Tuesday, March 17, 2015

ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (Benjamin Netanyahu)

Την τελευταία του κίνηση στην προεκλογική εκστρατεία πραγματοποίησε χθες ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς σήμερα ανοίγουν οι κάλπες για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ.

Την ώρα που το δεξιό κόμμα Λικούντ βρισκόταν πίσω από την κεντροαριστερή «Σιωνιστική Ένωση», ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να εγκαθιδρυθεί παλαιστινιακό κράτος εφόσον ο ίδιος παραμείνει στην πρωθυπουργία του Ισραήλ, υποσχόμενος παράλληλα ότι θα συνεχίσει την αμφιλεγόμενη εποικιστική δραστηριότητα στην Ιερουσαλήμ

«Πράγματι» απάντησε ο Νετανιάχου ερωτηθείς από τον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο NRG εάν θα διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να αναδυθεί παλαιστινιακό κράτος εάν ο ίδιος παραμείνει στην κεφαλή της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Σε προεκλογική ομιλία του νωρίτερα τη Δευτέρα ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε επίσης ότι θα συνεχίσει να κατασκευάζει εβραϊκούς οικισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ με τον δεδηλωμένο στόχο να εμποδίσει τη διχοτόμηση της πόλης και την ενδεχόμενη ίδρυση της πρωτεύουσας των Παλαιστινίων στο ανατολικό τμήμα της.

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν τη διχοτόμηση της πόλης. «Εγώ δεν θα το επιτρέψω. Εγώ και οι φίλοι του Λικούντ θα διατηρήσουμε την ενότητα της Ιερουσαλήμ στο ακέραιο. Θα συνεχίσουμε να οχυρώνουμε την Ιερουσαλήμ ώστε να μην μπορούν να την διχοτομήσουν και να παραμείνει ενωμένη για πάντα» δήλωσε.

«Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε στην Ιερουσαλήμ, να οικοδομούμε χιλιάδες νέες κατοικίες, δεν θα υποχωρήσουμε παρά τις πιέσεις που μας ασκούνται και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την αιώνια πρωτεύουσά μας» συνέχισε.

Για συμβολικούς λόγους ο Νετανιάχου άφησε για το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας του την επίσκεψή του στο Χαρ Χόμα, έναν από τους πιο αμφισβητούμενους εβραϊκούς οικισμού που βρίσκεται πάνω στα όρια των παλαιστινιακών συνοικιών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, στα νότια της Δυτικής Όχθης.
  [elzoni.gr]
17/3/15

1 comment :

  1. Israel's PM Netanyahu: No Palestinian state on my watch...

    The prospect of a Palestinian state is nil so long as Prime Minister Benjamin Netanyahu stays in office, Netanyahu said in a Monday interview.

    Asked by an interviewer with the Israeli news site, NRG, if it was true that a Palestinian nation would never be formed while he's prime minister, Netanyahu replied, "Indeed."

    His interview with NRG came as he courted conservative supporters a day before Israelis head to the polls for national elections.

    "Anyone who is going to establish a Palestinian state, anyone who is going to evacuate territories today, is simply giving a base for attacks to the radical Islam against Israel," he said. "This is the true reality that was created here in the last few years."

    Netanyahu went on to say that any opponents on the left who might argue otherwise are "sticking their head in the sand, time and time again."...............http://edition.cnn.com/2015/03/16/middleeast/israel-netanyahu-palestinian-state/index.html
    17/3/1

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin