Friday, April 3, 2015

Απάντηση Κοτζιά στις δηλώσεις Καμμένου περί τζιχαντιστών ζητεί το Ποτάμι

Την επίσημη θέση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά αναφορικά με τη μη ομόφωνη έκδοση ψηφίσματος, από το αμερικανικό Κογκρέσο, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ως μέρα εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας, ζητούν τρεις βουλευτές του Ποταμιού.

Αιτία για τη μη ομόφωνη έκδοση του εν λόγω ψηφίσματος ήταν η αντίδραση του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Νταν Κοτς, στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με ενδεχόμενη αναστολή της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» από ελληνικής πλευράς και αποστολή μεταναστών και τζιχαντιστών στο Βερολίνο.

Στην ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ο Αμερικανός Γερουσιαστής απέστειλε επιστολή προς τον Έλληνα πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, ζητώντας αποσαφηνίσεις για αυτές τις απειλητικές ανακοινώσεις, καθώς και για την τρέχουσα πολιτική της κυβέρνησης.

Οι βουλευτές του Ποταμιού ρωτούν τον κ. Κοτζιά κατά πόσο ταυτίζεται ή αποδοκιμάζει τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Καμμένου, και ζητούν να αξιολογήσει τη δυσάρεστη εξέλιξη στο αμερικανικό Κογκρέσο και να καταθέσει στην κοινοβουλευτική ομάδα την απαντητική επιστολή του Έλληνα πρεσβευτή προς τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει πως «αν οι εταίροι-πιστωτές προσπαθήσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναστείλει τη συνθήκη 'Δουβλίνο ΙΙ' και θα στείλει τους μετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος στο Βερολίνο», υποστηρίζοντας πως θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η Ευρώπη αν ανάμεσα στους μετανάστες που θα προωθηθούν υπάρχουν και άτομα που «βρίσκονται στο πλευρό» του Ισλαμικού Κράτους. 

  [tanea.gr]
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin