Monday, February 2, 2015

Feb.3 MME.GR/CY - Ειδήσεις από Ελλάδα και Κύπρο σε τίτλους (Φεβρουάριος 2015 - Γ)

-
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ο πορτογάλος πρωθυπουργός Κοέλιο δεν έχασε ευκαιρία να παρουσιάζει τις θέσεις της κυβέρνησής του όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα. Η Πορτογαλία, όπως έχει πει επανειλημμένως, δεν στηρίζει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ειδικά όσον αφορά τη διάσκεψη για το χρέος...................DW: «Οχι» της Πορτογαλίας σε ειδική μεταχείριση της Ελλάδας
-
(Feb3 Geo  Flash News)
    ---

66 comments :

 1. Πως βλέπει τη συμφωνία ο ξένος Τύπος...

  Με την πεποίθηση ότι η συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας δεν αλλάζει δραματικά τη σχέση της νέας κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές, σχολιάζουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης τις εξελίξεις στο Eurogroup, τονίζοντας πάντως το θετικό στοιχείο της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και της διάσωσης της ρευστότητας των τραπεζών.

  «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν την Παρασκευή να παρατείνουν τη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα για τέσσερις μήνες, μετά από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων» αναφέρεται σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες στη New York Times.

  Όπως σημειώνεται, «η συμφωνία που επιτεύχθηκε, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ανοίγει το δρόμο για την Ελλάδα ώστε "να ξεκλειδωθεί" περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τα 240 δισεκατομμύρια ευρώ της δανειακής συμφωνίας, εφόσον η χώρα πληροί ορισμένες υποχρεώσεις που ορίζονται από τους πιστωτές της».

  Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, παρατίθενται αποσπάσματα από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, υπογραμμίζοντας την αναφορά του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι «έχουμε δημιουργήσει κοινό έδαφος και πάλι».

  Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν επί της αρχής να παρατείνουν το πρόγραμμα διάσωσης της χρεωμένης Ελλάδας για τέσσερις μήνες, αποτρέποντας μια πιθανή έλλειψη ρευστότητας τον Μάρτιο, που θα μπορούσε να εξωθήσει τη χώρα εκτός της ζώνης του κοινού νομίσματος, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.......................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64144143
  21/2/15

  ReplyDelete
 2. «Eurogroup την Τρίτη εάν δεν υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα επί των ελληνικών προτάσεων»...

  Με αγωνία αναμένονται τη Δευτέρα οι ελληνικής προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς, δηλαδή την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

  Σύμφωνα με τους Financial Times εάν οι θεσμοί συμφωνήσουν επί των ελληνικών προτάσεων τότε θα γίνει επέκταση του προγράμματος. Σε αντίθετη περίπτωση, όλα θα κριθούν την Τρίτη, οπότε και θα συγκληθεί νέο Eurogroup.
  http://www.zougla.gr/politiki/article/eurogroup-tin-triti-ean-den-iparksi-simfonia-ti-deftera-epi-ton-elinikon-protaseon
  21/2/15

  ReplyDelete
 3. Πηγές ΕΚΤ: Ανοίγει ο δρόμος για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων...

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να ξεκινήσει εκ νέου να αποδέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των ελληνικών τραπεζών. Αυτό ανέφεραν πηγές της ΕΚΤ μετά την συμφωνία για την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.

  Σύμφωνα με την ίδια πηγή το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα επαναφέρει την εξαίρεση που ίσχυε μέχρι πρότινος (waver) στην αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρο, όταν θα γίνουν τα απαραίτητα εκείνα βήματα τα οποία θα καθιστούν πιθανή την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. Η εξέλιξη αυτή εφόσον υλοποιηθεί θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να απεξαρτηθούν από την χορήγηση ρευστότητας μέσω του ΕLA.

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, εκτιμά ότι μετά τη συμφωνία δεν υπάρχει πλέον καμία πιθανότητα να επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

  Αναφορικά με τα 10 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η ΕΚΤ θεωρεί ως θετική εξέλιξη ότι τα κεφάλαια αυτά παραμένουν διαθέσιμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, παρόλο που αυτές είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.

  Ωστόσο σύμφωνα με την ΕΚΤ είναι σημαντικό ότι τα κεφάλαια αυτά είναι διαθέσιμα για τα πιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδος ακόμη και στην περίπτωση ατυχήματος.
  http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231387441
  21/2/15

  ReplyDelete
 4. Ευαρέσκεια στη Λευκωσία για συμφωνία Γιούρογκρουπ ...

  Την επίτευξη καταρχήν συμφωνίας στη χθεσινή συνεδρία του Γιούρογκρουπ για το ελληνικό ζήτημα, χαιρετίζει και η πολιτική ηγεσία στη Λευκωσία.

  Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια αλλαγής των πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, ώστε να δίδεται μεγαλύτερο βάρος σε πολιτικές ανάπτυξης.
  "Η Ελλάδα", είπε, "διαπραγματεύτηκε, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια από κάποιους να εκμηδενίσουν την προσπάθεια. Από την άλλη, η Γερμανία και οι χώρες που τη στηρίζουν συμπεριφέρθηκαν με τρόπο ηγεμονικό και κάποιες φορές απαξιωτικό έναντι της Ελλάδας".
  Ο κ. Ομήρου τόνισε ότι, στην Κύπρο, "πανηγυρίζουμε διότι έχουμε πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2014, το οποίο έχει επιτευχθεί έπειτα από αφαίμαξη της πραγματικής οικονομίας".
  Σε γραπτή δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι η χθεσινή απόφαση του Γιούρογκρουπ είναι ιδιαίτερα θετική και σημαντική για την Ελλάδα και την Ευρώπη. "Η θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ", προσθέτει, "διασφαλίζεται και η προσπάθεια για μεταρρύθμιση και εξυγίανση λαμβάνει νέα ώθηση"..................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/11771-evareskeia-sti-lefkosia-gia-symfonia-gioyrogkroup
  21/2/15

  ReplyDelete
 5. «Αν αυτό λέγεται ‘επιτυχής διαπραγμάτευση’, τότε το φιάσκο τι είναι;» αναφερει σε μακροσκελή δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία της χώρας μας με το Eurogroup...

  Ο κ. Σαμαράς τονίζει πως παρά τις υποσχέσεις της, η νέα κυβέρνηση τελικά «μας γύρισε στο ίδιο Μνημόνιο, στην ίδια Τρόικα και στην προοπτική ενός νέου Μνημονίου, αλλά σε πολύ χειρότερες συνθήκες».

  «Μιλάνε για άδεια ταμεία, αλλά βασίζονται στα πλεονάσματα που εμείς τους αφήσαμε», αναφέρει ο κ. Σαμαράς, απαντώντας σε σχετική κατηγορία του πρωθυπουργού, και επισημαίνει μάλιστα πως η νέα κυβέρνηση ακόμα δεν έχει εξηγήσει το πού θα βρει τα χρήματα «για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας τους επόμενους μήνες».

  Σημειώνει δε πως το μόνο που απέσπασε η νέα κυβέρνηση για το 2015 πήραν μια «αφηρημένη υπόσχεση» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, που δεν θα μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί για να «μοιράσουν χρήματα», αλλά δόθηκε καθότι «η οικονομία μπαίνει ξανά σε ύφεση και δεν θα μπορεί να βγάζει πραγματικά πλεονάσματα».

  Απαντώντας δε στην καταγγελία του κ. Τσίπρα πως η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εσκεμμένα στένεψε τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους εταίρους με στόχο να προκαλέσει «ασφυξία» στη χώρα, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Όσο μιλάνε για «παρενθέσεις, το φόβο τους δείχνουν! Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους! Αν το μπορούν κι αν το αντέχουν»

  «Ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα και δεν διαψεύστηκαν σε τόσο σύντομα χρόνο», καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.
  http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=198997
  21/2/15

  ReplyDelete
 6. ΠΑΣΟΚ: Στην πεπατημένη των ψεύτικων υποσχέσεων ο κ. Τσίπρας...

  Σε σχέση με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

  « Ενώ χθες τα πράγματα άλλαξαν ριζικά και η κυβέρνηση συμβιβάστηκε με την πραγματικότητα έχοντας ήδη βλάψει την χώρα με τραγικά διαπραγματευτικά λάθη και επιπολαιότητες, το σημερινό διάγγελμα του κ. Τσίπρα ακολουθεί την πεπατημένη των ψεύτικων υποσχέσεων. Κρίμα, γιατί έτσι μειώνει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του ίδιου και της κυβέρνησης του.

  Οι εύκολοι μονόλογοι και ο επικοινωνιακός μήνας του μέλιτος τελείωσαν. Ήρθε η ώρα της αλήθειας, στη Βουλή, ενώπιον των βουλευτών του».
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64144531
  21/2/15

  ReplyDelete
 7. Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα είχε καταρρεύσει μέσα σε λίγες ημέρες εάν η Αθήνα δεν είχε κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς και δεν είχε πετύχει μια συμφωνία με τους υπουργούς της Ευρωζώνης, υποστήριξε σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν....

  "Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα ήταν ότι το τραπεζικό σύστημά της θα παρέδιδε το πνεύμα την επόμενη Τετάρτη", είπε ο Νούναν σε δηλώσεις που έκανε στην ιρλανδική δημόσια τηλεόραση RTE, κατά το ετήσιο συνέδριο του κόμματος Fine Gael.

  "Ήταν ο πρώτος γύρος συνομιλιών για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που θα βρεθούν σε ασφαλή χώρο για τους επόμενους τέσσερις μήνες, θα υπάρξει άλλος ένας γύρος συνομιλιών που θα περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα", πρόσθεσε ο Ιρλανός υπουργός.

  Ο Νούναν, που στις διαπραγματεύσεις φέρεται να ακολούθησε τη "σκληρή γραμμή" απέναντι στην Ελλάδα που πρόκρινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε ότι υπήρχε πολύ μικρό περιθώριο για παραχωρήσεις. "Το πολιτικό πρόβλημά τους (σ.σ. της Αθήνας) είναι ότι πρόκειται για μια ανατροπή της εκλογικής θέσης τους. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο τραπέζι που θα μπορούσε να θεωρηθεί παραχώρηση... Πλέον συμβιβάζονται και συμβιβάζονται σημαντικά", πρόσθεσε......................................http://www.capital.gr/News.asp?id=2236312
  21/2/15

  ReplyDelete
 8. FT: Τεράστια η Γεωπολιτική Σημασία της Ελλάδας - Ακόμη κι Αν Είναι Ακριβό το Τίμημα, Αξίζει να Πληρωθεί στην Αθήνα....

  Την μεγάλη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας, αναλύουν οι Financial Times στο τελευταίο τους άρθρο. Οι αναλυτές τονίζουν ότι η χώρα είναι παράγων σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και γι' αυτό οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να κάνουν λάθος και οι πολιτικοί δεν πρέπει να τυφλωθούν.

  Αναλυτικά το άρθρο των FT:

  Οταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρονται στην Ελλάδα, μιλούν την διάλεκτο των οικονομικών, ανεξάρτητα από την μητρική τους γλώσσα. Είμαι οικονομικός αναλυτής και την γνωρίζω καλά αυτή τη διάλεκτο. Πιστεύω όμως ότι οι πολιτικοί της ηπείρου έχουν διαλέξει λάθος κοινή γλώσσα. Η γεωπολιτική, πολύ περισσότερο από την οικονομία, είναι το κύριο ζήτημα. Το κόστος του σφάλματος θα είναι μη μετρήσιμο.........................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90966
  21/2/15

  ReplyDelete
 9. Το τηλεφώνημα μεταξύ της γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Πέμπτης φαίνεται πως ήταν η πιο καθοριστική μέχρι στιγμής εξέλιξη για την έκβαση του ελληνικού ζητήματος...

  Ήταν η πρώτη επικοινωνία αφότου ο Αλέξης Τσίπρας εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την οποία η ροή της πληροφόρησης ήταν απολύτως ελεγχόμενη έως ανύπαρκτη, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

  Μέχρι τότε ο πρωθυπουργός έσπευδε να επικοινωνήσει με όποιον επρόκειτο να συναντήσει την κ. Μέρκελ είτε η καγκελάριος τηλεφωνούσε σε όποιον σχεδίαζε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231387517

  ReplyDelete
 10. Spiegel: Συμφωνία κατάπαυσης πυρός η συμφωνία παρά σύναψη ειρήνης...

  «Εμπιστοσύνη από τις Βρυξέλλες», τιτλοφορείται ρεπορτάζ του περιοδικού «Der Spiegel», στο οποίο επισημαίνεται ότι κατ' αρχάς αποσοβήθηκαν το «Grexit» και η χρεοκοπία, αλλά η επέκταση του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα αφήνει ανοιχτά πολλά ερωτήματα και αναβάλλει αρκετές αποφάσεις. «Είναι πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς», τονίζει ο συντάκτης.

  «Αν αυτή η αντιπαράθεση για το χρέος μεταξύ Ευρωζώνης και Ελλάδας ήταν μια παρτίδα πόκερ, τότε στο τέλος καμία πλευρά δεν θα μπορούσε να πει ότι κέρδισε το τζάκποτ», σχολιάζει ο αρθρογράφος και αναφερόμενος στις δηλώσεις των Γερούν Ντάισελμπλουμ, Βόλφγκανφγκ Σόιμπλε και Γιάνη Βαρουφάκη μετά το τέλος του Eurogroup, κάνει λόγο για «συγκρατημένες αντιδράσεις» οι οποίες μάλλον δεν αποτελούν έκπληξη................http://www.naftemporiki.gr/finance/story/918933/spiegel-sumfonia-katapausis-puros-i-sumfonia-para-sunapsi-eirinis
  21/2/15

  ReplyDelete

 11. Ως καταλύτης λειτούργησε η παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για την επίτευξη συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ, μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών δανειστών της...

  Ο κ. Ντράγκι ζήτησε σε πολύ αυστηρό τόνο από τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης και τους υπουργούς Οικονομικών να κλείσουν το ελληνικό ζήτημα χωρίς άλλη καθυστέρηση. Φέρεται να προειδοποίησε για μεγάλο πρόβλημα με εκροές από τις ελληνικές τράπεζες, εξέλιξη που δεν αφήνει περιθώριο χρόνου. Ο Μάριο Ντράγκι φέρεται να επεσήμανε μάλιστα ότι ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη, σε μια περίοδο με εύθραυστη ανάπτυξη, ανεργία σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και αρνητικό πληθωρισμό.
  http://www.riknews.com.cy/index.php/component/k2/item/11815-katalytis-i-paremvasi-dragki-gia-symfonia

  ReplyDelete
 12. Γ. Κατρούγκαλος: Αποχωρώ αν παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές...

  «Συμφωνία εκεχειρίας», και όχι οριστική συμφωνία, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup, διευκρινίζοντας, όμως, ότι πρόκειται για μία συμφωνία που επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της.

  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε, επίσης, πως η συμφωνία με τους εταίρους δεν σημαίνει πως «εξαφανίζονται οι κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η Αθήνα, προσθέτοντας μάλιστα πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που υπάρξουν υποχωρήσεις σε σημεία που ο ίδιος θεωρεί αδιαπραγμάτευτα.

  Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της διαπραγμάτευσης που κάνει η νέα κυβέρνηση και των όσων είχαν συμφωνηθεί από τους προκατόχους της, εξηγώντας ότι με τη νέα συμφωνία οι δανειστές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν τον πολιτικό σχεδιασμό της Αθήνας, ούτε να «βλέπουν στην κρεβατοκάμαρα».

  Ως παραδείγματα ανέφερε την ακύρωση των «αντισυνταγματικών απολύσεων» δημοσίων υπαλλήλων και την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων.

  Αποσαφήνισε δε πως το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιηθεί σε βάθος 4ετίας, καθώς ούτως ή άλλως δεν ήταν δυνατό να εφαρμοστεί εντός λίγων μηνών.
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113463740
  22/2/15

  ReplyDelete
 13. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να λογοδοτήσει στους ψηφοφόρους της Ελλάδας επισημαίνει σε δημοσίευμά του ο Economist...

  Η συμφωνία εκχωρεί στην ελληνική κυβέρνηση την ευχέρεια να καταρτίσει τις πολιτικές που θα εφαρμόσει στη χώρα, αλλά στην ουσία θα πρέπει να κάνει ορισμένες επώδυνες υποχωρήσεις, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό.
  http://www.zougla.gr/kosmos/article/economist-tora-arxizoun-ta-diskola

  ReplyDelete
 14. Αναβαθμισμένη η επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα ...

  Αναβαθισμένη χαρακτήρισε την επίσκεψη Αναστασιάδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με άξονες, όπως είπε, το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ρωσίας, στη σκιά των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι Βρυξέλλες για το Ουκρανικό.
  "Πρώτο ζήτημα", είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, "θα είναι το Κυπριακό, για το οποίο η Ρωσία παραδοσιακά στηρίζει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας". Για τις σχέσεις Βρυξελλών - Μόσχας, η κυπριακή κυβέρνηση πιστεύει ότι θα πρέπει να αναβαθμιστούν.
  Ενόψει της επίσκεψης, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος κάλεσε την κυβέρνηση να παραχωρήσει τις στρατιωτικές διευκολύνσεις στη Ρωσία, όπως πράττει και με άλλες χώρες, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για θέση που εξέφρασε και στον ίδιο τον πρόεδρο Αναστασιάδη, σε συναντήσεις τους.
  http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/11861-anavathmismeni-i-episkepsi-anastasiadi-sti-mosxa
  22/2/15

  ReplyDelete
 15. Στη γραμμή Γλέζου και η Σακοράφα: «Ο λαός έδωσε σαφή εντολή για ακύρωση του μνημονίου»!...

  Με μία ανάρτηση της στη σελίδα της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η Σοφία Σακοράφα παίρνει και αυτή μέρος στην αναταραχή που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Η κ. Σακοράφα αναφέρει μεταξύ άλλων:

  «Ο λαός έδωσε σαφή εντολή για ακύρωση του μνημονίου».................http://www.crashonline.gr/στη-γραμμή-γλέζου-και-η-σακοράφα-ο-λαό/
  22/2/15

  ReplyDelete
 16. Την σύσταση τις επόμενες ημέρες, διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το μεσημέρι, η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας κατά την τελετή μνημοσύνου για τους 212 πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις Βίγλες Μεγαλόπολης...

  Στην τελετή εκτός της προέδρου της Βουλής παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, συγγενείς των εκτελεσθέντων και κάτοικοι της περιοχής.

  Η πρόεδρος της Βουλής στην ομιλία της σημείωσε ότι, «η σημερινή ημέρα μνήμης δεν είναι απλώς ημέρα ανάμνησης και εθιμοτυπίας, είναι ημέρα εθνικού πατριωτικού χρέους».........................http://www.capital.gr/News.asp?id=2236494
  22/2/15

  ReplyDelete
 17. Για τη θετική στάση της Κύπρου απέναντι στις προσπάθειες της Αθήνας στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ευχαρίστησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας....

  Εν τω μεταξύ, η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους έχει ανοίξει τη συζήτηση στην Κύπρο σχετικά με τη στάση της Λευκωσίας έναντι της τρόικας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει πετύχει πράγματα, τα οποία τώρα επιχειρεί να πετύχει και η Αθήνα.

  Η κυπριακή κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, διαπραγματεύθηκε και διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα και πέτυχε σημαντικούς στόχους. Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος βρέθηκαν αντιμέτωπες με την τρόικα «κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες»...................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231387636

  ReplyDelete
 18. Bild: 7,3 δισ. ευρώ θα φέρει στην Αθήνα η λίστα μεταρρυθμίσεων

  Έσοδα που θα ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ θα συγκεντρώσει η Αθήνα μέσω της λίστας των μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να παρουσιάσει έως το βράδυ της Δευτέρας, όπως εκτιμά σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία για το δημοσίευμά της επικαλείται πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην ελληνική κυβέρνηση, οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η Αθήνα, περιλαμβάνουν την πάταξη του λαθρεμπορίου της βενζίνης και των τσιγάρων, από όπου το ελληνικό κράτος θα συγκεντρώσει αντίστοιχα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και 800 εκατομμύρια ευρώ.

  Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να συγκεντρώσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και των ολιγαρχών, καθώς επίσης άλλα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της είσπραξης των ανεξόφλητων φορολογικών οφειλών των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής Bild.

  Συνολικά και σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η Αθήνα στοχεύει στη συγκέντρωση περίπου 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έσοδα.

  ReplyDelete
 19. Ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον κάλεσε σήμερα τους πολίτες και κυρίως τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μετά τις απειλές των τζιχαντιστών για επιθέσεις σε εμπορικά κέντρα δυτικών χωρών, κυρίως στο Παρίσι, το Λονδίνο, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

  Οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ, η οργάνωση της Αλ Κάιντα στη Σομαλία, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο καλεί σε επιθέσεις παρόμοιες με εκείνη που πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο "Mall Westgate" του Ναϊρόμπι στη Κένυα, κατά την οποία 67 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 175 τραυματίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με το SITE.

  ReplyDelete
 20. Η αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία εδρεύει στο Τομπρούκ, κατηγορεί την Τουρκία ότι υποστηρίζει τους ισλαμιστές που δρουν στη χώρα και ανακοίνωσε ότι απομακρύνει τις τουρκικές εταιρείες από τα κρατικά έργα.

  Η κυβέρνηση του Αμπντουλάχ Αλ Θάνι αποφάσισε να επανεξετάσει «όλα τα έργα που ανατέθηκαν σε ξένες εταιρείες, καθώς και την απομάκρυνση των τουρκικών εταιρειών από όλα τα έργα του λιβυκού κράτους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

  Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Θάνι κατηγορεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Τουρκία, όπως και το εμιράτο του Κατάρ, ότι υποστηρίζουν τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και τις ριζοσπαστικές ομάδες όπως η Ανσάρ αλ Σαρία, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ουάσιγκτον.

  ReplyDelete
 21. Μπαράζ αφίξεων παράνομων μεταναστών καταγράφεται την Κυριακή σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, όπου επιχείρησαν να αποβιβαστούν τουλάχιστον 278 άτομα.

  Πενήντα δύο εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παραθαλάσσια περιοχή Λάμπη της Κω, από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής.

  Είκοσι εντοπίστηκαν το πρωί στο οδικό δίκτυο Καμαριώτισσας-Θερμά στη Σαμοθράκη, ενώ άλλοι 27 συνελήφθησαν, επίσης το πρωί, στα Μιστεγνά Λέσβου.

  ReplyDelete
 22. Γιούνκερ: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει έμπειρους πολιτικούς… στην επιλογή λέξεων»

  Αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε τους υπουργούς έμπειρους στην επιλογή λέξεων.

  Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στο γερμανικό wirtsaftswoche, ερωτηθείς κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης κρίνονται ως «άπειροι» ή «τολμηροί» ο κ. Γιούνκερ σχολίασε δηκτικά «Η κυβέρνηση στην Ελλάδα διαθέτει κατά τεκμήριο το πλέον έμπειρο πολιτικό προσωπικό στην επιλογή λέξεων». Μάλιστα αναφερόμενος στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους ο πρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε ότι «εάν ένας πρωθυπουργός μέσα σε μία εβδομάδα δυο φορές με τις δηλώσεις της κυβέρνησης του καταφέρνει να προσβάλλει τη Γερμανία, τότε αυτό είναι ένδειξη πολιτικής ικανότητας. Αντίθετα, αναζωπυρώνει τη δυσαρέσκεια του Βερολίνου».

  ReplyDelete
 23. Ακόμη και τη μονομερή ακύρωση της συνθήκης Σένγκεν προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, όπως μεταδίδει το skai.gr, προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα με τους μετανάστες στην Ελλάδα σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν εισακουστεί από τους εταίρους της...

  «Αν οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε, τότε να σπάσουμε τη συνθήκη Σένγκεν και να δώσουμε χαρτιά σε 300.000 μετανάστες που θα διαχυθούν στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες το βράδυ στον ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα ο κ. Πανούσης, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτή είναι προσωπική του άποψη.

  «Θα χρειαστούν δύο χρόνια για να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου, όμως έως τότε θα έχουμε 2,5 εκατ. παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα» επισήμανε.

  ReplyDelete
 24. Μοσκοβισί: Δεν μελετώ σχέδιο εξόδου της Ελλάδας

  «Οχι μόνο δεν μελετώ ένα σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο» δήλωσε ,σήμερα το πρωί, ο Γάλλος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, στην πρωϊνή εκπομπή του κρατικού καναλιού France 2.

  ReplyDelete
 25. JP Morgan: Στα 3 δισ. οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες...

  Οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα σε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της JP Morgan, πριν από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή, στο Γιούρογκρουπ, μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας.

  Η αύξηση κατά 50% των εκροών -από 2 δισ. ευρώ που ήταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα- σήμαινε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έμεναν χωρίς επαρκή αποθέματα για την έκδοση νέων δανείων μέσα σε 8 εβδομάδες, αντί για 14, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση. Η JP Morgan βασίζει τις εκτιμήσεις της υπολογίζοντας ότι από τα 108 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδας, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα 85 και, κατά συνέπεια, τους απομένουν περίπου 23 δισ. ευρώ.

  ReplyDelete
 26. Οι πέντε τομείς της λίστας Βαρουφάκη...

  Σε πέντε τομείς εστιάζεται η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα αποσταλεί από την ελληνική κυβέρνηση στους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να εξεταστεί και να εγκριθεί από το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης, ενεργοποιώντας τη συμφωνία της Παρασκευής για παράταση της δανειακής σύμβασης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα της κυβέρνησης περιλαμβάνονται:

  1. Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

  2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

  Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:

  α. Δίκαιο φορολογικό σύστημα
  β. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
  γ. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς
  δ. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).
  ε. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα –μείωση της γραφειοκρατίας

  Η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα σταλεί αύριο το πρωί στους ΥΠΟΙΚ του Eurogroup, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη......................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64145054
  23/2/15

  ReplyDelete
 27. Γιούνκερ: «Όταν ένας πρωθυπουργός βρίζει τους Γερμανούς δύο φορές σε μια εβδομάδα, αυτό δεν είναι υψηλή πολιτική τέχνη»....

  «Δεν θα συμβεί έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ», είναι ο τίτλος συνέντευξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση «WirtschaftsWoche», στην οποία καταλογίζει στη νέα ελληνική κυβέρνηση, λάθη και στους Έλληνες ευθύνες για την κρίση, δεν θεωρεί ωστόσο ότι θα φθάσουμε σε ένα «Grexit».

  «Μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε σε θέση να συνεννοηθούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα σε ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης για την Ελλάδα. Θα εργαστώ μέρα-νύχτα ώστε να το πετύχουμε και μάλιστα με την απαιτούμενη κοινωνική ισορροπία. Είναι αυτονόητο ότι όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της Ελλάδας πρέπει αν τηρηθούν. Αυτό πρέπει να αποτελεί τη βάση για κάθε νέα συμφωνία», τονίζει ο κ. Γιουνκέρ..................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113464373
  23/2/15

  ReplyDelete
 28. Αλβανικές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο εκτροπής του Αώου ποταμού...

  Μέλη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, μετά την ενημέρωση σχετικά με το ενδεχόμενο εκτροπής σημαντικής ποσότητας των υδάτων του Αώου ποταμού .
  «Δεν θα το επιτρέψουμε με κανένα τρόπο, και αυτό θα πρέπει να το γνωρίσουν καλά τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και η αλβανική» δήλωσε ο Σάζαν Γκούρι εκπρόσωπος των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.
  Ο υπουργός Εξωτερικών Ντίτμιρ Μπουσάτι κατέβηκε από το γραφείο του και συναντήθηκε με τους διαδηλωτές και λίγο αργότερα δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία τους με τους οποίους συζήτησε για περίπου 1 ώρα.
  Εν τω μεταξύ ο Γκλέβεν Ντερβίσι, σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε πως το υπουργείο έχει θέσει το θέμα σε διμερείς συναντήσεις με την ελληνική πλευρά και έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε οποιοδήποτε σχέδιο αποσκοπεί στην εκτροπή των υδάτων.
  Εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν πίσω και θα διαμαρτυρηθούν αύριο το πρωί κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των 13 χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα διεξαχθεί στα Τίρανα.
  http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=221067
  23/2/15

  ReplyDelete
 29. Ήταν τέτοιος ο προπαγανδιστικός ορυμαγδός αυτών των ημερών περί «επιτυχίας», «νίκης» και τα τοιαύτα, σχετικά με το κείμενο του Eurogroup της Παρασκευής, που υπήρξαν στιγμές κατά τις οποίες νόμιζες πως άλλο κείμενο διάβασες εσύ και άλλο οι πανηγυρίζοντες...

  Επειδή κάποιοι πιστεύουν πως είναι δυνατόν να κοροϊδεύεις συνεχώς τους πάντες, επειδή με το ψέμα πήραν την εξουσία και με το ψέμα πιστεύουν ότι θα την διατηρήσουν, τα πράγματα έχουν ως εξής:

  Κατ’ αρχήν δεν πρόκειται για συμφωνία, αλλά για ανακοινωθέν.

  Και δεν πρόκειται για συμφωνία, διότι τελεί υπό την αίρεση της αποδοχής εκ μέρους των εταίρων των προτάσεων της κυβέρνησης.

  Επίσης, η κυβέρνηση κατάπιε αμάσητα όλα τα τελεσίγραφα, παρά τους λεονταρισμούς των τελευταίων ημερών:

  Πρώτο τελεσίγραφο ως χθες, Καθαρά Δευτέρα, «πριν τη λήξη του ωραρίου», όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Λαγκάρντ...................http://www.elzoni.gr/html/ent/485/ent.52485.asp
  24/2/15

  ReplyDelete
 30. Επιστολή Σόιμπλε για την παράταση του ελληνικού προγράμματος υπό όρους...

  ...Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ακόμη στην επιστολή του προς την Μπούντεσταγκ ότι θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη η δεδομένη ευελιξία εντός του προγράμματος, αλλά και ότι είναι σημαντικός ο έλεγχος από τους τρεις θεσμούς, «οι οποίοι μέχρι τώρα ήταν γνωστοί ως τρόικα»..................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113464839

  ReplyDelete
 31. Η δεύτερη ανάγνωση της Συμφωνίας...

  Η Συμφωνία της περασμένης Παρασκευής μεταξύ της νέας Κυβέρνησης και των εταίρων της Ευρωζώνης, μετά την περιπετειώδη,δημόσια και θορυβώδη διαπραγμάτευση, είναι ένα θετικό και ελπιδοφόρο γεγονός.

  Πρώτο,διότι κλείνει οριστικά η φημολογία για το απαξιωτικό Grexit,με το οποίο απειλούσαν πολιτικοί στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο Μέσα Ενημέρωσης και οι συνήθεις αναλυτές και οικονομολόγοι.................http://www.anixneuseis.gr/?p=112808

  ReplyDelete
 32. Μυστική συμφωνία της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης με Σύρους πρόσφυγες ώστε να εκδοθούν επίσημα έγγραφα διαμονής τους στη χώρα και ταξιδιωτικά έγγραφα ως αντάλλαγμα για πληροφορίες σχετικά με συμμορίες διακίνησης ανθρώπων, αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας Times...

  Η συμφωνία φέρεται να έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, με περίπου 200 πρόσφυγες να έχουν αποκτήσει αυτά τα επίσημα χαρτιά.

  Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι τα έγγραφα αυτά επιτρέπουν στους πρόσφυγες να διεκδικήσουν άσυλο στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, σε μια συμφωνία που «βόλευε» και τις δύο πλευρές. «Οι Σύροι δεν ήθελαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα επειδή η οικονομία ήταν σε κρίση και δεν υπήρχαν πολλές δουλειές. (…) Η Ελλάδα δε θέλει πρόσφυγες και πασχίζει να διατηρηθεί ζωντανή εν μέσω αντιπαράθεσης με τις Βρυξέλλες για την αποπληρωμή χρεών 240 δισεκατομμυρίων ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά..............http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/11928-times-i-ellada-stelnei-tous-metanastes-tis-sti-germania
  24/2/15

  ReplyDelete
 33. Στους θεσμούς η λίστα - Κομισιόν: Επαρκώς περιεκτική...

  Στα χέρια του Eurogroup και των τριών θεσμών -της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκή Επιτροπής- βρίσκεται από τα μεσάνυχτα η λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών, όπως επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Η λίστα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να λάβει παράταση τεσσάρων μηνών στη χρηματοδότηση της χώρας έφθασε «εγκαίρως» στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  «Η λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης ελήφθη εγκαίρως», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64145398
  24/2/15

  ReplyDelete
 34. Ελεγκτικό συμβούλιο: Η απόφαση για το Ελληνικό δεν αλλάζει...

  Επίλογο – στην δικαστική τουλάχιστον – ιστορία του Ελληνικού, με θετική εξέλιξη για τις εταιρίες που κέρδισαν τη διαγωνιστική διαδικασία , γράφει η ομόφωνη απόφαση της μείζονος σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία απέρριψε τις ενστάσεις της Περιφέρειας Αττικής αλλά και πολιτών και διέταξε τη συνέχιση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία «Hellinikon Global Ι S.A.» και εγγυητή την «Lamda Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων»..........................http://www.crashonline.gr/ελεγκτικό-συμβούλιο-η-απόφαση-για-το-ε/
  24/2/15

  ReplyDelete
 35. Ο Ολάντ χαιρετίζει έναν «καλό συμβιβασμό» με την Ελλάδα...

  Ο Πρόεδρος της Γαλλία Φρανσουά Ολάντ χαιρέτισε σήμερα τον «καλό συμβιβασμό» που επετεύχθη για την Ελλάδα, οι προτάσεις της οποίας έλαβαν ένα πρώτο «πράσινο φως» από το Eurogroup.

  «Θεωρώ ότι πρόκειται για έναν καλό συμβιβασμό, ο οποίος σέβεται τόσο τη βούληση του ελληνικού λαού και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Φρ. Ολάντ ο οποίος είχε στο πλάι του τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μ. Ρέντσι, έπειτα από συνάντηση που είχαν στο Ελιζέ.
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113464978
  24/2/15

  ReplyDelete
 36. Έκκληση προς την αλβανική κυβέρνηση να καταρτήσει "νόμο για τις μειονότητες", στον οποίο θα προβλέπεται με σαφήνεια η χρήση της μητρικής γλώσσας, επαναλαμβάνει η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας - "Ομόνοια"...

  Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, η "Ομόνοια" επισημαίνει ότι "παρόλο που το αλβανικό κράτος δεσμεύτηκε υπογράφοντας διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των μειονοτικών γλωσσών, η χρήση της μητρικής μας γλώσσας όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις προβλεπόμενες συμβάσεις αλλά πολλές φορές διώκεται άμεσα ή με την ανοχή του κράτους". Μάλιστα, τονίζει ότι "αποκορύφωμα αυτής της δίωξης ήταν το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα, στις 13 Αυγούστου 2010".......................http://www.capital.gr/News.asp?id=2238344
  24/2/15

  ReplyDelete
 37. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, φαίνεται να είναι ο συγγραφέας του κειμένου με τις μεταρρυθμίσεις που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις Βρυξέλλες...

  Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτει το πεδίο ιδιοτήτων του αρχείου όπου εμφανίζει ως «author» τον Κοστέλο, τροφοδοτώντας τα σενάρια για σύνταξη του κειμένου από την τρόικα...

  Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε σήμερα τη σχετική φημολογία, σημειώνοντας ότι το έγγραφο εστάλη ταυτόχρονα σε 10 αξιωματούχους της Κομισιόν. Ένας από αυτούς ήταν ο Κοστέλο που προχώρησε στην μετατροπή του αρχείου σε pdf….................http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/piso-apo-tis-leksis-krivete-onteklan-kostelo
  24/2/15

  ReplyDelete
 38. Ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις για μεταρρυθμίσεις θέλει η Λαγκάρντ - Διευκρινίσεις ζητά ο Ντράγκι...

  Το ΔΝΤ ζητά περισσότερα μέτρα για ασφαλιστικό, αποκρατικοποιήσεις και εισπράξεις φόρων - Θετική για τις ελληνικές προτάσεις η ΕΚΤ, αλλά...

  Επιφυλάξεις για την ελληνική λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που έστειλε στις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εξέφρασαν με επιστολές τους προς τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.................http://www.protothema.gr/economy/article/454265/xekathares-diavevaioseis-gia-metarruthmiseis-thelei-i-lagard-dieukriniseis-zita-o-dragi-/

  ReplyDelete
 39. Μέσα στη γενική σύγχυση των βαφτισιών και μετονομασιών διαφόρων μνημονιακών όρων, σχεδόν απαρατήρητη πέρασε και η μεταστροφή όσον αφορά στην επένδυση της COSCO στον Πειραιά....

  Στο γεγονός δηλαδή ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την υποδοχή του 18ου στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, πάνω στη φρεγάτα «CHANGBAI SHAN 989», στις 19 Φεβρουαρίου, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση στηρίζει τις υφιστάμενες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, και της COSCO, την δραστηριοποίηση της οποίας στον Πειραιά αποκάλεσε «σημαντική»!

  Ναι, ναι. Ο πρόεδρος του κόμματος που δεν ήθελε να βλέπει την Κόσκο και τους Κινέζους ούτε ζωγραφιστούς, έφθασε στο σημείο να… μιλήσει και στα κινέζικα προκειμένου να ευχηθεί για το κινεζικό νέο έτος.....................http://www.elzoni.gr/html/ent/510/ent.52510.asp
  25/2/15

  ReplyDelete
 40. Βίζερ: Δεν ήταν ανάμεσα στις επιλογές μας ένα Grexit...

  Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν ανάμεσα στις επιλογές οι οποίες εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση της χώρας και τους διεθνείς πιστωτές της, διαβεβαίωσε απόψε ένα ανώτερο στέλεχος της ΕΕ σε δηλώσεις του στο αυστριακό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ÖRF.

  Στα σχόλια που έκανε και τα οποία μεταδόθηκαν αργά απόψε, ο Τόμας Βίζερ, ο πρόεδρος του Eurogroup Working Group, το οποίο προετοιμάζει τις αποφάσεις που λαμβάνει το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ανέφερε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε έναν «σχετικά αποδεκτό συμβιβασμό». Ερωτηθείς εάν η έξοδος της Ελλάδας τέθηκε σε συζήτηση, απάντησε ότι —εξαιρουμένων των δημοσιογράφων— ουδέποτε εξετάστηκε η επιλογή αυτή........................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113465144
  25/2/15

  ReplyDelete
 41. Δέκα συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, της άμυνας και της ασφάλειας, υπέγραψαν στη Μόσχα οι προέδροι της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης...

  Οι συμφωνίες αφορούν κοινό πρόγραμμα δράσης Κύπρου-Ρωσίας για τα έτη 2015-2017, στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.
  Υπεγράφη επίσης Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας των δύο Υπουργείων Άμυνας στον ναυτικό τομέα, Μνημόνιο Συνεργασίας στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, το Πρωτόκολλο της 8ης Συνόδου για οικονομική συνεργασία, συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, Μνημόνιο Συνεργασίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, καθώς και του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) και του Οργανισμού Επενδύσεων της Ρωσίας.
  Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η συμφωνία που υπέγραψαν τα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών, βάσει της οποίας προβλέπεται ο ελλιμενισμός ρωσικών σκαφών σε κυπριακά λιμάνια...........................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/12060-simantikes-symfonies-ypegrapsan-oi-proedroi-poytin-kai-anastasiadis
  25/2/15

  ReplyDelete
 42. Λεπέν: Η κυβέρνηση Τσίπρα πρόδωσε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις...

  Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε την παραμονή στο ευρώ και πρόδωσε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αναφέρει σε δήλωσή της η ηγέτις του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν.

  Κάνει επίσης λόγο για απόλυτη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία, προβλέποντας ότι σύντομα θα χάσει τη δημοτικότητά της.

  «Όπως είχαμε αναλύσει από την ημέρα της έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στην Ελλάδα, η νέα κυβέρνηση βρισκόταν αντιμέτωπη με μία επιλογή: είτε να παραμείνει εντός του ζουρλομανδύα του ευρώ και να προδώσει γρήγορα τις υποσχέσεις της κατά της λιτότητας, είτε να ανακτήσει τη νομισματική ελευθερία εγκαταλείποντας το ευρώ ώστε να καταφέρει να αλλάξει πραγματικά πολιτική», τονίζει η Μ. Λεπέν....................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=199327
  25/2/15

  ReplyDelete
 43. Ο Πούτιν Προειδοποιεί για Πιθανά Προβλήματα στη Ροή Αερίου προς την Ευρώπη Μέσω Ουκρανίας...

  Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, αν το Κίεβο δεν πληρώσει και κάτι τέτοιο "θα δημιουργούσε ένα πρόβλημα" στη διαμετακόμιση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ελπίζει ότι η κατάσταση δεν θα φθάσει σ΄ αυτό το σημείο.

  Νωρίτερα σήμερα ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ είχε δηλώσει πως η Ρωσία δεν περιμένει ότι η διένεξη με το Κίεβο για τις πληρωμές θα οδηγήσει σε διακοπή των ευρωπαϊκών προμηθειών φυσικού αερίου και πως αναμένει ότι η Ουκρανία θα καταβάλει σύντομα την επόμενη πληρωμή.................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91093
  25/2/15

  ReplyDelete
 44. Το χρηματοδοτικό κενό απασχολεί την κυβέρνηση και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εξερχόμενος της συντονιστικής σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, και τόνισε ότι διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους και το επόμενο διάστημα θα γίνει συζήτηση για να καλυφθεί ομαλά και ασφαλώς η χρηματοδότηση...

  Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την υστέρηση των εσόδων σχολίασε ότι θα πρέπει να έχουμε υπομονή δύο με τρεις μήνες και δεν θα υπάρχει κενό.

  Στο μεταξύ, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, μέχρι τον Ιούνιο, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, η κυβέρνηση εξετάζει μεταξύ άλλων την έκδοση εντόκων και τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ομόλογα που δεν κουρεύτηκαν....................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231388259

  ReplyDelete
 45. Με ένα δισ. δολάρια θα στηρίξει την Αλβανία η Παγκόσμια Τράπεζα...

  Με το ποσό του 1,1 δισ. δολαρίων θα στηρίξει οικονομικά την Αλβανία η Παγκόσμια τράπεζα.

  Η εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας στα Τίρανα, Ταχσέν Σαγιέντ, προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου πλαισίου της εταιρικής σχέσης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομίας και Οικονομικών.

  Κατά την περίοδο 2015-2019, με την ενίσχυση της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα υλοποιηθούν περίπου 15 σχέδια, κατά μέσο όρο, τρία έργα ανά έτος, για τη δημοσιονομική στήριξη, την χρηματοπιστωτική μεταρρύθμιση του τομέα και τη χρηματοδότηση του ενεργειακού συστήματος. ...................http://www.naftemporiki.gr/finance/story/920250/me-ena-dis-dolaria-tha-stiriksei-tin-albania-i-pagkosmia-trapeza
  25/2/15

  ReplyDelete
 46. Επίθεση Τουσκ σε Τσίπρα: «Ποια εμπιστοσύνη όταν τον ακούω να λέει πως κέρδισε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο;»...

  ...............Ωστόσο, σχολίασε πως δεν μπορεί να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη όταν μετά από αυτή τη συμφωνία ακούει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να λέει πως η χώρα κέρδισε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο.

  Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου, ο Ντ. Τουσκ ανέφερε πως δεν πρόκειται για μια ιδεολογία ή για έναν πόλεμο που κάνουν κάποιοι κατά της Ελλάδας και πρόσθεσε: «Ούτε πιστεύω ότι η Ελλάδα θέλει να είναι μόνιμος ταραχοποιός στην Ευρώπη».....................http://www.tanea.gr/news/politics/article/5213166/toysk-den-mporei-na-oikodomhthei-empistosynh-otan-akoyw-ton-tsipra-na-leei-pws-h-ellada-kerdise-mia-maxh-alla-oxi-ton-polemo/
  25/2/15

  ReplyDelete
 47. Όλο και χειρότερη γίνεται η κατάσταση για τους χριστιανούς στη Συρία, λίγες ημέρες μετά το παγκόσμιο σοκ που προκάλεσε ο αποκεφαλισμός των Αιγύπτιων κοπτών από τους τζιχαντιστές στη Λιβύη...

  Συγκεκριμένα, χιλιάδες Ασσύριοι χριστιανοί εγκαταλείπουν έντρομοι τις κοινότητές τους στα βορειοανατολικά της χώρας, την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για την τύχη των δεκάδων χριστιανών που έπεσαν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους..............http://www.elzoni.gr/html/ent/555/ent.52555.asp
  26/2/15

  ReplyDelete
 48. Στόχος εμπρηστικής επίθεσης και βανδαλισμού έγινε κτίριο ιδιοκτησίας της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Ιεροσόλυμα...

  Μέρος του κτιρίου τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ σε τοίχους γράφτηκαν συνθήματα κατά του χριστιανισμού.

  Εκ πρώτης όψεως, υπεύθυνοι για την επίθεση φέρεται να είναι Εβραίοι εξτρεμιστές, αφού σύμφωνα με την αστυνομία τα κίνητρά των δραστών είναι «εθνικιστικά».

  Το κτίριο βρίσκεται κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης και την Πύλη Τζάφα. Χρησιμοποιείται ως χώρος διδασκαλίας θρησκευτικών σπουδών.

  Χθες προκλήθηκαν ζημιές σε τζαμί παλαιστινιακού χωριού κοντά στη Βηθλεέμ από εμπρηστική επίθεση Εβραίων εποίκων, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.
  http://www.riknews.com.cy/index.php/news/diethni/item/12095-ierousalim-ekapsan-ktirio-tis-ellinikis-orthodoksis-ekklisias

  ReplyDelete
 49. Σόιμπλε: Η παράταση θα ανακληθεί αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις...

  Η παράταση της ελληνικής δανειακής σύμβασης μπορεί να ανακληθεί, εάν η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των συντηρητικών βουλευτών των CDU-CSU, προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας έθεσαν σε δοκιμασία την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, σύμφωνα με πληροφορίες των συμμετασχόντων βουλευτών...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64146620
  26/2/15

  ReplyDelete
 50. Aνάσα ρευστότητας που θα τονώσει τα ταμειακά διαθέσιμα και θα καλύψει βραχυπρόθεσμες ανάγκες αποτελούν τα περίπου 700 εκατ. ευρώ που θα δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος στο Ελληνικό Δημόσιο...

  Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος που συγκαλείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Κεντρικό Κατάστημα της τράπεζας θα εγκρίνει τη διάθεση καθαρών κερδών 654,5 εκατ. ευρώ , εκ των οποίων τα 641,2 εκατ. ευρώ αποτελούν μέρισμα που θα λάβει το Δημόσιο.΄

  Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος θα μεταφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο έσοδα 50 εκατ. ευρώ περίπου από το χαρτοφυλάκιό της που σχετίζονται με το πρόγραμμα για τις αγορές τίτλων (Securities Markets Programme – SMP).............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231388454
  26/2/15

  ReplyDelete
 51. Ηλεκτρονικό «μάτι» σε καταθέσεις, δάνεια και μετοχές...

  Το περιουσιολόγιο για όλους τους φορολογούμενους που θα ενεργοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο, καθώς και το ηλεκτρονικό "μάτι" της εφορίας, όχι μόνο για τις καταθέσεις, αλλά και για τα δάνεια και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές θα είναι δύο από τα νέα όπλα της Γενικής Γραμματείας Εσόδων στη "μάχη" για τη φοροδιαφυγή το 2015.

  Το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015 που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα προβλέπει ότι το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, που παρακολουθεί σήμερα την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμενων, θα επεκταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 σε όλες τις δανειακές συναλλαγές και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και σε όλα τα χρηματιστηριακά προϊόντα.

  Επίσης, ως το τέλος του 2015 έτους πρόκειται να ενεργοποιηθεί το Μητρώο των offshore εταιρειών, ενώ προωθείται και η ενεργοποίηση αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης και είσπραξης οφειλών. Συνολικά φέτος η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει να ειδοποιήσει τηλεφωνικά περισσότερους από 100.000 φορολογούμενους ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και αυτοματοποιημένο σύστημα μηνιαίας υπενθύμισης «υποχρεώσεων» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  Το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προβλέπει μπαράζ ελέγχων για την σύλληψη της φοροδιαφυγής. Έτσι μεταξύ άλλων προβλέπει:.............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64146815
  26/2/15

  ReplyDelete
 52. Εκτεταμένες ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, τηλεφωνικούς θαλάμους, τρία καταστήματα και ένα αυτοκίνητο στη Βουκουρεστίου και στην Πανεπιστημίου προξένησε ομάδα αντιεξουσιαστών το βράδυ της Πέμπτης...

  Τα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 8 μ.μ. μετά τη λήξη πορείας διαμαρτυρίας ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας.

  Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τη Βουλή.

  Μετά τα επεισόδια στο κέντρο οι αντιεξουσιαστές έχουν καταφύγει στα Εξάρχεια, στην περιοχή του Πολυτεχνείου όπου έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν ανάψει φωτιές.
  http://www.crashonline.gr/συμβαίνει-τώρα-καίνε-την-αθήνα-αντιεξ/
  26/2/15

  ReplyDelete
 53. Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους πάνω από 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία, αναφέρει κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, όπως μεταδίδει το MEGA...

  Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο εν λόγω αξιωματούχος, οι πιστωτές συζητούσαν την πιθανότητα να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης πριν ακόμη διεξαχθούν εκλογές. Υπήρχε "συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ των πιστωτών, από τον Σεπτέμβριο του 2014, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε χρειαστεί ένα τρίτο δάνειο" αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Ο ίδιος αξιωματούχος δηλώνει πως είναι πιθανό ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα...............http://www.capital.gr/News.asp?id=2240824

  ReplyDelete
 54. Προς Μία Συνολική Ρήξη με το Αζερμπαϊτζάν Φαίνεται να Οδηγείται η Κυβέρνηση Λόγω TAP...

  Όμως παρά την αμέριστη στήριξη διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων προς τον TAP, η Ελληνική πολιτεία δεν συμφώνησε σε συγκεκριμένα ανταλλάγματα πέρα ορισμένων αόριστων δεσμεύσεων της κοινοπραξίας περί αξιοποίησης Ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών και την αγορά ορισμένων προϊόντων και πρώτων υλών από εγχώριους προμηθευτές, καθώς και την απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού (30-40 άτομα) κατά την φάση λειτουργίας του αγωγού. Εν όψει αυτής της άκρως απογοητευτικής για τα Ελληνικά συμφέροντα κατάστασης ο Έλληνας υπουργός ενέργειας, στην πρώτη του επαφή με τους εκπροσώπους του TAP δικαίως έθεσε τους προβληματισμούς της κυβέρνησης ως προς τα αναμενόμενα ανταλλάγματα από την Κοινοπραξία, στην οποία πέραν της Βρετανικής BP (μερίδιο 20%) συμμετέχει και η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, η SOCAR (20%), η Βελγική FLUXYS(19%), η ENAGAS (16%) και η Ελβετική AXPO (15%) που ήτο και ο εμπνευστής του όλου έργου.

  Δυστυχώς η Κοινοπραξία, με προεξέχουσα την SOCAR, όχι μόνο δεν θέλησε να συζητήσει με τον Έλληνα υπουργό την δυνατότητα ανταλλαγμάτων αλλά έθεσε και νέους όρους στο πλαίσιο της συνολικής εμπορικής σχέσης με την Ελλάδα υποστηρίζοντας, μέσω του CEO της SOCAR κου. Ελχάντ Νάζιροφ ότι «Εάν η Ελλάδα θέλει να αγοράσει κάποιο μερίδιο, είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε....................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91133
  26/2/15

  ReplyDelete
 55. Στην ολοκλήρωση διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ιορδανίας και του Ισραήλ για τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης και την κατασκευή αγωγού που θα συνδέει την Ερυθρά με τη Νεκρά Θάλασσα, προχώρησαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών...

  Το κόστος ανέρχεται σε 900 εκατ. δολάρια και τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το εργοστάσιο αφαλάτωσης θα στηθεί στο λιμάνι της Ιορδανίας Άκαμπα, στην Ερυθρά Θάλασσα και η παραγωγή θα καλύπτει και τις δύο χώρες.

  Η άλμη, η οποία είναι ένα υποπροϊόν της όλης διαδικασίας, θα μεταφέρεται βόρεια σε απόσταση 180 χιλιομέτρων, με τον αγωγό που θα κατασκευαστεί και θα καταλήγει στη Νεκρά Θάλασσα.

  Το εργοστάσιο αφαλάτωσης είναι προγραμματισμένο να παράγει περίπου 80 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως. Το Ισραήλ θ' αγοράζει στο κόστος παραγωγής μέχρι και το 50%. Το υπόλοιπο θα παραμένει στην Άκαμπα.................http://www.protothema.gr/world/article/454998/iordania-israil-deal-900-ekat-dolarion-gia-erga-stin-eruthra-kai-ti-nekra-thalassa/
  26/2/15

  ReplyDelete
 56. Παρακολουθώντας κανείς τους υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν από το πρωί ως το βράδυ να μας πείσουν ότι το κρέας έχει παραμείνει κρέας – και προφανώς πως για τους ίδιους δεν υπάρχει Σαρακοστή! – αναρωτιέται κανείς γιατί… το κουράζουν...

  Η αλήθεια είναι μία – και είναι η αλήθεια για το «Μεγάλο Ψέμα». Αυτό που καλλιέργησαν επί πάνω από δύο χρόνια, οδηγώντας στην πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης και τροφοδοτώντας μ’ αυτό (το Ψέμα) τον λαό σε όλη την προεκλογική περίοδο:

  Ότι δηλαδή με το που θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τέρμα τα μνημόνια, τέρμα η τρόικα, τέρμα η λιτότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ θα τρώμε με χρυσά κουτάλια!.............http://www.elzoni.gr/html/ent/583/ent.52583.asp

  ReplyDelete
 57. Βαρουφάκης: Σκόπιμη η ασάφεια - Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε τουρισμό, φάρμακα, τρόφιμα...

  Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε νησιά-τουρισμό, φάρμακα και τρόφιμα προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος τόνισε ότι αν και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πρόγραμμα τετραετίας, τα μέτρα ανακούφισης πρέπει να ληφθούν άμεσα.............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64147149
  27/2/15

  ReplyDelete
 58. Ν. Παππάς: Θα πληρώσουμε όλοι και έτσι θα ανοίξει η ΕΡΤ!

  Το δρόμο για την Βουλή παίρνει την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, από μηδενική βάση, όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην τελευταία προεκλογική του συνέντευξη Τύπου.

  Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος για το ζήτημα, υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προαναγγελλοντας ωστόσο, αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος που πληρώνεται δια των λογαριασμών της ΔΕΗ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αλλαγές στο νέο φορέα.

  Σε παρέμβασή του (ΣΚΑΙ) ο υπουργός Επικρατείας, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αύξησης του ανταποδοτικού τέλους, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν. Νομίζω ότι μια μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να καλύψει όλες τις ανάγκες»............http://www.capital.gr/News.asp?id=2241310
  27/2/15

  ReplyDelete
 59. Νοβότνι: «Ασαφείς οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις της Ελλάδας»...

  Ως σωστό βήμα θεωρεί τη συμφωνία για την τετράμηνη παράταση που επιτεύχθηκε για την Ελλάδα, ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Εβαλντ Νοβότνι, σε δηλώσεις του, που δημοσιεύει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», επικρίνοντας όμως ταυτόχρονα την «ασάφεια» των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της Αθήνας.

  Σημειώνοντας, ότι υπάρχει σημαντική ανάγκη το ελληνικό σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις να γίνει πιο συγκεκριμένο και να μπορεί να ελεγχθεί, ο διοικητής της ΑΚΤ, επισημαίνει πως η διαδικασία είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθεί πως έχει ολοκληρωθεί οριστικά.

  «Από τη σκοπιά της ΕΚΤ, βρισκόμαστε στη φάση της εξέτασης και δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ένα λειτουργικό πρόγραμμα, αλλά υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο πρέπει να εξεταστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Εβαλντ Νοβότνι.
  http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=199600
  27/2/15

  ReplyDelete
 60. Wall Street Journal: Μόνο με περισσότερο δράμα θα αποφύγει τη δραχμή...

  «Το μεγαλύτερο εμπόδιο τους επόμενους μήνες θα είναι οι διαπραγματεύσεις για την οικονομική πολιτική της Ελλάδας, ώστε να ικανοποιεί τόσο τους πιστωτές όπως και τους Έλληνες» υποστηρίζεται σε άρθρο του Μάρκους Γουόλκερ στην εφημερίδα Wall Street Journal, στο οποίο επισημαίνονται οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης.............................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64147415
  27/2/15

  ReplyDelete
 61. Κυβερνητικές Αντιδράσεις για τις Σκουριές...

  Την έκπληξή τους, για τις αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων στα μεταλλεία, που απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία εξαπολύουν βολές κατά του υπουργού ΠΕΠΑΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, για την απόφασή του, να προχωρήσει σε ανάκληση δύο αδειών στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές, Χαλκιδικής, εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου ΠΑΠΕΝ.

  Συγκεκριμένα κυβερνητικοί παράγοντες εξέφρασαν την έκπληξή τους για την αντίδραση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων στις Σκουριές, αφού όπως ανέφεραν, η απόφαση του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη με την οποία ανακαλείται προς επανέλεγχο η συγκεκριμένη άδεια δεν θίγει κατά κανένα τρόπο τα συμφέροντά τους.

  Αντίθετα, τονίζουν ότι η απόφαση του υπουργού ήταν απολύτως επιβεβλημένη προκειμένου να προστατευθεί με τον όσο το δυνατόν ουσιαστικότερο τρόπο το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον, κάτι το οποίο πρώτοι οι εργαζόμενοι προασπίζουν για τη ζωή τους, το μέλλον του τόπου τους και το μέλλον των παιδιών τους...................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91194
  27/2/15

  ReplyDelete
 62. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένας έκτακτος φόρος στους έχοντες, από ένα όριο εισοδήματος και πάνω, αφήνει ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ...

  "Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς... Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θέλουμε να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία επί των τειχών μας εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξαναμπούμε στην αναξιοπρέπεια του να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα. Εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο γι’ αυτό, θα το κάνω, αλλά θα το κάνω σ’ αυτούς που έχουν να πληρώσουν όχι σ’ αυτούς που δεν έχουν... Προφανώς θα είναι στοχευμένος" δηλώνει χαρακτηριστικά.

  Τονίζει επίσης ότι "αυτοί που μού δίνουν συγχαρητήρια θα πρέπει να πληρώνουν και παράλληλα τους φόρους τους... Όσοι έχουν χρήματα και δεν πληρώνουν φόρους θα βρεθούν απέναντί μας".

  Ο κ. Βαρουφάκης έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στη συνέχεια την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού..................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/12239-varoufakis-ean-xreiastei-tha-valo-ektakto-foro-s-aftoys-pou-exoun-na-plirosoun
  28/2/15

  ReplyDelete
 63. Βενιζέλος: Εχουμε υπουργό Οικονομικών που του αρέσει να ακούει τη φωνή του...

  Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, και παράλληλα επανέλαβε τον οδικό χάρτη προς το πολιτικό, προγραμματικό και αξιακό συνέδριο του κόμματος στις 15-17 Μαίου.

  Ειδικότερα, υποστήριξε ότι έναν μήνα μετά τις εκλογές «βρισκόμαστε στο απόλυτο στρατηγικό κενό, είναι όλα στον αέρα..» και εκτίμησε ότι όλα αυτά οδηγούν μετά τον Ιούνιο «πλησίστιοι να μπούμε στο μνημόνιο 3 με νέο δάνειο». Είπε ότι βρισκόμαστε λοιπόν σε χειρότερο σημείο απ' ό,τι βρισκόμασταν, αν και, όπως πρόσθεσε, μπορεί να γλιτώσαμε την καταστροφή, την ασύντακτη χρεοκοπία μετά από πέντε χρόνια κρίσης.

  Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε το σχέδιο Β και πως κάθε προσπάθεια να αλλάξει το σχέδιο Α σε πηγαίνει σε χειρότερη θέση. Είπε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση αρκεί να είναι πραγματική και την κάλεσε να αποδεχτεί ότι δεν υπάρχει άλλη εθνική στρατηγική πέραν αυτής που υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ και να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64147807
  28/2/15

  ReplyDelete
 64. Ξέμειναν από ευρώ οι ελληνικές τράπεζες ...

  H επαναφορά των καταθέσεων αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για τις τράπεζες, προκειμένου αυτές μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση να καταφέρουν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία.

  Βέβαια απολύτως ξεκάθαρο πως οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν κανένα πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας. Αλλωστε έχουν πρόσφατα ανακεφαλαιοποιηθεί και έχουν υποστεί πολύ σκληρούς ελέγχους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ό,τι αφορά το ύψος και την ποιότητα των κεφαλαίων τους.

  Είναι όμως διαφορετικό θέμα η επάρκεια κεφαλαίων και πολύ διαφορετικό θέμα η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Και μπορεί η επάρκεια να είναι σε πολύ καλό επίπεδο, οι απώλειες όμως καταθέσεων ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ το τρίμηνο που προηγήθηκε έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στα σχέδια των τραπεζών για τη χρηματοδοτική ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113468460
  28/2/15

  ReplyDelete
 65. Κυρ. Μητσοτάκης: Νομικά στον αέρα η συμφωνία με τους εταίρους...

  «Η συμφωνία με τους εταίρους είναι νομικά στον αέρα αφού δεν πέρασε από τη Βουλή» δηλώνει σε συνέντευξή του στη Realnews ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Για τη διαπραγμάτευση τονίζει πως «η σκληρότητα της κυβέρνησης εξαντλήθηκε στη μετονομασία της τρόικας σε "θεσμούς"», ενώ επικρίνει τον κ. Βαρουφάκη για την τακτική του λέγοντας πως «θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι εκδότης περιοδικού μόδας, αλλά υπουργός Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι διακρατικές σχέσεις δεν είναι παρτίδα μπιρίμπας σε συνοικιακό καφενείο»....................http://www.naftemporiki.gr/story/921335/kur-mitsotakis-nomika-ston-aera-i-sumfonia-me-tous-etairous
  28/2/15

  ReplyDelete
 66. Τόμας Βίζερ: «Ατυχής επιλογή» η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη...

  «Ατυχή επιλογή» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

  Ωστόσο, συνδέει τέτοιου είδους επιλογές με το πρόβλημα ρευστότητας της Αθήνας και τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ώστε να βρει τα απαραίτητα κονδύλια για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες Μαρτίου και Απριλίου.

  Στο ερώτημα εάν η χώρα έφτασε κοντά στην επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων ή ακόμα και Grexit, απαντά ότι «η κοινή γνώμη υποτίμησε την κοινή επιθυμία για συνεργασία και εμπιστοσύνη».

  Τέλος, για το θέμα της εκτέλεσης των αξιολογήσεων, ο Τ.Βίζερ αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ζητεί σαφή στοιχεία για τις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η κυβέρνηση, τα οποία πρέπει να συμφωνηθούν με τους εταίρους και να πληρούν τις διεθνώς αποδεκτές πρακτικές.
  http://www.tanea.gr/news/economy/article/5214192/tomas-bizer-atyxhs-epilogh-h-rythmish-gia-ta-lhksiprothesma-xreh/
  28/2/15

  ReplyDelete

Only News

Δημοσιεύτηκε από Geo Kok στις Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021
Δημοσιεύτηκε από Geo Kok στις Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021

https://www.youtube.com/watch?v=q6zSoc2ntM4

Δημοσιεύτηκε από Geo Kok στις Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Calculadora para la Cola de Vacunación en México

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin