Monday, March 30, 2015

ΥΠΟΙΚ: «Έχουμε στείλει και δεύτερη λίστα στους θεσμούς – Θα πληρωθεί κανονικά η δόση στο ΔΝΤ»!

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι «θα πληρωθεί κανονικά το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου».

Επισημαίνουν ότι τα στοιχεία των 3,2 δις από την λίστα που όπως λένε εστάλη το βράδυ της Παρασκευής, είναι το ελάχιστο που θεωρούν ότι μπορούμε να πιάσουν θέτοντας ένα εύρος απόδοσης μέτρων από 3,2 δισ ευρώ έως πάνω από 4 δισ ευρώ.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει, «είναι δέσμευσή μας» επισημαίνουν, προσθέτοντας όμως ότι εάν δεν υπάρξει παρέμβαση κάτι που υπάρχει μένει ως έχει.

Επίσης διευκρινίζουν ότι το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ δεν θα έρθει άμεσα αλλά σταδιακά και επιμένουν ότι πρέπει να αλλάξει.

Εξηγούν ότι πέρα από τη βασική λίστα, υπάρχει και δεύτερο σημείωμα με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι γραμμένο σε Excel, και το οποίο δεν έχει γνωστοποιηθεί, ούτε μέσω διαρροών. Επισημαίνουν ότι θα δοθεί μόνο αν το δώσουν και οι δανειστές.

Προσθέτουν ότι υπάρχει και μία λίστα με ερωταπαντήσεις με βάση τα κείμενα που έχουν προηγηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Απορρίπτουν επίσης οι ίδιες πηγές ότι υπάρχει θέμα fat tax, και ότι το έχουν πληροφορηθεί μόνο μέσω του τύπου. Αναφέρουν επίσης ότι δεν υπάρχει σκέψη για αύξηση φόρων σε ποτά και τσιγάρα.

Για τον ΦΠΑ διευκρινίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην εισπραξιμότητά του. Ως παράδειγμα φέρουν το γεγονός ότι με διπλασιασμό του τουρισμού στην Μύκονο την μείωση εισπράξεων ΦΠΑ κατά 30%. Διευκρινίζουν όμως ότι δεν σκέφτονται ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, αλλά παρεμβάσεων για την αύξηση της είσπραξης. Επίσης αναφέρουν ότι η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΥΠΟΙΚ θέλει μήνες δουλειάς και άρα επείγει να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα.

  [crashonline.gr]
30/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin