Tuesday, March 10, 2015

Mart2 Media EL: Τίτλοι ειδήσεων - Επιλογές (Μάρτιος 2015 - Β)

-
Τον προβληματισμό των επιχειρηματιών εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ελλάδος Βασίλης Κορκίδης σχετικά με τη δυνατότητα της χώρας μας να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις χωρίς χρηματοδότηση.
Ο κ. Κορκίδης σχολίασε την Κυριακή σε δηλώσεις του ότι τους υπόλοιπους 10 μήνες του 2015 καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε 27 αποπληρωμές οφειλών, ενώ στο τετράμηνο διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου, ψάχνουμε να βρούμε 16 δισ. ευρώ και το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου άλλα 10 δισ. ευρώ.....................
Ανησυχεί ο εμπορικός κόσμος για το εάν η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις
-

120 comments :

  1. Το σχοινί και η θηλιά ...

    «Δεν θέλουμε να δανειζόμαστε επ' άπειρον, θέλουμε να βγούμε από αυτή την στενωπό», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπήγκελ».

    Εννοούσε προφανώς πως δεν θέλει να δανειζόμαστε επ’ άπειρον μέσα από το μνημόνιο.

    Γιατί για τα άλλα δάνεια δεν λέει κουβέντα. Αντίθετα, θέλει μια χαρά να δανείζεται με τον πιο ακριβό τρόπο.

    Κάνει ολόκληρη φασαρία που η ΕΚΤ δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να αυξήσει το όριο δανεισμού της μέσω εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, παραβιάζοντας τον κανονισμό του 33%.

    Αλλά στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να πει στον λαό ότι δεν υπάρχουν μνημόνια, τρόικες και λιτότητα, εννοεί να βάλει την χώρα σε έναν φαύλο κύκλο πανάκριβου δανεισμού, φορτώνοντας τον λαό με τεράστια επιτόκια.

    Και βέβαια, κάνει ότι δεν ακούει όταν ο Ντράγκι δηλώνει πως η ΕΚΤ
    έχει δανείσει την Ελλάδα 100 δις ευρώ μέχρι σήμερα, ποσό που έφτασε από 50 στα 100 τους τελευταίους δύο μήνες και που αντιστοιχεί στο 68% του ΑΕΠ της χώρας, το ψηλότερο σε ολόκληρη την ευρωζώνη!...............http://www.elzoni.gr/html/ent/892/ent.52892.asp
    11/3/15

    ReplyDelete
  2. Νέα έκρηξη στα «κόκκινα» δάνεια...

    Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες με ελκυστικές προσφορές στους δανειολήπτες επιχειρούν να βάλουν φρένο.

    «Εκρηξη» σημειώθηκε το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρου-αρίου στις καθυστερήσεις των δανείων οι οποίες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 1 δισ. ευρώ, και τα τραπεζικά επιτελεία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για να αντιμετωπίσουν το νέο τσουνάμι των «κόκκινων» οφειλών.

    Τα στοιχεία δείχνουν σημαντική αύξηση στον ρυθμό δημιουργίας νέων καθυστερούμενων δανείων και τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι το πρώτο τρίμηνο 2015 το σύστημα θα επιβαρυνθεί με πάνω από 1-1,2 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια. Δηλαδή δημιουργούνται περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα νέες καθυστερούμενες οφειλές και αυτό τη στιγμή που η κατάσταση παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης και οι νέες επισφάλειες δεν ξεπερνούσαν τα 130 εκατομμύρια ευρώ (ανά μήνα) την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2014.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64153745
    11/3/15

    ReplyDelete
  3. «Πόλεμος» Ελλάδας - Γερμανίας: Η Αθήνα απειλεί με κατασχέσεις γερμανικών κτιρίων!...

    Σε ανοικτό πόλεμο με τη Γερμανία, με επικοινωνιακού τύπου προς το παρόν μηνύματα, προχωρά η Ελλάδα. Οι άθλιες επιθέσεις Γερμανικών ΜΜΕ κατά του Γ. Βαρουφάκη αλλά και η αήθεις χαρακτηρισμοί από τον Β. Σόιμπλε, προκάλεσαν την αντίδραση της Αθήνας η οποία φαίνεται να κλιμακώνει την αντιπαράθεση με το Βερολίνο.

    Μετά την σκληρή απάντηση του Ν. Παππά στον κ. Σόιμπλε και τα μηνύματα που έστειλε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ήρθε η σειρά του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στη Βουλή είπε ότι προτίθεται να υπογράψει σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου και με αυτό τον τρόπο να ανάψει το «πράσινο φως» για δήμευση περιουσίας του γερμανικού δημοσίου εντός της Ελλάδας. Το κτίριο του Ινστιτούτο Γκαίτε των Αθηνών είναι από τα κτίρια που θα μπορούσε να κατασχέσει το ελληνικό δημόσιο κάνοντας χρήση της δικαστικής απόφασης για τις αποζημιώσεις από τις ναζιστικές θηριωδίες.

    Ο κ. Παρασκευόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της κατάσχεσης λέγοντας πάντως ότι η τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί από «την πολυπλοκότητα της υπόθεσης» αλλά και από ζητήματα ευρύτερων «εθνικών διαστάσεων»...................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113477239
    11/3/15

    ReplyDelete
  4. Αλλαγή στην εθνική πολιτική υπέρ των θυμάτων του Διστόμου, εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης...

    Δραματική αλλαγή στην εθνική πολιτική υπέρ των θυμάτων του Διστόμου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στη Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης να επανασυσταθεί η Διακομματική Επιτροπή Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας.

    «Είμαι έτοιμος να δώσω την άδειά μου για εκτέλεση της απόφασης» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος προσθέτοντας ότι «τον χρόνο της απόφασής μου θα τον εξαρτήσω από την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και τις εθνικές διαστάσεις της».

    Πρακτικά η απόφαση Παρασκευόπουλου επιτρέπει στα θύματα του Διστόμου να προβούν σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται πως το 2000 ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τα θύματα του Διστόμου και τους απογόνους τους υποχρεώνοντας την Γερμανία να δώσει αποζημιώσεις, αλλιώς θα γινόταν συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της. Όμως για να υπάρξει κατάσχεση κατά ξένου κράτους στην Ελλάδα απαιτείται υπογραφή από τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης – κάτι που δεν έκανε κανένας υπουργός επί 15 χρόνια.
    http://www.naftemporiki.gr/story/924997/allagi-stin-ethniki-politiki-uper-ton-thumaton-tou-distomou-eksiggeile-o-upourgos-dikaiosunis
    11/3/15

    ReplyDelete
  5. Χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση ήρθε η απάντηση του Βερολίνου στις διεκδικήσεις της ελληνικής κυβέρνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις με ένα μεγάλο «nein»...

    Το θέμα για την γερμανική κυβέρνηση είναι «νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετημένο», συμπεριλαμβανομένου του κατοχικού δανείου.

    Αυτό δήλωσαν απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις δημοσιογράφων τόσο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ όσο και οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών της Γερμανίας.

    Αναγνωρίζουμε την οδύνη που προκάλεσαν οι Ναζί αλλά...

    «Η Γερμανία έχει απόλυτη και διαρκή συναίσθηση της ιστορικής και ηθικής ευθύνης της» για την οδύνη που προκάλεσαν οι Ναζί σε πολλές χώρες, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, αναφέρθηκε στον κοινό δρόμο των δύο χωρών στην ΕΕ και τόνισε την ανάγκη «να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στα τρέχοντα ζητήματα και στο - ελπίζουμε - καλό μέλλον των δύο χωρών μας». Αρνήθηκε δε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου σχετικά με το ακίνητο του Ινστιτούτου Γκαίτε στην Αθήνα.

    Στο ίδιο πλαίσιο, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ επισήμανε ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να συζητήσει ή να διαπραγματευτεί για αυτό το θέμα με την Αθήνα. Σε ό,τι αφορά το πώς επιλύεις τέτοια θέματα,«υπάρχει η διεθνής νομική οδός. Δεν βλέπουμε δικαίωμα ή αφορμή, αλλά θα πρέπει να ερωτηθεί η Αθήνα», σημείωσε και διευκρίνισε ότι για την γερμανική κυβέρνηση και το κατοχικό δάνειο περιλαμβάνεται στο ίδιο κεφάλαιο «επανορθώσεις». Ο κ. Γιέγκερ χαρακτήρισε πάντως την όλη συζήτηση «λάθος» και πρόσθεσε ότι η «συγκινησιακή φόρτιση» και οι κατηγορίες για το παρελθόν δεν βοηθούν στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά «πρέπει να κοιτάξουμε από κοινού μπροστά - έχουμε δύσκολα θέματα μπροστά μας»..................http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/11/politiki-berolino-germanikes-apozimioseis_n_6848324.html
    11/3/15

    ReplyDelete
  6. Η Μόσχα προσπαθεί να χαλαρώσει το εμπάργκο εισαγωγών από την Ελλάδα...

    Τρόπους χαλάρωσης του εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων από χώρες της ΕΕ εξετάζει το ρωσικό υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας, όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος υπουργός Νικολάι Φιοντόροφ. «Μελετούμε δραστήρια ποιες πολιτισμένες δυνατότητες υπάρχουν να ανταποκριθούμε στις προτάσεις τους» είπε ο κ. Φιόντοροφ, σημειώνοντας ότι αναφέρεται πρωτίστωσς στην Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο...........http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64154206

    ReplyDelete
  7. Νόμιμη, τελικά, η άδεια υλοτομίας των μεταλλείων στις Σκουριές...

    Επιστρέφουν στις δουλειές τους οι υλοτόμοι-δασεργάτες των Σκουριών, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο έλεγχος στα πρωτόκολλα υλοτόμησης, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, έδειξε ότι είναι νόμιμα.

    Σχετικά με την υλοτόμηση της περιοχής Καρατζά Χαλκιδικής, το γραφείο του κ. Τσιρώνη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

    «Η υλοτόμηση και αποψίλωση της περιοχής Καρατζά αφορά μια έκταση 300 στρεμμάτων για μελλοντική εναπόθεση παραπροϊόντων εξόρυξης στις Σκουριές Χαλκιδικής.

    »Το Υπουργείο Παραγωγικής ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πάντα ευαίσθητο σε θέματα περιβάλλοντος, ζήτησε από το αρμόδιο δασαρχείο τον πλήρη φάκελο για τα πρωτόκολλα υλοτόμησης, προκειμένου να διενεργηθούν οι αναγκαίοι έλεγχοι.

    »Ζήτησε επίσης να μην επιτραπεί καμία υλοτομική εργασία μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου.

    »Από τον έλεγχο που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, προέκυψε η νομιμότητα των μέχρι σήμερα πρωτόκολλων. Κατόπιν αυτού θα εφαρμοστεί ο νόμος................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231392038
    11/3/15

    ReplyDelete
  8. Στα 3,106 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Ιανουάριο έναντι 3,006 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2014 όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους...

    Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων μειώθηκαν τον Ιανουάριο στα 648 εκατ. ευρώ έναντι 755 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

    Το μεγαλύτερο ποσό ληξιπρόθεσμο ποσό αφορά οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και ανέρχεται σε 1,815 δισ. ευρώ.............http://www.naftemporiki.gr/finance/story/925334/sta-31-dis-oi-liksiprothesmes-tou-dimosiou-pros-idiotes-ton-ianouario

    ReplyDelete
  9. Σ’ αυτή τη χώρα, ό,τι και αν συνέβαινε, όποιες πολιτικές αντιπαλότητες, όποιες πολιτικές αλλαγές, υπήρχαν πάντα κάποιες σταθερές: Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική...

    Στους δύο αυτούς κρίσιμους και νευραλγικούς τομείς, τα δόγματά μας υπήρξαν πάντοτε συγκεκριμένα, οι αντιδράσεις μας βάσει πρωτοκόλλου και οι τόνοι χαμηλοί, ώστε να μην διαταράσσονται οι συμμαχίες μας.

    Όταν υπήρχαν προκλήσεις όσον αφορά στα εθνικά μας θέματα, η Αθήνα απευθυνόταν πάντα επισήμως και υπέβαλλε τις διαμαρτυρίες της στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενημερώνοντας για παραβιάσεις και προκλητικές συμπεριφορές τους συμμάχους και εταίρους.

    Απευθυνόμασταν δηλαδή με τον πιο επίσημο τρόπο στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ. Και απαιτούσαμε αντίδραση και αποκατάσταση της νομιμότητας.

    Παράλληλα, ασκούσαμε όλα τα δικαιώματά μας ενώπιον όλων των θεσμών, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του βέτο.

    Οι αρμόδιοι υπουργοί απέφευγαν τα πολλά λόγια και τις μεγαλοστομίες, επαναλάμβαναν σταθερά τις θέσεις της Ελλάδας, καλούσαν πρεσβευτές, έκαναν τέλος πάντων ό,τι ορίζει το διεθνές δίκαιο.

    Ως γνωστόν, η Τουρκία πήρε πίσω τη ΝΟΤΑΜ με την οποία δέσμευε μεγάλο μέρος του Αιγαίου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, επειδή ακριβώς ασκήσαμε με επίσημο τρόπο τα δικαιώματά μας – και όχι επειδή εξέβαλε κάποιες κραυγές για εσωτερική κατανάλωση.................http://www.elzoni.gr/html/ent/924/ent.52924.asp
    12/3/15

    ReplyDelete
  10. Μέτρα για φόρους, ασφαλιστικό και μισθολόγιο στο Δημόσιο ζητούν οι δανειστές...

    Μαραθώνια ήταν η πρώτη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και των δανειστών, σε επίπεδο τεχνοκρατών, υπό το νέο σχήμα, που μετεξελίχθηκε σε «Brussels Group». Οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων ξεκίνησαν στις 3 μετά το μεσημέρι και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64154249

    ReplyDelete
  11. Κυβ. Εκπρόσωπος : Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι αμφίδρομη ...

    Την απογοήτευση της κυπριακής κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν έχει λάβει υποστήριξη από ορισμένους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με τις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση στο βρετανικό κοινοβούλιο.

    «Η αλληλεγγύη μεταξύ εταίρων είναι αμφίδρομη. Στο θέμα της Ουκρανίας η Κύπρος έχει με συνέπεια συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή συναίνεση, υποστηρίζοντας ενεργώς τη θέση της ΕΕ, έστω και αν αυτό επέσυρε ένα σημαντικό κόστος για την κυπριακή οικονομία σε μια στιγμή που ανακάμπτει από το πλήγμα που υπέστη από την απόφαση του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013. Αναμένουμε την ίδια αλληλεγγύη από τους εταίρους μας στην ΕΕ σε θέματα που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στο θέμα της ΑΟΖ η Κύπρος έχει λάβει τη στήριξη μιας σειράς κρατών μελών, αλλά όχι όλων............http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/12978-kyv-ekprosopos-i-allileggyi-prepei-na-einai-amfidromi
    12/3/15

    ReplyDelete
  12. Διάβημα Αθήνας για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη...

    Το ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα στις ελληνογερμανικές σχέσεις αποτυπώθηκε και σε ένα έντονο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς το αντίστοιχο γερμανικό, με το οποίο η Αθήνα εξέφρασε την αποδοκιμασία της για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Ελληνα ομολόγου του Γιάνη Βαρουφάκη.

    Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το διάβημα θεωρήθηκε επιβεβλημένο, καθώς εκτιμήθηκε ότι οι χαρακτηρισμοί του κ. Σόιμπλε για τον κ. Βαρουφάκη ότι είναι «ανόητα αφελής» συνιστούν αντιδεοντολογική συμπεριφορά και η Αθήνα όφειλε να αντιδράσει. Τόσο το διάβημα όσο και η ομοβροντία επικριτικών δηλώσεων κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών από μέλη της κυβέρνησης εντάχθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε ένα ενιαίο σχέδιο αντίδρασης, το οποίο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο και, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, στο εξής «καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη»................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=200845
    12/3/15

    ReplyDelete
  13. Για κακή μετάφραση όσων ειπώθηκαν μεταξύ Σόιμπλε και Βαρουφάκη από ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο οι New York Times....

    Όπως γράφουν οι New York Times, στα σχόλιά του στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι είχε μία μακρά και έντονη συζήτηση με τον κ. Βαρουφάκη. Και οι δύο, κατέκριναν την κακή ποιότητα ορισμένων εκ των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

    Μιλώντας στα γερμανικά, συνεχίζει το άρθρο, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν του πέρασε καν από το μυαλό πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ήταν «ξαφνικά αφελής» ως συνομιλητής.

    Και συνεχίζει, τονίζοντας πως ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μετέφρασαν λάθος την έκφραση λέγοντας πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τον Βαρουφάκη ως «ανόητα αφελή».
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113478101

    ReplyDelete
  14. Την επέκταση του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες της τάξεως των 500-600 εκατ. ευρώ, όπως και πριν από μια εβδομάδα, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα...

    Ουσιαστικά η ΕΚΤ δίνει ρευστότητα μα το σταγονόμετρο τηρώντας στάση αναμονής για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών....

    Οπως μεταδίδει το Bloomberg αποφασίστηκε επέκταση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες. To ποσό εκτιμάται σε ελαφρώς στα 600 εκατ. ευρώ.

    Κύκλοι της αγοράς παρατηρούν πως η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των δανειστών απέναντι στην κυβέρνηση θα περάσει πρώτα μέσα από τη στενωπό της ΕΚΤ.

    Η οικονομία συνεχίζει να είναι με... σωληνάκια και τα πάντα θα κριθούν από την πορεία των συζητήσεων σε Βρυξέλλες και Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της ΕΚΤ αποτελεί μια μεσοβέζικη λύση. Δηλαδή ούτε αυξάνει σημαντικά τη ρευστότητα που δίνεται μέσω ELA αλλά ούτε κι αφήνει ξεκρέμαστη την ελληνική οικονομία.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση θα επιθυμούσε αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ για την έκδοση εντόκων, κάτι που η ΕΚΤ δεν αποδέχεται προς το παρόν.

    Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση ισχύει για δύο εβδομάδες ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είχε εγκρίνει να χορηγηθεί πρόσθετη ρευστότητα ύψους 500 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA.
    Συνολικά η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού αυτού έχει φτάσει τα 68,8 δισ. ευρώ.

    ReplyDelete
  15. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «παραμένει σε ετοιμότητα» για να βοηθήσει την Ελλάδα και η δική του δανειακή σύμβαση ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2016 επανέλαβε, κατά τη σημερινή συνέντευξή Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κάνοντας ξανά λόγο για «περιθώρια ευελιξίας»...

    Απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις για την Ελλάδα, ο κ. Ράις αναφέρθηκε στις «δημόσιες τοποθετήσεις» των ελληνικών Αρχών ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει κανονικά τις δόσεις της προς το Ταμείο.

    Στις τεχνικές συζητήσεις των θεσμών με τις ελληνικές Αρχές, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι η Ίβα Πέτροβα, όπως είπε, ενώ στις συζητήσεις στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος από μέρος του Ταμείου Ρίσι Γκογιάλ, ο οποίος παραμένει στη θέση του στις συζητήσεις που θα γίνονται στη βελγική πρωτεύουσα...........http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/12/oikonomia-ellada-dnt_n_6856172.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece

    ReplyDelete
  16. Βαρουφάκης: Δεν αποτελεί προτεραιότητα η επόμενη δόση...

    Η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας αποτελεί προτεραιότητα και όχι η επόμενη δόση καθώς το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι μικρό, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 24............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64154671

    ReplyDelete
  17. To νομοσχέδιο που περιμένουν χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων, έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση...

    Πρόκειται για τις ρυθμίσεις - ανάσα για τις οφειλές που θα μπορούν να πληρωθούν από 2 έως 100 δόσεις ενώ θα γίνονται και σημαντικές περικοπές σε προσαυξήσεις και πρόστιμα.

    Τα βασικά σημεία της ρύθμισης είναι:

    Υπάγονται ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και την 1η Μαρτίου 2015 ανεξάρτητα από το ύψος τους. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ καθώς και οφειλές ΦΠΑ και τα χρέη που λιμνάζουν στα δικαστήρια εφόσον ο οφειλέτης παραιτηθεί απο την άσκηση προσφυγής έως 26.5.2015

    Διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις μέχρι και 100% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της οφειλής. Η μείωση κλιμακώνεται από 30% για αποπληρωμή σε 100 δόσεις μέχρι και 90% για 2-5 μηνιαίες δόσεις

    Η ελάχιστη μηνιαία δόση περιορίζεται σε 20 ευρώ από 50 ευρώ.......http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113478277

    ReplyDelete
  18. Χρήσιμος και Αναγκαίος ο Άξονας Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας για το Τελ Αβίβ...

    Όλο και περισσότερα στελέχη και ΜΜΕ της παγκόσμιας εβραϊκής κοινότητας επικρίνουν έντονα την «τουρκική συμπεριφορά» και υπογραμμίζουν την «στρατηγικής σημασίας» συνεργασία Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας. Ενδεικτικό είναι το άρθρο του Gedalyah Reback στην «Jewish Voice», τονίζοντας ότι η συνεργασία αυτή «θέτει υπό αμφισβήτηση» τον ρόλο της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Επίσης, σημειώνεται ότι η συνεργασία «παραμένει ισχυρή», παρά την κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα............http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91688
    12/3/15

    ReplyDelete
  19. Διακόσια περίπου χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η Ελλάδα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της ιστορίας της να γίνει κράτος πλήρως ανεξάρτητο...

    Είχε πάντα πολιτικές και –κυρίως- οικονομικές δεσμεύσεις, τις οποίες αδυνατεί μονίμως να ξεπεράσει. Η ξενοκρατία έπαιξε –και εξακολουθεί να παίζει- το ρόλο της σε αυτόν τον τόπο.

    Η χώρα κέρδισε την ανεξαρτησία της με την καθοριστική βοήθεια των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής, άρχισε να δανείζεται γρήγορα από το εξωτερικό, ενώ σε κάθε κρίση προστρέχει στους ισχυρούς. Τις τελευταίες δεκαετίες μόνο είχαμε το «ευχαριστώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών» του Κ. Σημίτη μετά τα Ιμια και το Καστελόριζο του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε από την Ευρώπη και την Αμερική το 2010 να σώσουν την Ελλάδα. Τα παλαιότερα παραδείγματα είναι πολύ περισσότερα..............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=36&artid=221917

    ReplyDelete
  20. Σε πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε δύο παραβάσεις του F.I.R. Αθηνών προχώρησαν σήμερα έξι τουρκικά αεροσκάφη τα οποία πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο...

    Τα έξι αεροσκάφη συμμετείχαν σε έναν σχηματισμό, ενώ δύο ήταν οπλισμένα χωρίς να σημειωθεί εμπλοκή.

    Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
    http://www.naftemporiki.gr/story/926848/nees-parabiaseis-tou-ethnikou-enaeriou-xorou-apo-tourkika-aeroskafi

    ReplyDelete
  21. ΝΔ: Οι προεκλογικές υποσχέσεις αποδείχθηκαν ψεύτικες...

    Για «εκτός τόπου και χρόνου προεκλογικές υποσχέσεις που αποδείχθηκαν ψεύτικες» κάνει λόγο ο Κώστας Καραγκούνης σχετικά με τη σημερινή, αποκάλυψη, όπως τονίζει, της κας Φωτίου, ότι το μέτρο της σίτισης αφορά 155 και όχι 300 χιλιάδες δικαιούχους.

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρει ότι οι υποσχέσεις που μοίρασε η κυβέρνηση στον κόσμο και τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Βαρουφάκης στους εταίρους προχθές ήταν εκτός τόπου και χρόνου, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν τα ψέματα».

    Όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση Σαμαρά πέρυσι διένειμε 450 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων χωρίς οικονομικά ισοδύναμα» ενώ «η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου από τα 2 δισ. που υποσχέθηκε στη Θεσσαλονίκη ότι θα διέθετε άμεσα, αναζητά τώρα 200 εκατ. ευρώ με ισοδύναμα, δηλαδή με νέα μέτρα».

    «Ηταν προφανές ότι τα 300 χιλιάδες νοικοκυριά που δήθεν θα περιελάμβανε το μέτρο για τη σίτιση δεν καλύπτονται από αυτά που έχει ήδη προϋπολογίσει», συμπληρώνει ακόμη ο κ. Καραγκούνης, επισημαίνοντας πως φαίνεται και από το γεγονός ότι σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός κα Φωτίου αποκάλυψε στη Βουλή ότι τελικά οι δικαιούχοι θα είναι 155 χιλιάδες.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=200943
    12/3/15

    ReplyDelete
  22. Κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ομιλία του στον ΟΟΣΑ, ασκεί το ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας στον ίδιο και την κυβέρνηση ότι δεν έχουν αίσθηση των διεθνών διαδικασιών, αρμοδιοτήτων και συσχετισμών, ότι χάνουν πολύτιμο εθνικό χρόνο και ότι επιδεινώνουν από τις εκλογές έως τώρα όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, αποδυναμώνοντας τη διεθνή θέση της χώρας...
    Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η ομιλία του κ. Τσίπρα στον ΟΟΣΑ – στην οποία περιλαμβάνεται και έπαινος για το ΔΝΤ και την «πρωτοπόρα έρευνα του για την ανισότητα διεθνώς» – δείχνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν καμία αίσθηση των διεθνών διαδικασιών, αρμοδιοτήτων και συσχετισμών». «Προσπαθούν» συνεχίζει «να εντάξουν και τον ΟΟΣΑ σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που δημιουργεί φευγαλέες εντυπώσεις πίσω από τις οποίες επιχειρούν να κρύψουν την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου για τη χώρα». Σε αυτό το πλαίσιο τους κατηγορεί ότι «νομίζουν ότι κερδίζουν χρόνο, ενώ στην πραγματικότητα χάνουν πολύτιμο εθνικό χρόνο και πενήντα ημέρες τώρα επιδεινώνουν όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και αποδυναμώνουν τη διεθνή της θέση»....................http://www.crashonline.gr/πασοκ-για-συριζα-δεν-έχουν-αίσθηση-των/
    12/3/15

    ReplyDelete
  23. Aνοικτό το ενδεχόμενο περικοπής των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται, άφησε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη...

    «Είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 ή ακόμη και στα 56, υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνταξιούχοι στα 45, αυτό πρέπει να σταματήσει», ανέφερε η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του Deree.
    http://www.zougla.gr/politiki/article/endexomeno-perikopis-proron-sintaksiodotiseon
    12/3/15

    ReplyDelete
  24. Ασχοληθείτε με την τρόικα και αφήστε ήσυχους τους νεκρούς...

    Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και κυρίως του αναγκαστικού δανείου το οποίο η τότε χειμαζόμενη Ελλάδα υποχρεώθηκε να λάβει για να… τρέφει τον γερμανικό στρατό Κατοχής δεν εγκαταλείπεται και τίθεται συνεχώς από την Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια.

    Κατά τη προηγούμενη βουλευτική περίοδο λειτούργησε ειδική επιτροπή που ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα, έλαβε όλα τα αναγκαία στοιχεία – και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – και εξέδωσε πόρισμα, προκειμένου όλα αυτά να αξιοποιηθούν από την πατρίδα μας, αλλά και να αποφασιστεί ο προσφορότερος τρόπος και χρόνος κατά τον οποίο θα εκκινήσει η διαδικασία διεκδίκησης.

    Η σημερινή συζήτηση – και μάλιστα σε μια περίοδο εξαιρετικά πιεστική, κατά την οποία η χώρα έχει άλλες προτεραιότητες, με σημαντικότερη την επιβίωσή της στον παρόντα χρόνο – δεν έχει άλλο παρά προπαγανδιστικό σκοπό.

    Και ο σκοπός αυτός δεν είναι άλλος από τον αποπροσανατολισμό του λαού από τις σημερινές επικίνδυνες χασμωδίες, η ενίσχυση ενός επικίνδυνου αισθήματος θυματοποίησης και η αναβίωση ενός εξωτερικού εχθρού....................http://www.elzoni.gr/html/ent/958/ent.52958.asp
    13/3/15

    ReplyDelete
  25. Τις προυποθέσεις επανέναρξης των συνομιλιών στο Κυπριακό συζήτησε στο Λονδίνο ο υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε συνομιλίες με τον Βρετανό υπουργό Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον...

    Ερωτηθείς για το ρόλο της Βρετανικής κυβέρνησης, ο κύριος Κασουλίδης τόνισε ότι θα χρειαστεί η βοήθεια των οποιωνδήποτε στη διάρκεια των συνομιλιών, ώστε να υπάρξει πολιτική βούληση για σμίκρυνση της απόστασης μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον εξέφρασε την ελπίδα να επαναρχίσουν σύντομα ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/13038-oi-proupotheseis-gia-epanenarksi-ton-synomilion
    13/3/15

    ReplyDelete
  26. Φερχόφστατ: Δεν λύνονται μόνο με τις επανορθώσεις τα προβλήματα της Ελλάδας...

    Στη διαμάχη Αθήνας-Βερολίνου για την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων αναφέρεται ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Βερχόφστατ.

    Μέσω Twitter, o πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να επικεντρωθεί στο πώς θα δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες και όχι στο να ενισχύει το μίσος μεταξύ των δύο λαών.

    «Οι γερμανικές επανορθώσεις δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους απέτυχε το Κράτος: η διαφθορά και το πελατειακό σύστημα» αναφέρει........................http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=685172

    ReplyDelete
  27. Δυσοίωνα φαίνεται πως είναι τα μηνύματα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των επαφών της στις Βρυξέλλες...

    Τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι χαρακτηριστικά.

    Όπως είπε, λοιπόν, ο κ. Σουλτς, ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να παρέμβει για να πάρει η Ελλάδα τα χρήματα την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η απάντηση που έλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός μάλλον δεν ήταν αυτή που περίμενε: «Αυτό είναι θέμα του Eurogroup και όχι του ευρωκοινοβουλίου» είπε ο κ. Σουλτς στον κ. Τσίπρα, όπως δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους. Ωστόσο, οι δηλώσεις Σουλτς στην ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα έγιναν πιο σκληρές στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο κ. Σουλτς εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πάρει τα χρήματα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απάντησε «όποιος πιστεύει πάει στην Εκκλησία…»....................http://www.crashonline.gr/η-απάντηση-αίνιγμα-του-μάρτιν-σουλτς-γ/
    13/3/15

    ReplyDelete
  28. Γιουνκέρ: «Ηρθε η ώρα για συνεργασία»...

    ......«Η Κομισιόν πάντα θέλει να έχει βοηθητικό ρόλο, αν και δεν είναι μείζων παίκτης», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ε.Ε. είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να υπάρξει επιτυχία στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – εταίρων...»

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν, επίσης, είπε πως «δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία, ήρθε η ώρα για συνεργασία», υπογραμμίζοντας πως «τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που έχουμε μπροστά μας».......http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201001
    13/3/15

    ReplyDelete
  29. «Ψευτομάγκικες αερολογίες» από την Ελλάδα, λέει ο Φόλκερ Κάουντερ του CDU/CSU...

    Για «ψευτομάγκικες αερολογίες» από πλευράς της Ελλάδας, από τις οποίες η Γερμανία δεν πρέπει να επηρεάζεται, έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Φόλκερ Κάουντερ.

    Η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε οποιαδήποτε μορφή προνομιακής μεταχείρισης από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, δηλώνει ο κ. Κάουντερ στην εφημερίδα «Bild» και επισημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να συγκεντρωθεί στην παρουσίαση του προγράμματός της για την υλοποίηση του δεύτερου προγράμματός βοήθειας. Διευκρινίζει δε ότι δεν είναι η ώρα να συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης.
    (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/13/volker-kauder_n_6862374.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece
    13/5/15

    ReplyDelete
  30. Ενοχλημένος ο Γιώργος Χατζημαρκάκης με τον Νίκο Κοτζιά...

    Δεν ανανεώνεται το συμβόλαιο του Γιώργου Χατζημαρκάκη με το υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο κατείχε θέση πρέσβη εκ προσωπικοτήτων επί Βενιζέλου.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θεωρεί απολύτως επιβεβλημένη την απόφασή του να ορίσει συντονιστή για τις ελληνογερμανικές σχέσεις τον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο, Δημήτρη Ράλλη.

    Ο κ. Χατζημαρκάκης, έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας στις 5 Νοέμβρη 2014, εξάμηνης διάρκειας με έμφαση στις ελληνογερμανικές σχέσεις, αντικείμενο που πλέον θα έχει ο κ. Ράλλης από τις 5 Απριλίου..................http://www.crashonline.gr/ενοχλημένος-ο-γιώργος-χατζημαρκάκης/
    13/3/15

    ReplyDelete
  31. Στουρνάρας: Η αβεβαιότητα απειλεί την οικονομία και τις θυσίες του λαού...

    Ως το μεγαλύτερο κίνδυνο εκτροχιασμού της οικονομίας, αλλά και να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, χαρακτήρισε την αβεβαιότητα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε ημερίδα που διοργανώνει η Τράπεζα της Ελλάδος για την αγορά ακινήτων.............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64155293
    13/3/15

    ReplyDelete
  32. Οι κυβερνήσεις των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έφθασαν σε συμφωνία για την ανανέωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που λήγουν τον Ιούλιο, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ...

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συζητήσουν το θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας. Ορισμένες χώρες ασκούν πιέσεις για την ανανέωση από τώρα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

    "Ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα θα το δούμε στο Συμβούλιο, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ομοφωνία για την επέκταση όλων των κυρώσεων που λήγουν τον Ιούλιο", δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

    Η πλειοψηφία των χωρών θα υποστηρίξει ότι η συζήτηση για την ανανέωση των οικονομικών κυρώσεων θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Ιούλιο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113479173
    13/3/15

    ReplyDelete
  33. Independent: Αυτές είναι οι 4 επιλογές της Ελλάδας και καμιά τους δεν είναι καλή ...

    Ο πρώην τραπεζίτης και νυν συγγραφέας Satyajit Das με άρθρο του στη βρετανική Independent ασχολείται με τις επιλογές που έχει τώρα μπροστά της η Ελλάδα, ενώ για αρχή, αναφέρεται στη γνωστή σάτιρα του 1964 Dr Strangelove την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Και διερωτάται: Grexit χωρίς κίνδυνο μετάδοσης; Θα μοιάζει με την πεποίθηση του Dr Strangelove ότι μπορεί κανείς να επιβιώσει από μια πυρηνική καταστροφή. Όπως γράφει το άρθρο, οι επιλογές της Ελλάδας είναι πλέον καθαρές.
    Η πρώτη επιλογή είναι η ΕΕ να κάνει υπαναχωρήσεις στο θέμα της ωρίμανσης των δανείων (ειδικά στα βραχυπρόθεσμα) επεκτείνοντας το χρόνο αποπληρωμής τους. Το χρέος αντικαθίσταται με ομόλογα που καθορίζονται από τους ρυθμούς ανάπτυξης, η ΕΚΤ συνεχίζει να υποστηρίζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών και η μισητή Τρόικα αποχωρεί στο παρελθόν και μετονομάζεται................http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/03/independent-4.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#.VQLaRY4YE9Q
    13/3/15

    ReplyDelete
  34. Σε δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει την Τετάρτη 18 Μαρτίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους...

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, «την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ, λήξεως 19 Ιουνίου 2015»..............http://www.zougla.gr/money/article/odix-dimoprasia-entokon-gramation-tin-tetarti-1151798

    ReplyDelete
  35. Παναρίτη: Οι δανειστές μάς πρότειναν να μην πληρώσουμε 1-2 μισθούς...

    Στην αποκάλυψη ότι οι δανειστές πρότειναν να μην πληρωθούν μισθοί ενός ή δύο μηνών, αν η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας προχώρησε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree.

    «Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μάς απαντούν 'μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες' είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις συζητήσεις, αλλά και του τρόπου που οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό ζήτημα................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231392541
    13/3/15

    ReplyDelete
  36. Ντέισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν πρέπει να κατηγορεί τη Γερμανία για τα προβλήματά της...

    Για λάθος των Ελλήνων να κατηγορούν τη Γερμανία για τα προβλήματά τους έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

    «Το ζήτημα είναι ότι στην Ελλάδα μεγάλο μέρος των προβλημάτων της χώρας αποδίδεται (σε παράγοντες) εκτός Ελλάδας (…) Η Γερμανία είναι το πιο δημοφιλές θύμα αυτή την περίοδο» δήλωσε ο Ντέισελμπλουμ πριν από την έναρξη υπουργικού συμβουλίου της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη.

    Υπερασπιζόμενος τη στάση της Γερμανίας πρόσθεσε ότι «οι Γερμανοί έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια ακριβώς για να βοηθήσουν την Ελλάδα με φθηνά δάνεια».

    «Οι ίδιοι οι Έλληνες έχουν πει ότι η Γερμανία είναι εταίρος και σύμμαχός τους, και αυτό παρεμπιπτόντως ισχύει στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ επίσης, οπότε ας συνεργαστούμε ήρεμα» υπογράμμισε ο Ντέισελμπλουμ.
    Πηγή: ΑΜΠΕ
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/927221/nteiselmploum-i-ellada-den-prepei-na-katigorei-ti-germania-gia-ta-problimata-tis

    ReplyDelete
  37. Αγγλογερμανική συμμαχία για τη μείωση των επιδομάτων των μεταναστών από την ΕΕ...

    Το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και η Γερμανία θέλουν να δουν αυστηρότερους ελέγχους στην πρόσβαση των μεταναστών της ΕΕ στα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Γερμανός βουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών της CSU, αδελφού κόμματος του CDU της Merkel, Stephan Mayer, ο οποίος επισκέφθηκε το Λονδίνο προκειμένου να ενισχύσει την εν λόγω εκστρατεία.

    Μιλώντας σε συνέδριο για την αγγλογερμανική μεταρρύθμιση, το οποίο φιλοξενήθηκε από την δεξαμενή σκέψης Open Europe, ο Mayer είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν καθαρά «ένα αυξανόμενο πρόβλημα κατάχρησης της καλής διαβίωσης των μεταναστών της ΕΕ». «Θέλουμε τη μετανάστευση στην αγορά εργασίας, αλλά και την πρόληψη της μετανάστευσης στο κέντρο της εργασίας», πρόσθεσε ο Mayer, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της Bundestag και εκπρόσωπος της CSU για θέματα μετανάστευσης στη Βαυαρία.................http://www.euractiv.gr/%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B1/anglogermaniki-simmachia-gia-miosi-ton-epidomaton-ton-metanaston-apo-tin/

    ReplyDelete
  38. Ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, προειδοποίησε ξανά, σε συνέντευξη στο γερμανικό Der Spiegel, ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι κίνδυνοι που θα ήγειρε μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καθώς, όπως τόνισε, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ενιαίου νομίσματος...

    «Σε τελευταία ανάλυση όλοι μας στην Ευρώπη πιθανόν συμφωνούμε ότι μια Grexit (σ.σ. η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη) θα ήταν μια καταστροφή — για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ευρωζώνη ως σύνολο» είπε ο Μοσκοβισί στο περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με μια προδημοσίευση της συνέντευξής του που περιέχεται στο τεύχος του με αυριανή ημερομηνία εξωφύλλου.

    «Εάν μια χώρα εγκαταλείψει αυτή τη (νομισματική) ένωση, οι αγορές θα αναρωτηθούν αμέσως ποια χώρα θα είναι η επόμενη και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ότι θα είναι η αρχή του τέλους» εξήγησε ο Μοσκοβισί....................http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/13/oikonomia-moskobisi-grexit---_n_6865194.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece

    ReplyDelete
  39. ΥΠΟΙΚ: Δεν υφίσταται δίλημμα να πληρώσουμε μισθούς ή δανειακές υποχρεώσεις...

    Να βάλει τέλος στις παρερμηνείες που τυχόν δημιούργησαν οι δηλώσεις της συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, Ελενας Παναρίτη, περί ανεπίσημης παραίνεσης των εκπροσώπων των θεσμών προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να μην πληρωθούν ένας ή δύο μισθοί αν το Δημόσιο αντιμετωπίσει ταμειακό πρόβλημα, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. «Τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας» τονίζεται σε ανακοίνωση...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64155413
    13/3/15

    ReplyDelete
  40. Προβοκάτσια από δυνάμεις εντός και εκτός, βλέπει ο αν. υπουργός Αμυνας...

    «Δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας έχουν συστρατευτεί σε μια κοινή επιχείρηση με στόχο να υπονομεύσουν και να διαβάλουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει στο διεθνές προσκήνιο το θέμα των γερμανικών οφειλών» κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.

    Με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο κ Ήσυχος κάνει λόγο για «πολιτικά στελέχη κομμάτων, όπως ο Δ. Τσιόδρας από το Ποτάμι και ο Α. Γεωργιάδης από τη ΝΔ, σε διατεταγμένη αποστολή και με "μονταζιέρα" γνωστό "μεγκάλο" τηλεοπτικό σταθμό», τα οποία «επιχειρούν μια προβοκάτσια με καθαρά γκεμπελίστικα χαρακτηριστικά», «διαστρεβλώνοντας την πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου», σχετικά με τη σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων για τις γερμανικές αποζημιώσεις................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231392688
    13/3/15

    ReplyDelete
  41. «Λουκέτο» στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου...

    Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό φύλαξης είχαν ως αποτέλεσμα να μπει λουκέτο στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.

    Τμήματα του χώρου και το μουσείο θα είναι επισκέψιμα ύστερα από συνεννόηση με την αρμόδια εφορεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Από τον περασμένο Δεκέμβριο με έγγραφό της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων είχε δηλώσει την αδυναμία της να εξασφαλίσει τη λειτουργία του χώρου το Μάρτιο.

    «Με το υφιστάμενο προσωπικό ο χώρος δεν έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει, ακόμη και αν παραμείνει κλειστός», δήλωσε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο διευθυντής της Εφορείας, Δημήτρης Αθανασούλης.

    Για αυτό αποφασίστηκε να κλείσει ο αρχαιολογικός χώρος το Μάρτιο και να επαναλειτουργήσει στις αρχές Απριλίου, όταν αναμένεται η ενίσχυση με ωρομίσθιους για να εφαρμοστεί το διευρυμένο θερινό ωράριο σε 33 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας.

    Μετά από διαδοχικές συσκέψεις αποφασίστηκε να είναι ανοιχτός μόνο για ορισμένες ώρες και μέρες ο αρχαιολογικός χώρος, με συνδρομή προσωπικού από τη Μύκονο.
    http://www.crashonline.gr/λουκέτο-στον-αρχαιολογικό-χώρο-της/
    14/3/15

    ReplyDelete
  42. Spiegel: Να πληρώσουμε για το Δίστομο για να τελειώνουμε...

    Ηθικά και πολιτικά σωστό κρίνει την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, το περιοδικό Spiegel, τονίζοντας πως η κίνηση αυτή θα αφαιρέσει επιχειρήματα από τον Αλέξη Τσίπρα.

    Το κύριο άρθρο της ιστοσελίδας του Spiegel, που υπογράφει ο Ντέιβιντ Μπόκινγκ, τάσσεται υπέρ της αποπληρωμής μέρους των γερμανικών αποζημιώσεων, σημειώνοντας πως μια τέτοια κίνηση «θα εμπόδιζε την κυβέρνηση Τσίπρα να συνεχίσει να συνδέει την δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας με το παρελθόν».

    Η κυβέρνηση Τσίπρα, συνεχίζει, απειλεί με κατάσχεση γερμανικών ακινήτων στο ελληνικό έδαφος αν και παρόμοιες ενέργειες έχουν αποτύχει αρκετές φορές στο παρελθόν στα διεθνή δικαστήρια. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι η αποζημίωση αυτή θα ήταν μια λύση για τη σημερινή κρίση χρέους. Αυτό ανέντιμο, εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και ενώ έχει υπάρξει μεταφορά μεγάλων κεφαλαίων στο πλαίσιο της ΕΕ........................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64155680
    14/3/15

    ReplyDelete
  43. Παντοάν: Η Ιταλία δεν κινδυνεύει από ενδεχόμενο Grexit...

    Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα δημιουργούσε κίνδυνο για την Ιταλία, δήλωσε σήμερα, Σάββατο, ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντοάν, μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε πως η αποχώρηση μιας χώρας από τη νομισματική ένωση θα δημιουργούσε το ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη.

    «Οι κίνδυνοι για την Ιταλία δεν θα αυξάνονταν από ένα Grexit» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο περιθώριο της οικονομικής διάσκεψης στη βόρεια Ιταλία.

    Ο Παντοάν, ο οποίος έχει υποστηρίξει πως η Ιταλία δεν διατρέχει κίνδυνο να μεταδοθεί σε αυτήν η κρίση, δήλωσε πως μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν «πολύ αρνητική», αλλά πρόσθεσε πως είναι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί μια λύση.

    Αξιωματούχοι της ΕΕ προειδοποίησαν χθες, Παρασκευή, πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε σε «καταστροφή».
    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231392757
    14/3/15

    ReplyDelete
  44. Σόιμπλε: Δεν βοηθούν τα συνθήματα, χρειάζεται υπευθυνότητα...

    Οι αιτίες των προβλημάτων στην Ελλάδα δεν βρίσκονται στις Βρυξέλλες, στην Ευρώπη ή τη Γερμανία, βρίσκονται στο ότι η Ελλάδα ζούσε για πολύ καιρό υπεράνω των δυνατοτήτων της, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard και συμπλήρωσε ότι ίσως η Ευρωζώνη υπήρξε επίσης ένας πειρασμός.

    Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι είναι σημαντικό η κυβέρνηση να πείσει την κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, για να υπάρξει έξοδος από την κρίση, πρόσθεσε ότι αυτό είναι δύσκολο και πως τα συνθήματα δεν βοηθούν.

    Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, η υπεύθυνη ηγεσία θα πρέπει να προσπαθήσει να φέρει τις προσδοκίες του πληθυσμού σε εναρμόνιση με την πραγματικότητα..................http://www.naftemporiki.gr/finance/story/927489/soimple-den-boithoun-ta-sunthimata-xreiazetai-upeuthunotita

    ReplyDelete
  45. Μνημόνιο συναντίληψης με την Αιγυπτιακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου (Egyptian Natural Gas Holding Company – EGAS) για την τεχνική μελέτη εξαγωγής και πώλησης του κυπριακού αερίου προς την Αίγυπτο, υπέγραψε σήμερα η Εταιρία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ)....

    Η τελετή υπογραφής έγινε στο Sharm El Sheikh στην Αίγυπτο στα πλαίσια τους Αιγυπτιακής Οικονομικής Συνόδου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΚ.

    Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπεγράφη σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία και στο Κάιρο μεταξύ του Υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Sherif Ismail και του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη και μεταξύ άλλων, θα διευκολύνει τη συνεργασία των δυο χωρών για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Αφροδίτη», στο Τεμάχιο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές αερίου που υπάρχουν στην Αίγυπτο προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε στα πλαίσια της υπογραφής του Μνημονίου. Ειδικότερα, με την υπογραφή του Μνημονίου αναλαμβάνουν η EGAS και η ΕΥΚ να εξετάσουν τις τεχνικές λύσεις για τη μεταφορά φυσικού αερίου, μέσω απευθείας θαλάσσιου αγωγού από το κοίτασμα «Αφροδίτη» προς την Αίγυπτο. “Με τον τρόπο αυτό θα βελτιστοποιηθεί η χρήση των υποδομών φυσικού αερίου και θα επιτευχθεί προστιθέμενη αξία τόσο για την Κύπρο όσο και για την Αίγυπτο”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/oikonomia/item/13142-ypografike-mnimonio-gia-polisi-fysikoy-aeriou-stin-aigypto
    14/3/15

    ReplyDelete
  46. Φλαμπουράρης: Δεν θα πάρουμε νέο δάνειο τον Ιούνιο..

    Συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά ή και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εφόσον χρειαστεί, προαναγγέλλει σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης ενώ εμφανίζεται κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί δάνειο τον Ιούνιο.............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64155864

    ReplyDelete
  47. Μήνυμα Κατάινεν στην Αθήνα: «Θέλουμε πράξεις όχι λόγια»...

    «Θέλουμε δράση, πράξεις, όχι απλώς υποσχέσεις. Μετά το Εurogroup θα δει πώς μπορούν να γίνουν οι εκταμιεύσεις» δηλώνει στην εφημερίδα «RealNews» ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν και τονίζει πως: «Οι συνομιλίες ξεκίνησαν για να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, την οποία θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποδεχθούν οι άλλοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Και μετά, θέλουμε να δούμε την εφαρμογή. Τότε και μόνο μπορεί η βοήθεια να συνεχιστεί».

    Ο κ. Κατάινεν αναφέρει πως «μέχρι τον φετεινό χειμώνα τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα. Η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%, όλοι μιλούσαν για την ανάγκη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Η Ελλάδα θα έβγαινε από το πρόγραμμα, απλώς με μια ασφαλιστική δικλείδα..................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113480091

    ReplyDelete
  48. ΕΣΠΑ: Οι Βρυξέλλες «παγώνουν» την πρόσβαση σε 25 δισ. ευρώ...

    Στερεύει από τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική της πηγή η οικονομία, καθώς η Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα δεν θα έχει πρόσβαση στα κοινοτικά ταμεία, για πρώτη φορά από το 1981.

    Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25 δισ. ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, από την πρώτη εβδομάδα εκλογής της νέας κυβέρνησης άρχισαν να φτάνουν αρνητικά μηνύματα τα οποία μετέδιδαν ότι οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν σε συστημική βάση τις οργανωτικές δομές του νέου ΕΣΠΑ.................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231392798
    14/2/15

    ReplyDelete
  49. Χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι στα εγκαίνια της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη...

    Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να διαμαρτυρηθούν κατά των πολιτικών λιτότητας την ερχόμενη Τετάρτη, στη Φρανκφούρτη, έξω από τα νέα πολυώροφα κεντρικά κτίρια που εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η αξία των οποίων ανέρχεται στο 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ.

    Η εκδήλωση διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το Reuters, ακολουθεί τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο, έξω από το κτίριο που συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ στη Λευκωσία και σηματοδοτεί τη δυσαρέσκεια για τον ισχυρό θεσμό της Ευρωζώνης, ο οποίος επεδίωξε να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική αντιπαράθεση που επικρατεί στην Ευρωζώνη.

    “Ο κύριος λόγος για τη διαμαρτυρία είναι ότι η ΕΚΤ συμμετέχει στην Τρόικα και η Τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έχουν ωθήσει πάρα πολλούς (ανθρώπους) σε κατάσταση φτώχειας», δήλωσε ο Ulrich Wilken, ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί πλησίον των νέων κεντρικών γραφείων της ΕΚΤ, αξίας 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ..................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201160
    15/3/15

    ReplyDelete
  50. Βαρουφάκης: Δεν αγαπώ την προβολή στα Μέσα Ενημέρωσης...

    Αναλυτική συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», με τίτλο «Ελπίζω ο Ρέντσι να εκμεταλλευθεί όλη την δουλειά της Αθήνας».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προβολή του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ των άλλων τονίζει ότι «δεν αγαπά την προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διότι όσο σε ανεβάζουν, τόσο κινδυνεύεις να πονέσεις όταν πέσεις».

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξηγεί ότι «ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας με μεγάλα χρέη θεωρείται ένας αδύναμος κρίκος. Αν επιτίθενται σε εμένα, φτάνουν στον πρωθυπουργό και στο σύνολο της κυβέρνησης. Η δολοφονία ενός προσώπου (character assassination) είναι μια εν δυνάμει προβλεπόμενη κορύφωση: δεν εκπλήσσομαι και ούτε ταράσσομαι».............http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/15/politiki-varoufakis-_n_6873052.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece
    15/3/15

    ReplyDelete
  51. Die Welt: Η Ελλάδα αδιαφορεί για το «μαύρο χρήμα» στην Ελβετία...

    Σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας και, ειδικότερα, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών εξαπολύει σε σημερινό άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, υποστηρίζοντας πως παρόλο που το ελληνικό «μαύρο χρήμα» στην Ελβετία ανέρχεται σε περίπου 800 δισ. ευρώ, κανείς στην Αθήνα δεν ενδιαφέρεται να το φορολογήσει............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64156121
    15/3/15

    ReplyDelete
  52. «Ο κ. Βαρουφάκης ελπίζουμε να έχει μπερδέψει τα ταμειακά διαθέσιμα με τα αποθεματικά των ταμείων« ανέφερε η ΝΔ, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής...

    Με αφορμή δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι «δεν έχουμε πάρει ούτε 1 ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης δήλωσε:

    «Ο κ. Βαρουφάκης ελπίζουμε να έχει μπερδέψει τα ταμειακά διαθέσιμα με τα αποθεματικά των ταμείων. Αν όχι, τότε η αναφορά του στα αποθεματικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Περιμένουμε άμεσα διευκρινίσεις».............http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231392884

    ReplyDelete
  53. Φλαμπουράρης: Το ευρωπαϊκό χρέος είναι αέρας, θα πληρώσουμε με... αέρα...

    Το χρέος άνω των 10 τρισεκατομμυρίων της Ευρώπης είναι αέρας «γι' αυτό και εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα» δηλώνει γελώντας στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

    Ερωτηθείς για τον κίνδυνο «ατυχήματος» ο κ. Φλαμπουράρης απαντά: «Οχι δεν υπάρχει "ατύχημα". Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;»

    Ερωτηθείς τι πιστεύει εκείνος, ο υπουργός Επικρατείας απαντά: «Αέρας είναι. Γι' αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα!». Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος, ακολουθεί μικρή παύση, την κοιτάι και γελάει.............http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=685942
    15/3/15

    ReplyDelete
  54. Φθάνει σήμερα στην Κύπρο ο Έσπεν Μπάρθ Άιντα για νέο κύκλο επαφών με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων...

    Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα παραμείνει στο νησί μέχρι τις 18 Μαρτίου.

    Θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου ενώ θα συναντηθεί και με τις διαπραγματευτικές ομάδες των δύο κοινοτήτων.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/13207-epanerxetai-gia-epafes-o-ainta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τις επαφές του στο νησί άρχίζει το απογευμα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο από χθες βράδυ...

      Πρώτη συνάντηση είναι με την αντιπροσωπεία της τουρκοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας στη νεκρή ζώνη ενώ αύριο το απόγευμα θα έχει συνάντηση με την ελληνοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα.

      Αύριο στις 10 το πρωί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στις 11:30 π.μ θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

      Ήδη σήμερα έχει ανακοινωθεί από τον κύριο Ναμί ότι τον Απρίλιο θα τερματιστεί η NAVTEX και θα φύγει το Μπαρμπαρός γεγονός που δημιουργεί μεγάλες πιθανότητες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
      http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/13250-arxizei-tis-epafes-tou-o-ainta
      16/3/15

      Delete
  55. Σκουρλέτης: Κύκλοι στην Ε.Ε. θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Δεν θέλουμε μνημονιακή χρηματοδότηση....

    Για κύκλους στην Ε.Ε. οι οποίοι θέλουν να ρίξουν την ευρωπαϊκή κυβέρνηση έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας για τακτική καθυστέρησης της χρηματοδότησης και άρνηση όσον αφορά στην παροχή στήριξης εκτός του «πρίσματος των μνημονιακών υποχρεώσεων».

    Όπως είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, «χρηματοδότηση μνημονιακή δεν θέλουμε» και διαβεβαίωσε πως δεν θα ληφθούν μέτρα λιτότητας. Όπως σημείωσε, διλήμματα στη διαπραγμάτευση δεν θέτει μόνο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και προειδοποίησε ότι αν οι κινήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών οδηγήσουν στη διάλυση της ευρωζώνης, τότε η Ιστορία θα καταγράψει το όνομά του με τον ανάλογο τρόπο.Προσέθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση διατηρεί «όλα τα βέλη στη φαρέτρα της», διευκρινίζοντας όμως πως δεν μιλά για ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη. Τέλος, διαβεβαίωσε πως θα καταβληθούν χωρίς κανένα πρόβλημα οι μισθοί και οι συντάξεις.
    http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/16/skourletis-kybernhsh_n_6875956.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece
    16/3/15

    ReplyDelete
  56. Λύσεις εκτάκτου ανάγκης για τις συντάξεις...

    Σε αναζήτηση «εναλλακτικών» τρόπων εξεύρεσης... ζεστού χρήματος είναι τα ασφαλιστικά ταμεία. Η «μαύρη τρύπα» στην κύρια ασφάλιση αναμένεται να προσεγγίσει το 1,8 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ έξτρα ανάγκες υπάρχουν για επικουρικές συντάξεις, μερίσματα και εφάπαξ..............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64156400
    16/3/15

    ReplyDelete
  57. Ν. Τουσκ: Γεωπολιτικοί λόγοι αποτρέπουν το Grexit.....«Πρέπει να εμποδίσουμε το ανόητο σενάριο» της εξόδου από ατύχημα...

    «Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή» προειδοποιεί ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ και τονίζει ότι μια τέτοια τόσο δραματική εξέλιξη θα είχε όχι μόνο οικονομικές, αλλά και γεωπολιτικές συνέπειες για την Ευρώπη.

    «Πρέπει να εμποδίσουμε το ανόητο σενάριο» της εξόδου από ατύχημα, δηλώνει ο κ. Τουσκ σε συνέντευξή του σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η «Sueddeutsche Zeitung», και υπενθυμίζει ότι και ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αποτέλεσμα παρεξηγήσεων, ατυχημάτων και ανόητων τηλεφωνημάτων................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201222
    16/3/15

    ReplyDelete
  58. Κυπριανού: Ανέκδοτο ότι η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο...

    Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, η κατάσταση της οικονομίας σε Ελλάδα και Κύπρο και το Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε ανέκδοτο το ότι η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυπριακή κυβέρνηση κρατά απέναντι στην Ελλάδα στάση Τζέκιλ και Χάιντ, με τις διαφορετικές τοποθετήσεις του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη...............http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231393025
    16/3/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κύπρος: Αντιδράσεις της κυβέρνησης για δηλώσεις του γ.γ. του ΑΚΕΛ στην Αθήνα..

      Αναφερόμενος στον κ. Κυπριανού είπε ότι «αυτοί που με τη διακυβέρνηση τους οδήγησαν τον τόπο στην οικονομική καταστροφή κάνουν λόγο για ανέκδοτο και χλευάζουν τα περί εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο»...

      Λυπηρό χαρακτήρισε ο Κύπριος αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, το ότι το ΑΚΕΛ μετέφερε τις εσωτερικές πολιτικές διαφορές της Κύπρου στην Αθήνα...............http://www.protothema.gr/politics/article/459897/kupros-adidraseis-tis-kuvernisis-gia-diloseis-tou-gg-tou-akel-stin-athina-/
      16/3/15

      Delete
  59. Πυρά και από το ΠΑΣΟΚ για τα αποθεματικά των Ταμείων ....«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις» ....

    Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας θέση στην πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με αποθεματικά των Ταμείων και απαντώντας στις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Σακελλαρίδη για το PSI.

    «Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα ρευστότητας ‘αξιοποιώντας’ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, θα καταλάβει πόσο άθλιες και ανόητες ήταν και είναι οι συκοφαντίες κατά του PSI, δηλαδή του κουρέματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης του χρέους που έγινε το 2012», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

    Όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, «οι ευθύνες των συνδικαλιστικό-κομματικών διοικήσεων των Ταμείων που δεν σεβάστηκαν τις υποδείξεις της τότε κυβέρνησης και δεν αποκατέστησαν το χαρτοφυλάκιο των ταμείων μετά το PSI, όπως το έκανε το ΙΚΑ (που πήγε το χαρτοφυλάκιο του όχι απλώς στο 100% , αλλά στο 130 %), είναι μεγάλες και πρέπει να διερευνηθούν»........................http://www.naftemporiki.gr/story/927926/pura-kai-apo-to-pasok-gia-ta-apothematika-ton-tameion

    ReplyDelete
  60. ΝΔ: Η κυβέρνηση οφείλει να πει την αλήθεια στους αγρότες...

    Για χωρίς όρια εμπαιγμό των αγροτών από την κυβέρνηση κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή τη μη καταβολή της ενίσχυσης στους παραγωγούς βάμβακος.

    Περίπου πενήντα χιλιάδες δικαιούχοι βαμβακοπαραγωγοί περίμεναν έως τις 13 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου, την πληρωμή περίπου 180 εκατομμυρίων ευρώ για τη στρεμματική ενίσχυση βάμβακος του έτους 2014, αλλά κάτι τέτοιο έως σήμερα δεν έχει γίνει, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    «Ο εμπαιγμός των βαμβακοπαραγωγών δεν έχει όρια» αναφέρει η ΝΔ και τονίζει ότι «οφείλουν να πουν στους αγρότες όλη την αλήθεια και να ξεκαθαρίσουν άμεσα τι θα γίνει με τις πληρωμές τους».
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64156697
    16/3/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αύριο η ειδική ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς ...

      Αύριο πρόκειται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων βαμβακοπαραγωγών, η συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου.

      Σημειώνεται, ότι η συνδεδεμένη ενίσχυση αφορά σε περίπου 50.000 βαμβακοπαραγωγούς.
      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113481915

      Delete
  61. Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, απηχώντας και άλλους διεθνείς δανειστές της χώρας, την οποία πιέζουν για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων έναντι ρευστότητας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters...

    Η κ.Λαγκάρντ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ινδία, επεσήμανε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες για τους φορολογουμένους, αλλά πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα........http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91807

    ReplyDelete
  62. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση πως δεν είναι πια αντιπολίτευση στην προηγούμενη, αλλά ότι έχει τεράστια ευθύνη για το τι συμβαίνει στη χώρα, τονίζει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πως το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται στο 0.3% αντί του 1.4%...

    Στην σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως «βλέπουμε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει, με αυστηρή εφαρμογή των κανόνων της Eurostat, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014» και προσθέτει, ότι κύριο ρόλο στην εκτέλεση κάθε προϋπολογισμού, παίζει ο τελευταίος μήνας του έτους και οι δύο πρώτοι του επόμενου...................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201310
    16/3/15

    ReplyDelete
  63. Στον αγώνα για να αξιοποιηθούν άμεσα τα 2 δισ. ευρώ του ειδικού σχεδίου της Επιτροπής για το 2015 αρχίζει την Τρίτη η κυβέρνηση...

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν την Τρίτη οι αναπληρωτής υπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα Νίκος Χουντής και η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, προκειμένου να συναντηθούν με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Η συνάντηση είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας Γιούνκερ -Τσίπρα κατά την οποία συζητήθηκε το ειδικό σχέδιο της Επιτροπής.

    Τα κονδύλια αυτά θα διοχετευθούν για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, της ανεργίας καθώς και για την ανάκαμψη της οικονομίας.
    http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/16/oikonomia-poltiki-giounker-brykselles_n_6880110.html

    ReplyDelete
  64. Earthquake M 4.0 - DODECANESE IS.- 28 km W of Ródos - local time: 22:09...

    Magnitude Mw 4.0
    Region DODECANESE IS.-TURKEY BORDER REG
    Date time 2015-03-16 20:09:33.3 UTC
    Location 36.47 N ; 27.91 E
    Depth 2 km
    Distances 226 km S of İzmir, Turkey / pop: 2,500,603 / local time: 22:09:33.3 2015-03-16
    92 km SW of Muğla, Turkey / pop: 48,183 / local time: 22:09:33.3 2015-03-16
    28 km W of Ródos, Greece / pop: 56,128 / local time: 22:09:33.3 2015-03-16
    20 km W of Kremastí, Greece / pop: 4,700 / local time: 22:09:33.3 2015-03-16
    http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=432165#summary
    16/3/15

    ReplyDelete
  65. Χωριστές συναντήσεις Άιντα με Αναστασιάδη και Έρογλου ...

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει στις 10:00 π.μ ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντα και στις 11:30 π.μ θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς 'Ερογλου σε μια προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.

    Χθες ο κύριος Άιντα είχε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της τουρκοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας στη νεκρή ζώνη ενώ σήμερα το απόγευμα θα έχει συνάντηση με την ελληνοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα.
    http://riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/13275-xoristes-synantiseis-ainta-me-anastasiadi-kai-eroglou
    17/3/15

    ReplyDelete
  66. Το Αφροδίτη καλύπτει την Κύπρο και τις αγορές τις περιοχής...

    Τις προοπτικές του οικοπέδου 12 και του κοιτάσματος Αφροδίτη ανέδειξε ο Ben Diilon αντιπρόεδρος της Noble Energy αρμόδιος για τις επικοινωνίες της κυβερνητικές σχέσεις.

    Στην εισαγωγική του ομιλία σε συνέδριο του Eastern Mediterranean Gas Conference που πραγματοποιείται στη Λευκωσία το στέλεχος της Noble αναφέρθηκε στις εμπορικές προοπτικές του κοιτάσματος Αφροδίτη το οποίο όπως είπε εκτός από τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς της Κύπρου μπορεί να καλύψει και αγορές τις περιοχής.

    Ο κ. Dillon τόνισε το ενδιαφέρον της εταιρείας του για τους υδρογονάνθρακες της περιοχής ενδιαφέρον το οποίο άρχισε από το 1999. Επικεντρώθηκε στα Ισραηλινά κοιτάσματα τα οποία μπορούν να επιφέρουν σημαντικές μειώσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος...............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201356
    17/3/15

    ReplyDelete
  67. Γερμανοί πολιτικοί υπέρ της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα...

    Πληθαίνουν οι φωνές από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και τους Πρασίνους υπέρ της καταβολής στην Ελλάδα των πολεμικών επανορθώσεων, παρά την αντίθετη στάση της γερμανικής κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με την Deutsche Welle, o αντιπρόεδρος του SPD Ράλφ Στέγκνερ ζήτησε να ανοίξει συζήτηση για το θέμα. «Ακόμη και μετά από δεκαετίες υπάρχουν ανοιχτά θέματα στο πεδίο του διεθνούς δικαίου, αλλά η συζήτηση δεν θα πρέπει να συγχέεται με την ευρωκρίση» τόνισε στο Spiegel Online.

    Ο επικεφαλής της ΚΟ των Πρασίνων Άντον Χοφράιτερ υπογράμμισε ότι το σχετικό κεφάλαιο δεν έχει κλείσει ούτε ηθικά αλλά ούτε και νομικά, ότι η γερμανική κυβέρνηση καλά θα έκανε να αναζητήσει τον διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση για την επεξεργασία των γερμανικών εγκλημάτων πολέμου στην Ελλάδα και να αναζητήσει φιλικό διακανονισμό».

    Τέλος, η Γκεζίνε Σβαν, πρόεδρος της Επιτροπής Βασικών Αξιών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, η οποία ήταν δύο φορές υποψήφια για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε ότι πολιτικά η υπόθεση είναι ξεκάθαρη και ότι πρέπει να αποζημιωθούν τα θύματα και οι συγγενείς τους.

    «Πρόκειται για την αναγνώριση ότι στην Ελλάδα διαπράχθηκαν αποτρόπαια εγκλήματα» ανέφερε.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64157090
    17/3/15

    ReplyDelete
  68. Bloomberg: Πληρωμή σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, έντοκα, Goldman Sachs την Παρασκευή...

    Στην υποχρέωση της Ελλάδας να καταβάλει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για δανειακές υποχρεώσεις έως την προσεχή Παρασκευή αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο υπογραμμίζει πως μεταξύ άλλων θα πρέπει να καταβληθεί δόση στην Εθνική Τράπεζα για το περίφημο «swap Τitlos» (συμφωνία ανταλλαγής επιτοκίου) της Goldman Sachs.


    Το πρακτορείο αναφέρει πως η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεμένει από μετρητά, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές να απελευθερώσουν περισσότερα χρήματα από τις υπολειπόμενες δόσεις του προγράμματος διάσωσης..............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231393295

    ReplyDelete
  69. Επιστρέφουν οι απολυμένοι στο δημόσιο...

    Σε 45 ημέρες από την ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι και δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

    Στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για:

    τον εκδημοκρατισμό και τον εξορθολογισμό της διοίκησης
    τα δικαιώματα των πολιτών και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας
    την αποκατάσταση αδικιών με την επαναφορά προσωπικού και την κινητικότητα των επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

    Σε ό,τι αφορά την επαναφορά προσωπικού, θα αφορά περίπου 3.900 εργαζόμενους που τελούν σε διαθεσιμότητα ή έχει λήξει η περίοδος αυτή και δεν απορροφήθηκαν σε άλλη υπηρεσία.................http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222200
    17/3/15

    ReplyDelete
  70. Πάντοαν: Η Ιταλία δεν κινδυνεύει αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ...

    «Ανεξάρτητα από τι λένε οι Έλληνες, η Ιταλία δεν διατρέχει κίνδυνο εξόδου από το ευρώ αν η Ελλάδα εξέλθει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.


    Μιλώντας στο περιθώριο του Φόρουμ Αμπροζέτι (Ambrosetti) στη λίμνη Κόμο ο Πάντοαν ανέφερε πως η Ιταλία έχει ενισχύσει σημαντικά τη θέση της και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών. «Νομίζω ότι οποιαδήποτε σχέση μεταξύ« Grexit »και Ιταλίας είναι εκτός τόπου», δήλωσε......................http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=686406
    17/3/15

    ReplyDelete
  71. Συμβολαιογράφοι: Να μην μπει «χέρι» στα ασφαλιστικά ταμεία...

    Να μη χρησιμοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων ζητούν οι συμβολαιογράφοι.

    Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν για τα χρήματα των ταμείων ότι «είτε πρόκειται για τα διαθέσιμά τους, είτε για τα αποθεματικά τους είτε για οποιαδήποτε άλλα ποσά, είναι «ιερά», καθώς προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων και προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών αναγκών».

    Όπως τονίζουν, «οι ζημιές που έχουν υποστεί τα ταμεία, κατά το παρελθόν, ακριβώς εξαιτίας των "εγκληματικών" επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι ανυπολόγιστες και τα έχουν οδηγήσει στη σημερινή τους δραματική κατάσταση».

    Οι συμβολαιογράφοι θυμίζουν «τη χρόνια υφαρπαγή των αποθεματικών των ταμείων από το κράτος και τη χρήση τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών, χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους»................http://www.naftemporiki.gr/story/928355/sumbolaiografoi-na-min-mpei-xeri-sta-asfalistika-tameia
    17/3/15

    ReplyDelete
  72. Την επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο έναντι της Λιβύης εξετάζει η ΕΕ...

    ο ενδεχόμενο να επιβάλει πετρελαϊκό εμπάργκο και να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης θα εξετάσει η ΕΕ αν αποτύχουν οι συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη χώρα. Υπό εξέταση είναι και η αποστολή Ευρωπαίων στρατιωτών στην περιοχή.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν χθες να καταρτιστούν προτάσεις για μια αποστολή των Βρυξελλών στη Λιβύη εφόσον από τις συνομιλίες επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ των δύο αντιπάλων κυβερνήσεων και των στρατών τους που μάχονται για την εξουσία, τέσσερα χρόνια μετά την ανατροπή του Καντάφι. Καλωσόρισαν δε την πρόταση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας αποστολής στη Λιβύη. Η Μογκερίνι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό, όμως στο πρόσφατο παρελθόν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η ΕΕ θα μπορούσε να στείλει μια ομάδα που θα επιτηρεί την εκεχειρία ή θα προστατεύει τα αεροδρόμια και άλλες υποδομές ενώ ευρωπαϊκά πλοία θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην εφαρμογή του εμπάργκο στην πώληση όπλων......................http://www.euractiv.gr/i-eyropi-kai-o-kosmos/tin-epivoli-petrelaikou-empargko-enanti-tis-liviis-exetazi/
    17/3/15

    ReplyDelete
  73. Υπέρ της παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, αλλά κατά στο θέμα των αποζημιώσεων εμφανίστηκε ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Μίκαελ Ροθ, μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό «Ν- tv»...

    Σημείωσε πως η κρίση χρέους στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρει μόνο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά το σύνολο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει υψηλός βαθμός συνοχής στην ΕΕ. Μας ενδιαφέρουν οι σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Δουλεύουμε κάθε μέρα κάτω από υψηλή πίεση. Καμία άλλη χώρα δεν έχω επισκεφθεί τόσο συχνά όσο την Ελλάδα και πρόκειται να ξαναπάω. Ενδιαφέρομαι να αφήσουμε ανοιχτή τη διπλωματική οδό. Να μιλάμε μεταξύ μας και όχι ο ένας για τον άλλον»...............http://www.crashonline.gr/γερμανικό-υπεξ-δεν-είμαστε-ο-δάσκαλος/
    17/3/15

    ReplyDelete
  74. Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό συναντήθηκε στο «προεδρικό» με τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου...

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της «Κ», στην συνάντηση παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της τ/κ ηγεσίας, Οσμάν Έρτουγ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα διερμηνέα.

    Ο κ. Έρογλου απευθυνόμενος στον ΟΗΕ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή ηγεσία με το πρόσχημα ότι καθυστέρησε τις συνομιλίες και έγινε αιτία για την απώλεια πολύτιμου χρόνου. Η τ/κ πλευρά επανέλαβε ότι η ε/κ πλευρά χρησιμοποίησε τις εξελίξεις στην ΑΟΖ ως άλλοθι για την διακοπή των συνομιλιών.

    Οι πρώτες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η τ/κ πλευρά τόνισε ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει στις συνομιλίες εφόσον η ε/κ ηγεσία δεν θέσει νέες προϋποθέσεις για την επανέναρξη των συνομιλιών....................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201384
    17/3/15

    ReplyDelete
  75. Μελετά το αίτημα Τσίπρα για πενταμερή η Κομισιόν...

    Άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα μελετάται η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, της πενταμερούς συνάντησης που ζήτησε η ελληνική πλευρά.

    Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ για να συζητήσουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη Σύνοδο Κορυφής.

    Η εκπρόσωπος σημείωσε, πάντως, ότι στην παρούσα φάση, αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι η ολοκλήρωση των τεχνικών διαβουλεύσεων.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64157201
    17/3/15

    ReplyDelete
  76. Τον καθοριστικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση, εκθείασε ο Τζακ Λιου, σε ομιλία του σε επιτροπή του Κογκρέσου...

    «Η υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα βοήθησε να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης σε όλη την Ευρωζώνη και στην παγκόσμια οικονομία, η οποία θα μπορούσε να βλάψει την αμερικανική οικονομία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ εμπλέκεται ακόμη στενά με την Ελλάδα, καθώς συνεχίζει να προσπαθεί να μεταρρυθμίσει την οικονομία της για να εξασφαλίσει διαρκή ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

    Ακόμη, ο Τζακ Λιου τόνισε ότι το Ταμείο έπαιξε καίριο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, βοηθώντας την Ευρώπη για να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση. Επίσης, επεσήμανε ότι οι επενδύσεις του ΔΝΤ στην Ευρώπη «αποδεικνύονται αποτελεσματικές», σημειώνοντας τις περιπτώσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που έκαναν «πρόωρη αποπληρωμή» στο ΔΝΤ.

    ReplyDelete
  77. Αισιοδοξία ότι οι συνομιλίες στο Κυπριακό μπορεί να επανεκκινήσουν μέσα στην άνοιξη, εξέφρασε ο ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέας του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα σε ανάρτησή του στο twitter...

    O κ. Άιντα αναφέρει ότι είχε σήμερα καλές συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου και τους συμβούλους τους, προσθέτοντας ότι υπάρχει αυξημένη αισιοδοξία για επανέναρξη των συνομιλιών την Άνοιξη.

    «Καλές οι συναντήσεις με τους Αναστασιάδη, Έρογλου, Εργκιούν και Μαυρογιάννη. Αυξημένη αισιοδοξία ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό μπορεί να ξαναρχίσουν την άνοιξη», γράφει ο κ. Άιντα.

    ReplyDelete
  78. Μέρκελ: Η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα δεν θα αντικαταστήσει την τρόικα...

    Η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την αξιολόγηση των οικονομικών μεγεθών της Ελλάδας από την διεθνή τρόικα, όπως τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Reuters.

    Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι η κα Μέρκελ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των CDU/CSU, υποστήριξε ότι «η Γερμανία είναι μία χώρα που πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να επιτευχθεί πρόοδος», προσθέτοντας ότι προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα στο Βερολίνο, καθώς σε εποχές κρίσης θα πρέπει να επιδιώκεται ο διάλογος.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113482884
    17/3/15

    ReplyDelete
  79. «Το γενικό σενάριο είναι ότι η Αθήνα θα παραμείνει μέρος της Νομισματικής Ένωσης», τονίζει ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Τιρόλερ Τάγκες Τσάιτουνγκ», απαντώντας με ένα κατηγορηματικό «όχι» στην ερώτηση αν αληθεύουν σενάρια περί Grexit...

    Με την απάντησή του αυτή, ο Τόμας Βίζερ αντικρούει εμμέσως πλην σαφώς τη θέση που διατύπωσε τη Δευτέρα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να τεθεί το θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, κάτι που, όπως ισχυρίστηκε, «δεν αποτελεί ένα σενάριο που πρέπει να αποκλείεται, αλλά το τελείως αντίθετο».

    Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του EuroWorking Group, δηλώνει «απολύτως αισιόδοξος» για μια επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, παρατηρώντας συγχρόνως πως οι τελευταίες δύο εβδομάδες πέρασαν μάλλον με παρασκηνιακές αντιπαραθέσεις παρά με σκληρή εργασία.................http://www.zougla.gr/politiki/article/vizer-i-elada-8a-paramini-meros-tis-evrozonis

    ReplyDelete
  80. « Θα ήταν χρήσιμο για όλους ο κ. Ντάισελμπλουμ να σεβαστεί τη θεσμική του θέση στην Ευρωζώνη» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δήλωσή του σχετικά με σημερινή συνέντευξη του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ...

    Ο κ. Σακελλαρίδης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, σημειώνει: «Δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα τους λόγους που τον ωθούν να κάνει δηλώσεις που δεν ταιριάζουν στο ρόλο που του έχει ανατεθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια φαντασίας».

    «Θεωρούμε περιττό να του υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Σε περίπτωση που η Ελλάδα αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα, τότε υπάρχουν άλλα πιθανά σενάρια, δήλωσε, νωρίτερα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζοντας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ολλανδικού πρακτορείου ειδήσεων ANP, τα μέτρα που λήφθηκαν για να βοηθηθεί η Κύπρος, όπως η θέσπιση ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91862
    17/3/15

    ReplyDelete
  81. Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις εξελίξεις στην οικονομία...

    «Συνεχίζοντας τις προεκλογικές δημαγωγίες με στρατηγική ασάφεια επιδεινώνει τα μεγέθη της οικονομίας, τα δημοσιονομικά, τα μακροοικονομικά, τα αναπτυξιακά» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος...

    Αναλυτικά, η δήλωση:

    «Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τις προεκλογικές δημαγωγίες με στρατηγική ασάφεια επιδεινώνει τα μεγέθη της οικονομίας, τα δημοσιονομικά, τα μακροοικονομικά, τα αναπτυξιακά. Και αφού το κάνει αυτό μετά κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία υπονόμευσε τους προηγούμενους μήνες με τη στάση που είχε ως αντιπολίτευση -και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

    » Το θέμα λοιπόν δεν είναι να λειτουργεί η κυβέρνηση ως μόνιμη αντιπολίτευση, το θέμα είναι να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας και να δώσει μια προοπτική. Να σταματήσει το πήγαινε - έλα, να σταματήσει το σύρσιμο της χώρα, να αποκτήσει η χώρα προοπτική και δυναμική.»
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231393512
    17/3/15

    ReplyDelete
  82. Δεν έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας την λίστα με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής....

    Τη συγκεκριμένη λίστα είχαν ζητήσει από τον Έλληνα πρωθυπουργό οι κ.κ. Γιούνκερ – Σουλτς και ο ίδιος είχε δεσμευτεί να στείλει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με το Spiegel, πηγές του περιοδικού επικοινώνησαν με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι δήλωσαν ότι η αποστολή της λίστας δεν θα γίνει.........http://www.crashonline.gr/spiegel-ο-τσίπρας-ξεγέλασε-γιούνγκερ-σούλτ/
    17/3/15

    ReplyDelete
  83. Υπάρχει πρόθεση από τον πρόεδρο Αναστασιάδη να επιστρέψει στις συνομιλίες και μάλιστα σύντομα, ίσως και πριν από τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, ισχυρίστηκε ο Ντερβίς Έρογλου. ...

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπάρθ Άϊντα, ο Ντερβίς Έρογλου, υποστήριξε ότι θεωρεί πολύ πιθανό, εντός Απριλίου, να ανακοινωθεί η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις.

    Ο Ντερβίς Έρογλου, ανέφερε ακόμα ότι πρότεινε η πρώτη συνάντηση να γίνει υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού.

    Ο Έσπεν Μπάρθ Άϊντα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι, σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την επανέναρξη των συνομιλιών. Υπάρχει, είπε, σημαντική διεθνής στήριξη από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για να συμβεί αυτό.
    Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος ότι η άνοιξη θα φέρει νέα εποχή στην Κύπρο...................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/13343-mono-me-sevasmo-ton-kyriarxikon-dikaiomaton-kd-apo-tin-tourkia-tha-epanarxisei-o-dialogos

    ReplyDelete
  84. Όταν ο «εχθρός του λαού» θέλει να ρίξει την «κυβέρνηση του λαού»...

    Στη χειμαζόμενη από την κρίση και στεγνή από ρευστό χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια από τις πιο επικίνδυνες προπαγανδιστικές πρακτικές των ολοκληρωτικών καθεστώτων: Η δημιουργία του εξωτερικού εχθρού.

    Παράλληλα, όπως επίσης συμβαίνει στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, κατασκευάζεται και ο «εσωτερικός εχθρός».

    Οι δύο αυτοί «εχθροί» συνιστούν την μεγαλύτερη και περιεκτικότερη και «χρησιμότερη» για τις ανάγκες της προπαγάνδας έννοια του «εχθρού του λαού».

    Ο «εχθρός του λαού», που βρίσκεται εντός και εκτός συνόρων, εμποδίζει, υπονομεύει, τορπιλίζει κάθε προσπάθεια του «προστάτη του λαού», του «υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων» να φέρει σε πέρας το έργο του.

    Το «πρωτόκολλο» είναι συγκεκριμένο: Επινόηση του «εχθρού του λαού», δαιμονοποίησή του, εξιδανίκευση του «προστάτη του λαού», ωραιοποίηση κάθε πρωτοβουλίας του, θυματοποίησή του, ταύτισή του με τον λαό, που αυτόματα θυματοποιείται και αυτός...............http://www.elzoni.gr/html/ent/092/ent.53092.asp
    18/3/15

    ReplyDelete
  85. Πόλεμος νεύρων στην τελική ευθεία...

    Σε πόλεμο νεύρων εξελίσσεται η ανταλλαγή σκληρών μηνυμάτων μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων, στην τελική ευθεία πριν από τα κρίσιμα ραντεβού του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Η κυβέρνηση επιμένει και απαντά στην κίνηση των δανειστών για βέτο με την κατάθεση των νομοσχεδίων.....http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64157544

    ReplyDelete
  86. Reuters: Οργή πιστωτών με απροθυμία Αθήνας να δώσει στοιχεία...

    Οργή των εταίρων και πιστωτών της Ελλάδας από την άρνηση της Αθήνας να δώσει περισσότερα στοιχεία για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group αποκαλύπτει με δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.........http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64157835
    18/3/15

    ReplyDelete
  87. Μοσκοβισί: Δεν θα κρατήσουμε με κάθε τίμημα την Ελλάδα στο ευρώ - Συμβαίνουν και... ατυχήματα! ...

    Αλλάζει στάση και ρητορική απέναντι στην Ελλάδα ο ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

    Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt υπογραμμίζει πως η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στο ευρώ με κάθε κόστος.

    «Το Eurogroup έχει μια μεγάλη επιθυμία να κρατήσει την ΕΛλάδα στο ευρώ. Ατυχήματα συμβαίνουν, δουλειά μας, όμως, δεν είναι να τα οργανώσουμε αλλά να τα αποφύγουμε», είπε ο Μοσκοβισί και προσέθεσε:

    «Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα με κάθε κόστος στο ευρώ, παρά μόνο με αυστηρούς κανόνες που θα είναι αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές»..............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113483446
    18/3/15

    ReplyDelete
  88. Τουρκία: Ξεκίνησε η Κατασκευή του Αγωγού ΤANAP...

    Στη θεμελίωση του αγωγού TANAP προχώρησαν την Τρίτη οι ηγέτες της Τουρκίας, της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν, στην τουρκική πόλη Καρς

    Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και ο πρόεδρος της Γεωργίας, Γκιόργκι Μαργκελασβίλι.

    «Αυτό το έργο θα συνδεθεί στη μνήμη μας με την ειρήνη και την ευημερία», τόνισε ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με το euronews............http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91871
    18/3/15

    ReplyDelete
  89. Νταβούτογλου: Κλείνει την πόρτα στην αποστρατικοποίηση της Κύπρου...

    Την στιγμή που οι δυο ηγεσίες ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες τους για επιστροφή στις συνομιλίες, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας στέλνει ένα αξιοσημείωτο μήνυμα, το οποίο αφορά έναν σημαντικό προβληματισμό της ελληνοκυπριακής πλευράς. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ξεκαθαρίζει την θέση του σε ότι αφορά το μέλλον των τουρκικών εγγυήσεων στην Κύπρο.

    Στα πλαίσια της χθεσινής συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έλμαρ Μπροκ, ο κ. Νταβούτογλου ξεκαθάρισε την θέση της κυβέρνησης του στο ζήτημα των εγγυήσεων.

    Οι πληροφορίες της εφημερίδας μας αναφέρουν ότι στην χθεσινή συνάντηση ο κ. Μπροκ βολιδοσκόπησε τις προθέσεις της τουρκικής πλευράς σε ότι αφορά το μέλλον των εγγυήσεων. «Δεν θα ήταν ένα πρώτο βήμα καλής θελήσεως η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων», αναρωτήθηκε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Αντιμέτωπος με το συγκεκριμένο ερώτημα, ο κ. Νταβούτογλου έδωσε την εξής απάντηση: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την επιστροφή των Τουρκοκυπρίων στα γκέτο».

    Ο κ. Νταβούτογλου δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι στο παρελθόν η χώρα του υποστήριξε την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και μέσα στα πλαίσια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας συμπεριλαμβανόταν και η απόσυρση των ξένων στρατευμάτων..................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201524
    18/3/15

    ReplyDelete
  90. «Δεν υπάρχει το ελληνικό δάνειο των 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων» αναφέρει η εφημερίδα «Die Welt» στον τίτλο σημερινού δημοσιεύματός της, στο οποίο σημειώνεται ότι, με βάση πρωτότυπα έγγραφα στα αρχεία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, «δεν υπήρχε γερμανικό δάνειο αυτού του ποσού, αλλά μόνο η απαίτηση για τα έξοδα της κατοχής, τα οποία έπρεπε να αναλάβει η Ελλάδα»...

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον υπ.αρ. R27320 φάκελο που βρίσκεται στο πολιτικό αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών, υπάρχει έγγραφο, στο οποίο γίνεται λόγος για ένα «γερμανικό υπόλοιπο χρέους ύψους 476 εκατομμυρίων», από το οποίο προκύπτει ότι «δεν πρόκειται ούτε για δάνειο, ούτε για πίστωση, αλλά απλώς για ποσό που έχει υπολογιστεί».
    http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/18/oikonomia-die-welt-daneio_n_6892296.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece

    ReplyDelete
  91. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται οι τελικές υπογραφές για την εξαγωγή ελληνικού ροδάκινου σε Σουηδία και Δανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης...

    Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη, ο οποίος βρίσκεται στη Σουηδία, "οι προς εξαγωγή ποσότητες στις δύο αναφερόμενες χώρες, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ισοφαρίσουν αυτές που έφευγαν για τη ρωσική αγορά", ωστόσο, "στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέες αγορές ώστε να μην βρεθούμε επί ξύλου... κρεμάμενοι"..............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113483577
    18/3/15

    ReplyDelete
  92. Ανήσυχος για το ελληνικό ζήτημα ο Γιούνκερ...

    «Παραμένω ανήσυχος, δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, θα ήθελα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να ανασυνταχθούν»...........http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64158018
    18/3/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανησυχεί ο Γιούνκερ: Βρείτε τα!...

      Ανήσυχος για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους θεσμούς εμφανίστηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απευθύνοντας σύσταση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να βρεθεί γρήγορα λύση.

      Ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την προσπάθεια να υπάρχει επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, απάντησε με νόημα: «Εξακολουθώ να ανησυχώ. Δεν είμαι ικανοποιημένος».

      Θα συνιστούσα σε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113483508
      18/3/15

      Delete
  93. Οι συνεχιζόμενες αυξητικές τάσεις στη διοχέτευση νερών στην κοίτη του ποταμού Έβρου από την Βουλγαρία θέτουν εκ νέου τις τοπικές αρχές σε ετοιμότητα και επιφυλακή, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο πλημμυρικό φαινόμενο εμφανιστεί....

    Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς είναι πεπεισμένος ότι η υφιστάμενη κατάσταση θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογραμμίζει ότι «δεν αποκλείεται να φτάσουμε κοντά στο καλοκαίρι και ακόμα εμείς να είμαστε σ’ ετοιμότητα παρατηρώντας τη στάθμη στην κοίτη του ποταμού».

    «Κατά συνέπεια», συνεχίζει ο κ. Πέτροβιτς, «ενδεχομένως να περάσει πάρα πολύς καιρός μέχρι να σταθεροποιηθεί η στάθμη του ποταμού και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε καταγραφή των ζημιών. Σήμερα, περισσότερα από 220.000 στρέμματα αγροτικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων βρίσκονται κάτω από το νερό..................http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222281
    18/3/15

    ReplyDelete
  94. Κατά 400 εκατ. ευρώ αποφάσισε να αυξήσει η ΕΚΤ το όριο χρήσης του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες...

    Έτσι, συνολικά η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού αυτού φτάνει πλέον τα 69,8 δισ. ευρώ, από 69,4 δισ. ευρώ.

    Όπως προκύπτει από τη μηνιαία λογιστική κατάσταση του Φεβρουαρίου, που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος πριν από λίγες ημέρες, ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA ανέρχονταν σε 65,6 δισ. ευρώ στο τέλος του μήνα αυτού. Αυτό σημαίνει ότι μετά και τη σημερινή αύξηση οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ένα περιθώριο πρόσθετης χρηματοδότησης από τον μηχανισμό που υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ συνεδριάζει κάθε εβδομάδα για πιθανή αύξηση του ορίου.
    http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/18/oikonomia-ekt-ela-ellinikes-trapezes_n_6897126.html

    ReplyDelete
  95. Στα χαρακώματα κυβέρνηση- Ευρωπαίοι...

    Στα όρια της οριστικής σύγκρουσης φαίνεται ότι βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

    Όπως έγινε γνωστό χθες, η συνάντηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα γίνει σήμερα, το βράδυ στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος Ολάντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ».

    Επίσης παρών στη συνάντηση θα είναι και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ..............http://www.elzoni.gr/html/ent/139/ent.53139.asp

    ReplyDelete
  96. Bloomberg: Η Μέρκελ θα επιδιώξει συμβιβασμό με Τσίπρα, ζητώντας τήρηση κανόνων...

    Ο στόχος της Ανγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα είναι να κατευνάσει τις εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, να αναζητήσει συμβιβασμό και να ανακτήσει τις πρωτοβουλίες των κινήσεων για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται γερμανό αξιωματούχο.

    Ο γερμανός αξιωματούχος, που αναφέρεται ως γνώστης των προθέσεων της Μέρκελ και μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ανέφερε ότι η καγκελάριος είναι διατεθειμένη να επιχειρήσει την άμβλυνση των αντιθέσεων προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός, αλλά θα ζητήσει ταυτόχρονα από τον έλληνα πρωθυπουργό να τηρηθούν οι κανόνες.

    «Δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο από την πλευρά της καγκελαρίου και ό,τι κυκλοφορεί σχετικά με αυτό είναι ανοησία και σκοπό έχει να διατηρήσει την ένταση ανάμεσα στην Γερμανία και την Ελλάδα» αναφέρεται. ..............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231393888
    19/3/15

    ReplyDelete
  97. Η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Ελλάδα, εάν υπάρξει πλειοψηφία υπέρ του Grexit στην ΕΕ ...

    «Η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Αθήνα μόνο όταν ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, θα μπορεί να είναι βέβαιος ότι στον κύκλο των αρχηγών των κρατών-μελών της ΕΕ έχει διαμορφωθεί πλειοψηφία υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», γράφει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο πηγές των Βρυξελλών και επισημαίνει ότι αντίθετος σε αυτό εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γιουνκέρ θέλει κατά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής να επιτευχθεί οπωσδήποτε κάποια πρόοδος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου. Από την άλλη πλευρά η γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά δεν θέλει να της δοθεί οικονομική βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις...........http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113484108
    19/3/15

    ReplyDelete
  98. Σουλτς: Οι Έλληνες να συνεργαστούν για να πάρουν χρήματα...

    Δηλώσεις για το ζήτημα του ελληνικού χρέους έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους πρωθυπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο κ. Σουλτς στάθηκε στην επικινδυνότητα του ελληνικού χρέους αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα θα χρειαστεί 2 με 3 δισ. ευρώ προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Η Ελλάδα έχει να κάνει πληρωμές μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ και οι τράπεζες χρειάζονται ρευστό».

    Στη συνέχεια ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε στην τήρηση των συμφωνιών από την ελληνική πλευρά: «Πρέπει να τηρήσουν τις συμφωνίες με τους εταίρους, προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί. Πρέπει να δείξουν θέληση για συνεργασία», κατέληξε ο ίδιος.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201625
    19/3/15

    ReplyDelete
  99. Άνγκελα Μέρκελ: Η ελληνική κρίση δεν έχει τελειώσει – Δεν θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα ούτε σήμερα, ούτε τη Δευτέρα!...

    Παρόλο που το 2015 είναι η χρονιά που όλα τα κράτη μέλη παρουσίασαν ανάπτυξη, για πρώτη φορά από την αρχή της οικονομικής κρίσης, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής, δήλωσε ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί, επομένως όλα τα κράτη μέλη πρέπει να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να γίνουν περισσότερες προσπάθειες.

    Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ φέτος.

    Η ελληνική κρίση δεν έχει τελειώσει

    Κατά τα άλλα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τόνισε ότι η ελληνική κρίση δεν έχει τελειώσει.

    Η κυρία Μέρκελ είπε πως η λύση στα ελληνικά προβλήματα μπορεί να βασιστεί μόνο στις συμφωνίες του Eurogroup, ενώ σημείωσε ότι εάν το ευρώ καταρρεύσει, θα καταρρεύσει και η Ευρώπη.

    Επίσης, στο νέο μήνυμά της προς την ελληνική κυβέρνηση, η κυρία Μέρκελ σημείωσε πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προβλήματά της, «αν μείνει στις συμφωνίες».

    Παράλληλα, όμως η καγκελάριος υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει τελική απόφαση για την Ελλάδα σήμερα ή τη Δευτέρα στο Βερολίνο, όταν και θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, είπε ότι ανυπομονεί να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
    http://www.crashonline.gr/άνγκελα-μέρκελ-τα-κράτη-μέλη-της-ευρωζ/
    19/3/15

    ReplyDelete
  100. Δεν περνά μέρα που κάποιος Αυστραλός αξιωματούχος, από τον πρωθυπουργό Τόνι 'Αμποτ και τον Θησαυροφύλακα Τζο Χόκι, αλλά και οικονομικοί αναλυτές, να μην τονίζουν την ανάγκη να μειωθούν οι δαπάνες και τα ελλείμματα της Αυστραλίας «για να μη γίνει η χώρα Ελλάδα»...

    «Να μη γίνουμε Ελλάδα» είναι μια φράση που επαναλαμβάνεται μόνιμα εδώ και δυο χρόνια τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

    Ορισμένοι εξηγούν και το «γιατί».

    Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδας The Australian περιλαμβάνεται άρθρο γνώμης του Άλαν Τάντζ (Alan Tudge), κοινοβουλευτικού γραμματέα της κυβέρνησης Άμποτ, σύμφωνα με το οποίο «εσφαλμένα το επίπεδο του χρέους της αυστραλιανής οικονομίας επί του ΑΕΠ έχει επανειλημμένα συγκριθεί με το αντίστοιχο της ελληνικής οικονομίας, στο βαθμό που στην πρώτη περίπτωση γίνεται λόγος για 15% και στη δεύτερη πλησίον του 170%».............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113484352

    ReplyDelete
  101. Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο ενεργειακής απομόνωσης της χώρας σε περίπτωση που γίνουν πραγματικότητα οι εξαγγελίες Λαφαζάνη, κρούουν παράγοντες της αγοράς. Case study για την ΕΕ, το πως κατόρθωσε η Ελλάδα να κρατά κλειστή την αγορά ενέργειας...

    Αποκομμένη ενεργειακή νησίδα κινδυνεύει να μετατραπεί η χώρα, εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει την πορεία της μακριά από το ευρωπαϊκό πλαίσιο, σχολιάζουν παράγοντες της ενεργειακής αγοράς, με αφορμή τις σχεδόν καθημερινές τοποθετήσεις του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Αφορμή για τις παρατηρήσεις αυτές, αποτελούν οι παρεμβάσεις και εξαγγελίες του υπουργού, για διατήρηση υπό κρατικό έλεγχο των εγχώριων ενεργειακών πόρων, μέσω ακύρωσης του σχεδίου για δημιουργία της «Μικρής ΔΕΗ», των δικτύων, με ακύρωση της ιδιωτικοποίησης ΑΔΜΗΕ, αλλά και για την αποδυνάμωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91931
    19/3/15

    ReplyDelete
  102. Αναλυτές CNBC: Επιθυμεί η Ελλάδα να εκδιωχθεί από το ευρώ;...

    Με αφορμή την ολοένα και πιο επιθετική ρητορική της κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους της, αναλυτές του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC αναρωτιούνται για την σκοπιμότητα της επιθετικότητας

    «Με τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο και τους πολιτικούς της χώρας να εμφανίζονται όλο και πιο επιθετικοί στην κριτική που επιδέχονται, αναλυτές αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα στην πραγματικότητα επιθυμεί να εκδιωχθεί από το ενιαίο νόμισμα» αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC.

    Όπως υποστηρίζεται, «οι συναντήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη έχουν γίνει όλο και πιο τεταμένες κατά τη διάρκεια των τελευταίων βδομάδων, καθώς αμφισβητείται η δέσμευση της Ελλάδας στο πρόγραμμα διάσωσης και στις μεταρρυθμίσεις».............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201686
    19/3/15

    ReplyDelete
  103. Σοβαρά επεισόδια, με έναν τραυματία, είναι σε εξέλιξη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης...

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 100 άτομα, νεαρής ηλικίας, ντυμένα στα μαύρα, επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα της αίθουσας, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος, στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ. Στη διάρκεια των επεισοδίων ένας φύλακας τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.

    Έπειτα από πολύωρη προσπάθεια, όπως αναφέρει το thestival οι φοιτητές που είχαν εισέλθει στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ κατάφεραν και έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του ιδρύματος............http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/19/koinonia-epeisodia-aristoteleio_n_6902906.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece

    ReplyDelete
  104. Σε βαρύ κλίμα η συζήτηση για την Ελλάδα...

    Με το κλίμα να έχει βαρύνει τις τελευταίες μέρες, κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσουν σήμερα αργά το βράδυ στις Βρυξέλλες τρόπους άρσης του αδιεξόδου στο ελληνικό πρόβλημα.

    Η επταμερής συνάντηση υπό την προεδρία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, δηλαδή γύρω στις 22:30 ώρα Ελλάδας. Θα συμμετάσχουν εκτός του κ. Τουσκ και του έλληνα πρωθυπουργού οι πρόεδροι της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ......http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231394133
    19/3/15

    ReplyDelete
  105. Στο χείλος του γκρεμού η οικονομία - Καταρρέουν όλοι οι δείκτες...

    Μέσα σε ένα άκρως οριακό σκηνικό για την ελληνική οικονομία διεξάγονται οι αποψινές κρίσιμες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, καθώς όλοι χρωστούν σε όλους -και όχι μόνο το κράτος στους δανειστές- ενώ η αγορά έχει σχεδόν "νεκρώσει".

    Μετά τους ισχυρούς κραδασμούς για το τραπεζικό σύστημα στις αρχές του έτους, οπότε σημειώθηκαν 12,5 δισ. ευρώ εκροές καταθέσεων, και μιας περιόδου ηρεμίας που ακολούθησε στα γκισέ, τις τελευταίες 2 ημέρες παρατηρείται εκ νέου νευρικότητα και εκροές 300 με 500 εκατ. ευρώ.

    Αυξητική τάση παρουσιάζουν εκ νέου και τα προβληματικά δάνεια, αφού "κοκκίνησαν" άλλα 1,5 δισ. ευρώ...............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113484647
    19/3/15

    ReplyDelete
  106. Η Πορτογαλία εξόφλησε εμπρόθεσμα το 22% των δανείων που είχε λάβει από το ΔΝΤ...

    Η Πορτογαλία αποπλήρωσε πριν από τις καθορισμένες προθεσμίες 6,6 δισεκ. ευρώ από το σύνολο των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 22% των δανείων που είχε λάβει στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος στήριξης της οικονομίας της, ανακοίνωσε σήμερα το πορτογαλικό ταμείο διαχείρισης του δημοσίου χρέους.

    Συνολικά η πορτογαλική κυβέρνηση επιθυμεί να διευθετήσει οφειλές ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ επί του συνόλου των 29,6 δισεκ. Ευρώ τα οποία οφείλει στο ΔΝΤ, μέσα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των δυόμισι ετών, όπως ανακοίνωσε η Λισαβόνα στις αρχές του Φεβρουαρίου.

    Η απόφαση να προχωρήσει η αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ πριν από τις καθορισμένες προθεσμίες θα σημάνει μια «πολύ σημαντική μείωση των τόκων που καλείται να καταβάλει η χώρα μας», επισήμανε η υπουργός Οικονομικών Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκι......................http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/19/portogalia_n_6905322.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece
    19/3/15

    ReplyDelete
  107. Ο Λευκός Οίκος δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την επίθεση στην Τυνησία...

    Ο Λευκός Οίκος δεν είναι σε θέση προς το παρόν να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην Τυνησία. Ωστόσο, όπως είπε ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το είδος των επιθέσεων αυτών συνάδει με τον τρόπο δράσης της ακραίας οργάνωσης.............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222342
    19/3/15

    ReplyDelete
  108. Ολάντ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την Ελλάδα...

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της επταμερούς συνάντησης για την Ελλάδα, ότι επιβεβαιώθηκε η απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για την Ελλάδα, η οποία πλέον καλείται να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει.

    “Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το ίδιο”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος ανέφερε ότι εφόσον η ελληνική πλευρά εντείνει τους ρυθμούς της θα συγκληθεί σύντομα έκτακτο Eurogroup το οποίο θα αποφανθεί για την εκταμίευση των δανείων που η χώρα έχει λαμβάνειν.

    Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε επίσης ότι δεν υπήρξε έντονη συζήτηση στη διάρκεια της συνάντησης και ότι είναι σαφής η πολιτική βούληση του Έλληνα πρωθυπουργού να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Είπε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εξεταστούν απο δημοσιονομικής απόψεως, ενώ τόνισε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον στενά για την Ελλάδα.
    Πηγή: AMΠΕ

    ReplyDelete
  109. Το ψέμα και το θράσος ...

    Όσον αφορά αυτά που λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, από τον πρώτο (τον πρωθυπουργό) ως τον τελευταίο (εδώ βάλτε όποιον νομίζετε), η κυβέρνηση κινείται μεταξύ Νόρμαν Μέιλερ και Τάκιτου.

    Ο Νόρμαν Μέιλερ έλεγε πως ο ψεύτης είναι το ίδιο ασφαλής με τον έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο, που ουδέποτε διανοήθηκε να πει ψέματα ή να παραπλανήσει. Όταν του λες πως άλλα έλεγε πριν, απαντά: «Εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο». Κι’ όταν του προσκομίζεις τα αδιάσειστα στοιχεία που τον διαψεύδουν, επιμένει: «Δεν εννοούσα αυτό, αλλά εκείνο».

    Ο Τάκιτος πάλι, έλεγε πω «όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος».

    Το μπέρδεμα δεν οφείλεται σε λάθος, αλλά στην προπαγανδιστική τακτική της «σκόπιμης σύγχυσης»................http://www.elzoni.gr/html/ent/158/ent.53158.asp
    20/3/15

    ReplyDelete
  110. Η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το κλειδί για να ξαναβάλουμε σε ράγες τη συμφωνία με τους εταίρους, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες...

    Ο κύριος Τσίπρας είπε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης στέφθηκαν με επιτυχία επισημαίνοντας ότι έχουν όλοι ενιαία ανάγνωση σε σχέση με τη συμφωνία. Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει πλέον η λεγόμενη πέμπτη αξιολόγηση και ότι οι ελληνικές Αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση και την υλοποίηση της λίστας των μεταρρυθμίσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας, επισήμανε παράλληλα πως στη σύνοδο κορυφής επιβεβαιώθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και ότι από κοινού πρέπει να αντιμετωπιστεί. Επανέλαβε την ίδια ώρα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Οι υποχρεώσεις μας προς τους πολίτες της χώρας και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τόνισε, θα εκπληρωθούν, ενώ και οι τραπεζικές καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες.

    Ο Ελληνας Πρωθυπουργός αφού αναφέρθηκε σε Κασσάνδρες που καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας, κάλεσε τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/13514-tsipras

    ReplyDelete
  111. Βερολίνο: Σταθερές οι θέσεις μας για τις πολεμικές αποζημιώσεις...

    «Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, καμία αλλαγή στάσης του υπουργείου Εξωτερικών», τόνισε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Σέφερ, σχολιάζοντας αναφορά του περιοδικού «Der Spiegel» περί «διάθεσης συμβιβασμού» στο θέμα της ελληνικής διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία.

    «Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος είναι σωστό, αλλά ο τίτλος είναι λάθος. Υπονοεί αλλαγή θέσης και αυτό είναι απλώς λάθος. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, καμία αλλαγή στάσης του υπ. Εξωτερικών και της κυβέρνησης. Για τη Γερμανία, ανεξάρτητα από το θέμα της διεκδίκησης επανορθώσεων, είναι σαφές πόσα δεινά υπέστη ο ελληνικός λαός στην κατοχή.

    Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Προέδρου Γκάουκ στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σέφερ και διευκρίνισε ότι τόσο το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον όσο και το Εργαστήρι Νεολαίας δεν σχετίζονται με τη συζήτηση για επανορθώσεις.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201814
    20/3/15

    ReplyDelete
  112. Σε υπαινιγμούς για σχέσεις της κυβέρνησης με το «λόμπι της δραχμής» προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας...

    Ο κ. Βενιζέλος υπαινίχθηκε την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που προωθεί η κυβέρνηση, ερήμην των βουλευτών της και σχετιζόμενου με το «λόμπι της δραχμής» -ενώ χαρακτήρισε και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, «δακτυλοδεικτούμενο διεθνώς».

    «Έχετε αρχίσει πάρα πολύ νωρίς το φλερτ με περίεργες ρυθμίσεις» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Εμείς, μόλις σε δύο μήνες, έχουμε να πούμε πάρα πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το "λόμπι της δραχμής", γι' αυτούς που έχουν βγάλει τα ευρώ έξω και τις ζημιές μέσα, και περιμένουν μια φτηνή χώρα για να την αγοράσουν. Και όποιος έχει αναλάβει και δεσμεύσεις, λόγω υποστήριξης που δέχεται, θα κληθεί να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις».

    «Εμείς δεν έχουμε υποστηριχθεί. Δεν έχουμε δεσμεύσεις!» συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την έκρηξη από τα έδρανα της συμπολίτευσης................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231394421
    20/3/15

    ReplyDelete
  113. Για μεταρρυθμίσεις «ελληνικής ιδιοκτησίας» έκανε λόγο ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και των υπουργών Γιάνη Βαρουφάκη και Γιώργου Σταθάκη...

    «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι το συντομότερο δυνατόν για να δώσουμε τα στοιχεία» ανέφερε μετά τη σύσκεψη ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας, επισημαίνοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα είναι ελληνικής ιδιοκτησίας».
    Πηγή: ΑΜΠΕ
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/930075/metarruthmiseis-ellinikis-idioktisias-epithumei-to-oikonomiko-epiteleio
    20/3/15

    ReplyDelete
  114. Αμφιβολίες για το αν η Αίγυπτος θα χρειαστεί το φυσικό αέριο από το οικόπεδο Αφροδίτη εξέφρασε ο Χαράλαμπος Έλληνας, πρώην εκτελεστικός πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ και σύμβουλος εταιρειών για θέματα υδρογονανθράκων...

    Ο κ. Έλληνας μιλώντας στην εκπομπή του Super Sport FM «Η Κύπρος σήμερα» είπε ότι η υπογραφή συμβολαίου της Delek για εξαγωγή φυσικού αερίου από το Ταμάρ στην Αίγυπτο, καθώς και τα προηγούμενα συμβόλαια συναντίληψης μεταξύ Λεβιάθαν και Idku με την British Gas, και μεταξύ Ταμάρ και Damietta με την Union Fenoza δεν είναι αισιόδοξα μηνύματα για την Κύπρο. «Αν αυτά τα συμβόλαια κλείσουν τότε για εμάς είναι πολύ πιο δύσκολο», είπε. Δεν θα χρειάζονται τις δικές μας ποσότητες, εξήγησε, διότι τα τερματικά έχουν ορισμένη χωρητικότητα και όταν αυτή συμπληρωθεί με τις άλλες συμφωνίες, τότε δεν θα μπορούν να πάρουν το δικό μας................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91994

    ReplyDelete
  115. Βαρουφάκης: Ήθελαν να μας επιστρέψουν στην 5η αναθεώρηση. Πετυχαίνουμε με αίμα το δικαίωμα να είμαστε οι ιδιοκτήτες των μεταρρυθμίσεων...

    Σε ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, υπεραμύνθηκε των προσπαθειών της κυβέρνησης να είναι εκείνη αυτή που συντάξει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμόσει η Ελλάδα και αποποιήθηκε τις όποιες ευθύνες της ελληνικής πλευράς για τις καθυστερήσεις.

    «Αυτό που επιτύχαμε με τη Σύνοδο Κορυφής χθες, και επιτυγχάνουμε κάθε στιγμή με αίμα, είναι το δικαίωμα αυτής της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου να είμαστε οι ιδιοκτήτες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος» ανέφερε στην ομιλία του.

    Αναφορικά με την καθυστέρηση που υπήρξε από τις 20 Φεβρουαρίου και τη συμφωνία του Eurogroup δεν οφείλεται, όπως είπε, σε ολιγωρία από ελληνικής πλευράς, ή στη μη ικανοποίηση της πλευράς των εταίρων από τις ελληνικές προτάσεις, αλλά στο ότι κάποιοι ήθελαν να μας επιστρέψουν στην 5η αναθεώρηση. Σε κάποιους «ασκούμενους μάγους σε κάποιους θεσμούς σε χαμηλό επίπεδο» όπως είπε, «που πάρα πολύ θα ήθελαν να επανέλθουμε στην κατάσταση της παρελθούσης τρόικας, όπου εκείνοι θα νομοθετούν κι εμείς θα ακολουθούμε πιστά».

    Παράλληλα τόνισε ότι «περιμένουμε ακόμα από τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών να μας πουν τι στοιχεία θέλουν»..................http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/20/oikonomia-varoufakis_n_6911704.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece
    20/3/15

    ReplyDelete
  116. Διαψεύδει ρήγμα στις σχέσεις Κύπρου - Ελλάδας ο Ν. Αναστασιάδης...

    H Kύπρος στηρίζει πλήρως την ιδέα της δημιουργίας μίας Ενεργειακής Ένωσης από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

    Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί στο κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην ανάγκη επιτάχυνσης των έργων υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των διασυνδέσεων των απομονωμένων ενεργειακά κρατών μελών της Ένωσης που βρίσκονται στην περιφέρεια, όπως η Κύπρος και η Ισπανία.

    Σε ότι αφορά το θέμα της Ελλάδας, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντική» τη σύνοδο και πρόσθεσε: «Χαιρετίζουμε την πραγματοποίηση της χθεσινής συνάντησης. Όπως είπε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, η διαδικασία ξαναμπήκε στις ράγες. Υπήρξε μία, κατά την άποψή μου, επιτυχής συνάντηση κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η ανάγκη υλοποίησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με τα συνακόλουθα ωφελήματα. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη για το καλό της Ελλάδας, της ευρωζώνης αλλά και της Ευρώπης γενικότερα»..............http://www.efsyn.gr/arthro/diapseydei-rigma-stis-sheseis-kyproy-elladas-o-n-anastasiadis
    20/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin