Thursday, March 12, 2015

ΥΠΕΞ: Η ουσία των δηλώσεων Σόιμπλε και η όχι η μετάφραση έφεραν το διάβημα (απάντηση σε ερώτηση γερμανού δημοσιογράφου)

«Πολύ κακώς αποδόθηκε από μερίδα του Τύπου, εγχώριου και διεθνούς, ότι το ελληνικό διάβημα προς τη γερμανική κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε δήθεν βασιζόμενο σε λανθασμένη μετάφραση φράσης χαρακτηρισμού του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας.

Η δήλωση Κούτρα έγινε ως απάντηση σε ερώτηση γερμανού δημοσιογράφου, σχετικά με το διάβημα που έγινε προς το Βερολίνο από τον πρεσβευτή της Ελλάδος με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, μετά το πέρας του ECOFIN στις Βρυξέλλες.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κούτρας «αντιθέτως, οι λόγοι διενέργειας του συγκεκριμένου διαβήματος προς την κυβέρνηση μίας φίλης, εταίρου και συμμάχου χώρας ευρίσκονται στην ουσία των λεχθέντων από τον κ. Σόιμπλε».

  [in.gr]
  12/3/15

------------------------
  • Θετικός σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της Ελλάδας εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την Αυστρία, όπου συναντήθηκε με τον Αυστριακό ομόλογό του, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι «χαμένη υπόθεση» και ότι στα τέλη του περασμένου έτους τα είχε πάει καλύτερα απ' ό,τι προέβλεπε το πρόγραμμα διάσωσης.

«Παρά τον σκεπτικισμό, η εξέλιξη της Ελλάδας στο τέλος του περασμένου έτους ήταν καλύτερη απ' ό,τι προβλεπόταν στο πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Σε ό,τι αφορά το κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Σόιμπλε δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα, αλλά επισήμανε ότι είναι πιο εύκολο για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να λένε στους πολίτες τους ότι φταίνε το Βερολίνο ή οι Βρυξέλλες, κάτι που δεν βοηθά όμως.


  • Παρ' όλα αυτά, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, από την πλευρά του, ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξακολουθεί να είναι υπαρκτός.
Οπως είπε, όταν έχεις αποφασίσει να έχεις κοινό νόμισμα με άλλους, οφείλεις να τηρείς τους κανόνες.
  [imerisia.gr]  
  12/3/15

--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

1 comment :

  1. Σέλλινγ: «Αν θέλεις κοινό νόμισμα πρέπει να τηρείς τους κανόνες»...

    Από τη στιγμή που αποφασίζεις να έχεις ένα κοινό νόμισμα πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες και να τηρείς τους κανόνες, υποστήριξε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γκέοργκ Σέλλινγ.

    O κίνδυνος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ υπάρχει, τόνισε ο Γκέοργκ Σέλλινγκ.
    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=685142

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin