Saturday, March 28, 2015

«Οι Έλληνες πουλάνε το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ» λένε οι Κινέζοι

Νέα τροπή στην υπόθεση της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς δίνουν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο τις επικαλείται, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα, υποστήριξε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού που έχει στα μεγάλα λιμάνια της χώρας. 

Η Cosco και άλλοι πλειοδότες «μπορούν να κάνουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, σύμφωνα με το Xinhua, με το Reuters να αποδίδει την αλλαγή στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στην ανάγκη εύρεσης χρημάτων, μετά την καθυστέρησης της συμφωνίας με τους δανειστές.
Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μέχρι και σήμερα δεν έχει ποτέ αναιρέσει τις αρχικές του τοποθετήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ δεν ιδιωτικοποιούνται.

«Τα δημοσιεύματα δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης»
«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής. Ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε το απόγευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που φέρεται να έχει κάνει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Δρίτσας τόνισε: «Τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ».
Πάντως το τοπίο γύρω από την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας παραμένει αρκετά θολό, με τις εμπλεκόμενες πλευρές, κυβέρνηση και σωματεία εργαζομένων να μην έχουν καταλήξει σε κοινή θέση. 

Επιβεβαιώνουν το χρηματοδοτικό κενό οι Γερμανοί
Αναφορά στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ έχει και το γερμανικό περιοδικό Spiegel εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε στην κίνηση αυτή, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει. 
Μάλιστα στο προσεχές τεύχος, οι Γερμανοί επικαλούμενοι πηγές από τους θεσμούς, αναφέρουν ότι η Αθήνα δεν θα επιτύχει το στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος. Στο σχετικό ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υπολόγιζε πλεόνασμα ύψους 3% του ΑΕΠ για φέτος, αλλά οι δανειστές «δεν περιμένουν» να πιάσει αυτό το στόχο η κυβέρνηση. 
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, αλλά προσέθεσε ότι το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας έχει αυξηθεί, σημειώνοντας ότι μπορεί να φτάσει στα 20 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. 
  [efsyn.gr]
28/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
---
 ---

1 comment :

  1. Λιμενεργάτες: Αλλα έλεγε η κυβέρνηση για τον ΟΛΠ, όταν ανέλαβε...

    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενεργατών μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua) ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον Οργανισμό Λμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως μετέδωσε το Reuters.

    Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και θα επιδιώξει συναντήσεις για το θέμα τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρή Δρίτσα όσο και με τον κ. Δραγασάκη, προκειμένου να τους πουν τι ακριβώς προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και στη συνέχεια θα εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

    Παρέπεμπαν, μάλιστα, σε παλαιότερες ανακοινώσεις στις οποίες μιλούσαν για συνέχιση του αγώνα τους, «αν αθετηθούν κυβερνητικές δεσμεύσεις που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων».................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231396181
    28/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin