Saturday, February 28, 2015

Mart1 MME (GR) - Επιλογές - Τίτλοι ειδήσεων (Μάρτιος 2015 - Α)

-
Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια αλλαγής των πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, ώστε να δίδεται μεγαλύτερο βάρος σε πολιτικές ανάπτυξης.
"Η Ελλάδα", είπε, "διαπραγματεύτηκε, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια από κάποιους να εκμηδενίσουν την προσπάθεια. Από την άλλη, η Γερμανία και οι χώρες που τη στηρίζουν συμπεριφέρθηκαν με τρόπο ηγεμονικό και κάποιες φορές απαξιωτικό έναντι της Ελλάδας"..........................Ευαρέσκεια στη Λευκωσία για συμφωνία Γιούρογκρουπ
-
(Mart Geo  Flash News)
    ---

93 comments :

  1. Πυρ κατά βούληση από Σόιμπλε: Ο Τσίπρας έδωσε μια υπόσχεση, αν δεν την τηρήσει δεν θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια ...

    Την βεβαιότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη σημερινή, κυριακάτικη έκδοση της Bild, προειδοποιεί ωστόσο ότι, εάν οι δεσμεύσεις δεν τηρηθούν, δεν θα δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Αναγνωρίζει δε ότι μια νέα κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο και επαναλαμβάνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί επιθυμητή εξέλιξη.

    «Φθάσαμε σε μια ξεκάθαρη συμφωνία στο πλαίσιο του Eurogroup. Ο κ. Τσίπρας έδωσε μια υπόσχεση. Αν η Ελλάδα δεν την τηρήσει, δεν θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια. Δεν θέλουμε Grexit. Είμαστε αλληλέγγυοι, αλλά δεν εκβιαζόμαστε. Κανένας δεν επέβαλε στους Έλληνες το πρόγραμμα βοήθειας. Είναι λοιπόν τελείως στο χέρι της Αθήνας», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης το οποίο προδημοσιεύθηκε το βράδυ χθες Σάββατο.

    «Η νέα ελληνική κυβέρνηση διαθέτει μεγάλη νομιμοποίηση στον πληθυσμό. Θεωρώ την ελληνική κυβέρνηση ικανή να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα, να δημιουργήσει μια πιο αποτελεσματική φορολογική διοίκηση και τελικά να εκπληρώσει τους όρους.

    Πρέπει να δίνεις σε μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση κάποιο χρόνο. Η διακυβέρνηση είναι ένα ραντεβού με την πραγματικότητα», δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προσθέτει ότι είπε στον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη ότι προτίθεται να βοηθήσει στο θέμα του φοροσυλλεκτικού μηχανισμού, στέλνοντας γερμανούς εφοριακούς στην Ελλάδα..................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113469040
    1/3/15

    ReplyDelete
  2. Πώς Σχολιάζει το Φόρεϊν Όφις τη Συμφωνία Κύπρου-Ρωσίας για τον Ελλιμενισμό...

    Τη σημασία της διατήρησης της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί του τρόπου προσέγγισης της Ρωσίας υπό το φως της επιθετικότητάς της στην Ουκρανία, επισήμανε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις με τον οποίο συνομίλησε το ΚΥΠΕ. Κυβερνητική πηγή είχε αναφέρει νωρίτερα σχετικά με τη συμφωνία Αναστασιάδη-Πούτιν για τον ελλιμενισμό πλοίων του ρωσικού ναυτικού σε κυπριακά λιμάνια πως βασική θέση της βρετανικής κυβέρνησης είναι μεν ότι πρόκειται για θέμα που αφορά την Κύπρο, αλλά τοποθετείται στο γενικότερο πλαίσιο των ανησυχιών του Λονδίνου για την πολιτική της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    «Η πρόσβαση στα κυπριακά λιμάνια είναι ζήτημα των κυπριακών Αρχών. Αλλά όπως έχει καταστήσει σαφές ο Κύπριος Πρόεδρος, ‘η χρήση του λιμανιού της Λεμεσού δεν θα είναι για στρατιωτικούς σκοπούς’», σημείωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών........................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91211

    ReplyDelete
  3. Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια επιθυμεί, αρκεί αυτές να συμβαδίζουν με τις δεσμεύσεις της...

    Αυτά τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος επί Οικονομικών θεμάτων, Pierre Moscovici, σε δηλώσεις του στον σταθμό France 3.

    Η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις, επισήμανε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και πρέπει να συνεχιστούν, όπως είπε χαρακτηριστικά.
    Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην εκπομπή «Tous politiques», σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, ο κ. Moscovici σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή με την Ελλάδα που θα επιτυγχάνει «σεβασμό προς την ψήφο των ελλήνων πολιτών και ταυτόχρονα σεβασμό προς τις δεσμεύσεις έναντι των ευρωπαίων εταίρων».

    Τέλος, ο Γάλλος αξιωματούχος επανέλαβε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να μείνουμε μαζί και ενωμένοι».
    http://www.crashonline.gr/ο-μοσκοβισί-λέει-ναι-στις-ριζικές-μετα/
    1/3/15

    ReplyDelete
  4. Πιστωτικό γεγονός εάν δεν γίνει η πρώτη αποπληρωμή στην ΕΚΤ. "Η Αθήνα θα λάβει τα κεφάλαια το καλοκαίρι" (Wolfgang Schäuble) ....

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε εκ νέου την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύθηκε να προωθήσει, αν θέλει να εξασφαλίσει διεθνή οικονομική βοήθεια και στο μέλλον και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος σε περίπτωση που δεν αποπληρωθεί η πρώτη δόση στην ΕΚΤ.

    Ωστόσο ο Σόιμπλε είπε στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι δεν έχει καμιά εγγύηση ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα προωθήσει πράγματι τις μεταρρυθμίσεις στο διάστημα που μεσολαβεί.

    «Ελπίζω όμως ότι θα το πράξει, διότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και επίσης λόγω της ευθύνης της έναντι της Ευρώπης. Αλλά κυρίως επειδή είναι προς το δικό της συμφέρον. Η Ελλάδα πραγματικά πρέπει να γνωρίζει ότι αν θέλει βοήθεια, πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει κάνει», είπε ο Σόιμπλε.

    Ακόμη έκανε αναφορά και στις χθεσινές δηλώσεις στο Associated Press του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα θα δώσει προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ, ενώ για τις αποπληρωμές στην ΕΚΤ είπε πως αυτές ανήκουν σε άλλη κατηγορία και θα χρειαστεί να συζητηθούν με τους πιστωτές.

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε: αν (ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης) δεν κάνει την πρώτη αποπληρωμή έγκαιρα, τότε θα πρόκειται για το λεγόμενο πιστωτικό γεγονός, και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του και να φέρω την ευθύνη για όσα θα συνέβαιναν σε αυτή την περίπτωση στην Ελλάδα».........http://www.ellanodikis.net/2015/03/wolfgang-schauble.html
    1/3/15

    ReplyDelete
  5. Ανησυχεί ο εμπορικός κόσμος για το εάν η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις...

    Τον προβληματισμό των επιχειρηματιών εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ελλάδος Βασίλης Κορκίδης σχετικά με τη δυνατότητα της χώρας μας να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις χωρίς χρηματοδότηση.
    Ο κ. Κορκίδης σχολίασε την Κυριακή σε δηλώσεις του ότι τους υπόλοιπους 10 μήνες του 2015 καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε 27 αποπληρωμές οφειλών, ενώ στο τετράμηνο διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου, ψάχνουμε να βρούμε 16 δισ. ευρώ και το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου άλλα 10 δισ. ευρώ.

    «Αλήθεια χωρίς κάποιο πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης, Μπορούμε; Τα συμπεράσματα των μικρομεσαίων της αγοράς, δικά μας» σημείωσε ο κ. Κορκίδης.

    Ιδιαίτερα αναφέρει ότι ο φετινός Μάρτιος αποδεικνύεται ο πλέον επιβαρυμένος μήνας του έτους με υποχρεώσεις ύψους 6,13 δις. ευρώ εκ των οποίων το 1,53 δις. ευρώ στο Δ.Ν.Τ.

    Ακολουθούν, ο Απρίλιος με 2,85 δις. ευρώ, ο Μάιος με 3,55 δις. ευρώ, ο Ιούνιος με 3,53 δις. ευρώ, ενώ ο Ιούλιος είναι ο δεύτερος πιο επιβαρυμένος μήνας με 5,93 δις. ευρώ, ο Αύγουστος με 4,19 δις, ευρώ, ο Σεπτέμβριος με 1,53 δις. ευρώ, ο Οκτώβριος με 448 εκ. ευρώ και ο Δεκέμβριος με 1,19 δις. ευρώ. Το σύνολο οφειλών του 2015 είναι 29,3 δις. ευρώ, όταν όλο το 2016 είναι 5,6 δις. ευρώ και το 2017 είναι 7,4 δις. ευρώ, ενώ για το 2018 έχουμε υποχρεώσεις μόνο 3,7 δις. ευρώ.

    ReplyDelete
  6. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Berlin Direkt του δεύτερου προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης ZDF, o κ. Σόιμπλε ζήτησε για άλλη μια φορά την απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνηθέντων, λέγοντας πολύ χαρακτηριστικά: "Με ενδιαφέρει ελάχιστα το τι λένε οι Έλληνες στις συνεντεύξεις τους. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι αυτά στα οποία έχουν δεσμευτεί. Και αν δεν τα τηρήσουν, θα υποστούν τις συνέπειες»....

    Εάν η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε τη συμβουλή του, θα της έλεγε: «Συμπεριφερθείτε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να κερδίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη γιατί χρειάζεστε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των τραπεζών κ.ο.κ.». Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ορισμένες φορές η Αθήνα, όπως είπε στη συνέχεια, τον αφήνει άφωνο, «γιατί αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς, κατά τη δική μου άποψη, δεν εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα»........................http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2242808
    1/3/15

    ReplyDelete
  7. Τρισάγιο στη μνήμη των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έπεσαν νεκροί από τα πυρά ληστών, στο Ρέντη, το 2011, πραγματοποίησαν σήμερα συγγενείς και συνάδελφοι των δύο αστυνομικών...

    Στο τρισάγιο, παρέστησαν και υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι παριστάμενοι κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο...............http://www.zougla.gr/greece/article/trisagio-sti-mnimi-ton-dio-astinomikon-pou-dolofoni8ikan-stou-renti

    ReplyDelete
  8. Σόιμπλε: «Δε θα ήθελα να είμαι στη θέση του Βαρουφάκη αν δεν πληρώσει εγκαίρως»...

    «Θα πρόκειται για χρεοκοπία» τόνισε στο γερμανικό κανάλι ARD - Αιχμές κατά των κυβερνητικών στελεχών και στο ZDF: «Δε με ενδιαφέρει τι λένε στις συνεντεύξεις τους, μένω άφωνος με τον τρόπο που συμπεριφέρεται η Αθήνα»
    Σαφή προειδοποίηση προς την Αθήνα και τον Γιάνη Βαρουφάκη έστειλε μέσω του γερμανικού καναλιού ARD ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε............http://www.protothema.gr/politics/article/455658/soible-de-tha-ithela-na-eimai-sti-thesi-tou-varoufaki-an-den-plirosei-egairos/
    1/3/15

    ReplyDelete
  9. Ένταση στο εσωτερικό, ένταση και στο εξωτερικό...

    Με τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης να συνεχίζονται, η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους προκειμένου να βρει λύση στο έλλειμμα που παρουσιάζουν τα δημόσια ταμεία της χώρας.

    Οι ημέρες περνούν και οι Βρυξέλλες αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει περισσότερος χρόνος προσαρμογής για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Αν και εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη χθεσινή, δεύτερη ημέρα των εργασιών και απορρίφθηκε η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας, οι διαφορές παραμένουν.

    Η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα εξέφραζε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία του Eurogroup και ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

    Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε σαφή μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση................http://www.elzoni.gr/html/ent/656/ent.52656.asp

    ReplyDelete
  10. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα ζητήσει νέα διευθέτηση χρέους το καλοκαίρι...

    Όπως η λέξη «τρόικα» είναι «βρώμικη» για την Ελλάδα, έτσι και το «κούρεμα» είναι «βρώμικη» λέξη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ τονίζει ότι δεν θα ζητήσει κούρεμα ή διαγραφή του χρέους και επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα διευθέτηση του χρέους της το καλοκαίρι......................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64148244
    2/3/15

    ReplyDelete
  11. Ο Ντάισελμπλουμ αποκαλύπτει το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων - Ο τσακωμός με τον Βαρουφάκη και το δραματικό τηλεφώνημα στον Τσίπρα...

    «Το μήνυμά μου στην Ελλάδα είναι αυτό: προσπαθήστε να αρχίστε το πρόγραμμα πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων». Αυτό αναφέρει ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times τονίζοντας επίσης ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει την υιοθέτηση κάποιων εκ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που τους ζητούν οι δανειστές της αν θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα μέρος της χρηματοδότησης.

    Υπάρχουν στοιχεία του προγράμματος που μπορούν να αρχίσουν ακόμα και σήμερα, τονίζει ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup. "Aν γίνει αυτό (οι πρώτες μεταρρυθμίσεις), τότε μέσα στον Μάρτιο ίσως γίνει η πρώτη εκταμίευση. Αλλά αυτό απαιτεί πρόοδο όχι μόνο καλές προθέσεις", τονίζει.

    "Αν ξοδέψουμε δύο μήνες συζητήσεων, χωρίς να γίνεται τίποτα (από μέτρα) στο τέλος Απριλίου θα έχουμε μεγάλα προβλήματα", δηλώνει ο κ. Ντάισελμπλουμ.

    Στη συνέντευξή του αναφέρεται επίσης στις σχέσεις του με τον Γ. Βαρουφάκη αλλά και στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων αποκαλύπτοντας και ορισμένες πτυχές που θα προκαλέσουν συζητήσεις..

    Αν και παραδέχθηκε πως «κάποιες φορές οι άνθρωποι θυμώνουν» στη διάρκεια τέτοιων διαπραγματεύσεων, ωστόσο αρνήθηκε τις αναφορές που έλεγαν ότι οι δυο άνδρες κόντεψαν σε κάποιο σημείο να παίξουν ξύλο.

    «Είναι βλακείες», είπε. «Το γεγονός είναι ότι έπρεπε να τον πιέσω για μια λύση, και αυτή είναι η δουλειά μου. Πρέπει επίσης να πιέζω και άλλους υπουργούς, που είναι επίσης αρκετά σκληροί και πεισματάρηδες, για μια λύση».................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113469844
    2/3/15

    ReplyDelete
  12. Τι απαντά ο Βαρουφάκης στον Ντάισελμπλουμ...

    «Η έκτακτη εισφορά αν επιβληθεί θα αφορά τα στρώματα εκείνα που δεν πλήρωναν φόρους, ενώ μπορούσαν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

    Απαντώντας στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του το πρωί στα «Παραπολιτικά fm», σημειώνει ότι για τα περί λάθους επιστολής που εστάλη από την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ακριβώς έτσι, ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν θα πάρουμε τη δόση αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση του μνημονίου. Θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει. Να υπογράψουμε το mail Χαρδούβελη και να είχαμε τα λεφτά. Ο λαός δεν ψήφισε αυτό όμως».
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64148618
    2/3/15

    ReplyDelete
  13. Βαρουφάκης: «Δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση, εάν το αντίτιμο είναι η συνέχεια της σκοτοδίνης που ζούμε τώρα»...

    «Δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση, εάν το αντίτιμο είναι η συνέχεια της σκοτοδίνης που ζούμε τώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση Ντάισελμπλουμ πως πρέπει η Ελλάδα άμεσα να υιοθετήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι πιστωτές της για να πάρει την πρώτη δόση από αυτό το μήνα.

    Απαντώντας στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Γιάννης Βαρουφάκης σημειώνει ότι για τα περί λάθους επιστολής που εστάλη από την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ακριβώς έτσι, ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν θα πάρουμε τη δόση αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση του μνημονίου. Θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει. Να υπογράψουμε το mail Χαρδούβελη και να είχαμε τα λεφτά. Ο λαός δεν ψήφισε αυτό όμως».

    Όπως σημείωσε, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, ο λόγος που εξελέγη η κυβέρνηση είναι για να αμφισβητήσει τη λογική της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης. «Δεν επιθυμώ να συνεχιστούν τα υφεσιακά μέτρα» τόνισε, ενώ διέψευσε τη δήλωση του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ για λανθασμένη επιστολή που στάλθηκε στους θεσμούς με αποτέλεσμα ο Ντάισλεμπλουμ να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό.................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113470167
    2/3/15

    ReplyDelete
  14. Ξεπέρασε κατά πολύ τα διπλωματικά θέσμια ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, Τζον Κόνινγκ, ο οποίος με προκλητικό και συνάμα κυνικό τρόπο σχολίασε την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, διασυνδέοντάς τη ούτε λίγο ούτε πολύ με τη δολοφονία του Ρώσου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ...

    Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρέσβης ζητούσε να μάθει από τους πολίτες τι σκέφτονται για την εβδομάδα που πέρασε στη Ρωσία με «την επίσκεψη Αναστασιάδη και τη δολοφονία του Νεμτσόφ». Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διάλογο μεταξύ του κ. Κόνινγκ και δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και πολιτών. Ο δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος Ανδρέας Χατζηκύριακος διερωτήθηκε για τη διασύνδεση της επίσκεψης Αναστασιάδη και τη δολοφονία του Ρώσου πολιτικού σημειώνοντας: «Εξαιρετικά αντιδιπλωματικό από μέρους σας και μάλλον προσωπικό». Για να απαντήσει κυνικά ο Αμερικανός πρέσβης: «Λοιπόν τι σκέφτεσαι; Δεν σου άρεσε η ερώτηση. Καμιά έκπληξη».......http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/244561/o-amerikanos-presvis-anapse-foties-meso-twitter#sthash.cgUuXw3d.dpuf
    2/3/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Παρερμηνεύθηκε η ανάρτησή του, υποστηρίζει ο Κόνιγκ ..

      Για παρεξήγηση και παρερμηνεία της ανάρτησης του στο Twitter, κάνει λόγο ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία Τζον Κόνιγκ.

      Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Κόνιγκ χαρακτήρισε ατυχή την προσπάθεια κάποιων να υποστηρίζουν ότι διασύνδεσε τα δύο θέματα.
      Ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει ούτε να υπονοήσει οτιδήποτε.
      Αναφέρει ότι απλώς ήθελε να πάρει τις αντιδράσεις των Κυπρίων πάνω σε δύο διαφορετικά θέματα. Πρώτο, την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη και τις δηλώσεις στη Μόσχα, και δεύτερο, ένα άλλο δραματικό, όπως σημειώνει, γεγονός τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ.
      Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας "Η Καθημερινή", πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αντικατάσταση του Αμερικανού διπλωμάτη. Άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Τζον Κόνιγκ φεύγει από τη Λευκωσία, λόγω ολοκλήρωσης της θητείας του.
      http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/12353-parermineythike-i-anartisi-tou-ypostirizei-o-konigk
      2/3/15

      Delete
  15. ΠΑΣΟΚ: Παραβίαση του Συντάγματος η μη κατάθεση της συμφωνίας στη Βουλή...

    Για παραβίαση του Συντάγματος και προσβολή της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την «πεισματική άρνησή» της να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία με τους δανειστές.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η άρνηση της κυβέρνησης «συνιστά κραυγαλέα παραβίαση του Συντάγματος που ορίζει πώς δεσμεύεται διεθνώς η Ελληνική Δημοκρατία και προσβολή της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής».

    Το ΠΑΣΟΚ στρέφεται και κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας πως «προκειμένου να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστη κοινοβουλευτική συζήτηση, η πρόεδρος της Βουλής σε σύμπραξη με την κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τον Κανονισμό προσπαθώντας να ακυρώσει ακόμη και τις διαδικασίες άμεσου κοινοβουλευτικού ελέγχου με τη μορφή επίκαιρων ερωτήσεων και μάλιστα των προέδρων των κομμάτων προς τον πρωθυπουργό»..........http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231389319
    2/3/15

    ReplyDelete
  16. Μοσκοβισί: Δεν τυγχάνει διαφορετικής μεταχείρισης η Γαλλία...

    «Λειτουργούμε πάντα σύμφωνα με κοινά κριτήρια», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί, μετά τη νέα διετή παράταση που έλαβε η Γαλλία για να εκπληρώσει τον στόχο του ελλείμματος.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε στη Γαλλία μία ακόμη - την τρίτη κατά σειρά - παράταση, προκειμένου να εκπληρώσει τον στόχο του 3% για το κρατικό έλλειμμα, όπως ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Έτσι, αντί για το τέλος του 2015, η Γαλλία δεσμεύθηκε να «πιάσει» τον στόχο του ελλείμματος στο τέλος του 2017.

    Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk, ο Πιέρ Μοσκοβισί υπεραμύνθηκε της απόφασης της Κομισιόν. «Η απόφαση ελήφθη στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων, όπως η ασθενής ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας. (…) Είμαι ευρωπαίος επίτροπος και είμαι Γάλλος. Όμως δεν ενεργώ ως φίλος της Γαλλίας. Δεν ενεργώ υποκειμενικά και με υπεκφυγές», ξεκαθάρισε ο κ. Μοσκοβισί.

    Η νέα διετής παράταση συνδέεται με μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που θα κληθεί να εφαρμόσει η γαλλική κυβέρνηση, ωστόσο η απόφαση της Κομισιόν έγινε στόχος επικρίσεων.....................http://www.naftemporiki.gr/finance/story/921652/moskobisi-den-tugxanei-diaforetikis-metaxeirisis-i-gallia
    2/3/15

    ReplyDelete
  17. Reuters: Εκνευρισμός στην ΕΚΤ για την Ελλάδα...

    Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα μεταβούν την Τετάρτη στη Λευκωσία, όπου θα αποφασίσουν την ίδια ημέρα και την Πέμπτη για τη νομισματική πολιτική της τράπεζας, αντιμετωπίζοντας το άβολο γεγονός ότι μπορεί να κρατούν τα κλειδιά για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και τη συνέχιση της παραμονής της στο ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

    Καθώς είναι αποκλεισμένη από τις κεφαλαιαγορές και αντιμετωπίζει μία απότομη μείωση των φορολογικών εσόδων, η Ελλάδα εκτιμάται ότι δεν θα έχει χρήματα στα μέσα ή τα τέλη Μαρτίου για να αποπληρώσει τα χρέη της, εάν δεν λάβει μέρος από τα τελευταία χρήματα του προγράμματος βοήθειας, κάτι που προϋποθέτει την ολοκλήρωση -ή τουλάχιστον την έναρξη- μεταρρυθμίσεων, στις οποίες λεκτικά είναι αντίθετη η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει το Reuters.

    «Με τις άλλες επιλογές να είναι, όπως φαίνεται, κλειστές επί του παρόντος, η ΕΚΤ έχει κρίσιμο ρόλο για τη μοναδική άλλη δυνατότητα χρηματοδότησης του ελληνικού δημοσίου, που είναι η αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ στην έκδοση εντόκων γραμματίων του» προσθέτει το Reuters...................http://www.ant1iwo.com/news/ellada/article/200996/reuters-ekneurismos-stin-ekt-gia-tin-ellada/
    2/3/15

    ReplyDelete
  18. Θέλουν να κάνουν Αμυγδαλέζα την Ομόνοια !...

    Καθημερινά περίπου 30 μετανάστες μεταφέρονται από τις αρχές από την Αμυγδαλέζα στην Αθήνα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να σφραγίσει το κέντρο κράτησης των μεταναστών.

    Ένα λεωφορείο με συνοδεία περιπολικού αναλαμβάνει να μεταφέρει τους μετανάστες από τις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας στην Ομόνοια. Εκεί, οι αλλοδαποί, αφήνονται ελεύθεροι, έχοντας προμηθευτεί από τις αρχές ένα ειδικό έγγραφο προκειμένου να κινούνται νόμιμα και χάνονται στα στενά του κέντρου, καθώς οι περισσότεροι επιστρέφουν στα μέρη όπου συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

    Μετά από δέκα, δώδεκα ή και δεκαοκτώ μήνες κράτησης στο κέντρο της Αμυγδαλέζας, κανένας από τους μετανάστες δεν έχει δικό του σπίτι και έτσι κάποιοι αναζητούν στέγη σε οικίες συγγενών, ενώ άλλοι ακόμη και σε καταλύματα που τους είχαν παραχωρήσει οι πρώην εργοδότες τους. Οσοι φυσικά ζούσαν μόνοι τους ή δεν είχαν εργασία δείχνουν απελπισμένοι και χαμένοι αναζητώντας μια ελπίδα σε ομοεθνείς τους για τις πρώτες ημέρες φιλοξενίας....................http://www.crashonline.gr/θέλουν-να-κάνουν-αμυγδαλέζα-την-ομόνο/
    2/3/15

    ReplyDelete
  19. Λύνει τη σιωπή του ο Βάσος Σιαρλή - Τι λέει για το κούρεμα...

    Η οδηγία για την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων ήταν απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχε εγκριθεί ως προσχέδιο από την Κομισιόν τον Ιούνιο του 2012, αναφέρει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό «δεν σημαίνει και αυτόματη αποδοχή του κουρέματος καταθέσεων».

    «Κατά συνέπεια είναι λάθος να παρουσιάζεται ότι το προσχέδιο νόμου (ημερ. 11/1/2013) που ήταν γενικής μορφής, με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία, και με πρόθεση να έχει εφαρμογή τουλάχιστον όσον αφορούσε το κούρεμα καταθέσεων (bail-in) μετά 1/1/2018, ότι είναι αυτό που δυστυχώς επεβλήθη από το Eurogroup το Μάρτιο 2013», αναφέρει σε δήλωσή του που εξέδωσε σήμερα.

    Ο κ. Σιαρλή σημειώνει ότι προβαίνει με λύπη στη δήλωση αυτή δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από το ΥΠΟΙΚ και χαρακτηρίζει τα χθεσινά δημοσιεύματα σχετικά με το κούρεμα των καταθέσεων ως «κακόβουλα, παραπλανητικά και κακόπιστα».

    «Κατά την άποψή μου το κούρεμα κακώς αποφασίστηκε και κακώς επεβλήθη το Μάρτιο 2013», προσθέτει...................http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/244707/lynei-ti-siopi-tou-o-vasos-siarli-ti-leei-gia-to-kourema#sthash.SSQjo4DN.dpuf
    2/3/15

    ReplyDelete
  20. Ρευστότητα 2 δισ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου...

    Στη διασφάλιση ρευστότητας 2 δισ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων της γενικής κυβέρνησης αποβλέπει η κυβέρνηση που δρομολογεί ήδη τις σχετικές διαδικασίες. Μάλιστα, για τις κινήσεις αυτές δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, καθώς υπάρχουν σε ισχύ σχετικές διατάξεις.

    Η αρχή έγινε ήδη με διαθέσιμα ταμειακά υπόλοιπα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), ύψους 200 εκατ. ευρώ περίπου. Με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού για την πληρωμή των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος. Πρόκειται για την πρώτη πράξη αξιοποίησης των ταμειακών διαθεσίμων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και αποσκοπεί στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του δημοσίου.

    Η απόφαση υπογράφεται από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα. Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διαχείριση των ταμειακών του διαθεσίμων θα μεταφέρει με έγγραφό του κάθε φορά το ποσό του ταμειακού υπολοίπου που δεν είναι άμεσα απαιτητό προς πληρωμή δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων στα πλαίσια του ΕΓΤΕ-ΕΓΤΑΑ και ΕΑΘΑ σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος.................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231389497
    2/3/15

    ReplyDelete
  21. Eldorado Gold: Προειδοποιεί για επανεξέταση των επενδύσεων στις Σκουριές...

    Την άμεση αντίδραση της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold που διαχειρίζεται τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη με την οποία ανακαλούνται για επανέλεγχο δύο άδειες για το υπό κατασκευή εργοστάσιο εμπλουτισμού που κατασκευάζει η εταιρεία στις Σκουριές.

    Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι στην περίπτωση που δεν ανατραπεί εγκαίρως η πρόσφατη απόφαση του υπουργού «μπορεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε επανεξέταση των επενδυτικών μας σχεδίων στην Ελλάδα».

    Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση του υπουργείου δεν έχει νομική βάση και θα προχωρήσει αν κριθεί απαραίτητο «σε κάθε ενέργεια προστασίας των νόμιμων δικαιωμάτων της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών».

    Προς το παρόν η απόφαση του υπουργείου ΠΑΠΕΝ δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα εργασιών στις Σκουριές καθώς πλήθος δραστηριοτήτων προχωρούν κανονικά, αναφέρει η διοίκηση της Eldorado Gold. Υπενθυμίζει επίσης πως η αξιοπιστία της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επιβεβαιώθηκε από τρεις διαφορετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)....................http://www.naftemporiki.gr/finance/story/921978/eldorado-gold-proeidopoiei-gia-epaneksetasi-ton-ependuseon-stis-skouries
    2/3/15

    ReplyDelete
  22. Δεν πρόκειται για μια παρέα που διαφωνεί, αλλά για την κυβέρνηση...

    Για όποιον του διαφεύγει, η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της, που μέχρι το τέλος του 2015 αγγίζουν τα 30 δις ευρώ.

    Πρόκειται για χρήματα που οφείλουμε στο ΔΝΤ, από το πρώτο πρόγραμμα (του 2010), στην ΕΚΤ και στις εθνικές κεντρικές τράπεζες (δάνεια που εξαιρέθηκαν από το PSI του 2012) και για λήξεις εντόκων ομολόγων – άλλο τώρα που η κυβέρνηση θέλει κι’ άλλον τέτοιον πανάκριβο μικροπρόθεσμο δανεισμό, ενώ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα παλιά.

    Επιμένει επίσης η κυβέρνηση, παρά την πιστωτική ασφυξία, ότι δεν θέλει τα 7,2 δις ευρώ, επειδή δεν θέλει να ολοκληρωθεί η 5η Αξιολόγηση.

    Όλα αυτά την ώρα που με βάση όσα έχει υπογράψει και συνομολογήσει – ζητώντας την επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος και αποδεχόμενη τη Δήλωση του Eurogroup – υποχρεούται πλέον και το πρόγραμμα να εφαρμόσει και την αξιολόγηση να αποδεχθεί.

    Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας το εξηγήσουν:

    Πώς, δηλαδή, από την μια αποδέχονται και επέκταση και πρόγραμμα και αξιολόγηση και τρόικα (όποιος θέλει να τους λέει «θεσμούς», ας το κάνει βαυκαλιζόμενος) και πώς από την άλλη και συγχρόνως δεν τα αποδέχονται όλα αυτά.

    Επιτέλους, έχουν υπογράψει ότι θα δεχθούν review (δηλαδή αξιολόγηση) προκειμένου να πάρει η χώρα τα χρήματα που χρειάζεται απεγνωσμένα..................http://www.elzoni.gr/html/ent/670/ent.52670.asp
    3/3/15

    ReplyDelete
  23. Βαρουφάκης: Η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ μπορεί να πάρει μερικούς μήνες...

    Με έναν φάκελο με έξι προτεινόμενες από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις, θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Στη βάση αυτών των προτάσεων, θα υπάρξει συζήτηση στο Συμβούλιο για το ποιες μεταρρυθμίσεις θα προηγηθούν και η χώρα θα κριθεί από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα υλοποιήσει..........http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64149160
    3/3/15

    ReplyDelete
  24. Κασουλίδης : Καλό είναι οι ΗΠΑ να γνωρίζουν τις θέσεις της Λευκωσίας...

    Δεν ζητήθηκε ανάκληση του Τζων Κονιγκ, δηλώνει η Λευκωσία, μετά την ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη στο Twitter, με την οποία ζητούσε σχόλια για την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία, και τη δολοφονία του Ρώσου πολιτικού, Μπορίς Νεμτσόφ.

    Το ζήτημα τέθηκε στη συνάντηση του υπουργού εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Ουάσιγκτον. Ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε ότι τα πράγματα έχουν πάρει μια πορεία και δεν χρειάζεται άλλη κίνηση. Η τριετής θητεία του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία λήγει το καλοκαίρι και θα αντικατασταθεί.

    Όσον αφορά τις συμφωνίες του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Ρωσία και την ενόχληση που εξέφρασε το State Department ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι δεν είναι οι συμφωνίες με τη Ρωσία που ενόχλησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Για ότι άλλο και να τους ενόχλησε για την επίσκεψη Αναστασιάδη, ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών, είναι καλό να γνωρίζουν τις θέσεις της Λευκωσίας.................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/12378-kasoulidis-kalo-einai-oi-ipa-na-gnorizoun-tis-theseis-tis-lefkosias
    3/3/15

    ReplyDelete
  25. Άναυδος στον τηλεοπτικό αέρα για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ ο Βαρουφάκης. «Αν ισχύει αυτό, έχω πρόβλημα»...

    Αιφνιδιασμένος εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συνέντευξή του «Στον Ενικό» όταν ερωτήθηκε ποια είναι η άποψή του περί των αυξήσεων μισθών στη ΔΕΗ.

    «Αυξήθηκαν οι μισθοί – οι μεγάλοι;» ρώτησε έκπληκτος, συμπληρώνοντας ότι «αυτό πρώτη φορά το ακούω».

    «Δεν το ξέρω, δεν μπορώ να σχολιάσω για κάτι που δεν έχω ακούσει, αν έχει συμβεί αυτό, έχω πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

    Σημειώνεται ότι κατά τη συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε παράλληλα, ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στην αποπληρωμή των χρεών της προς το ΔΝΤ και ότι «είμαστε στη διαδικασία εξασφάλισης των πόρων για όλο το τετράμηνο (της παράτασης)». Τόνισε ότι μοναδική λύση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους εντός της ευρωζώνης και «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι λύση η επιστροφή στη δραχμή». Μάλιστα, ερωτηθείς για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, είπε ότι «ο Λαπαβίτσας έχει κτίσει ολόκληρη καριέρα πάνω στην επιστροφή στη δραχμή»...............http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/03/varoufakis-deh_n_6789840.html
    3/3/15

    ReplyDelete
  26. Μήνυμα Σουλτς σε Αθήνα και ΕΕ: Αφήστε τις ακρότητες και κάντε ότι είναι χρήσιμο για τους πολίτες...

    Ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημειώνει πως το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε θα εξυπηρετήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης «ενός παράγοντα που έχει λείψει πάρα πολύ και χωρίς τον οποίο οι βιώσιμές λύσεις γίνονται πολύ δύσκολες».

    Μην απειλείτε με «Αρμαγεδδώνα» στο άμεσο μέλλον, μην υπαναχωρείτε από τις δεσμεύσεις σας, το μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις – «Είναι ώρα να θα θαφτούν τα τσεκούρια και να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν στη συμφωνία του Eurogrop» λέει ο Μάρτιν Σουλτς

    «Είναι ώρα να θα θαφτούν τα τσεκούρια και να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν στη συμφωνία του Eurogrop και να αναπτυχθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα δημιουργήσουν ροή επενδύσεων, αύξηση των φορολογικών εσόδων με καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και διατήρησης ενός ικανού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό είναι το μήνυμα που έχω μεταφέρει στην Αθήνα, το Βερολίνο και σε όλες τις συναντήσεις μου με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες» γράφει ο Σουλτς........................http://www.crashonline.gr/μήνυμα-σουλτς-σε-αθήνα-και-εε-αφήστε-τι/
    3/3/15

    ReplyDelete
  27. Τον εξορθολογισμό του μέτρου της παροχής τροφείου ανακοίνωσε προ ολίγου η ΔΕΗ, η οποία μετά την κατακραυγή που ξεσήκωσε η γνωστοποίηση των λεπτομερειών της ΕΣΣΕ, επί της ουσίας την τροποποιεί πριν καν εφαρμοστεί...

    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας η παροχή θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση στις ήδη υπάρχουσες λειτουργούσες σε ορυχεία και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ καντίνες και κυλικεία.

    Η επέκταση του μέτρου στους άλλους εργαζόμενους θα γίνει, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση σε δεύτερο χρόνο και μετά από μελέτη των τεχνικών πλευρών του ζητήματος λαμβάνοντας υπόψη και τη μεγάλη διασπορά των μονάδων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

    Παράλληλα η ΔΕΗ αναφέρει ότι το κόστος του μέτρου σε πλήρη εφαρμογή στη μητρική εταιρεία θα είναι 15 εκ. ευρώ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί στις θυγατρικές.........................http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2244833
    3/3/15

    ReplyDelete
  28. Το Κουρδικό Χαρτί...

    Πίσω από τη δήλωση Οτσαλάν για έκτακτο συνέδριο του ΡΚΚ που θα επικυρώσει την εγκατάλειψη του ένοπλου αγώνα διακρίνεται σαφώς η συμμαχία του έγκλειστου στο Ιμραλί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν. Ο κύβος ερρίφθη: Ο Οτσαλάν επενδύει το μέλλον των Κούρδων της Τουρκίας στο ισλαμικό νεοοθωμανικό μείγμα του Ερντογάν όπου υπό τη στέγη του σουνιτικού ισλάμ και το πλαίσιο ενός νέου συντάγματος θα υπάρχει διακριτός χώρος μιας αυτονομίας το πλαίσιο και το εύρος της οποίας δεν προσδιορίζονται.

    Η προσέγγιση των δύο ανδρών είναι μη αντιστρέψιμη: Ο αφοπλισμός καθιστά την πολιτικοποίηση του ΡΚΚ μονόδρομο και οι όποιες έστω και σταδιακές και προσεκτικές παραχωρήσεις του Ερντογάν ακυρώνουν ανεπιστρεπτί την παρακαταθήκη του Κεμάλ «ένα έθνος - ένα κράτος». Αν τα κέρδη για το ΡΚΚ προσδοκώνται σε βάθος χρόνου, για το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ προεξοφλείται η άμεση απόδοση μερίσματος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

    Στα παραπάνω υπάρχουν αστερίσκοι, υποθήκες και ερωτηματικά:.................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91278
    3/3/15

    ReplyDelete
  29. Ο Τανέρ Μουσταφάογλου κάνει δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ για την επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό κ Τσίπρα, έξω από το ελληνικό προξενείο Κωνσταντινούπολης...

    Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
    Δεν πρόλαβε καλά η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τα καθήκοντα της και ενώ συνεχίζεται με όλες τις συνέπειες η οικονομική κρίση, οι Τούρκοι δεν έχασαν καιρό και προχώρησαν σε νέα πολύ εντυπωσιακή κίνηση για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της δυτικής Θράκης.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο πρόεδρος του άκρως ανθελληνικού «Ιδρύματος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», που εδώ και χρόνια έχει εξαπολύσει μια διεθνή ανθελληνική εκστρατεία, Taner Mustafaoğlu, με μια κίνηση με μεγάλη συμβολική σημασία επισκέφτηκε τον Έλληνα πρόξενο της Κωνσταντινούπολης κ Νικόλαο Ματθιουδάκη και του επέδωσε συγχαρητήριο επιστολή προς τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας κ Τσίπρα. Φυσικά τα συγχαρητήρια του κ Mustafaoğlu ήταν η πρόφαση για να εκθέσει με σαφή τρόπο την πάγια απαίτηση του Ιδρύματος του για αναγνώριση στο σύνολο της μουσουλμανικής μειονότητας, τουρκική ταυτότητα...................http://nikosxeiladakis.gr/προσ-κ-τσιπρα-αιχμηρη-τουρκικη-επισ/
    3/3/15

    ReplyDelete
  30. Συρία: Ο πρόεδρος Άσαντ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι προάγει τον εξτρεμισμό...

    Βολές κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι προάγει τον εξτρεμισμό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στη Δαμασκό με αντιπροσωπεία της τουρκικής αντιπολίτευσης.

    «Ο Ερντογάν ασκεί μια καταστροφική πολιτική που δεν εξυπηρετεί διόλου το συμφέρον των πολιτών προσφέροντας υποστήριξη στους ακραίους μουσουλμάνους» δήλωσε ο Άσαντ, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.................http://www.naftemporiki.gr/story/922429/suria-o-proedros-asant-katigorise-ton-erntogan-oti-proagei-ton-ekstremismo
    3/3/15

    ReplyDelete
  31. Με θολές απαντήσεις και χωρίς σαφή προσανατολισμό εξακολουθεί να κινείται η κυβέρνηση, καθώς οι αναταράξεις από τα σοβαρά -πλέον- ελλείμματα στα δημοσία ταμεία έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές...

    Την ίδια ώρα, οι αναφορές από το εξωτερικό σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Ελλάδας να γίνοται πιο απαιτητικές.

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ξεκινήσει καμία διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Κάθε συζήτηση για το ύψος ή το τι θα περιλαμβάνει ένα ενδεχόμενο επόμενο πρόγραμμα είναι ως εκ τούτου πρόωρη», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ.

    Όπως τόνισε, «το μόνο στο οποίο επικεντρωνόμαστε είναι η εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση»..................http://www.elzoni.gr/html/ent/714/ent.52714.asp
    4/3/15

    ReplyDelete
  32. Επιφυλακτικές έως αρνητικές παραμένουν οι διοικήσεις των Ταμείων στην πρόταση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους να «επενδύσουν» βραχυπρόθεσμα σε κρατικά ρέπος τα ταμειακά διαθέσιμά τους...

    Η διοίκηση του ΟΑΕΔ επαναβεβαίωσε χθες, μη φέρνοντας... εκ νέου προς συζήτηση στο Δ.Σ. την απόφαση που είχε ληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα, την πρόθεσή της να μην τοποθετήσει σε κρατικά ρέπος κατατεθειμένα (σε μεγάλη τράπεζα) διαθέσιμα περίπου 400 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από εισφορές υπέρ ανεργίας και κοινοτικές ενισχύσεις για προγράμματα απασχόλησης. Και αυτό, γιατί εκτιμήθηκε πως, ακόμη κι αν δοθούν οι εγγυήσεις που ζητούνται για την «ασφάλεια» της επένδυσης, τα διαθέσιμα αυτά «δεν θα πρέπει να δεσμευτούν ή να λείψουν».

    Χθες, και η διοίκηση του ΟΑΕΕ που συνεδρίασε, ανέβαλε, λόγω των έντονων... επιφυλάξεων που διατυπώθηκαν, τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, παρά το γεγονός ότι κατατέθηκαν εισηγήσεις υπέρ της ταμειακής «διευκόλυνσης» του Δημοσίου τους... ζυγούς μήνες (τότε υπάρχει, για λίγες ημέρες, ρευστότητα 80 - 90 εκατ. ευρώ)................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113471394
    4/3/15

    ReplyDelete
  33. 25 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη μεταφέρθηκαν στις στρατιωτικές βάσεις του Ντιγιάρμπακιρ αρχίζοντας αναγνωριστικές πτήσεις πριν από την επιχείρηση που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών στην Μουσούλη τέλη Απριλίου με αρχές Μαϊου...

    Αν και συζητείται ακόμη αν θα συμμετάσχει η Τουρκία σε μια τέτοια επιχείρηση τα πολεμικά αυτά αεροσκάφη είναι έτοιμα για πιθανή επίθεση των τζιχαντιστών στα εδάφη της Τουρκίας και έχουν διαταγές να χτυπήσουν.

    Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα τόνισε τη σημασία που έχει η Μοσούλη για την Τουρκία και δεν απέρριψε τους ισχυρισμούς αναφορικά με την εμπλοκή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις της συμμαχίας.

    Από την πλευρά του ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους λογιστική στήριξη και να δώσει πληροφορίες μυστικών πληροφοριών στο Ιράκ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Τουρκία είναι αδύνατον να μείνει μακριά από την επιχείρηση της Μοσούλης ωστόσο το ερώτημα είναι τί είδους βοήθεια θα δώσει. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα δώσει την βάση Ιντσιρλίκ στις συμμαχικές δυνάμεις για τις αεροπορικές επιδρομές που θα γίνουν κατά τον τζιχαντιστών στη Μοσούλη.

    Η εκτίμηση είναι ότι τον Απρίλιο-Μάιο θα ξεκινήσουν οι αεροπορικές επιχειρήσεις οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 4 - 5 μήνες και τον Οκτώβριο το αργότερο να πραγματοποιηθεί και χερσαία επιχείρηση. Στόχος είναι η απελευθέρωση της Μουσούλης η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από τον Ιούνιο του 2014.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/diethni/item/12496-etoimi-gia-tin-epixeirisi-tis-mousoylis-i-tourkia
    4/3/15

    ReplyDelete
  34. Οι τέσσερις ευρωπαϊκοί άξονες για τη μετανάστευση...

    Τους τέσσερις βασικούς άξονες της ευρωπαϊκής ατζέντας για τη μετανάστευση παρουσίασαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο επίτροπος, αρμόδιος για τη Μετανάστευσ Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στις Βρυξέλλες.

    Η βελτίωση του συστήματος ασύλου, η νόμιμη μετανάστευση, η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η πολιτική μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Τον Ιούλιο η Επιτροπή προτίθεται να παρουσιάσει λεπτομερώς τις προτάσεις της πάνω στους τέσσερις αυτούς άξονες της μεταναστευτικής πολιτικής.

    Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Τίμερμανς, η διαχείριση της μετανάστευσης είναι πρόκληση για ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως είπε, πρέπει να γίνει καλύτερη χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων, προκειμένου να υπάρξει αλληλεγγύη και καλύτερη κατανομή ευθυνών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

    Εξάλλου, ο Έλληνας επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η διαχείριση της μετανάστευσης απαιτεί τη συνεργασία όλων των κρατών-μελών για να υπάρξουν ευρωπαϊκές και συνολικές λύσεις, λέγοντας πως «η αλληλεγγύη πρέπει να πάψει να είναι σλόγκαν και πρέπει να γίνει πραγματικότητα»...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64150145
    4/3/15

    ReplyDelete
  35. ΝΔ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...

    «Η κυβέρνηση εξαγγέλλει κοινωνικά μέτρα που η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε νομοθετήσει και είχε εντάξει στον τρέχοντα προϋπολογισμό», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

    Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, ήδη, υπάρχει, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, ήδη, υπάρχει, τα κοινωνικά παντοπωλεία, ήδη, υπάρχουν, τα συσσίτια για τους απόρους μέσω των δήμων και της Εκκλησίας ήδη υπάρχουν, η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία ήδη υπάρχει, η προστασία της πρώτης κατοικίας ήδη υπάρχει τα τελευταία πέντε χρόνια και οι εκατό δόσεις έχουν ήδη θεσμοθετηθεί.

    «Θυμίζουμε ότι όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε καταψηφίσει», σημειώνει ο κ. Καραγκούνης................http://www.elzoni.gr/html/ent/715/ent.52715.asp
    4/3/15

    ReplyDelete
  36. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, αδίκημα που αφορά παράνομες αυξήσεις που ενέκρινε σε στελέχη της...

    Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις προς 19 στελέχη της ΔΕΗ που εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την περίοδο 2010-2012. Οι επίμαχες αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα περίπου 5.900 ευρώ.

    Οι Εφέτες του Συμβουλίου που διατάσσουν την παραπομπή σε δίκη του επικεφαλής της ΔΕΗ, θεωρούν πως ο κατηγορούμενος παραβίασε την επίδικη νομοθεσία για τις μισθολογικές αποδοχές διευθυντικών στελεχών προκαλώντας μείωση της περιουσίας της Επιχείρησης προς όφελος τρίτων προσώπων.
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή:www.capital.gr
    4/3/15

    ReplyDelete
  37. Κορυφώνονται οι Πιέσεις από το Βερολίνο...

    Εντείνονται οι πιέσεις από το Βερολίνο στην Αθήνα να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και παράλληλα να εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές, τονίζοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

    Ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην καταφέρει να πληρώσει κάποια από τις μελλοντικές της υποχρεώσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά «ο Έλληνας υπουργός που είναι και καθηγητής γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο συνιστά χρεοκοπία και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του Γ. Βαρουφάκη, εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί»...............http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91371
    4/3/15

    ReplyDelete
  38. Λιβύη: Μαχητικά βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της πόλης Ζιντάν...

    Καταστράφηκαν τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά όχι ο διάδρομος προσαπογειώσεων ..

    Δύο πολεμικά αεροσκάφη ανεξακρίβωτης εθνικής ταυτότητας βομβάρδισαν σήμερα το αεροδρόμιο της πόλης Ζιντάν στη δυτική Λιβύη, καταστρέφοντας τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά όχι τον διάδρομο προσαπογειώσεων, δήλωσε ένας αξιωματούχος στην πόλη, οι αρχές της οποίας πρόσκεινται στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας..................http://www.protothema.gr/world/article/456617/livui-mahitika-vomvardisan-to-aerodromio-tis-polis-zidan/
    4/3/15

    ReplyDelete
  39. Η ανθρωπιστική κρίση των εκατομμυριούχων ...

    Είναι κάποια πράγματα, όχι τα πιο καθοριστικά ίσως στην ιστορία, που αποκαλύπτουν ωστόσο την κατάσταση, τις επιδιώξεις. Ανάμεσα στις πρώτες ενέργειες για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» είναι και το πάγωμα των πλειστηριασμών για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Έτσι πρέπει να γίνει, πρέπει να βοηθηθούν όσοι βρίσκονται σε μια άσχημη οικονομική κατάσταση και αδυνατούν να πληρώσουν τη δόση του δανείου. Το σύνθημα όμως «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» είναι σωστό σύνθημα; Γιατί δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, κανείς δεν χαρίζει χρήματα, κάποιοι άλλοι πληρώνουν όσα διαγράφονται. Πληρώνουν οι καταθέτες των τραπεζών εάν χρεοκοπήσουν, πληρώνει η οικονομία που δεν έχει ρευστότητα πράγμα που οδηγεί σε λουκέτα και ανεργία, πληρώνουν οι φορολογούμενοι όταν οι τράπεζες διασώζονται από το κράτος για να μη χαθούν οι καταθέσεις................http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/03/blog-post_16.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#.VPdH-CwYE9Q
    4/3/15

    ReplyDelete
  40. Πρωτάθλημα χωρίς οπαδούς την Κυριακή...

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αποφάσισε να γίνει και πάλι η σέντρα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, χωρίς όμως φιλάθλους αυτήν την αγωνιστική και με ορίζοντα δύο αγωνιστικών, αν δεν συμμορφωθούν οι ομάδες και οι αρχές του ποδοσφαίρου για να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα βίας. Με φιλάθλους θα διεξαχθούν οι αγώνες στο Κύπελλο και τις υπόλοιπες κατηγορίες...............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=5&artid=221534
    4/3/15

    ReplyDelete
  41. Χωρίς αποτέλεσμα για την Ελλάδα η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group...

    Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το Euroworking Group χωρίς αποτελέσματα για το θέμα της Ελλάδας. Ισως πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση το πρωί της Δευτέρας πριν το Eurogroup.
    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=682360
    4/3/15

    ReplyDelete
  42. Θέμα εγκυρότητας διατάξεων ν/σ θέτει η Ζ. Κωνσταντοπούλου ...

    Θέμα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία, έθεσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα κινηθούν διαδικασίες για το θέμα αυτό, η πρόεδρος της Βουλής απάντησε χαρακτηριστικά: «Προφανώς θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε».............http://www.naftemporiki.gr/story/922934/thema-egkurotitas-diatakseon-ns-thetei-i-z-konstantopoulou
    4/3/15

    ReplyDelete
  43. Επαναστατική γυμναστική με τα λεφτά των αγροτών και των δανειστών...

    Την ώρα που η Ισπανία εμφανίζει ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ, αλλά και ιστορικό ρεκόρ όσον αφορά στα επιτόκια των ομολόγων της, την ώρα που η Πορτογαλία βγαίνει από το μνημόνιο προπληρώνοντας τα χρέη προς το ΔΝΤ, εμείς εδώ στην Ελλάδα βρεθήκαμε ξαφνικά στην χρηματοδοτική ασφυξία και στο μεροδούλι-μεροφάι.

    Με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας γνωστές σε όλους, όπως και οι δανειακές της υποχρεώσεις, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι δεν χρειάζεται χρήματα, ξαφνικά άρχισαν οι μεταφορές χρημάτων από διάφορους φορείς σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος, προκειμένου προφανώς να αντιμετωπιστούν οι πρώτες υποχρεώσεις.

    Πρώτο «θύμα» ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οργανισμός που έχει την ευθύνη για την πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων, με απόφαση των υπουργών Λαφαζάνη και Μάρδα.
    Με την υποσημείωση, βέβαια, ότι όποτε πρέπει να γίνουν πληρωμές, το απαιτούμενο ποσό θα επιστρέφει.

    Κατ’ αρχήν, το πότε θα γίνονται πληρωμές το αποφασίζει η κυβέρνηση – και επομένως, μπορεί να το πάει «παραπέρα».

    Κατά δεύτερον, είναι ανήκουστο χρήματα που προέρχονται από κοινοτικά κονδύλια για συγκεκριμένο σκοπό να χρησιμοποιούνται για να αποπληρώνουμε δάνεια. Αυτό δεν είχε ξανασυμβεί!

    Τρίτον, πληροφορούμεθα πως το ίδιο θα συμβεί και με άλλους οργανισμούς – διότι πάντα υπάρχει η πρώτη φορά όταν έχεις κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά (λέμε τώρα).

    Και επιτέλους, αυτό εννοούσαν όταν έλεγαν ότι δεν χρειάζονται χρήματα;..................http://www.elzoni.gr/html/ent/731/ent.52731.asp
    5/3/15

    ReplyDelete
  44. Συναντήσεις με τον ειδικό συντονιστή του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Έιμος Χόκσταϊν και μέλη του Κογκρέσου είχε χθες στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης...

    Τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρωσία.
    Είχε επίσης συναντήσεις με τον επικεφαλής Στρατιωτικών Υπηρεσιών, γερουσιαστή Τζον Μακέιν και τον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, μέλος της ίδιας επιτροπής.
    Πέραν του Κυπριακού, των τουρκικών παραβιάσεων και των συμφωνιών που υπεγράφησαν στη Μόσχα, η συζήτηση κάλυψε και ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής συνεργασίας της Κύπρου με το Ισραήλ.
    Το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Κασουλίδης είχε συνάντηση με ηγετικούς παράγοντες της κυπριακής παροικίας της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
    http://riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/12518-kypriako-kai-tourkikes-paraviaseis-stin-aoz-stis-epafes-me-amerikanoys
    5/3/15

    ReplyDelete
  45. Εχουμε εναλλακτικό σχέδιο αν δεν λάβουμε τις δόσεις...

    «Εχουμε εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν λάβουμε τις δόσεις», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Λέμε όχι στο νυν υπέρ πάντων ο αγών για μία δόση», σχολίασε.

    Παράλληλα κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές στην Ευρώπη για την ανάγκη ενός νέου δανείου 30 έως 50 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει μεθόδευση για ένα τρίτο δάνειο, «κάτι το οποίο έχει διαψεύσει και ο Ντάισελμπλουμ», επισημαίνοντας: «Εμείς θέλουμε να ξεφύγουμε από τον δανεισμό, αλλά δεν υπάρχει ένας μαγικός αριθμός, αλλά τρεις», αναφερόμενος στις επενδύσεις, στα πρωτογενή πλεονάσματα και στις αποπληρωμές του χρέους. «Εμείς καλούμαστε να λύσουμε την εξίσωση», είπε................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64150473
    5/3/15

    ReplyDelete
  46. ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανές θεσμικό ατόπημα από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου...

    Θεσμικό ατόπημα χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, τη χθεσινή συνέντευξη της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

    Η χθεσινή τρίωρη, τηλεοπτικά μεταδιδόμενη, συνέντευξη της κας Κωνσταντοπούλου ως Προέδρου της Βουλής συνιστά πρωτοφανές και πολλαπλό θεσμικό ατόπημα:

    Πρώτον, είναι αδιανόητο και κοινοβουλευτικά αντιδεοντολογικό ως προς θέματα εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής να ενημερώνεται για τις αποφάσεις, προτάσεις ή απόψεις της Προέδρου της Βουλής ο Τύπος, πριν ενημερωθούν και - όπου χρειάζεται να αποφασίσουν ή να διατυπώσουν τη γνώμη τους - τα κατά τον Κανονισμό της Βουλής αρμόδια όργανα. Πρωτίστως η Διάσκεψη των Προέδρων και τελικά η ίδια η Ολομέλεια του Σώματος..............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113472401
    5/3/15

    ReplyDelete
  47. Στον «αέρα» ξανά η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ - Δυσαρέσκεια Αζέρων για τη στάση της κυβέρνησης .....

    Της Μανταλένας Πίου
    Ως απειλή για την τύχη του αγωγού ΤΑΡ και του Νότιου Διάδρομου Αερίου ερμηνεύουν αναλυτές στο Αζερμπαϊτζάν τις πρόσφατες δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και παράλληλα εκφράζουν την εκτίμηση ότι αν η Ε.Ε. ματαιώσει την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από τη Socar, την κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, τότε ο επόμενος υποψήφιος αγοραστής θα είναι η βελγική Fluxys.
    Ας σημειωθεί ότι τόσο η Fluxys όσο και η Socar είναι μέτοχοι στον αγωγό ΤΑΡ με μερίδιο 16% και 20% αντίστοιχα. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχει εκφράσει τη στήριξη για το έργο, αλλά παράλληλα δήλωσε ότι επιδιώκει αλλαγή των όρων προς όφελος του Δημοσίου. Στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Μπακού, ο κ. Λαφαζάνης διατύπωσε το αίτημα να μειωθούν οι τιμές του αερίου για την Ελλάδα, να αυξηθούν τα τέλη διέλευσης του αγωγού και να αποκτήσει το Δημόσιο μερίδιο στον ΤΑΡ. Εισέπραξε αρνητική απάντηση από τους Αζέρους για τα δύο πρώτα, ενώ όσον αφορά στο μερίδιο του Δημοσίου, ανώτατο στέλεχος της Socar δήλωσε ότι δεν θα είχε αντίρρηση να πουλήσει ένα ποσοστό «σε μία αξιόχρεη ελληνική εταιρεία, ικανή να χρηματοδοτήσει τις πολυδάπανες επενδύσεις που χρειάζεται το έργο»...
    Ο αναλυτής Ιlgar Gurbanov, σε άρθρο που δημοσιεύει το Eurasiareviw, εκτιμά ότι τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης θέτουν σε κίνδυνο τον Νότιο Διάδρομο Αερίου...............http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/03/blog-post_13.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#.VPgreSwYE9Q

    ReplyDelete
  48. Η Βουλγαρία Ψάχνει Άλλους Αγωγούς, Αφού Τορπίλισε τον Ρωσικό ...

    Δεν τα υπολόγιζε έτσι ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ. Δεν φανταζόταν ότι θα είχε αξιόλογες πολιτικές απώλειες, όταν κατ' απαίτηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ αποφάσισε να μην επιτρέψει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Σάουθ Στριμ. Αυτόν που θα έφερνε ρωσικό φυσικό αέριο από τη Μαύρη Θάλασσα στο βουλγαρικό έδαφος και το οποίο θα διοχετευόταν προς την Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη με δύο κλάδους. Ο ένας, ο γνωστότερος στους Ελληνες, θα κατευθυνόταν προς την Ιταλία μέσω Βουλγαρίας και Ελλάδας. Ο δεύτερος κλάδος, λιγότερο γνωστός σε εμάς, θα διέσχιζε τη Βουλγαρία, τη Σερβία και μέσω Ουγγαρίας θα περνούσε στη Σλοβενία, πριν περάσει στην Αυστρία................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91396
    5/3/15

    ReplyDelete
  49. Περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ κατέβαλε η Ελλάδα στη Γερμανία, μεταξύ του 2010 και του 2014, ως τόκους για τα δάνεια διάσωσης που έχει λάβει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Rheinische Post, που επικαλείται γερμανικά κυβερνητικά στοιχεία...

    Για τα επόμενα χρόνια, το Βερολίνο αναμένει πως η Ελλάδα θα καταβάλει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

    Το δημοσίευμα αναφέρει πως «δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν η Γερμανία θα ανακτήσει το σύνολο των χρημάτων που έχει δανείσει ως βοήθεια στην Ελλάδα», όμως, με βάση τα εν λόγω στοιχεία, παραδέχεται έως τώρα το Βερολίνο δεν έχει χάσει χρήματα λόγω της συμμετοχής του στα προγράμματα στήριξης της χώρας μας.
    Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/276671/rp-tokous-360-ekat-euro-ehei-katavalei-i-ellada-sti-germania/#ixzz3TVPhKia7
    5/3/15

    ReplyDelete
  50. Βουτιά των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία...

    Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία στην αρχή του έτους, εκμηδενίζοντας σχεδόν την άνοδο του προηγούμενου μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας της χώρας.

    Σε μηνιαία βάση, οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν κατά 3,9% τον Ιανουάριο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για μια πτώση μόλις 1%. Το γερμανικό υπουργείο αναθεώρησε, πάντως, ελαφρώς προς τα πάνω τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο σε αύξηση 4,4% έναντι αύξησης 4,2% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

    Η πτώση του Ιανουαρίου ήταν ευρεία, με τις παραγγελίες από το εξωτερικό να υποχωρούν κατά 4,8% και τις εγχώριες παραγγελίες να εμφανίζονται μειωμένες κατά 2,5%.
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/923116/boutia-ton-biomixanikon-paraggelion-sti-germania

    ReplyDelete
  51. Σταϊνμάιερ: Πλήγμα στο γόητρο της ευρωζώνης ένα Grexit...

    Σοβαρές συνέπειες, τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στη εξωτερική πολιτική, θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τονίζει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι εκτός της οικονομίας για τους οποίους η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64150648

    ReplyDelete
  52. Την ενεργειακή τους εξάρτηση από ασταθείς πολιτικά περιοχές του κόσμου, δεσμεύτηκαν να περιορίσουν Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία σε τριμερή Σύνοδο που διεξήχθη στη Μαδρίτη, με τη συμμετοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ...

    Η ουκρανική κρίση έχει βάλει τους Ευρωπαίους σε σκέψη σχετικά με την εξάρτηση τους από ρωσικές πηγές ενέργειας.
    http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91399

    ReplyDelete
  53. Ντομπρόβσκις: Η Κομισιόν εργάζεται για αντικατάσταση της τρόικας...

    H Koμισιόν εργάζεται για την αντικατάσταση της τρόικας από ένα σχήμα με μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση, όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, υπεύθυνος για το ευρώ Β. Ντομπρόβσκις...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64150766

    ReplyDelete
  54. Η απόφαση της ΕΚΤ δεν δημιουργεί κανέναν επιπρόσθετο πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου...

    Ο πρωθυπουργός απόψε αργά το βράδυ θα ενημερωθεί από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, στην Κύπρο.

    Στη διευκρίνιση αυτή προχώρησαν οι κυβερνητικές πηγές μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μ.Ντράγκι από τη Λευκωσία, όπου συνεδρίασε το ΔΣ της κεντρικής ευρωτράπεζας, ότι προς το παρόν αποκλείει να ξαναρχίσει η ευρωτράπεζα να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για την άντληση ρευστότητας.

    Ο Ντράγκι επικαλέστηκε την Συνθήκη της ΕΕ και συγκεκριμένα το άρθρο 123 για τη νομισματική χρηματοδότηση...................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231390431
    5/3/15

    ReplyDelete
  55. Εντυπωσιακά ευρήματα από ανασκαφές στη μακεδονική γη ...

    Πλούσιο σε αριθμό εισηγήσεων, αλλά με την πολυσυζητημένη ανασκαφή της Αμφίπολης ηχηρά απούσα από το πρόγραμμα, ξεκίνησε, σήμερα το πρωί, στην ιστορική παλαιά Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ, η 28η συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Χρυσά σκουλαρίκια και καθρέπτης

    Τη σημερινή, πρώτη ημέρα των εργασιών - πέραν της απουσίας ανακοινώσεων για την Αμφίπολη και των διαπιστώσεων για την απουσία σχεδόν ευρημάτων και ανασκαφικής δράσης - το ενδιαφέρον των συνέδρων μονοπώλησε η παρουσίαση εντυπωσιακών και υψηλής αισθητικής αρχαιοτεχνίας ευρημάτων από το ανασκαφικό έργο της εφορείας αρχαιοτήτων Ημαθίας στη νεκρόπολη των Αιγών, όπου μόνο το καλοκαίρι του 2014 εντοπίστηκαν 20 τάφοι (οι 15 από τους οποίους είχαν συληθεί)....................http://www.naftemporiki.gr/story/923375/entuposiaka-eurimata-apo-anaskafes-sti-makedoniki-gi
    5/3/15

    ReplyDelete
  56. Την ελπίδα ότι η Κύπρος θα επιστρέψει φέτος στις διεθνείς αγορές δανεισμού εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης...

    Σε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο κύριος Γεωργιάδης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Κυπριακή οικονομία θα καταγράψει μέτρια ανάπτυξη.

    Επεσήμανε ότι η χώρα μπορεί να μη χρειαστεί τα σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και άλλες δαπάνες και πρόσθεσε ότι το ποσό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή τοκο-χρεολυσίων.

    Ο υπουργός Οικονομικών αποσύνδεσε την πορεία της οικονομίας της Κύπρου με την οικονομία της Ελλάδας.Με την Ελλάδα, είπε, υπάρχουν πολιτισμικοί και εθνικοί δεσμοί, αλλά αυτό είναι όλο. Υπήρχε, πρόσθεσε, μια σθεναρή σύνδεση ανάμεσα στις δύο οικονομίες μέσω του τραπεζικού μας τομέα, αλλά αυτή τερματίστηκε πριν από δύο χρόνια.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/oikonomia/item/12581-x-georgiadis-i-kypros-tha-epistrepsei-fetos-stis-agores
    6/3/15

    ReplyDelete
  57. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα και μπαίνει σε μια πρωτοφανή μέγγενη αναζήτησης χρημάτων, προκειμένου να αποπληρώνει τα χρέη της για να μην κηρυχθεί σε χρεοκοπία…

    Την ώρα που τα μηνύματα από όλους τους εταίρους και τους δανειστές μας πέφτουν βροχή και μας υπενθυμίζουν τις υποχρεώσεις μας…

    Την ώρα που οι πάντες μας προειδοποιούν και μας καλούν να σταματήσουμε τις μεγαλοστομίες και να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα…

    Η κυβέρνηση μας βομβαρδίζει με non papers και ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει άλλη μια Πολιτική Απόφαση, με θριαμβολογίες για το εκλογικό αποτέλεσμα και χωρίς καμιά συγκεκριμένη αναφορά στα συγκεκριμένα και πιεστικά προβλήματα της χώρας.

    Σα να ζει σε άλλη χώρα, αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα, παραδεχόμενος ωστόσο ότι η ψήφος που έλαβε ήταν «αντιμνημονιακή» και «αντικυβερνητική».

    Δίνει μια αόριστη διαβεβαίωση ότι «δεν θα δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις μας», αλλά παραδέχεται ότι υπήρξε ένας «δύσκολος, σε ορισμένες περιπτώσεις επώδυνος, συμβιβασμός».

    Παραδέχεται δηλαδή ότι η κυβέρνηση ήδη δραπέτευσε από τις δεσμεύσεις της, χωρίς βέβαια να περιγράφει σε τι ακριβώς συνίσταται αυτός ο «επώδυνος συμβιβασμός» και χωρίς να λέει πού θα βρει τα λεφτά που αρνείται να λάβει από τους εταίρους – αν και έκανε τον συμβιβασμό!...............http://www.elzoni.gr/html/ent/764/ent.52764.asp
    6/3/15

    ReplyDelete
  58. Τορπίλη Κομισιόν: Να πληρώσουν 700.000 αγρότες τα «δώρα Χατζηγάκη»...

    Μπιλιέτα ύψους 327 εκατομμυρίων ευρώ απαιτεί η Κομισιόν να σταλούν σε 700.000 αγρότες για την ανάκτηση –και μάλιστα εντόκως– των παράνομων αποζημιώσεων του περίφημου πακέτου Χατζηγάκη, ενώ η κυβέρνηση επιμένει να αναζητά τρόπους για το ψαλίδισμα του προστίμου και την εξαίρεση των συνταξιούχων αλλά και όσων αγροτών εισέπραξαν μικροποσά.

    Την ίδια ώρα, τα συνολικά πρόστιμα που αφορούν σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις ανέρχονται σε 1,2 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά η Κομισιόν απαιτεί να τα ανακτήσει η Ελλάδα, ειδάλλως απειλείται με μεγάλα πρόστιμα.............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113473097
    6/3/15

    ReplyDelete
  59. Η κυπριακή κυβέρνηση απέκλεισε πρόταση για κούρεμα καταθέσεων, καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος...

    Ο κύριος Σιζόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα, σε παρέμβασή του, το μεσημέρι στον τηλεοπτικό σταθμό "Μέγα", εσωτερικό ενημερωτικό έγγραφο της Κομισιόν, ημερομηνίας 20 Μαρτίου 2013, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης απόφασης του Γιούρογκρουπ, για το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο. Αναφέρει ότι η Κομισιόν, είχε καταστήσει σαφές στο Γιούρογκρουπ, πριν από την ψηφοφορία της Βουλής για το κούρεμα, ότι ήταν έτοιμη να αποδεχθεί εναλλακτική λύση στη βάση των οικονομικών παραμέτρων, χωρίς κούρεμα των καταθέσεων κάτω από τις 100 χιλιάδες ευρώ. Οι κυπριακές αρχές, δεν αποδέχθηκαν το εναλλακτικό αυτό σχέδιο, επισημαίνεται, στο σχετικό έγγραφο.

    Λουκαίδης: Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη η κυβέρνηση

    Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη αφήνει την κυβέρνηση Αναστασιάδη, το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης. Είναι προφανές, αναφέρει σε γραπτή δήλωση, ότι η Κυβέρνηση υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τη δική της πρόταση για κούρεμα όλων των καταθετών. Ο κύριος Λουκαϊδης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι απέκρυψε από τη Βουλή, ότι είχε ήδη ανακληθεί η αρχική απόφαση του Eurogroup, επισημαίνοντας ότι αυτό καταδεικνύεται από τη δήλωση Ντράγκι, ενώ καταγράφεται και στην εν λόγω έκθεση.

    Διαψεύδει η κυβέρνηση...............http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/12640-salos-me-to-eggrafo-sizopoulou-gia-to-koyrema-diapseydei-i-kyvernisi
    6/3/15

    ReplyDelete
  60. Economist: Η ελληνική οικονομία ξεμένει...

    «Η ελληνική οικονομία ξεμένει» είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου που δημοσιεύει το βρετανικό περιοδικό Economist, το οποίο υποστηρίζει ότι ο νεοεκλεγείς Ελληνας πρωθυπουργός, «θα πρέπει να εγκαταλείψει τις προεκλογικές υποσχέσεις του».

    Στο άρθρο καταγράφεται η αρνητική επίδραση των πρόωρων εκλογών στην ελληνική οικονομία, μιας και, όπως τονίζεται, «φρέναρε» την ανάκαμψη την οποία είχε παρουσιάσει τους πρώτους μήνες του 2014, μετά από έξι συνεχή χρόνια ύφεσης.

    Ακόμη, ο Economist αναφέρεται στο περιβάλλον ασφυξίας το οποίο έχει διαμορφωθεί στα ταμεία του κράτους, αλλά και στα υψηλά ποσοστά εκροών καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, ως αποτέλεσμα του κλίματος αβεβαιότητας που επικράτησε, ιδιαίτερα μετά την επιδείνωση των σχέσεων της Αθήνας με τους εταίρους της και των νέων φόβων για ενδεχόμενο «Grexit».............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=200317
    6/3/15

    ReplyDelete
  61. Στον εμπλουτισμό του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που επιδιώκει να εφαρμόσει η Ελλάδα έως τα τέλη Απριλίου προχώρησε η κυβέρνηση και ήδη έχει κοινοποιήσει τις σχετικές προτάσεις στους θεσμούς...

    Μάλιστα η Αθήνα καλεί τους θεσμούς να ξεκινήσει η συζήτηση για μια επόμενη συμφωνία, προφανώς και λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που εξακολουθούν να ασκούν ΕΚΤ, Κομισιόν και Βερολίνο.............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231390600
    6/3/15

    ReplyDelete
  62. Σκληρή κριτική ασκεί το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών με αφορμή την επιστολή του με τις επτά μεταρρυθμίσεις αναφέροντας ότι «οποίος έχει αίσθηση των ευρωπαϊκών διαδικασιών, αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες αντιφατικές, γενικόλογες ή γελοίες προτάσεις δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι πιεστικοί χρηματοδοτικοί στόχοι της χώρας»...

    Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ ζητεί από την κυβέρνηση να ετοιμάσει έως τη Δευτέρα «σοβαρές, συνταγματικά νόμιμες, συγκεκριμένες, τεχνικά τεκμηριωμένες και δημοσιονομικά μετρήσιμες προτάσεις που να μπορούν να αξιολογηθούν θετικά και σε τεχνοκρατικό και σε πολιτικό επίπεδο».

    Σε αυτό το πλαίσιο, συμπληρώνει ότι μπορεί να είναι χρήσιμη η προεργασία που είχε γίνει πριν από τις εκλογές «όταν η χώρα είχε ακόμη ως στόχο να βγει μέχρι 28 Φεβρουαρίου από το μνημόνιο και να περάσει στην φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής»..................http://www.naftemporiki.gr/story/923842/pasok-antifatikes-genikologes-kai-geloies-oi-protaseis-baroufaki
    6/3/15

    ReplyDelete
  63. Νέα υπέρπτηση τουρκικών F-16 πάνω από τη νήσο Στρογγύλη...

    Στο FIR Αθηνών, βόρεια της νήσου Στρογγύλη στα Δωδεκάνησα, εισήλθε στις 17:27 σήμερα σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Στην περιοχή περιοδεύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία.

    Στη συνέχεια ένα εκ των αεροσκαφών που συμμετείχε στο σχηματισμό πραγματοποίησε στις 17:27 υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Στρογγύλη , στα 6.000 πόδια και στις 17:28 ο σχηματισμός των τουρκικών F-16 εξήλθε του FIR Αθηνών.

    Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε άμεσα, από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, που ευρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

    Σημειώνεται ότι οι υπερπτήσεις έγιναν ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποιεί περιοδεία σε μονάδες των ακριτικών νησιών.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, επισκέφθηκε μονάδες στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, τη Μεγίστη, τη Στρογγύλη και τη Ρω.
    http://www.naftemporiki.gr/story/923812/nea-uperptisi-tourkikon-f-16-pano-apo-ti-niso-strogguli
    6/3/15

    ReplyDelete
  64. Προσηλωμένος στην επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού, παραμένει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν...

    Τη διαβεβαίωση έδωσε η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, παραλαμβάνοντας κοινή διακήρυξη των γυναικείων οργανώσεων ΠΟΓΟ και
    Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, με την ευκαιρία της αυριανής παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας.
    Αυτό που προσπαθούμε όλοι να πετύχουμε στα Ηνωμένα έθνη, είπε η κυρία Μπάτενχαϊμ, είναι μια συνολική διευθέτηση.
    Κι αυτό, τόνισε, είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μας και ο Γενικός Γραμματέας είναι προσηλωμένος σε αυτό και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/component/k2/item/12672-prosilosi-oie-stin-ekseyresi-lysis

    ReplyDelete
  65. ΝΔ: Οι προτάσεις Βαρουφάκη είναι αστείες και γελοιοποιούν τη χώρα!...

    Mε αφορμή την αποστολή της επιστολής του ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη προς τους εταίρους, με τα προτεινόμενα ελληνικά μέτρα.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

    «Αν περιμένουν να πιάσουν έτσι τη φοροδιαφυγή, εκτός από επικίνδυνοι, αφού δεν αντιλαμβάνονται ούτε τη νομική διάσταση του μέτρου, ούτε την αποτελεσματικότητά του, είναι και αστείοι και γελοιοποιούν τη χώρα».
    http://www.crashonline.gr/νδ-οι-προτάσεις-βαρουφάκη-είναι-αστεί/
    7/3/15

    ReplyDelete
  66. Μηνιαία δόση από 50 ευρώ, αναστολή κάθε αναγκαστικού μέτρου με την πληρωμή μίας δόσης, συμψηφισμό των ποσών που κατασχέθηκαν από τραπεζικούς λογαριασμούς με το υπόλοιπο της οφειλής και επιλογή ως και 3 χαμηλότερων κατηγοριών για την πληρωμή εισφορών στον ΟΑΕΕ, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης...

    Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα μπορούν να ενταχθούν τα ληξιπρόθεσμα μέχρι 1/2/2015 χρέη προς τα Ταμεία, ενώ για φυσικά πρόσωπα που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα (ΟΑΕΕ ή ΕΤΑΑ) καθώς και για ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ με μηδενικό εισόδημα για το 2014, προβλέπεται περίοδος χάριτος 12 μηνών, χωρίς τη λήψη κανενός αναγκαστικού μέτρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση των χρεών τους ως τις 31 Μαρτίου.............http://www.crashonline.gr/ποιοι-μπαίνουν-στην-ρύθμιση-για-τα-χρέ/

    ReplyDelete
  67. «Με μπουλντόζες» ισοπεδώνουν και άλλη αρχαία πόλη στο Ιράκ οι τζιχαντιστές...

    Συνεχίζουν την καταστροφική τους επέλαση με θύματα μνημεία και έργα τέχνης χιλιάδων ετών, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ισοπεδώνοντας σήμερα τον αρχαιολογικό χώρο της πόλης Χάτρα, η οποία ιδρύθηκε πάνω από 2.000 χρόνια πριν, όπως δήλωσε αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64152047
    7/3/15

    ReplyDelete
  68. "Θετική" είναι, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η απάντηση που απέστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Σε αυτήν, ο Γερούν Ντάιζελμπλουμ επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο EuroWorking Group όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου...

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απάντηση έφτασε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα και αποτελεί θετική ένδειξη ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας. Όπως τονίζεται δε, η ελληνική πλευρά συνεχίζει με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανακούφιση της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113474358

    ReplyDelete
  69. Παραδοχή «ήττας» Βαρουφάκη για το Eurogroup της Δευτέρας...

    Αποτελεί κοινή παραδοχή πλέον ότι στο Eurogroup της Δευτέρας, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόφαση για την εκταμίευση μέρους της δόσης των 7,2 δις, και ότι η Ελλάδα θα παραπεμφθεί στα τεχνικά κλιμάκια για αξιολόγηση, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης.

    Όπως δήλωσε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών από τη Βενετία, «η επεξεργασία και η αξιολόγηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης θα συζητηθεί από τεχνικά κλιμάκια που θα συνέλθουν σύντομα στις Βρυξέλλες». Ουσιαστικά ο κ. Βαρουφάκης, αποδέχεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια απόφαση στο Eurogroup.

    Εξάλλου, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι σχεδόν απίθανο να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση στο Eurogroup για εκταμίευση μέρους της δόσης, καθώς δεν θα έχει προηγηθεί συζήτηση και αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο. Συνεπώς οι εταίροι κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας θα υπενθυμίσουν στον κ. Βαρουφάκη αυτό που σε κάθε τόνο έχουν επαναλάβει, ότι δηλαδή, πρώτα η αξιολόγηση και μετά οποιαδήποτε εκταμίευση.
    http://www.crashonline.gr/παραδοχή-ήττας-βαρουφάκη-για-το-eurogroup-τ/
    7/3/15

    ReplyDelete
  70. «Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση-Είναι παράνομο»...

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμφωνήσει στην έκδοση έντοκων γραμματίων μικρής διαρκείας από την Ελλάδα, καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με παράνομη χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ δεν θα επιτρέψει και την αύξηση της Έκτακτης Βοήθειας Ρευστότητας (ELA), δηλώνει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, σε προδημοσιευόμενο απόσπασμα συνέντευξης που έχει παραχωρήσει στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

    "Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση. Δεν επιτρέπεται να το κάνουμε. Είναι παράνομο", τονίζει ο κ. Κερέ, στο πνεύμα των πρόσφατων δηλώσεων του επικεφαλής της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Επισημαίνει ακόμη ότι "εάν στην παρούσα κατάσταση, κατά την οποία η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, δεχόμασταν περισσότερα T-bills, αυτό θα ήταν ξεκάθαρα κρατική χρηματοδότηση", για να προσθέσει: "Δεν θα το κάνουμε. Δεν θα παραβιάσουμε την συνθήκη μας για χάρη της Ελλάδας". Ασκεί μάλιστα κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για χαλαρή άποψη περί νόμων και κανόνων. "Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, όπως κάθε άλλη, να δεχθεί ότι η Ευρώπη είναι μια κοινότητα που βασίζεται σε κανόνες. Το μέλλον της Ελλάδας ανήκει στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί (η Ελλάδα) να αλλάξει μονομερώς τους ευρωπαϊκούς κανόνες", υπογραμμίζει.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64152074
    7/3/15

    ReplyDelete
  71. Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας...

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας είχε εποικοδομητική και σε καλό κλίμα συνομιλία με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στον οποίο και τόνισε ότι σέβεται την αυτονομία της ΕΚΤ, η οποία δεν πρέπει να υπόκειται σε πολιτικές πιέσεις.

    Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, επισήμανε στον κ. Ντράγκι ότι η ΕΚΤ, ως αυτόνομος οργανισμός, πρέπει να αντιμετωπίζει το ίδιο τη χώρα, ανεξάρτητα αν ο υπουργός Οικονομικών ονομάζεται Γ. Σουρνάρας, Γκ. Χαρδούβελης ή Γ. Βαρουφάκης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ, κατά την συνομιλία τους, συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση των δύο υπουργών και στην Αθήνα.
    ΑΠΕ
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231390949
    7/3/15

    ReplyDelete
  72. Γιούνκερ: «Δεν έχουν κατανοήσει όλοι στην ΕΕ τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα» ...

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε «όλο τον κόσμο», στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

    «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχουν κατανοήσει όλοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σοβαρότητα της κατάστασης στην Ελλάδα» επέμεινε.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν σε ένα ή περισσότερα κράτη - μέλη ή σε ένα από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο ημέρες μετά το αυστηρό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την Αθήνα.

    Ο Γιούνκερ υπενθύμισε ότι το ένα τέταρτο των Ελλήνων στερείται κοινωνικής ασφάλισης, ότι η ανεργία είναι στο υψηλότερο επίπεδο, κυρίως στους νέους και ότι στη χώρα οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι συχνότατες......................http://www.tanea.gr/news/economy/article/5216597/gioynker-den-thelw-parallhles-diapragmateyseis-prin-to-eurogroup/
    7/3/15

    ReplyDelete
  73. Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ροδόπη και Ξάνθη...

    Επί ποδός βρίσκονται τις τελευταίες ώρες η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία σε περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, λόγω της κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε στους δύο νομούς, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

    Η χιονόπτωση στα ορεινά είχε ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν αρκετοί Έλληνες οδηγοί που κινούνταν με τα οχήματά τους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, κοντά στους μεθοριακούς σταθμούς Νυμφαίας Ροδόπης και Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης, αρκετά οχήματα εγκλωβίστηκαν λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Τελικώς, οι οδηγοί - με τη συνδρομή των ελληνοβουλγαρικών αρχών - μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους...........http://www.naftemporiki.gr/story/924033/sobara-problimata-apo-tin-kakokairia-se-rodopi-kai-ksanthi

    ReplyDelete
  74. Χιονοθύελλες σαρώνουν την Βουλγαρία-Αποκλείστηκαν χωριά...

    Οι χιονοθύελλες που σαρώνουν τη Βουλγαρία έχουν αφήσει από χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περισσότερες από 800 περιοχές σε όλη τη χώρα, ενώ πολλά χωριά είναι αποκλεισμένα.

    Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στις ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές Σμόλιαν, Κάρτζαλι και Βέλινγκραντ, στο νότο, όπου οι περισσότεροι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, η υδροδότηση έχει διακοπεί και εκτεταμένες διακοπές σημειώνονται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

    Στρατιωτικά οχήματα κινητοποιήθηκαν σήμερα προκειμένου να διανεμηθούν τρόφιμα σε χωριά που έχουν αποκλεισθεί και σε τουρίστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα σαλέ.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64152362
    8/3/15

    ReplyDelete
  75. Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται το ελληνικό εμπόριο μετά την απόφαση πολλών οίκων του εξωτερικού να ξαναδιακόψουν την πίστωση προς τις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις και να επανέλθουν σε απαιτήσεις προπληρωμών και πλήρους κάλυψης με έκδοση τραπεζικών εγγυήσεων...

    Για αχαρτογράφητα νερά κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος έστειλε σχετικό υπόμνημα στην κυβέρνηση.

    «Οι επιχειρήσεις του εξωτερικού προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους, στη μεγάλη αβεβαιότητα που προκαλεί η έλλειψη ρευστότητας στην ελληνική αγορά, καθώς και στην επιστροφή της αμφισβήτησης για τη παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, ενώ υπόσχονται να επανεξετάσουν τη θέση τους, μόλις η κατάσταση βελτιωθεί μετά την οριστική επίτευξη συμφωνίας με του ευρωπαίους εταίρους μας» σημειώνεται στην επιστολή.

    Όπως υπενθυμίζεται, σύμφωνα με τους διεθνείς τρόπους πληρωμής και ελέγχου πιστωτικού κινδύνου INCOTERMS 2010 η Εγγυητική Τραπέζης B/G, η Ενέγγυα Πίστωση L/C καθώς και η ασφάλιση πιστώσεων και κινδύνου θεωρούνται αναπόσπαστα τμήματα των εμπορικών συμβολαίων, αφού διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή της συναλλαγής...................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231391040
    8/3/15

    ReplyDelete
  76. Μνημεία ασάφειας και προπαγάνδας...

    Συζητείται στο σημερινό Eurogroup ο κατάλογος των 7 (μη κοστολογημένων, άλλο ένα μνημείο ασάφειας) μεταρρυθμίσεων που ο υπουργός των Οικονομικών απέστειλε και τον οποίο συνόδευσε με μια επιστολή που αποτελεί μνημείο επικοινωνιακής διαχείρισης.

    Από την επιστολή αυτή, που δεν δόθηκε στην δημοσιότητα αλλά διέρρευσε, πληροφορηθήκαμε πως το επερχόμενο τρίτο μνημόνιο του λοιπού θα ονομάζεται… Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας – στο πλαίσιο της οποίας ο κάθε άσχετος θα μπορεί να δίνει στοιχεία για φοροδιαφυγή στις αρχές, μέσω της πρόσληψης… δημηνιτών ιδιότυπων ελεγκτών που θα μπορούν να βγάζουν το άχτι τους δίκην κουκουλοφόρων.

    (Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν θωρεί ότι έχει αρκετά ρεζιλέψει την χώρα διεθνώς και πρέπει να επινοεί νέους τρόπους).

    Με την επιστολή αυτή, ο υπουργός σχεδόν εκλιπαρεί να αρχίσουν οι συζητήσεις, αναφέροντας πως «είναι ανάγκη να αρχίσουν αμέσως οι συζητήσεις της τεχνικής μας ομάδας και της τεχνικής ομάδας των θεσμών» (δηλαδή της τρόικας).

    Από εκεί και πέρα, είναι όλα σαφή και ξεκάθαρα:..................http://www.elzoni.gr/html/ent/835/ent.52835.asp
    9/3/15

    ReplyDelete
  77. H Ελλάδα εν μέσω καταιγίδας - Η ώρα της κρίσης για την οικονομία φτάνει...

    Νέες ασφυκτικές πιέσεις θα επιχειρήσουν οι δανειστές στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup το οποίο πλέον σημαδεύεται κι από ένα άλλο γεγονός. Το μήνυμα του Γ. Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει σε δημοψήφισμα αν δε γίνουν δεκτές οι ελληνικές θέσεις και το σχέδιο εξόδου από την κρίση.

    Η «βόμβα» που εξαπέλυσε ο υπουργός μπορεί να προκάλεσε πολιτικό σάλο στην Ελλάδα, ωστόσο, προκλήθηκε αναταραχή και στην Ευρώπη, ειδικά στη Γερμανία. Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές αλλά και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, οι Γερμανοί δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι το μήνυμα αυτό και μιλούν είτε για εκβιασμό είτε για ελληνική τέχνασμα. Το «μπλόκο» του Βερολίνου έρχεται σε συνέχεια της ψυχρής αντιμετώπισης των προτάσεων που έστειλε την Παρασκευή η ελληνική κυβέρνηση, ειδικά η πρόταση για «φορο-διώκτες» που θα είναι τουρίστες, φοιτητές ή νοικοκυρές.

    Χαρακτηριστικά είναι ορισμένα πρωτοσέλιδα εφημερίδων στη Γερμανία που δείχνουν το κλίμα που επικρατεί αλλά και τις δυσκολίες της ελληνικής αποστολής στη σημερινή συνεδρίαση.

    η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι «Οι Ελληνες δεν ξέρουν πια τι κάνουν». «Η χώρα είναι σε απόλυτο χάος. Δεν έχει χρήματα. Οι μισθοί πληρώνονται με το ζόρι και ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλά για δημοψήφισμα. Μήπως, τελικά, το “Graccident” (σσ ελληνικό ατύχημα) έρχεται όλο και πιο κοντά;»...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64152384
    9/3/15

    ReplyDelete
  78. Επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη Βουλγαρία ...

    Τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, προκαλεί στη Βουλγαρία, σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

    Περισσότερες από 800 περιοχές βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, εξέδωσε έκτακτο δελτίο για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες σε ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές, όπου οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, η υδροδότηση έχει διακοπεί, ενώ εκτεταμένες διακοπές σημειώνονται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

    Στην πόλη Ραζλόγκ, τρεις βούλγαροι τουρίστες, καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα και βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ έκαναν σκι σε απαγορευμένη περιοχή.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/diethni/item/12767-epikindynes-kairikes-synthikes-sti-voulgaria
    9/3/15

    ReplyDelete
  79. Βένιζέλος: Χάνουμε εθνικό χρόνο και τρώμε τις σάρκες της οικονομίας...

    Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας, με αφορμή τις εξελίξεις στο Eurogroup, ότι "χάνουμε πολύτιμο εθνικό χρόνο και τρώμε, δυστυχώς, τις σάρκες της ελληνικής πραγματικής οικονομίας", καθώς επίσης και ότι "δεν προσφέρουμε καμιά βοήθεια στους μικρομεσαίους, που έχουν ανάγκη, στους απλούς ανθρώπους που προσβλέπουν στο Κράτος"................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64153017
    9/3/15

    ReplyDelete
  80. Οργή στο Βερολίνο από τη δήλωση Καμμένου για τους μετανάστες...

    Φορτισμένο είναι το κλίμα ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο με αφορμή και οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι αν χτυπήσουν την Ελλάδα οι εταίροι, θα στείλουμε μετανάστες στην Γερμανία, και ίσως ανάμεσά τους, να υπάρχουν και τζιχαντιστές.

    "Εάν πάνε να χτυπήσουν την Ελλάδα, να ξέρουν ότι εμείς αύριο το πρωί αναστέλλουμε τη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, παίρνουν οι μετανάστες τα χαρτιά τους και την ταυτότητα τους και πάνε στο Βερολίνο. Μεταξύ αυτών των μεταναστών, εάν υπάρχουν και κάποιοι που έχουν περάσει και για τους οποίους δεν έχει ελεγχθεί αν βρίσκονται στο πλευρό του ISIS, θα είναι ευθύνη της Ευρώπης", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

    Η δήλωσή του αυτή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην Γερμανία με τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ να χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας. “Είναι απαράδεκτο η νέα ελληνική κυβέρνηση να μην έχει κανέναν φραγμό και να χρησιμοποιεί τη μοίρα των προσφύγων στη δική της οικονομική ατζέντα”, σημείωσε....................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113476370
    9/3/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες: «Διπλά βλακώδεις» οι δηλώσεις Καμμένου...

      Το επίσημο Βερολίνο αντέδρασε προσεκτικά. «Δεν σχολιάζω δηλώσεις που αποβλέπουν στην άσκηση πίεσης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση» ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Κριστίνε Βιρτζ στην απειλή του Πάνου Καμμένου, ότι αν «η Ευρώπη κτυπήσει, στέλνουμε τους μετανάστες στο Βερολίνο». Η γερμανική κυβέρνηση, πρόσθεσε, παραμένει στη θέση της, ότι για να πάρει η Ελλάδα τα υπολειπόμενα χρήματα από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της. Οι φραστικές πιέσεις είναι αναποτελεσματικές. Τελεία και παύλα.

      Όμως οι εκπρόσωποι των κομμάτων ήταν αχαλίνωτοι στις αντιδράσεις τους. «Πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση» είπε ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Ρόντεριχ Κιζενβέτερ. «Τέτοια φράση δείχνει, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως μέσο προώθησης της οικονομικής της ατζέντας. Απευθύνουμε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τη χώρα με εποικοδομητικές ιδέες. Αν δεν ανταποκριθεί, πρέπει να την απειλήσουμε με αποκλεισμό από το σύμφωνο του Σένγκεν»....................http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=684050
      9/3/15

      Delete
  81. Εξερευνητές σπηλαίων στο Ισραήλ ανακάλυψαν έναν μικρό θησαυρό από νομίσματα και κοσμήματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου που, όπως πιστεύουν οι αρχαιολόγοι, πιθανότατα τα είχαν κρύψει εκεί άνθρωποι που εκτοπίστηκαν λόγω κάποιου πολέμου...

    Ο θησαυρός, ηλικίας 2.300 ετών, είναι ο πρώτος του είδους του που εντοπίζεται στο Ισραήλ και ανάγεται στην περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανέφερε ο Άιταν Κλάιν, της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων.

    Μόλις τον περασμένο μήνα, δύτες είχαν βρει στα ανοιχτά του Ισραήλ έναν ακόμη μεγαλύτερο θησαυρό, αποτελούμενο από περίπου 2.000 χρυσά νομίσματα του 11ου αιώνα. Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι το εύρημα αυτό θα ρίξει κάποιο φως στις συνθήκες ζωής που επικρατούσαν την εποχή εκείνη στην περιοχή...................http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/09/culture-thisavros-israel-megalos-aleksandros_n_6831784.html
    9/3/15

    ReplyDelete
  82. Η Διγλωσσία της Βουλγαρίας Πλήγμα στην Ολοκλήρωση του IGB...

    Μπορεί η Ελλάδα να παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ολοκλήρωση της κατασκευής του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB, που σχεδιάζεται να συνδεθεί με τον TAP, ωστόσο, η Βουλγαρία εμφανίζεται να υιοθετεί διγλωσσία σε ό,τι αφορά την κάλυψη των αναγκών της σε φυσικό αέριο. Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου στο Μπακού οι υπουργοί, Παν. Λαφαζάνης και Temenuzhka Petkova, ότι η επενδυτική απόφαση για τον IGB θα ληφθεί ως τα τέλη Μαΐου, κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά, δεδομένου ότι η Βουλγαρία «αλληθωρίζει» στην αναβίωση του Nabucco West και την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του Turkish Stream. Έτσι, δυόμισι μήνες πριν από την καταληκτική ημερομηνία στην οποία συμφώνησαν οι δύο υπουργοί, δεν υπάρχει καμία αποτύπωση στην επίσημη διαδικασία για την προώθηση του έργου, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο energia. gr...............http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91519
    9/3/15

    ReplyDelete
  83. ΝΔ: Η χώρα χάνει χρόνο και η αβεβαιότητα παραμένει...

    «Βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από τον στόχο. Η ουσία είναι ότι η χώρα χάνει χρόνο, η αβεβαιότητα παραμένει και ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες συνεχώς ανεβαίνει» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης σχετικά με τις θέσεις της κυβέρνησης στο Eurogroup.

    «Μετά τις ανοησίες περί part time εφοριακών στα νησιά που προκάλεσαν θυμηδία, ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να υιοθετεί κάποιες από τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά, όπως κίνητρα, για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις (λοταρία) και τα μέτρα για τις τριγωνικές συναλλαγές» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ..................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231391373
    9/3/15

    ReplyDelete
  84. Ακούμε τον τελευταίο καιρό διαφόρους κυβερνητικούς, πρωτοκλασάτους και μη, δημοσιογράφους, οικονομολόγους και διάφορους στρατευμένους, να ειρωνεύονται τις προεκλογικές προειδοποιήσεις, σχετικά με τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζε η χώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποπειράτο να εφαρμόσει έστω και ένα μικρό μέρος των όσων υποσχόταν...

    «Ορίστε», λένε. «Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν (σ.σ. η Κασσάνδρα ουδέποτε είχε διαψευστεί). Και λεφτά έχουν τα ΑΤΜ και πιστωτικό γεγονός δεν συνέβη και δεν ήλθε η καταστροφή».

    Φυσικά, τέτοιες ανοησίες λέγονται μόνο από αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως αν δεν υπάρξει συμμόρφωση στις συμφωνίες, τότε οι κίνδυνοι παραμένουν ζωντανοί.

    Και παραλείπουν να ομολογήσουν πως όσο η χώρα βρίσκεται εκτός χρηματοδότησης, κάθε περαιτέρω θριαμβολογία και ειρωνεία είναι περιττή και στο πλαίσιο της προπαγάνδας................http://www.elzoni.gr/html/ent/865/ent.52865.asp
    10/3/15

    ReplyDelete
  85. Για «υπονόμευση» της ασφάλειας των λαών της Ανατολικής Ευρώπης, κατηγορεί τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαδιμήρ Πούτιν ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ...

    Σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που θα εκφωνήσει σήμερα στο Royal United Services Institute, μια βρετανική δεξαμενή σκέψης για την άμυνα και την ασφάλεια, ο Χάμοντ θα επισημάνει ότι ο Ρώσος ηγέτης δεν επιθυμεί να ενταχθεί στο διεθνές σύστημα, το οποίο βασίζεται σε κανόνες και διατηρεί την ειρήνη μεταξύ των εθνών, αλλά θέλει να το υπονομεύσει.

    Οι ενέργειες του προέδρου Πούτιν, δηλαδή η παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και η ενεργοποίηση των ρωσικών στρατευμάτων για να αποσταθεροποιήσει την ανατολική Ουκρανία, ουσιαστικά υπονομεύουν την ασφάλεια των κυρίαρχων εθνών της Ανατολικής Ευρώπης, θα σημειώσει επίσης ο Βρετανός αξιωματούχος.

    Η χερσόνησος της Κριμαίας είναι επίσημα μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά από το δημοψήφισμα στο οποίο το εκλογικό σώμα ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ένταξης της περιοχής στη Ρωσία.

    Το Κίεβο και η Δύση κατηγορούν επίσης τη Ρωσία ότι υποστηρίζει τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, με την αποστολή όπλων και στρατευμάτων...............http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/12837-sto-stoxastro-tou-f-xamont-o-proedros-tis-rosias

    ReplyDelete
  86. ΕΚΤ: «Ντεμπούτο» για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ...

    Αν κάποιος περίμενε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χθες? μάλλον θα απογοητεύθηκε: Το «ντεμπούτο» του Public Sector Purchase Programme ή PSPP (το νέο ακρωνύμιο που προστίθεται στο «λεξικό» της Φρανκφούρτης) ήταν τόσο χαμηλών τόνων, ώστε οδήγησε ορισμένους να πιθανολογήσουν ότι η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες θα δυσκολευθούν να «πιάσουν» τον στόχο για αγορές ύψους 60 δισ. ευρώ ανά μήνα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες αγορές αφορούσαν γερμανικούς, ολλανδικούς και βελγικούς τίτλους, με προτίμηση στις διάρκειες 5-7 ετών. Η αξία κάθε πράξης υπολογίστηκε στα 2 εκατ. ευρώ ανά μέσο όρο, αν και καταγράφηκαν και μεγαλύτερες πράξεις, της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

    Η Τράπεζα της Ιταλίας έγινε η πρώτη κεντρική τράπεζα του Ευρωσυστήματος που «άνοιξε τα χαρτιά» της για το εκτιμώμενο ύψος των αγορών ιταλικών κρατικών ομολόγων, ανακοινώνοντας επισήμως ότι θα αγοράσει μαζί με την ΕΚΤ τίτλους αξίας 150 δισ. ευρώ. Η Barclays υπολογίζει ότι θα αγοραστούν συνολικά κρατικά ομόλογα ύψους 850 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του PSPP, ενώ η καθαρή αξία των νέων εκδόσεων στην Ευρωζώνη φέτος υπολογίζεται στα 290 δισ. ευρώ.....................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113476746
    10/3/15

    ReplyDelete
  87. Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα να εκπληρώσει όσα έχει υποσχεθεί...

    Τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup για την έναρξη αύριο Τετάρτη των τεχνικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, χαιρέτισε σήμερα Τρίτη από τις Βρυξέλλες ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σημειώνοντας ότι ελπίζει σε τήρηση του χρονοδιαγράμματος για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Αθήνα.

    Όπως ανέφερε, η Ελλάδα θα πρέπει να αποσαφηνίσει ότι θα εκπληρώσει όσα έχει υποσχεθεί και ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, ώστε να λάβει τα χρήματα που χρειάζεται. «Αυτός είναι ο μοναδικός και σωστός δρόμος και ως εκ τούτου είναι καλό από αύριο να συνεχιστεί δυναμικά αυτή η διαδικασία για να υπάρξουν αποτελέσματα», ανέφερε.

    Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών παρατήρησε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση δεν αποσαφηνίστηκε με ποιο τρόπο η Ελλάδα θα εξοφλήσει ενδιάμεσα τις ταμειακές της υποχρεώσεις, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναφέρει ότι θα εξοφλήσει όλα τα χρέη εμπρόθεσμα, χωρίς να είναι γνωστό αυτή τη στιγμή κάτι περισσότερο.
    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231391559
    10/3/15

    ReplyDelete
  88. Το EFSF δεν έχει καμία ανάμειξη με τα 555 εκατ. ευρώ του ΤΧΣ που ζητά η ελληνική κυβέρνηση...

    Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) δεν έχει καμία ανάμειξη με τα 555 εκατ. ευρώ που απομένουν στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τα οποία ζητάει η ελληνική κυβέρνηση, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του Ταμείου.

    Ο ίδιος εκπρόσωπος του EFSF εξήγησε ότι τα εν λόγω χρήματα δεν συνδέονται με τον EFSF, αλλά με δραστηριότητες που αφορούν κρατικές ενισχύσεις προς τις τράπεζες, πριν από το 2010, δηλαδή πριν από τα πρώτα δάνεια που εκταμιεύθηκαν από τον ΕFSF προς την Ελλάδα, όπως διευκρίνισαν πηγές του Ταμείου.

    Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του EFSF υπενθυμίζει ότι μεταξύ 2012 και 2014, το EFSF μεταβίβασε 48,2 δισ. ευρώ σε ομόλογα προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για χρηματοοικονομική βοήθεια. Τα ομόλογα του EFSF παρασχέθηκαν μέσω της ελληνικής κυβέρνησης στο ταμείο για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στο ΤΧΣ, για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα, μέσω ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ή εξυγίανσης.

    Από το ποσό των 48,2 δισ. ευρώ, οι ελληνικές τράπεζες χρησιμοποίησαν τα 37,3 δισ. ευρώ, σε ομόλογα του EFSF. Τα υπόλοιπα 10,9 δισ. ευρώ επιστράφηκαν στον EFSF. Στο TXΣ παρέμειναν περίπου 856 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, τα οποία προέρχονται από έσοδα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και από τα προγράμματα εξυγίανσης..................http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/10/oikonomia-efsf-555-ekat-txs_n_6839932.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece
    10/3/15

    ReplyDelete
  89. Μόνο με μεταρρυθμίσεις η επόμενη δόση στην Ελλάδα ...

    Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει άμεσα να λαμβάνει μέτρα για να συμμορφωθεί με τους όρους των δανειακών της συμφωνιών, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, την Τρίτη, προσθέτοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι χρηματαγορές θα αρχίσουν και πάλι να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη χώρα.

    Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό RTL της Ολλανδίας ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει συνομιλίες με τους χρηματοοικονομικούς εμπειρογνώμονες στην Αθήνα και με τους πιστωτές της στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

    «Πρέπει να συμβεί αύριο», είπε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας για το πακέτο των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εφαρμόσει έτσι ώστε να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση.

    «Αν το πρόγραμμα παραμείνει νεκρό σε μια γωνιά, τότε ο κόσμος δεν θα έχει πολλή εμπιστοσύνη σ` αυτό και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και γύρω από την Ελλάδα θα επιστρέψει», πρόσθεσε.............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=200663

    ReplyDelete
  90. Βαβέλ με τις διαπραγματεύσεις - Παρασκηνιακή σύγκρουση για τα τεχνικά κλιμάκια...

    Χάος επικρατεί σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και με το αν θα ξεκινήσουν και ποια σύνθεση θα έχουν οι δύο πλευρές. Ο φόβος να τιναχθούν όλα στον αέρα ήταν διάχυτος και σε Βρυξέλλες και σε Αθήνα, καθώς υπήρχε σοβαρή διαφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές σχετικά με το αν θα έπρεπε να έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα και να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, κάτι που επιθυμεί η πλευρά των εταίρων.

    Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υποδεχθεί μεμονωμένα στελέχη των θεσμών αλλά σε καμιά περίτπωση δεν θα αποδεχθεί πολυάριθμο κλιμάκιο που θα «αλωνίζει» στα υπουργεία. Για το λόγο αυτό και έφυγε από τις Βρυξέλλες ο Γ. Χουλιαράκης, προκειμένου να υποδεχθεί μέλη των τεχνικών κλιμακίων. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα είναι επικεφαλής οι Ν. Θεοχαράκης και η σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη, Ελ. Παναρίτη.

    Ωστόσο, την προειδοποίηση ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα αν δεν υπάρξει πρόοδος επανέλαβε στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ecofin στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ....................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113476977
    10/3/15

    ReplyDelete
  91. Κυβέρνηση: Η Αθήνα θα ανακοινώνει την έλευση των θεσμών...

    Πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση ξεκινά αύριο Τετάρτη η κυβέρνηση, καθώς εκτός από τις τεχνικές διαβουλεύσεις με τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στο Παρίσι με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επικεφαλής στις αυριανές τεχνικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης, ενώ σε αυτές αναμένεται να μετέχει και η Έλενα Παναρίτη σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών..................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231391675
    10/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin