Saturday, March 21, 2015

Αγώνας δρόμου στο Μαξίμου για τις μεταρρυθμίσεις

Σε έναν αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση για την όσο το δυνατό ταχύτερη κατάρτιση της λίστας των μεταρρυθμίσεων.
Από τις 3 το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη τον υπουργό Οικονομκών, Γιάνη Βαρουφάκη, ώστε να εξεταστούν με κάθε λεπτομέρεια οι μεταρρυθμίσεις.

Ήδη οι συσκέψεις έχουν ξεκινήσει από χθες ώστε να προχωρήσει η εξειδίκευση των μέτρων καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν διαμηνύσει με σαφή τρόπο ότι θέλουν πλήρη εξειδίκευση και κοστολόγηση των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων ώστε να υπάρξει σύντομα έγκριση από το Eurogroup να ξεκινήσει η υλοποίηση των μέτρων και έτσι να ξεκλειδώσει μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, επανέλαβε ότι η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το κλειδί για να μπει σε ράγες η συμφωνία με τους εταίρους, σημειώνοντας με έμφαση πως δεν υπάρχει πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας.

Στη συγκεκριμένη και εξειδικευμένη λίστα ο πρωθυπουργός χθες αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης διευκρίνισαν ότι δεν θα υπάρχουν υφεσιακά μέτρα (όπως αύξηση του ΦΠΑ ή νέες περικοπές), και πως θα αναφέρεται συγκεκριμένα και σε χρονοδιαγράμματα. Εν συνεχεία, οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα λάβουν τη μορφή νομοσχεδίων -κι όχι ενός πολυνομοσχεδίου-, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
   [ethnos.gr]
21/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin