Tuesday, March 10, 2015

Στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου περίπου μισό δις. Τονωτική ένεση για την ελληνική Κυβέρνηση

Εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) η μεταφορά 555 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΣΧ) στο ελληνικό δημόσιο.

Πρόκειται για ποσό που κατείχε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, (ΤΧΣ), από την πληρωμή μερίσματος των προνομιούχων μετοχών που είχαν λάβει οι τράπεζες για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση, στο πλαίσιο ειδικού πακέτου στήριξης το 2008, που ήταν γνωστό ως «πακέτο Αλογοσκούφη», υπουργού Οικονομικών επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Την περασμένη Παρασκευή είχε αρχικά συμφωνηθεί να επιστραφούν τα κεφάλαια αυτά στο Δημόσιο, αλλά την επόμενη μέρα ο ESM δεν έδωσε την έγκρισή του, επισημαίνοντας ότι τα κεφάλαια αυτά του ΤΧΣ προορίζονται μόνο για συγκεκριμένο σκοπό, και όχι για την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών του ελληνικού δημοσίου.

Όπως μεταδίδεται, οι αντιρρήσεις του ESM κάμφθηκαν κατόπιν διαπραγματεύσεων με το ΤΧΣ και την κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι "βαθιά ανάσα" για την κυβέρνηση, δεδομένων των πολλών οικονομικών υποχρεώσεών της αυτόν το μήνα.

 ΚΥΠΕ
kathimerini.com.cy
10/3/15
--
-
Related:
----

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin