Saturday, March 21, 2015

FYROM News: Απομακρύνεται από την ΕΕ η ΠΓΔΜ

Το ενδεχόμενο η ΠΓΔΜ έπειτα από έξι χρόνια, να απωλέσει τη σύσταση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων τονίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως ανέφερε ο εισηγητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ΠΓΔΜ, Σλοβενός ευρωβουλευτής Ίβο Βάιγκλ, «δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις γύρω από αυτό. Υπάρχουν πολλοί στην Ε.Ε. που πλέον αμφιβάλλουν εάν η Μακεδονία (FYROM) αυτή τη στιγμή συνιστά εταίρο με τον οποίο μπορούν να διαπραγματευτούν, εφόσον σε αυτό το κράτος δεν λειτουργεί το κοινοβούλιο και δεν υπάρχει κάποια βασική συμφωνία για τις προτεραιότητες της χώρας».

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Vest των Σκοπίων, σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ «έφαγε πόρτα» από υψηλόβαθμους διεθνείς αξιωματούχους, καθώς, όπως σημειώνει, το αίτημά του για συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς απορρίφθηκε τόσο εκ μέρους των Βρυξελλών όσο και εκ μέρους του Στρασβούργου.

Στην ερώτηση της προς το γραφείο του κ. Ιβάνοφ εάν ο πρόεδρος της χώρας σχεδιάζει διεθνείς δραστηριότητες για την υπέρβαση της πολιτικής κρίσης και εάν στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δόθηκε η εξής απάντηση: «Οι συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν περί τα τέλη του τρέχοντος μηνός. Αυτές αναβλήθηκαν και γίνονται διεργασίες για τον ορισμό νέας ημερομηνίας για την πραγματοποίηση της επίσκεψης στις Βρυξέλλες».

  [elzoni.gr]
21/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin