Wednesday, March 4, 2015

FYROM News - Κομισιόν στην EurActiv.gr: Η ΕΕ χρησιμοποιεί το όνομα ΠΓΔΜ

«Μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, η ΕΕ χρησιμοποιεί το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», είπε σε δήλωσή της στην EurActiv.gr η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος τύπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια σημερινής κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν στις Βρυξέλλες, αναφορικά με το εάν η βαλκανική χώρα [την αποκάλεσε Μακεδονία] βρίσκεται στην ατζέντα της Κομισιόν λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης, η Μογκερίνι είπε:
«Σε αυτό το πλαίσιο, η Μακεδονία (όπως είπε την FYROM) είναι στην ατζέντα όπως άλλωστε πάντα είναι στην ατζέντα η στήριξη και η βοήθεια σε χώρες σημαντικές στην περιοχή μας».

>>Διαβάστε: Αποκλειστικό: Η «Υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ» αποκαλεί την ΠΓΔΜ «Μακεδονία»

H EurActiv.gr επικοινώνησε με το γραφείο της Ύπατης Εκπροσώπου και ρώτησε εάν πρόκειται για «επικοινωνιακό λάθος».
«Μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, η ΕΕ χρησιμοποιεί το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν στην απάντησή της στην EurActiv.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την παρούσα δημοσίευση, το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση.
  • Κεφαλογιάννης: Να επανορθώσει άμεσα
  • «Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή και όχι αποδεκτή, τη χρήση του ονόματος “Μακεδονία”, αντί για την επισήμως αποδεκτή από την ΕΕ ονομασία του κράτους των Σκοπίων με το όνομα FYROM, από την Ύπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι», είπε σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
  • «Την καλούμε να επανορθώσει άμεσα και στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική όταν χειρίζεται θέματα που άπτονται της ευαισθησίας  ολόκληρου του Ελληνικού Λαού και παραβιάζει κατάφορα την Ιστορική Αλήθεια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
  • Στο μεταξύ, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ έστειλε επιστολή στην Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, εκφράζοντας έντονη «ανησυχία» και «έκπληξη» για το σημερινό συμβάν και την καλεί να γίνουν σεβαστές οι ευρωπαϊκές αποφάσεις και να αποφευχθούν παρόμοιες δηλώσεις στο μέλλον.
Σαράντης Μιχαλόπουλος 
[euractiv.gr] 

4/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin