Saturday, March 7, 2015

Οι Τούρκοι τα βάζουν με τον Καμμένο

«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, «τις δραστηριότητες και δηλώσεις», όπως αναφέρει, του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι, στην Άγκυρα, επισημαίνεται ότι «ο υπουργός Άμυνας από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα του έχει μία προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, και αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο».

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ελέγξει την ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά το ταχύτερο δυνατόν», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

« Είναι ολοφάνερο ότι η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων θα αυξήσουν την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο.

Η κατάσταση αυτή θα ζημιώσει την ανάπτυξη των σχέσεων και θα δυσκολεύσει την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο», προστίθεται.

« Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», επαναλαμβάνει η ανακοίνωση και καταλήγει λέγοντας:

«Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τους υπάρχοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, για την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο».

    [zougla.gr]
7/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 ----

 

2 comments :

  1. Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο φαίνεται πως κινείται σε πλήρη αρμονία με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που διαμαρτυρήθηκε έντονα για την «επικίνδυνη» και «προκλητική» σε βάρος της Τουρκίας δραστηριότητα του νέου υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, κ Καμένου...

    Έτσι για να… φτιάξει ατμόσφαιρα, σε έκτακτη ανακοίνωση του που δημοσιεύτηκε στις 5 η ώρα μ.μ., αναφέρεται ότι δυο ελληνικά αεροσκάφη F-16 της πολεμικής αεροπορίας παραβίασαν δυο φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο. Για την αντιμετώπιση των ελληνικών «προκλήσεων» οι Τούρκοι απογείωσαν δυο δικά τους F-16 τα οποία, όπως αναφέρεται, ενεπλάκησαν σε επικίνδυνες αερομαχίες με τα ελληνικά.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου επί 13 λεπτά, ενώ παράλληλα ένα ελληνικό πολεμικό ελικόπτερο τύπου CH-47, παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο επί πέντε ολόκληρα λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Σήμανε συναγερμός στην νοτιοανατολική πτέρυγα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας για αντιμετωπιστεί η ελληνική προκλητικότητα.

    Σίγουρα όλα αυτά δείχνουν πως κάποιοι στην Άγκυρα αρέσκονται να συντηρούν ατμόσφαιρα έντασης προσπαθώντας να αντιστρέψουν τα πράγματα και να κάνουν το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο κατά την συνήθη τουρκική τακτική. Έτσι οι αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο μεταφράζονται σε ελληνικές «προσκλήσεις». Πάντως το σίγουρο είναι πως ο νέος υπουργός Άμυνας της Ελλάδας έχει ενοχλήσει έντονα την τουρκική ηγεσία και έπεται ενδιαφέρουσα συνέχεια...................http://nikosxeiladakis.gr
    7/3/15

    ReplyDelete
  2. Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ...

    Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικές με την χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε τα εξής:

    «Ουδείς μπορεί να υποδεικνύει στην Ελλάδα τον τρόπο που θα ασκεί η ελληνική κυβέρνηση και γενικότερα το ελληνικό κράτος την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

    Η Τουρκία ας κρατήσει τις υποδείξεις περί υπευθυνότητας για τον εαυτό της.

    Ουδέν περαιτέρω».
    http://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/apantese-ekprosopou-upeks-se-demosiographikes-eroteseis-skhetika-me-anakoinose-tourkikou-upeks.html
    8/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin