Friday, March 27, 2015

Διπλωματικός πυρετός για την επίσκεψη του Βρετανού ΥΠΕΞ

Διπλωματικές προσπάθειες έτσι ώστε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμμοντ φτάσει στην Κύπρο την 31η Μαρτίου και όχι την 1η Απριλίου, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, με στόχο να αποφευχθούν συμβολισμοί ενόψει και της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου, καταβάλλει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με έγκυρη πηγή.

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες όπως ο Βρετανός ΥΠΕΞ έρθει στην Κύπρο την Τρίτη 31 Μαρτίου από το αεροδρόμιο Λάρνακας και όχι από το αεροδρόμιο των Βρετανικών Βάσεων στο Ακρωτήρι, με τους Βρετανούς ωστόσο να επιμένουν στην άφιξη του μέσω Ακρωτηρίου για λόγους ασφάλειας.

Η ίδια πηγή εκτιμά ότι η επίσκεψη Χάμμοντ και η μετάβαση του στα κατεχόμενα εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στα κατεχόμενα.

  [kathimerini.com.cy]
27/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Εκανε πίσω ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών: Δεν θα κάνει πρωταπριλιά στην Κύπρο, όπως είχε προγραμματίσει ...

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ θα έλθει στην Κύπρο την 31η Μαρτίου και θα αναχωρήσει αυθημερόν από το νησί, αποφεύγοντας να βρίσκεται εδώ την πρωταπριλιά.
    Η ενημέρωση που υπάρχει από πλευράς της κυπριακής κυβέρνησης, είναι πως ο Βρετανός αξιωματούχος, ο οποίος αρχικά προγραμμάτιζε να παραμείνει και την 1η Απριλίου, επέτειο έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, για να μεταβεί στα κατεχόμενα και να συναντήσει τον Ντερβίς Έρογλου, φαίνεται να αναπροσαρμόζει το ταξίδι του.............http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/03/blog-post_729.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29
    28/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin