Wednesday, April 1, 2015

Api2 ELAN Επιλογές (Απρίλιος 2015 - Β)

  -
Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεων τεσσάρων ελληνικών τραπεζών σε CCC από B-, μετά την υποβάθμιση την προηγούμενη εβδομάδα του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της χώρας, επίσης σε CCC.........Ο Fitch υποβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες σε CCC
-
(api2  EL   News)
    ---

54 comments :

  1. Η νέα τουρκική Navtex δεν περιλαμβάνει περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ ούτε περιοχές Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας...

    Αυτό ξεκαθαρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, kληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία ανανέωσε χθες για δεύτερη φορά NAVTEX, μέχρι και τη 14η Μαΐου, ώστε το "Barbaros" να παραμένει μεταξύ Μερσίνας και της περιοχής μέχρι τον κόλπο της Αλεξανδρέττας.
    riknews.com.cy
    15/4/15

    ReplyDelete
  2. Σόιμπλε: Καταληκτική ημερομηνία για την Ελλάδα η 30η Ιουνίου...

    Εάν η Ελλάδα θέλει να λάβει το υπόλοιπο ποσό του πακέτου στήριξης θα πρέπει να βρεθεί μια λύση μέχρι τις 30 Ιουνίου, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

    Ερωτηθείς για την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι το πρόγραμμα έχει επεκταθεί δύο φορές μέχρι τώρα, με την 30η Ιουνίου να είναι η καταληκτική ημερομηνία.

    Ο Γερμανός υπουργός συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα παραμείνει τμήμα της Ευρώπης. «Ό,τι κι αν συμβεί, παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες για την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

    Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που χρειάζεται η Αθήνα για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, «αυτό είναι κυρίως απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης», εκτίμησε ο κ. Σόιμπλε. «Αν θέλει βοήθεια, θα της τη δώσουμε, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια, αλλά φυσικά, εντός του πλαισίου όσων έχουμε συμφωνήσει», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
    crashonline.gr
    16/4/15

    ReplyDelete
  3. Σόιμπλε: Οι αγορές είναι προετοιμασμένες για ένα Grexit...

    «Οι αγορές δεν ανησυχούν για πιθανή χρεοκοπία ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.

    Όπως σημείωσε, ότι απ' ότι φαίνεται οι αγορές έχουν αποτιμήσει κάθε σενάριο που αφορά τη χώρα.

    Ακόμη, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε πως «δεν υπάρχει μετάδοση» της κρίσης στις αγορές και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο κομμάτι στο σύνολο της Ευρωζώνης καθώς και ότι παράγοντες των χρηματοπιστωτικών αγορών διαβεβαιώνουν ότι «οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει κάθε δυνατή έκβαση» επομένως «δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης».

    Όσον αφορά στην νέα κυβέρνηση, o κ. Σόιμπλε είπε ότι έχει καταστρέψει τις προόδους που είχε κάνει η προηγούμενη.

    Την ίδια ώρα, «μη ρεαλιστικό» χαρακτήρισε το να αναμένει κανείς καταβολή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα εντός του Απριλίου, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

    «Κανένας στο Eurogroup δεν περιμένει ότι τα θέματα στήριξης της Ελλάδας θα λυθούν έως τις 24 Απριλίου», συμπλήρωσε εκπρόσωπος και τόνισε πως η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και εφόσον υπάρξει μία λίστα μεταρρυθμίσεων, τότε το επόμενο βήμα είναι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) για να γίνουν επίσημες αλλαγές στους όρους του προγράμματος βοήθειας.

    «Από τη στιγμή που θα έχουμε αυτή τη συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, στη συνέχεια πρέπει να έχουμε εφαρμογή. Η Ελλάδα θα πρέπει να ψηφίσει νόμους και σε κάποιο σημείο οι θεσμοί θα πραγματοποιήσουν μια αξιολόγηση της εφαρμογής και μόνο σ' αυτή τη βάση θα μπορούσε να εκταμιευθεί η βοήθεια», ανέφερε.
    elzoni.gr
    16/4/15

    ReplyDelete
  4. RIA: Η Ελλάδα συζητά με τη Ρωσία αγορά πυραύλων για τους S-300...

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά πυραύλων για τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και τη συντήρησή τους, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.

    «Θα περιοριστούμε σε αντικατάσταση των πυραύλων (του συστήματος)» δήλωσε ο κ. Καμμένος σύμφωνα με το RIA. «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα για τη συντήρηση των συστημάτων [...] καθώς και για την αγορά νέων πυραύλων για τα S-300» πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς για τις πληροφορίες αυτές, ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι λόγος γίνεται αποκλειστικά και μόνο για τη συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη των συστημάτων, που ήδη διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.........tovima.gr
    15/4/15

    ReplyDelete
  5. Οι ευαισθησίες του προέδρου Ομπάμα δεν αγγίζουν την Τουρκία ...

    Ως υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών κι αργότερα ως υποψήφιος για την προεδρία, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε διάφορες υποσχέσεις σε σχέση με την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια. Κάποιες τήρησε στην πρώτη θητεία (αποχώρηση από το Ιράκ και το Αφγανιστάν) κάποιες άρχισε να προωθεί στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του (Ιράν – Κούβα). Μάλιστα οι τελευταίες κάθε άλλο παρά εύκολες ήταν, αφού για μεν το Ιράν συγκρούστηκε με το πανίσχυρο Εβραϊκό Λόμπι και πολλούς ισχυρούς δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές, ενώ για την Κούβα πέραν της σύγκρουσης με του δημοκρατικό γερουσιαστή Μενέντεζ, κινδυνεύουν οι δημοκρατικοί να χάσουν πανηγυρικά τη Φλόριδα το 2016, εξ αιτίας της ισχυρής παρουσίας Κουβανο-αμερικανών ψηφοφόρων.

    Όμως η ευαισθησία του Αμερικανού προέδρου δεν αγγίζει την Τουρκία. Εκεί οι υποσχέσεις δεν τηρούνται, για λόγους «εθνικής ασφαλείας». Τι κι αν ο ίδιος ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών καταθέτει στο Κογκρέσο πως η Τουρκία είναι πύλη εισόδου στρατολογημένων τρομοκρατών του ISΙL; Όταν ερωτάται σχετικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η απάντηση είναι «ουδέν σχόλιον».....riknews.com.cy
    16/4/15

    ReplyDelete
  6. Δεν γίνονται σκέψεις για Grexit ...

    Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, διαβεβαίωσε δεν γίνεται προετοιμασία για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρά την μηδαμινή πρόοδο, όπως ανέφερε, που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.

    Δεν γίνονται σκέψεις για Grexit, δεν υπάρχει σχέδιο Β, και δεν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή από αυτή τη θέση, είπε χαρακτηριστικά ο Πιέρ Μοσκοβισί.

    Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να παρουσιάσει η Ελλάδα, προκειμένου να εκταμιευθεί η τελευταία δόση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης.
    riknews.com.cy
    17/4/15

    ReplyDelete
  7. Μοσκοβισί: Απαγορεύω στην Κομισιόν να σκέφτεται plan B για την Ελλάδα...

    Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχέδια εκτάκτου ανάγκης από θεσμούς και χώρες για το ενδεχόμενο Grexit έδωσε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

    «Απαγορεύω στην Κομισιόν να σκέφτεται σχέδιο Β για την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.

    Ωστόσο, υπενθύμισε στην Αθήνα ότι πρέπει να σεβαστεί όχι μόνο τους δικούς της, αλλά και τους ψηφοφόρους στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Επίσης, τόνισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή. Όπως είπε, οι οικονομικές επιπτώσεις ενός Grexit μπορούν να περιοριστούν, αλλά η έξοδος της χώρας από την ένωση θα εγείρει το ερώτημα ποιος θα είναι ο επόμενος.

    Επίσης, ο επίτροπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση στην Ευρώπη για
    «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
    elzoni.gr
    17/4/15

    ReplyDelete
  8. «Εκλογές» την Κυριακή στα Κατεχόμενα...

    Ο Ντερβίς Έρογλου, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, προηγείται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στις «εκλογές» που θα διεξαχθούν την Κυριακή στο βόρειο, κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

    Ο εθνικιστής βετεράνος πολιτικός είναι βασικός υποψήφιος μαζί με τον φιλελεύθερο Kουντρέτ Οζερσάι, που εκπροσωπεί τη δεξιά, την υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Σιμπέλ Σιμπέρ και τον νεωτεριστή πολιτικό Mουσταφά Ανιντσί.

    Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν για να υπάρξει νικητής θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, στις 26 Απριλίου, αφού φαίνεται ότι ουδείς των υποψηφίων θα συγκεντρώσει μεθαύριο 50+1%.

    Στον δεύτερο γύρο αναμένεται να περάσουν οι Έρογλου και Σιμπέρ, ωστόσο οι περισσότερες έρευνες δείχνουν νικητή τον πρώτο.....elzoni.gr
    18/4/15

    ReplyDelete
  9. «Ο κόσμος παρακολουθεί τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του για το εάν.. θα χορέψουν τον χορό του Ζαλόγγου»...

    Με τη φράση αυτή οι Financial Times κλείνουν ένα ακόμη άρθρο – μήνυμα προς την Αθήνα στο οποίο μάλιστα κινδυνολογούν ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται η Χρυσή Αυγή.

    «Χωρίς συμβιβασμό όμως με τους εταίρους, μέχρι τον επόμενο μήνα τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας θα έχουν εξαντληθεί, γεγονός που θα καταστήσει ανήμπορη την ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, θα οδηγηθεί σε οικονομική μιζέρια, ενώ το δηλητηριώδες πολιτικό σκηνικό που θα προκύψει, θα απειλήσει την ίδια τη δημοκρατία της χώρας. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει, όπως και οι προκάτοχοί του, τότε θα ωφεληθεί η Χρυσή Αυγή, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά............imerisia.gr
    18/4/15

    ReplyDelete
  10. Σήμα από ΗΠΑ για ευελιξία από όλους...

    Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας συζήτησαν την Πέμπτη το βράδυ, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

    Πριν από την ολιγόλεπτη συνομιλία, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ δήλωσε ότι είναι προς το συμφέρον της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας να εξευρεθεί συντεταγμένη λύση, όπως τη χαρακτήρισε, στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα.

    «Η διεθνής οικονομία και σίγουρα η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθούν από μια ήρεμη επίλυση των προκλήσεων αυτών και έχουμε κάνει πολλά βήματα για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε και να καλλιεργήσουμε ένα τέτοιο είδος λύσης».....ethnos.gr
    18/4/15

    ReplyDelete
  11. ΥΠΕΞ: Από βραχυκύκλωμα η πυρκαγιά στο τζαμί της Κομοτηνής...

    «Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή, οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σε βραχυκύκλωμα», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, με αφορμή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ χετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή.

    «Η έρευνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ολοκληρωθεί άμεσα (αρχές επόμενης εβδομάδος) οπότε και θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό αλλά και για τα δένδρα του μικρού τεμένους Αλάνκουγιου», συνεχίζει ο κ. Κούτρας, ο οποίος στη συνέχει κάνει λόγο για την καταστροφή ελληνορθόδοξων μνημείων στην Τουρκία

    «Θα αναμέναμε, βέβαια, οι τουρκικές αρχές, που σπεύδουν να προεξοφλήσουν το αποτέλεσμα της υπό διενέργεια έρευνας, να επιδείκνυαν αντίστοιχη σπουδή στη διερεύνηση των κατά καιρούς περιστατικών καταστροφής ελληνορθόδοξων μνημείων στην Τουρκία........kathimerini.com.cy
    18/4/15

    ReplyDelete
  12. Λύση για το μεταναστευτικό ψάχνουν από κοινού κυβέρνηση και περιφέρειες...

    Σχέδιο διαχείρισης των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών αναζήτησαν από κοινού η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

    Κατά την τρίωρη σύσκεψη, οι δύο πλευρές αναγνώρισαν την κρισιμότητα του ζητήματος και ότι μπροστά στο μεγάλο κύμα εισροής μεταναστών και προσφύγων η χώρα αντιμετωπίζει έλλειμμα σε δομές φιλοξενίας και στο απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό, όπως στην Αστυνομία, στο Λιμενικό και στις υπηρεσίες Υγείας.

    Οι περιφερειάρχες έκαναν λόγο και για έλλειψη των απαραίτητων πόρων από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι το ΕΣΠΑ 2014-2020 δεν αντιμετωπίζει τα τρέχοντα προβλήματα, δεδομένου ότι το σχετικό πρόγραμμα δεν έχει ανοίξει για τις περιφέρειες..........in.gr
    18/4/15

    ReplyDelete
  13. Στ. Θεοδωράκης: Ο Πρωθυπουργός να αναλογιστεί ότι λογοδοτεί στην ιστορία, όχι στις συνιστώσες...

    Ο Πρωθυπουργός πρέπει να αναλογιστεί ότι λογοδοτεί στην ιστορία και όχι στις συνιστώσες, δηλώνει ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ προειδοποιεί ότι τον Μάιο είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί έκτακτη φορολογία «στα συνήθη υποζύγια», όπως λέει, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

    Σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο, προχωρεί με λάθος προτεραιότητες και υποχωρεί στις συντεχνίες, ενώ σημειώνει πως «την ώρα που δίνει μόλις 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση, δίνει 500 εκατ. για εξοπλισμούς».........naftemporiki.gr
    18/4/15

    ReplyDelete
  14. ΝΔ: «Η οικονομία δεν αντέχει άλλο»...

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης δήλωσε ότι δυο μήνες μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, εξακολουθούμε να είμαστε στο σημείο μηδέν ενώ η οικονομία μέρα με την ημέρα βουλιάζει.

    «Αντί ο υπουργός Οικονομικών να υλοποιήσει αυτά που ο ίδιος έχει υπογράψει, περιφέρεται ανά τον κόσμο κάνοντας θεωρητικές διαλέξεις και ταξίδια. Επιτέλους οφείλουν να κυβερνήσουν και έστω την ύστατη στιγμή να κάνουν πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν γιατί η οικονομία δεν αντέχει άλλο», τόνισε ο κ. Καραγκούνης.

    ReplyDelete
  15. Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις ...

    Έντεκα παραβάσεις και 21 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας πραγματοποίησαν σήμερα 14 τουρκικά αεροσκάφη στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

    Όπως μεταδίδεται, δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

    Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
    riknews.com.cy
    20/4/15

    ReplyDelete
  16. Ο Ξηρός δεν αποφυλακίζεται αλλά... θα πάει σπίτι του...

    Με αναφορές για... καλύτερη φρούρηση του Σάββα Ξηρού προσπάθησε να καθησυχάσει τις ΗΠΑ η κυβέρνηση.

    Ο Σάββας Ξηρός δεν αποφυλακίζεται, αλλά τίθεται σε κατ' οίκον κράτηση με βραχιολάκι, όπου θα ελέγχεται καλύτερα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον Σάββα Ξηρό, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    «Εμείς έχουμε δυο φορές ευαισθησία για την τρομοκρατία, διότι τα εγκλήματα αυτά έγιναν στο όνομα της Αριστεράς» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

    Σε ερώτηση για «την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού» επισήμαιναν ότι σεβόμαστε και τιμούμε την μνήμη των θυμάτων, αλλά η Δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται και οφείλει να είναι γενναιόδωρη.

    Διευκρίνιζαν παράλληλα ότι για την περίπτωση του Σάββα Ξηρού δεν μιλάμε για αποφυλάκιση, αλλά για κατ' οίκον κράτηση με βραχιολάκι, όπου θα ελέγχεται καλύτερα.........elzoni.gr
    21/4/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρουκέτα από ΗΠΑ για τον Ξηρό...

      Την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ προκαλεί η ψήφιση του νόμου που ανοίγει τον δρόμο για αποφυλάκιση του Σ. Ξηρού. «Μη φιλική πράξη» τη χαρακτήρισε ο πρέσβης Ντ. Πιρς. Απέρριψε τις επικρίσεις η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο νόμος δεν οδηγεί σε καμία απελευθέρωση τρομοκρατών. Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση Τζ. Κέρι - Ν. Κοτζιά στην Ουάσιγκτον.....ethnos.gr
      21/4/15

      Delete
    2. Στη λίστα τρομοκρατών των ΗΠΑ Χρ. Ξηρός – Μαζιώτης...

      Τρομοκράτες χαρακτήρισαν και επισήμως οι ΗΠΑ, τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη, βάσει του αμερικανικού εκτελεστικού διατάγματος 13224, που στοχοποιεί τρομοκράτες και εκείνους που παρέχουν υποστήριξη σε τρομοκράτες και τρομοκρατικές ενέργειες.

      Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την εκτελεστική πράξη, μπλοκάρουν περιουσιακά στοιχεία και παγώνουν λογαριασμοί του Ξηρού και του Μαζιώτη που τυχόν βρίσκονται στο αμερικανικό έδαφος.

      Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται πως κανένας Αμερικανός πολίτης δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε συναλλαγή με τους Ξηρό και Μαζιώτη.

      «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέλαβε αυτή τη δράση σε συνεννόηση με τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Θα συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις εναντίον τρομοκρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα και αλλού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

      Επίσης, στην ανακοίνωση γίνεται εκτενής αναφορά στη δράση και στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και του Νίκου Μαζιώτη..............http://www.elzoni.gr/html/ent/914/ent.53914.asp
      22/4/15

      Delete
  17. Πιθανή συμμετοχή Ρωσίας στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα...

    Η Ελλάδα πρότεινε στη Ρωσία να συμμετάσχει στην εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και η Μόσχα αντιμετωπίζει με ενδιαφέρον τις προτάσεις αυτές, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία.

    «Ο υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας (σ.σ. Π. Λαφαζάνης) πρότεινε στη Ρωσία να συμμετάσχει στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην υφαλοκρηπίδα της χώρας. Θα εξετάσουμε αυτές τις δυνατότητες», είπε ο κ. Νόβακ, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες συνομιλίες του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τη ρωσική ηγεσία...........kathimerini.com.cy

    ReplyDelete
  18. Τζον Κέρι: Εντός του 2015 μπορεί να δοθεί λύση στο Κυπριακό...

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι δήλωσε χθες Τρίτη ότι είναι αδήριτη ανάγκη να δοθεί μια λύση στο Κυπριακό πρόβλημα και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως είναι εφικτή η επίτευξη προόδου στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν φέτος.......ethnos.gr
    22/4/15

    ReplyDelete
  19. Σταθάκης: Δεν υπάρχουν λεφτά για τις δόσεις Ιουλίου-Αυγούστου στην ΕΚΤ...

    Αν και δήλωσε ότι μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία είναι εκτός συζήτησης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα για να αποπληρώσει δύο δόσεις στην ΕΚΤ, ύψους 7,6 δισ. ευρώ, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο....ethnos.gr
    22/4/15

    ReplyDelete
  20. Περιορισμένες οι προσδοκίες Σόιμπλε για το Eurogroup της Παρασκευής ...

    Περιορισμένες προσδοκίες σε ό,τι αφορά το Eurogroup της Παρασκευής για το ελληνικό ζήτημα έχει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Γιέγκερ.

    Ο κ. Γιέγκερ δεν "βλέπει" να υπάρχει μέχρι μεθαύριο συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά όπως είχε συμφωνηθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

    "Δυστυχώς ο Απρίλιος τελειώνει και δεν έχουμε αυτές τις προτάσεις όπως συμφωνήσαμε στις 20 Φεβρουαρίου. Έχουμε νέες συνομιλίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε και κάποιο αποτέλεσμα", επισήμανε....imerisia.gr

    ReplyDelete
  21. Μικρή βελτίωση στις διαπραγματεύσεις βλέπουν οι δανειστές αν και ακόμη χωρίς τελική συμφωνία, τη στιγμή που τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας βρίσκονται στο κόκκινο. Αντίθετα η ελληνική πλευρά τονίζει ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές διαφορές σε διάφορα σημεία και επαναφέρει την ανάγκη για πολιτική λύση...

    Οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν τόσο σε επίπεδο EuroWorking Group όσο και σε επίπεδο Brussels Group. Η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group που διήρκεσε δυόμισι ώρες και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, με τους δανειστές να βλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες βελτίωση στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο να ζητούν επιτάχυνση και συγκεκριμενοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Από ελληνικής πλευράς στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν -από το Παρίσι όπου βρίσκονται- ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης....huffingtonpost.gr

    ReplyDelete
  22. Η Γερμανία θα συνεχίσει να πιέσει για δημοσιονομική εξυγίανση και οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη παρά τη διεθνή πίεση να οπισθοχωρήσει, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, φέρνοντας ως απόδειξη ότι η προσπάθειες αποδίδουν το παράδειγμα της Ιρλανδίας που ήταν σε πρόγραμμα στήριξης...

    Οι δηλώσεις έρχονται καθώς η Ελλάδα αγωνίζεται να επιτύχει μία συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της για επιπρόσθετες οικονομικές μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα τα 7,2 δισ. ευρώ σε βοήθεια από το υφιστάμενο πακέτο διάσωσης που λήγει στις 20 Ιουνίου.
    Πηγή:www.capital.gr

    ReplyDelete
  23. «Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης γίνονται καθημερινά όλο και πιο εμφανή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ...

    «Η πίεση που ασκείται στις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων με κορύφωσή της τη σημερινή συνάντηση με τους Διοικητές και τους Προέδρους στοχεύει στην αφαίμαξη και των τελευταίων διαθέσιμων πόρων των Ταμείων. Χωρίς να υπάρχει καμιά εγγύηση ότι θα επιστραφούν τα χρήματα, όταν θα παρουσιαστούν οι ανάγκες για την καταβολή συντάξεων και άλλων παροχών», υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας:

    «Προσοχή: οι συκοφάντες του PSI ξέρουν ελπίζουμε ότι με το PSI ένα μέρος των ομολόγων των ταμείων κουρεύτηκε υπέρ του δημοσίου που χρηματοδοτεί τα ταμεία, δεν πήγαν για να καλυφθούν ταμειακές ανάγκες του δημοσίου, δηλαδή για να πληρωθεί το ΔΝΤ ή για να πληρωθούν μισθοί ή λειτουργικές δαπάνες».....zougla.gr
    22/4/15

    ReplyDelete
  24. Φτάνει στην Αθήνα την Πέμπτη για διήμερη επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα. Ο φινλανδός αξιωματούχος θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής...

    Σκοπός της επίσκεψής του είναι να προωθήσει το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ, ενώ αναμένεται να συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον επενδυτικό τομέα ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας.

    «Η παρουσία του αντιπροέδρου Κατάινεν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά σημαντική και ενδεικτική της στήριξης της ΕΕ προς τη χώρα μας» δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

    Ο ίδιος προσέθεσε ότι «η ΕΕ, όχι μόνο στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, αλλά και επιθυμεί να συμβάλει αποφασιστικά στο χτίσιμο ενός καλύτερου και βιώσιμου μέλλοντος για τη χώρα. Σε αυτή την προσπάθεια, ο τομέας των επενδύσεων αποτελεί θεμελιώδη μοχλό ανάκαμψης και, γι’ αυτό το λόγο, θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.»...........in.gr

    ReplyDelete
  25. Γενοκτονία Αρμενίων: Με την Αυστρία τα βάζει τώρα η Τουρκία ...

    Η Τουρκία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στη Βιέννη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διακήρυξη της αυστριακής Βουλής για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

    Σε ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η διακήρυξη του αυστριακού κοινοβουλίου δημιούργησε ανεξίτηλες ουλές στη φιλία και στις σχέσεις των δύο χωρών.

    Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη η κρίσιμη μέρα για την Τουρκία είναι η αυριανή, καθώς αναμένεται το ετήσιο μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα. Η Τουρκία ασκεί πιέσεις ώστε στο μήνυμα να μην υπάρχει η λέξη γενοκτονία.

    Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Πρόεδρος Ομπάμα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα χρησιμοποιήσει την λέξη γενοκτονία, λόγω των σχέσεων με την Τουρκία και τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.
    riknews.com.cy
    23/4/15

    ReplyDelete
  26. Ενόχληση Φόρεΐν Όφις για την αποφυλάκιση Ξηρού...

    Την αντίδραση και του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε το θέμα της κατ' οίκον έκτισης ποινής από τον Σάββα Ξηρό.

    Έπειτα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, ο οποίος χαρακτήρισε ως «βαθιά μη φιλική ενέργεια» («profoundly unfriendly act») την ψήφιση από την κυβέρνηση του νόμου που επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκιση τρομοκρατών για ιατρικούς λόγους, το Φόρεϊν Όφις τόνισε σε ανακοίνωσή του:

    «Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίουν όλη την ποινή τους όπως αυτή έχει οριστεί από τα Ελληνικά δικαστήρια.

    » Η πρόωρη απελευθέρωσή τους στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους και αποτυγχάνει να δείξει τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων».
    elzoni.gr

    ReplyDelete
  27. ΤΕΛΟΣ ο έντιμος συμβιβασμός! Τι προτείνει τώρα η κυβέρνηση και τα ΟΧΙ των δανειστών...

    Αντίμετωπο με τη σκληρή αλήθεια έρχεται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς -όπως όλα δείχνουν- ούτε η πολυδιαφημισμένη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ θα αλλάξει κάτι…

    Γιατί; Διότι πιο πιθανό είναι η Γερμανίδα καγκελάριος να παραπέμψει τον Έλληνα πρωθυπουργό στους Θεσμούς και στο Eurogroup, καθώς οι επαφές της κυβέρνησης από τη μία με την Αμερική και από την άλλη με τη Ρωσία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ευρώπης. Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να έχει ανοίξει μέτωπο με τους πάντες. Ακόμα και με την Αμερική, που παρά τα μηνύματα στήριξης που έχει στείλει κατά καιρούς προς την ελληνική κυβέρνηση, έχει εξοργιστεί με αφορμή την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν όμως πολιτικοί αναλυτές, το πρόβλημα της Αμερικής είναι οι επαφές του Τσίπρα με τον Πούτιν.....crashonline.gr
    23/4/15

    ReplyDelete
  28. Χρυσόγονος: Δημοψήφισμα μέσα στον Μάιο εάν δεν επιτευχθεί έντιμος συμβιβασμός...

    Την ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος μέσα στον Μάιο, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές της δεν καταλήξει σε έναν έντιμο συμβιβασμό τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

    Ερωτηθείς πάντα για το ακραίο σενάριο τόνισε: Θα το έβλεπα στη λήξη της διαπραγμάτευσης, η οποία λήξη της διαπραγμάτευσης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι όπως είπαμε το παράπλευρο κόστος για την οικονομία είναι σημαντικό, άρα το αργότερο θα έλεγα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου πρέπει να καταλήξουμε.

    Σε ερώτηση μάλιστα για το εάν το δημοψήφισμα θα προκηρυχθεί στις 11 Μαΐου απάντησε: «Μέσα στο Μάιο, πάντως, ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση».....huffingtonpost.gr
    23/4/15

    ReplyDelete
  29. Κερέ: Το «Grexit» δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας...

    Υπάρχει «πολλή δουλειά» να γίνει ακόμα στην Ελλάδα, εκτιμά ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).


    Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο του «Grexit», της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, «δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας» για την ΕΚΤ, πρόσθεσε.

    «Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστεί αυτό δυνατό,» δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.

    Η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει στους εταίρους της μια λίστα μεταρρυθμίσεων προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική βοήθεια για να επιβιώσει, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων......in.gr
    23/4/15

    ReplyDelete
  30. Guardian: Οι περισσότεροι πρόσφυγες θα στέλνονται πίσω...

    Μόνον 5.000 θέσεις μετεγκατάστασης θα προβλεφθούν για τους πρόσφυγες στο πλαίσιο του σχεδίου που θα συζητηθεί σήμερα στη διάρκεια της έκτακτης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

    Το εμπιστευτικό σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος που αποκαλύπτει η εφημερίδα αναφέρει ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που θα επιζήσουν από την επικίνδυνη διέλευση της Μεσογείου «θα στέλνονται πίσω», βάσει ενός νέου προγράμματος που θα συντονίζεται από τη Frontex.

    Σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης, δεν προβλέπεται σημαντική επέκταση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, παρά τις πιέσεις που ασκούνται έπειτα από τις αλυσιδωτές τραγωδίες στη θάλασσα..........naftemporiki.gr
    23/4/15

    ReplyDelete
  31. ΟΗΕ: Αυστηρό μήνυμα προς ΕΕ για μεταναστευτικό ...

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ξεπεράσει την παρούσα επιφανειακή προσέγγιση, η οποία περιορίζεται στην αναχαίτιση του μεταναστευτικού κύματος και να δράσει πιο αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, διαμηνύουν τα Ηνωμένα Έθνη.

    Το αυστηρό μήνυμα περιλαμβάνεται σε κοινή δήλωση των επικεφαλής της Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζάιντ Ραάντ Αλ Χουσέιν και Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς και των Πίτερ Σάδερλαντ, ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, και Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ, επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση, με αφορμή την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των "28" στις Βρυξέλλες για το Μεταναστευτικό.
    Οι 4 αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επειγόντως να συστήσει επιχειρησιακό κέντρο διάσωσης των μεταναστών που κινδυνεύουν στις ακτές των κρατών-μελών της και να συναινέσει στην υποδοχή και φιλοξενία σαφώς μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων.
    Πηγή: Reuters
    riknews.com.cy

    ReplyDelete
  32. Πολύ μικρή η Λαμπεντούζα για να χωρέσει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ...

    Δεν της έφταναν της κυβέρνησης οι εγχώριες αφορμές για ασκήσεις προπαγάνδας, τώρα απλώνει τα (προπαγανδιστικά) πλοκάμια της και εκτός συνόρων, προσπαθώντας να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την τελευταία τραγωδία στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

    Διαπιστώνοντας ότι το πρωτοφανές κύμα εισροής μεταναστών στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 25η Ιανουαρίου έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, προσπαθούν τώρα να μας πουν ότι κακώς τους αποδόθηκαν ευθύνες και πως… να συμβαίνουν και εις Ιταλία.

    Ο κ. Τσίπρας «ανέβασε» το θέμα του τελευταίου πολύνεκρου ναυαγίου με δήλωση-έκκληση στην ΕΕ και επικοινώνησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρέντσι.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε ανακοίνωση για να μας πει ότι «η νέα τραγωδία στη Λαμπεντούζα εκθέτει ανεπανόρθωτα τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που διατύπωσαν τον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι υπεύθυνη για το προσφυγικό κύμα είναι η ελληνική κυβέρνηση».

    Και γενικά το θέμα υπερπροβλήθηκε, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να δείξει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη της στην Ιταλία.

    Μιλάμε για την ίδια χώρα, την Ιταλία, που ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε με ανοίκειες εκφράσεις, κατηγορώντας την κυβέρνησή της για «προσπάθεια φτηνού εντυπωσιασμού», κάθε φορά που ανακοίνωνε μια επιχείρηση φύλαξης συνόρων και διάσωσης.

    Ουδεμία σύγκριση μπορεί να γίνει με όσα συμβαίνουν στην Ιταλία......http://www.elzoni.gr/html/ent/924/ent.53924.asp
    23/4/15

    ReplyDelete
  33. Η Βρετανία πρότεινε σήμερα να διαθέσει πολεμικά πλοία και ελικόπτερα για να βοηθήσει τους Ευρωπαίους να συγκρατήσουν τη ροή των μεταναστών που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος...

    "Όπως πάντα, η Βρετανία θα παράσχει τη βοήθειά της", τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με αφορμή το νέο, πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε την Κυριακή στη Μεσόγειο και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 800 ανθρώπους.............capital.gr

    ReplyDelete
  34. Κατάινεν: Δεν Μπορείς να Διαπραγματευτείς Χωρίς Εμπιστοσύνη ...

    Στην ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ Αθήνας και εταίρων στάθηκε ο ανριπρόεδρος της Κομισιόν. Κανείς δεν μπορεί να επενδύσει αν επικρατεί ο φόβος. Ανάγκη για σταθερό φορολογικό και νομοθετικό πλαίσιο.

    Με μελανά χρώματα περιέγραψε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα Γίρκι Κατάινεν τις σχέσεις μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των εταίρων....energia.gr

    ReplyDelete
  35. Χωρίς σημαντική πρόοδο το Eurogroup για την Ελλάδα ...

    Χωρίς να γίνει καμιά συμφωνία και χωρις να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Eurogroup που συζήτησε το θέμα της Ελλάδας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδίδουν ελληνικά μέσα ενημέρωσης το κλίμα στο Eurogroup, δεν ήταν καλό για τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη. Δέχθηκε,αναφέρουν, σφυροκόπημα από τους άλλους υπουργούς....riknews.com.cy
    24/4/15

    ReplyDelete
  36. Σαπέν: Απώτερος στόχος η συμφωνία ως τον Ιούνιο...

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξή του δηλώνει πως απώτερος στόχος των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα είναι η επίτευξη συμφωνίας ως τον Ιούνιο.

    «Αυτό που θέλουμε είναι συγκεκριμένες, σοβαρές και κοστολογημένες συνομιλίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε δύο στάδια. Ο απώτερος στόχος είναι το τέλος Ιουνίου», ανέφερε ο κ. Σαπέν και πρόσθεσε:

    «Ελπίζουμε ότι μπορούμε, στα τέλη Απριλίου, να έχουμε μια ισχυρή και θετική πρώτη προσέγγιση. Νομίζω και ελπίζω ότι στο Eurogroup, θα είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε ότι έχει υπάρξει πρόοδος, αν και η γενική άποψη των συνομιλητών της Ελλάδας είναι ότι δεν έχουμε προχωρήσει τόσο γρήγορα όσο θα μπορούσαμε Έχει χαθεί χρόνος, αλλά μπορεί να ξανακερδηθεί».

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο Eurogroup της Παρασκευής, τόνισε ότι «είναι σημαντικό να καταδειχθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι το τέλος της διαδικασίας, αλλά μόνο ένα στάδιο, καθώς και ότι υπάρχει κινητικότητα και η ελληνική κυβέρνηση διεξάγει αρκετά συγκεκριμένες συζητήσεις».....kathimerini.com.cy
    24/4/15

    ReplyDelete
  37. Για προσπάθεια να αντιστραφεί το εποικοδομητικό και θετικό κλίμα των συναντήσεων που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

    «Οι πιέσεις κατά της χώρας είναι αναμενόμενο ότι θα ενταθούν όσο θα πλησιάζει η ώρα της υπογραφής της συμφωνίας», σημειώνεται ενώ το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτει ότι «Οι διαδικασίες προς επίτευξη της συμφωνίας επιταχύνονται με το Brussels Group να συνεχίζει τις εργασίες του».

    «Το ίδιο, άλλωστε, τόνισε και ο Πιερ Μοσκοβισί που είπε ότι ''έχει επιτευχθεί πρόοδος'' για να σημειώσει ότι ''οι προσπάθειες πρέπει να επιταχυνθούν αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο''», επισημαίνεται.

    ReplyDelete
  38. Κοτζιάς: Αν οι Τούρκοι θέλουν λύση, να φύγουν αμέσως από την Κύπρο»...

    Ισχυρή παρέμβαση στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν κι Μουν......ethnos.gr
    24/4/15

    ReplyDelete
  39. Υπ. Οικονομικών: Μόνο σχέδιο η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ...

    Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο πέραν της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ, συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών.

    Αυτό αναφέρουν σε κοινή διακήρυξη που εξέδωσαν μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου στη Ρίγα της Λετονίας.
    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς αν συμμερίζεται την άποψη της Άγκελα Μέρκελ ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, απάντησε καταφατικά, υποδεικνύοντας ωστόσο πως δεν αρκεί μόνο η αποφασιστικότητα της καγκελαρίου.
    Όπως μεταδίδεται, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης επικρίθηκε έντονα χθες από τους ομολόγους του, για τη βραδυπορεία που όπως εκτιμάται, υπάρχει στις διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς. Ο κύριος Βαρουφάκης αντέτεινε ότι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για τις όποιες καθυστερήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ευθύνες φέρουν και ορισμένα κράτη της ευρωζώνης, λόγω δογματικών εμμονών.
    Ευρωπαίοι διπλωμάτες αναγνώρισαν ότι η διαδικασία που ακολουθείται στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της είναι ως ένα βαθμό προβληματική και θα πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις το συντομότερο, ώστε να καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ως τις 11 Μαΐου.
    riknews.com.cy
    25/4/15

    ReplyDelete
  40. Nικητής των εκλογών στα Κατεχόμενα αναδείχθηκε ο Τουρκοκύπριος πολιτικός Μουσταφά Ακιντζί, καθώς σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του β’ γύρου έλαβε το 60,5% των ψήφων...

    Ο απερχόμενος Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου συγκέντρωσε 39,5%.

    Τον Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε στον β’ γύρο των εκλογών σχεδόν το σύνολο των κομμάτων της Κεντροαριστεράς.

    ReplyDelete
  41. FT: Ενα Grexit δεν θα κατέστρεφε την ευρωζώνη, μπορεί και να την βελτίωνε..

    Μπορεί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit) να συνιστούσε σοβαρό πλήγμα για την ίδια την χώρα και για την ευρωζώνη και καλό θα ήταν να αποτραπεί. Αλλά ακόμη και αν συνέβαινε δεν θα οδηγούσε σε καταστροφή της ενιαίας νομισματικής ένωσης. Αντιθέτως μπορεί εν τέλει να την βελτίωνε, γράφουν οι Financial Times, σημειώνοντας ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ΕΕ αυτή την στιγμή δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ουκρανία....ethnos.gr
    27/4/15

    ReplyDelete
  42. Μοσκοβισί: Ο χρόνος πιέζει, χρειάζονται βιώσιμες λύσεις...

    Τις εκτιμήσεις του για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, για το μήνυμα του Eurogroup της Ρίγα - το οποίο αναγνώρισε ως «σκληρό», τις σχέσεις του με τον Έλληνα υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και την πεποίθησή του για τη «μη αντιστρεψιμότητα» του ενιαίου νομίσματος, ανέπτυξε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, με την ευκαιρία συμμετοχής του σε κυριακάτικη εκπομπή τριών μέσων (RTL, Φιγκαρό, LCI)....ethnos.gr
    27/4/15

    ReplyDelete
  43. Χρυσόγονος: Να μπει πλαφόν 2.500 ευρώ στις κύριες συντάξεις...

    Ανώτατο όριο 2500-3000 ευρώ στο ύψος των κύριων συντάξεων προτείνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Χρυσόγονος, προκειμένου να αποφευχθούν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, ο κ. Χρυσόγονος, πως «εγώ προσωπικά δε θα έβλεπα παράλογο να υπάρξει ένα ανώτατο πλαφόν γενικά στις συντάξεις».

    «Δηλαδή, η σύνταξη δεν είναι ένα μέσο πλουτισμού για το συνταξιούχο», συμπλήρωσε.....capital.gr
    27/4/15

    ReplyDelete
  44. Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή δεν είναι η συντέλεια του κόσμου ...

    «Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή δεν είναι η συντέλεια του κόσμου», αναφέρει σε κείμενο του στον ιστότοπο iskra.gr που απηχεί τις απόψεις Λαφαζάνη, ο Στάθης Λεουτσάκος, μέλος της ΠΓ και βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στο ασφυκτικό και εχθρικό πλαίσιο της Ευρωζώνης και εφόσον δεν υλοποιηθούν άμεσες και ριζικές αλλαγές στο χαρακτήρα της Ευρωζώνης – εξέλιξη που δε φαίνεται πραγματοποιήσιμη – τότε όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να είναι ανοικτά», αναφέρει ο βουλευτής....zougla.gr

    ReplyDelete
  45. Ντάισελμπλουμ: Πιο απαισιόδοξο το Eurogroup για τη διάσωση της Ελλάδας...

    Στην αναφορά ότι το Eurogroup γίνεται ολοένα και πιο απαισιόδοξο για τη διάσωση της Ελλάδας προχώρησε χθες Κυριακή ο επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην ολλανδική ιστοσελίδα Volkskrant.

    Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος φιλοδοξεί για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωομάδας ανέφερε πως η αμφιβολία για τους Έλληνες αυξάνεται καθημερινά, ωστόσο αποσαφήνισε πως στο τελευταίο Eurogroup στη Ρίγα δεν υπήρξε κάποια αναφορά σε Grexit.

    «Η αμφιβολία για το εάν η Ελλάδα μπορεί και θέλει να σωθεί, αυξάνεται μέρα με τη μέρα» ανέφερε. ...in.gr
    27/4/15

    ReplyDelete
  46. Ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε πως θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Τουρκία το συντομότερο δυνατόν, ενώ δεν απέκλεισε να έχει μια κοινωνική συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη...

    Σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα και απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Έρντογαν ο κύριος Ακιντζί ανέφερε πως έλαβε γραπτά μηνύματα από τις τουρκικές αρχές χθες βράδυ, αλλά ορισμένες αρχές του τηλεφώνησαν σήμερα για να τον χαιρετίσουν. Είπε πως ο Έρντογαν του τηλεφώνησε ενώ μιλούσε σε ένα τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας και πρόσθεσε πως συζήτησαν σε μια καλή ατμόσφαιρα και δεν υπήρξε ένταση όπως κάποιοι θα ανέμεναν. Ανέφερε δε πως ο Έρντογαν του είπε πως μια μητέρα δεν επιθυμεί ποτέ να πάψει να είναι μητέρα ενώ ο ίδιος απάντησε πως τα παιδιά πάντα θέλουν να μεγαλώσουν.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία συνάντησής του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε ότι μίλησαν στο τηλέφωνο αλλά δεν καθόρισαν κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για συνάντηση.....riknews.com.cy
    27/4/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ερντογάν: Ο Ακιντζί δεν αντιλαμβάνεται καλά τι λέει..

      Δημοσίως στην τάξη ανακάλεσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, τον νικητή των «εκλογών» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα είναι κύριοι στο σπίτι τους, κατηγορώντας τον ότι βιάστηκε να διακηρύξει την χειραφέτησή του έναντι της Άγκυρας....ethnos.gr
      27/4/15

      Delete
  47. Σε «νέες κυβερνήσεις» που προσπαθούν να συναντηθούν και να φτάσουν σε λύση, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Φαρχάν Χάγκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων...

    Οπωσδήποτε λαμβάνουμε υπόψη την εκλογή, είπε, και πάντα ελπίζουμε πως όταν η εκλογική περίοδος τελειώσει, θα υπάρχουν κυβερνήσεις που έχουν βούληση να συνομιλήσουν μεταξύ τους και τελικά να επιλύσουν το κυπριακό.

    Πρόσθεσε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Έσπεν Μπαρθ Άιντα έχει επανειλημμένα συναντηθεί με τα μέρη και έχει εκφράσει την εκτίμηση ότι είναι πρόθυμα να διαπραγματευθούν σοβαρά και να επιλύσουν τις από δεκαετιών μεταξύ τους διαφορές.

    Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη αναμένεται ότι σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη θα διορθώσουν τις επίμαχες εκφράσεις περί κυβερνήσεων.
    riknews.com.cy
    28/4/15

    ReplyDelete
  48. Ήταν λάθος που δεν πήραμε χρήματα με τη συμφωνία του Φεβρουαρίου, παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star, είπε όμως ότι αυτό οφείλετο σε «παραπλάνηση», αρκούμενη η κυβέρνηση σε προφορικές διαβεβαιώσεις ότι θα αποκατασταθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης από τις τράπεζες, τις οποίες προηγουμένως είχε περιορίσει η ΕΚΤ....

    Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τη λύση θα τη δώσει ο λαός. Απέκλεισε το ενδεχόμενο των εκλογών («ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές;») άλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος, επιχειρηματολογώντας ότι το Σύνταγμα επιτρέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα με δημοσιονομικές επεκτάσεις.

    «Ας μην φοβόμαστε την κρίση του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρωθυπουργός, εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστεί «γιατί θα πάμε σε συμφωνία». «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα φτάσουμε εκεί», είπε...........in.gr

    ReplyDelete
  49. Δέκα μήνες μετά την πρώτη φορά που η Κύπρος βγήκε στις αγορές κεφαλαίων, η χώρα πραγματοποίησε χθες ακόμη μία έξοδο για χρηματοδότηση μέσω της έκδοσης επταετούς ομολόγου...

    Η Κύπρος είχε αποκλειστεί από τις διεθνείς αγορές το 2011 και για πρώτη φορά βγήκε στις 18 Ιουνίου 2014 με την έκδοση πενταετούς ομολόγου.

    Οι προσφορές που υποβλήθηκαν τότε ανήλθαν σε περίπου 2 δισ. ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,85% και το ονομαστικό επιτόκιο στο 4,75%. Η κυβέρνηση αποδέχθηκε προσφορές 750 εκατ. ευρώ, αν και ο στόχος ήταν τα 500 εκατ. ευρώ.
    elzoni.gr

    ReplyDelete
  50. Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί...

    Την πρώτη του συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης....ethnos.gr
    29/4/15

    ReplyDelete
  51. Νταβούτογλου: Τα ίδια έκανε και ο Ταλάτ ...

    Ολα θα πάρουν το δρόμο τους και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Σχολίαζε την αντιπαράθεση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του νέου τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

    Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Μιλλιέτ ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι είχε γίνει το ίδιο και όταν εξελέγη ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αλλά στη συνέχεια όλα πήραν τον δρόμο τους. Υποστήριξε ότι στα κατεχόμενα υπάρχει μια από τις πιο ισχυρές δημοκρατίες της Ευρώπης, κατά την έκφρασή του, και ίσως πιο ισχυρή και από εκείνην της Τουρκίας.

    Καταλήοντας ανέφερε ότι η Αγκυρα εκφράζει σεβασμό στη βούληση των τουρκοκυπρίων.
    riknews.com.cy
    30/4/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin