Wednesday, March 11, 2015

Xαλάρωση του Εμπάργκο Εισαγωγών Από Ελλάδα Κύπρο και Ουγγαρία Εξετάζει το Ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας

Πιθανούς τρόπους για τη χαλάρωση του εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων, ως προς μια σειρά χωρών της Ε.Ε., όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ουγγαρία, εξετάζει το ρωσικό υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας σύμφωνα με τον υπουργό Νικολάι Φιόντοροφ.

«Μελετούμε δραστήρια ποιες πολιτισμένες δυνατότητες υπάρχουν να ανταποκριθούμε στις προτάσεις τους» είπε ο Ν. Φιόντοροφ, σημειώνοντας ότι πρωτίστως αναφέρεται στην Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο, αλλά και ότι «δεν θα ήταν επιθυμητό να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις των χωρών αυτών με τις Βρυξέλλες».

«Υπάρχουν μερικές, δυο-τρεις εκδοχές, που συζητάμε και είναι κοντά στις δυνατότητες υλοποίησης» είπε ο κ. Φιόντοροφ, αναφέροντας ότι τελική απόφαση δεν υπάρχει προς το παρόν.

Η ρωσική οικονομική εφημερίδα «Rosbusinessconsulting» υπενθυμίζει στο άρθρο της για το θέμα τις εκκλήσεις της ηγεσίας σειράς χωρών της ΕΕ, ώστε να αρθεί πλήρως ή εν μέρει το εμπάργκο εισαγωγών, που επιβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από τη Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της.

Στις συζητήσεις αυτές σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ,  αναφέρθηκε πρόσφατα και ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση για την Ελλάδα από το καθεστώς των κυρώσεων, που απαγορεύει τις απευθείας εισαγωγές φρούτων, όμως θα ήταν δυνατόν να εξαιρεθούν οι «έμμεσες εισαγωγές», κατά τις οποίες φρούτα και λαχανικά εισάγονται ως πρώτη ύλη από μεταποιητικές βιομηχανίες τροφίμων. Τέτοιες μικτές ελληνορωσικές εταιρείες μεταποίησης θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στη Ρωσία και να εισάγουν αποκλειστικά ελληνική πρώτη ύλη, είχε πει ο κ. Πεσκόφ.

  [energia.gr]
11/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin