.

Το ρωσικό πρακτορείο απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά το δημοσίευμα του Reuters το οποίο αναφερόταν στην ύπαρξη μυστικού υπομνήματος που συνέταξε η κυβέρνηση της Φινλανδίας για το ενδεχόμενο Grexit.

«Ο νομικός μηχανισμός που να επιτρέπει την έξωση μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ δεν υπάρχει. Η Κομισιόν βασίζεται στις προηγούμενες συμφωνίες της Ελλάδας και των διεθνών θεσμών που έγιναν στη βάση ενός νέου μεταρρυθμιστικού προγράμματος για την επέκταση της διεθνούς οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα» ήταν η απάντηση της Κομισιόν στην ερώτηση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων.

  [crashonline.gr]
10/4/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Financial Times: Γιατί Επιθυμούν Ένα Grexit οι Χώρες του Νότου...

    Οι αξιωματούχοι σε Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία δηλώνουν πως οι οικονομίες τους και τα χρηματοοικονομικά τους συστήματα είναι αρκετά ισχυρά για να επιβιώσουν ενδεχόμενης αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αν και αναγνωρίζουν ότι το Grexit μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο με πολλούς κινδύνους για το 60ετές οικοδόμημα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

    Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ανεξάρτητοι αναλυτές στη Λισαβόνα, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη δηλώνουν πως ενδεχόμενη χαοτική εγκατάλειψη του ευρώ από την Ελλάδα, η οποία θα φέρει στο πέρασμά της εκτεταμένη οικονομική δυσπραγία και κοινωνική αναταραχή, θα χρησιμεύσει ως προειδοποιητικό σοκ και ενδεχομένως να αποδυναμώσει τις αντιευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις στις χώρες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον κίνδυνο μετάδοσης από την Ελλάδα.................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=92737
    10/4/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin