Monday, April 6, 2015

Να εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί έπρεπε να γίνει τώρα η ανάθεση των 500 εκατ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των P-3

«Δεν είμαι ειδικός στα εξοπλιστικά προγράμματα και στα αμυντικά, εν γένει, αλλά σίγουρα δημιουργεί κάποια ερωτηματικά κατά πόσο είναι απαραίτητο να γίνει τώρα αυτή η δαπάνη» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, αναφερόμενος στην προμήθεια εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε πως «την πολιτική ευθύνη για αυτά τα θέματα την έχει προεχόντως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ακόμα περισσότερο όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην προκειμένη περίπτωση, είναι και κυβερνητικός εταίρος».

«Δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά, θέλω να πιστεύω ότι είναι επωφελής αυτή η προμήθεια, αλλά θα το δούμε. Πρέπει να γίνει μία συζήτηση σε επίπεδο ειδικών. Το ζήτημα είναι κατά πόσο έχει τις οικονομικές δυνατότητες αυτή τη στιγμή η χώρα και κατά πόσο αυτό πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό, εκτός αν υποτεθεί ότι αυτό το οπλικό σύστημα είναι απόλυτα και άμεσα αναγκαίο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, για τα αίτια του οποίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση και στη Βουλή, ενδεχομένως, για να εξηγήσει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός πού βρίσκεται το κατεπείγον του θέματος» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δεν έχουμε λαϊκή εντολή, ούτε για συνέχιση μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, ούτε και για ρήξη.

  •  Η λαϊκή εντολή είναι για σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία θα καταλήξει σε έναν έντιμο συμβιβασμό και ελπίζω ότι αυτή θα είναι η κατάληξη των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης και πρέπει να είναι σχετικά σύντομα, εντός του Απριλίου, θα έλεγα. 
Αν, όμως, οι εταίροι εννοούν στα σοβαρά το διαπραγματευτικό πλαίσιο της 20ής Φεβρουαρίου, τότε θα καταλήξουμε σε λύση, διότι το διαπραγματευτικό αυτό πλαίσιο λέει "μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα"- δεν το λέει ρητά, το λέει εμμέσως πλην σαφώς. Άρα μικρότερες απαιτήσεις για δημοσιονομικά μέτρα και βάση συζήτησης θα αποτελέσει ο κατάλογος μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης και όχι το mail Χαρδούβελη ή οι απαιτήσεις της τρόικας στην προηγούμενη αξιολόγηση. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση, διότι είναι προς το συμφέρον των δύο πλευρών, τελικά».
   [imerisia.gr]
6/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Δεν πείθει την αντιπολίτευση το υπουργείο Άμυνας...

    ......«Την ώρα που η οικονομία βρίσκεται στον αέρα, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει άμεσα χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, που δεν είναι απόλυτης προτεραιότητας. Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουν κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών. Υποκρισία χωρίς όρια» σχολίασε ο συντονιστής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ Κώστας Τασούλας.

    «200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της "ανθρωπιστικής κρίσης" – 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά. Με την υποσημείωση βέβαια ότι τα 200 εκατομμύρια δόθηκαν με τυμπανοκρουσίες ενώ τα 500 δόθηκαν χωρίς κανείς – ούτε η Βουλή, ούτε καν η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- να ενημερωθεί» αναφέρει μεταξύ άλλων το Ποτάμι.

    Να δώσει σαφείς εξηγήσεις στον ελληνικό λαό καλεί τον πρωθυπουργό το ΠΑΣΟΚ. «Ως πολιτικός αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγορούσε -με εντυπωσιακή ευκολία- τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αγοράζουν όπλα και δεν δίνουν τα χρήματα στον λαό. Κατηγορούσε δηλαδή, τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα κόμματα που μετείχαν σε αυτές για λανθασμένες προτεραιότητες, αφήνοντας συνεχώς υπονοούμενα περί διαφθοράς. Ας μας πει ο κ. Πρωθυπουργός μήπως αλλάζει αναδρομικά γνώμη για όσα με ευκολία έλεγε;»......http://www.elzoni.gr/html/ent/608/ent.53608.asp
    6/4/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin