Friday, March 13, 2015

Fund για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων

H δημιουργία ενός ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, περιλαμβάνεται μεταξύ των προτάσεων πολιτικής που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ανέφερε η σύμβουλος χρηματοπιστωτικών θεμάτων στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης Κερασίνα Ραυτοπούλου, μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Δυνητικός μέτοχος του φορέα αυτού θα μπορούσε να είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανέφερε η κ.Ραυτοπούλου, ενώ είπε πως ο φορέας θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια, ωστόσο βασική στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει η επιδίωξη επιστροφής των 10,9 δισ. ευρώ από το μαξιλάρι του ΤΧΣ, κάτι που αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

   [zougla.gr]
13/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Ραυτοπούλου: Σχεδιάζεται νέος φορέας διαχείρισης κόκκινων δανείων...

    Αιχμές για τις επιλογές που έγιναν κατά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών την περίοδο 2012-2014 άφησε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κερασίνα Ραυτοπούλου, μιλώντας σήμερα Παρασκευή σε ημερίδα της Τραπέζης της Ελλάδος για τις στρατηγικές διαχείρισης των χαρτοφυλακίων ακινήτων στην Ελλάδα.

    Η στενή συνεργάτιδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη αναφερόμενη στην εκτίναξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία σήμερα ξεπερνούν το 34,2% του συνόλου των δανείων, ανέφερε πως αυτά θα έπρεπε να είχαν ρυθμισθεί και αντιμετωπισθεί ήδη από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2012, προκειμένου να μην εκφυλισθεί η κατάσταση, κάτι που τελικά δεν αποφεύχθηκε.

    Η ίδια αναφέρθηκε στις ?σκέψεις? της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός νέου φορέα διαχείρισης κόκκινων δανείων, στον οποίο θα μπορούσαν να μεταφερθούν προς διαχείριση «κόκκινα» στεγαστικά, επιχειρηματικά και επαγγελματικά δάνεια......................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231392681
    13/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin